HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:01

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:54

Na, úgy fest, mégis muszáj lesz tvxb-re váltani, mert megint nem jön a guide... Bár, ha belegondolok, a port.hu lehet a ludas a dologban megint, tehát nem is az xmltv a hibás. Fenébe is, de jó lenne érteni ezt az egészet!   :omg: :rolleyes:

Nekem ma is ment az xmltv. Lehet, hogy csak időszakos hiba lehetett.

#462 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 18:54

61%-nál befagy, mint tegnap. Kevés a hely, vagy mi a túró? Szó se róla, már csak 7 GB szabad a 160-ból (sürgősen neki kell állnom tömöríteni...  :omg: ), de hát nehogy már ennyi ne legyen elég neki!  :reklamacio:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 09. 14. 18:54 -kor

#463 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 12:57

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 18:54

61%-nál befagy, mint tegnap. Kevés a hely, vagy mi a túró? Szó se róla, már csak 7 GB szabad a 160-ból (sürgősen neki kell állnom tömöríteni...  :omg: ), de hát nehogy már ennyi ne legyen elég neki!  :reklamacio:

Valaki tegye már meg legyen szives, hogy akkor a jelen állás szerint leírja, hogy egy frissen felhúzott MCE alá hogyan kell betenni tv guide-ot?
Esetleg linkekkel, hogy pontosan mit érdemes letölteni, mit mi után kell állítani ilyesmi...
Visszaolvasva a forumot a részinfok alapjan aligha sikerülne...

Elore is koszonom!

#464 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 15. 16:56

1, felteszed a BladeRunnerPro V3.5-öt
2, felteszed a tvxb-t
3, beállítod a tvxb.ini-t
4, a tvxb által készített xmltv.xml-t megeteted a bladerunnerpro-val.

Alapvetően :) Persze mindent rendesen be kell állítani, ami esetenként orbitális szopásokhoz vezet - legalábbis én napokig szenvedtem vele.
Ami kellhet:

ChannelInfo.ini (helye: Windows/eHome/BladeRunnerPro/QuickGuide)
tvxb.ini (helye: tvxb/ini)

Én így használom:
c:\epg\tvxb\bin\tvxb.exe
copy c:\epg\tvxb\xml\xmltv.xml c:\windows\ehome\bladerunnerpro\guidedata\xmltv.xml
c:\windows\ehome\bladerunnerpro\bladerunner.exe
call c:\epg\uploadguide\uploadguide.cmd

Az utolsó sor meghív egy kis cmd-t, ami ftp-vel feltölti a bladerunnerpro/guidedata-ban keletkezett guide.bin és a native/GetEPGDataMetaInfo.html fájlokat (ez a kettő minden frissítéskor változik).

Csatolt fájl:

#465 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 12:06

BTW tegnap vettem észre, hogy az EPG-m napok óta nem megy :mad: Olybá tűnik, rendszeresen törölni kell a TVxb által letöltött, régi HTML fájlokat - 4500 fájlnál (280mb) behalt.

:omg:

#466 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 09:03

Bejelöltem a MediaPortal beállításaiban, hogy a TV-hez használja az ffdshow-t, de nem történik semmi. Mit kell hozzá beállítani az ffdshow-ban, vagy van még valami egyéb tennivaló ehhez?

#467 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:58

Idézet: BIG_FOOT - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 10:03

Bejelöltem a MediaPortal beállításaiban, hogy a TV-hez használja az ffdshow-t, de nem történik semmi. Mit kell hozzá beállítani az ffdshow-ban, vagy van még valami egyéb tennivaló ehhez?

Mit jelent, h bejelölted? Melyik verziót használod? Az ffdshowban be van kapcsolva a raw all supported?
Az utolsó SVN-ekben külön hozzá lehet adni directshow filtereket is.

#468 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:10

BIG_FOOT :
       Itt főleg a Windows MCE vel foglalkoznak azért nem tudnak segíteni neked. http://www.team-mediaportal.com/ itt van a válasz persze csak ha tudsz angolul.
      Nem semmi Cinergy 400 TV kártyád van és sikerült működésre bírni az MP-t? Örülj neki ha csak az ffdshow nem megy, és a felvételnél gondtalanúl megy. Nekem az otthoni tv kártyával (Cinergy TV 600) nem ment.  Mondjuk miután eladtam a másik pinnacle kártyámat ráébredtem, hogy 1000x jobb a hardveres tv kártya . Észre se venni ha felveszek.

még vmi: érdemes az ffdshow szimplán való feltelepítése helyet a CCCP codec packet használni, ezt ajánlatos használni az MP hez. Ez a codec csomag lenullázza a korábbi ffdshow, mkv.. codec-keket, előfordulhat hogy korábbi codec darabok maradtak fenn és ez gátolja a működést.

www.cccp-project.net

Bástya elvtárs :

Én is észrevettem ahogy a tvxb szép lassan maga alá ***:) ,ismerem a fejlesztőt,  segítettem neki a magyar csatornákat  felfrissíteni (eredetileg Szív tv és régi társai voltak:)) Kár hogy a magyar név rendet nem ismeri:) megkérdezem hogy nem e lehetne a régebbi letöltéseket automatikusan törölni.

over and out...

Szerkesztette: Sentinel80 2006. 09. 20. 09:22 -kor

Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#469 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:49

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 9:58

Mit jelent, h bejelölted? Melyik verziót használod? Az ffdshowban be van kapcsolva a raw all supported?
Az utolsó SVN-ekben külön hozzá lehet adni directshow filtereket is.

Tehát MP 0.2.0.0, a MediaPortal - Setup -ban a Television - Post Processing menüben lehet bejelölni hogy "Enable FFDshow post processing". Az ffdshow-ban a raw all supported be van állítva.

#470 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:58

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 10:10

Nem semmi Cinergy 400 TV kártyád van és sikerült működésre bírni az MP-t? Örülj neki ha csak az ffdshow nem megy, és a felvételnél gondtalanúl megy.

Az igazság az, hogy a felvétel, mondjuk úgy, nem nagyon megy. Egyenlőre (amolyan teszt jelleggel) csak nézegettem vele a TV-t. Hang már van, de a kép (akármilyen MPEG2 kodekkel próbálkozom, akármilyen beállításokkal) egyrészt nem túl szép (még ha a deinterlacing-től eltekintek, akkor is), másrészt akadozik. Szóval, nem igazán jött össze a dolog, Dscalerrel 1000x szebb a kép, és IUVcr-el meg egyből DivX-be veszek fel, úgyhogy... De legalább összejött az EPG xmltv-vel és TVxb-vel is ;) , úgy hogy viszem haza pendrive-on a 8 napos műsort hozz. :Đ

#471 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 13:31

Idézet: BIG_FOOT - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 11:58

Az igazság az, hogy a felvétel, mondjuk úgy, nem nagyon megy. Egyenlőre (amolyan teszt jelleggel) csak nézegettem vele a TV-t. Hang már van, de a kép (akármilyen MPEG2 kodekkel próbálkozom, akármilyen beállításokkal) egyrészt nem túl szép (még ha a deinterlacing-től eltekintek, akkor is), másrészt akadozik. Szóval, nem igazán jött össze a dolog, Dscalerrel 1000x szebb a kép, és IUVcr-el meg egyből DivX-be veszek fel, úgyhogy... De legalább összejött az EPG xmltv-vel és TVxb-vel is ;) , úgy hogy viszem haza pendrive-on a 8 napos műsort hozz. :Đ

Hát ja, a szoftveres kép nem is lesz sajnos sokkal szép. Ráadásul ha megnézed a processzor kihasználtságot valószinüleg az egeket verdesi:) Régen az MP szoftveres és hardveres kártyát is támogatot mostmár inkább csak hw kártyákat. A gondot a time-shift / idő csúsztatás okozza, sajnos szoftveres kártyával ez nehezen megoldható, hisz mindent a CPU végez. Ezért van az hogy rosszabb a kép vagy akadozik hisz közben elméletileg egyben rögzít is, így lehet ugye a TV-ben is ,,vissza-tekerni''.  A dscaler nem használ time-shiftinget és maximálisan a szép képre van kihegyezve és a régi philips-es kártyákra.

Az ffdshow ha be van állítva az MP-n belül, (független a próbléma RAW módtól)valószinűleg a TV kártyára nem tudja használni. Az MP-ben meg van adva hogy a kép mely kódekeken keresztűl jelenik meg. Mivel szoftveres kártyákat már nem nagyon támogat az MP, elképzelhető hogy az ffdshow-t az MP nem is használja a te esetedben.

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#472 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:31

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 14:31

Mivel szoftveres kártyákat már nem nagyon támogat az MP, elképzelhető hogy az ffdshow-t az MP nem is használja a te esetedben.

Hát igen, le kéne a tunerkártyát cserélni egy jó kis hardveresre, de akkor már jó lenne egy hibrid, hogy a DVB-T is jöjjön rajta. Vagy valami kéttuneres, hogy felvétel közben is TV-zhessek. OFF Meg ha már csere, akkor a jó kis bartonos DDR/AGP/AMD-s cuccot meg egy jó kis Core 2 cuccra, de ez már messze vezet. ON

Amúgy én vettem meg ludnik távosát (az MP-hez), de nem vagyok elájulva tőle, biztos szoknom kell még. Az biztos, hogy nem egyértelmű, hogy melyik gombhoz mellik funkció tartozik... (persze :think:  lehet hogy csak nekem)

#473 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 16:21

Idézet: BIG_FOOT - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 12:49

Tehát MP 0.2.0.0, a MediaPortal - Setup -ban a Television - Post Processing menüben lehet bejelölni hogy "Enable FFDshow post processing". Az ffdshow-ban a raw all supported be van állítva.

Now you need to make some adjustments to FFDShow, since we only want to change the RAW Video Processor properties and not the universal FFDShow configuration you can trigger it with this command at the Run box off of the Start Menu:

CODE%windir%\system32\rundll32.exe "C:\Program Files\ffdshow\ffdshow.ax",configureRaw
NOTE: The command above assumes the default installation path for FFDShow, if FFDShow came as part of a codec pack it may not be installed in the same place.
Select the Codec tab. "Raw video" should be the only item listed.
Change "All Supported" it to "YV12" in the Decoder column.
Now go down to the Output option and de-select all the options other then "YV12" and "High Quality YV12 to RGB conversion".

#474 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 16:26

sw tuner + ffdshow + MP garantáltan 100%-os CPU kihasználtságot fog okozni és nézhetetlen lesz a kép. Főleg, ha már most is akadozik a képe.
MP alatt sw kártyákon a timeshift kikacsolása sem igen segít, mert az sw kártyákaton is mpeg2-t készít, s úgy adja át az anyagot a TV motornak, hogy az nem is tud róla, hogy hw vagy sw kártya van a gépben. Így oldották meg, hogy legyen sw támogatás.

#475 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:13

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 17:26

sw tuner + ffdshow + MP garantáltan 100%-os CPU kihasználtságot fog okozni és nézhetetlen lesz a kép...

thx

Mindenképp hw-es kártya kéne. Van valami javaslat MP-hez?

#476 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 13:23

Idézet: BIG_FOOT - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 12:13

thx

Sokan a Hauppauge WinTV PVR-xxx különböző verzióira esküsznek, nekem Leadtek PVR2000 van alatta.

#477 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:52

Idézet: BIG_FOOT - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 11:13

thx

Hi hi

Én az AverMedia m150 mellett döntöttem. Ez egy elég ,,natúr'' kártya (nincs távirányító (amúgy sem kell ha MCE távir van vagy imon), se külön szoftver) Viszont tökéletesen együtt működik az MCE vel és az MP-vel. Az ára is barátibb csupán 11k az aqua-ban.

#478 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 08:16

Hali

Mivel lassacskán szolgáltatót váltok, az MCE EPG költözik: mostantól a w3.enternet.hu/langipe2 címen lehet elérni.

Csatolt fájl:

#479 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 16:07

Jelentem az EPG kompatibilis a Windows Vista-val, úgyhogy parádé van :)

#480 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 07. 09:25

Na kicsit kicsiszoltam a TVxb fájlomat MediaPortalhoz, úgyhogy aki UPC-t használ a 13 kerben, vagy ahol ugyanaz a csatornakiosztás, azoknak itt egy jó TVxb.ini. Ebben már át lett rakva a Filmmúzeum és helyette fel van véve az MGM (ld. UPC okt. 26-ai kiosztás!). Ez utóbbihoz még nincs műsor, tehát a letöltés ki van kommentezve! ;)
A telepítés menete a következő:
- ezt be kell másolni az Ini könyvtárba
- a C:\-n létre kell hozni egy xmltv könyvtárat
- lefuttatni a Bin-ből a tvxb.exe-t
- A MediaPortal\database könyvtárból törölni kell a TVDatabaseV21.db3 fájlt
- a MediaPortal beállításokban megadni a c:\xmltv könyvtárat
- a MediaPortal beállításokban, a TV Channels ablakban nyomni kell egy Import from TV guide gombot
- A Capture Cards - Edit - Autotune alatt elindítani a csatornakeresést, és máris be lesznek társítva a csatornák!
és már minden oké.

Ha valakinek más a csatornakiosztása, akkor ezt kell tenni:
- A MediaPortal\database könyvtárból törölni kell a TVDatabaseV21.db3 fájlt
- végig kell keresni a csatornákat
- egy papírra kiírni, melyik csatornán milyen adó van
- a csatornaszámokat átírni a tvxb.ini fájlban, a kapcsos zárójeles részben, az adó neve előtt
- a többit lásd elébb a második ponttól!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Mykee 2006. 10. 07. 09:34 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26