media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc
Elküldve: 2007. 02. 04. 13:39
Minden csatornám megvan, ezt az egyet kivéve, és ma éjjel fel kéne vennem az amerikai focit, és ezt csak most vettem észre.
Vagy ha esetleg azt tudja valaki, hogy kézzel hogyan lehet csatornát hozzáadni, az is elég lenne, mert akkor kézzel megpróbálnám beállítani.
Elküldve: 2007. 02. 04. 15:48
Elküldve: 2007. 02. 04. 17:32
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:48
Koszi, hogy szoltal, gyorsan le is uvoltottem a kedves rokon fejet, aki miatt fel napom elment ezzel, mert o kert meg a felvetelre :-))
Sport 1 van, igy fel tudom venni neki, az a resze mar megoldodott.
Ettol fuggetlenul erdekel, hogy valaki ismer-e erre lehetoseget, a kezi hozzaadasra?
Elküldve: 2007. 02. 04. 17:39
Nem kovetelozni akarok, tudom, hogy ezzel mennyi melod volt, es nekunk ezert nem kellett ezt vegig futni, csak erdeklodok: hogy is mukodik ez?
Tehat, hogy az enternet-es tarhelyeden mennyi idore elore van meg a Guide, es ez milyen idonkent frissul ott? Mert en itt a gepen kiadtam, hogy huzza le a legfrissebb Guide-ot, es kb 3-4 perc mulva jelezte is, hogy "successfully". Aztan megneztem, es 9-etol meg mindig ures.
Elküldve: 2007. 02. 05. 15:00
Idézet: Hombember - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 17:39
Nem kovetelozni akarok, tudom, hogy ezzel mennyi melod volt, es nekunk ezert nem kellett ezt vegig futni, csak erdeklodok: hogy is mukodik ez?
Tehat, hogy az enternet-es tarhelyeden mennyi idore elore van meg a Guide, es ez milyen idonkent frissul ott? Mert en itt a gepen kiadtam, hogy huzza le a legfrissebb Guide-ot, es kb 3-4 perc mulva jelezte is, hogy "successfully". Aztan megneztem, es 9-etol meg mindig ures.
dettó...
Elküldve: 2007. 02. 05. 15:09
Idézet: popla - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:17
a vas:
ASUS p4 p800e; intel® pentium® p4 2,8Ghz CPU; 768Mb RAM,
VGA: nvidia GEforce MX 440
TV tuner: Hauppage VinTV pvr 350
csináltam egy új vinyóra egy teljesen szűz MCE installt (MCE 2005, version 2002, sp2, rollup2 + auto update bekapcsolva, tehát minden update amit aktiválás nélkül le tudott tölteni)
ezeket a drivereket tettem fel:
d-lik wireless card drv a kártya CD-jéről (D-Link AirPlus XtremeG)
alaplapi LAN - asus honlapról (Marvell v.628)
alaplapi audio - asus honlapról (ALC850)
aktuális mce driver a hauppage honlapról (pvr_350_mce_cd_31e -ről a "WinTV-PVR-250_1.18.021.23257 (WHQL)" ugyanitt van a "SoftMCE_Encoder_Setup_1_2_24159", de ennek a telepítésébe belefagy)
aktuális mce driver az nvidia honlapról (93.71_forceware_winxpmce_english_whql)
VFD driver (belső USB-s imon-om van, tehát az imon honlapról - "VFDport95nt")
szoftver, egyéb:
Cyberlink powerDVD pro 6 v2.55
Divix
AVG antivirus
sonicencoders (SonicMPEGEncoder)
EPG_HUN reg bejegyzés ([HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]
"discSvc"="http://w3.enternet.hu/langipe2/GetTVServicesMetaInfo.html")
ezzel a konfigurációval a következő hibák vannak:
1, mediacenter alatt a kép továbbra is túllóg (néztem a zoom-ot is, meg az nvidia beállításokat is... ilyet én nem találtam: "kijelző kezelése HDTV-ként"... mondjuk az egyetlen kijelzőm egy mezei 100Hz-es panasonic tv... nemtom számít-e...)
2, mediacenterben a kép nagyon gyakran "villódzik"...
3, néhány tv csatorna képe sokkal rosszabb minőségű lett mint a "másik installnál", viszont néhányé meg sokkal jobb... + vannak csatornák, amelyiknél a mozgó képek vízszintesen "becsíkozódnak" (főleg a függőleges élek, szélek - ez csak tv-nél van, normál videót jól játszik)
4, néhány tv csatornába "beragad" extrém esetben belefagy (vagy csak olyan hosszan ragad be, h. nincs türelmem kivárni)
5, a "germany" beállítással nem talált meg minden adót - többször is lefuttattam a "tv setup"-ot, és nem mindig u.az lett az eredmény... lehet h. az volt a baj, hogy néha akkor scannel-tem amikor v.melyik csatornán épp nem volt adás?
végül: a guide beállításakor a "select tv signal provider"-nél origo.huEPG jelenik meg... az normális? (csak mert v.mi "port.hu" félét vártam)
kezdem elveszíteni a hitemet, szóval nagyon hálás lennék a segítségért...
köszi előre is
p
még mindig nem találtam megoldást... sőt azt sem tudom, hogy fogjak neki...
hardver? driver? esetleg csak beállítások? és melyik eszköz (tv tuner? videokártya? vagy lehet h. v.mi v.mivel nem kompatibilis?) ...esetleg gyenge az antennajel?
???
minden 5letért hálás lennék...
köszi
p
Elküldve: 2007. 02. 06. 08:43
Idézet: popla - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 16:00
Fogalmam sincs mi a gond. A TVxb beállítások szerint 10 napra előre szedi le a műsor infókat.
Nálam nincs probléma. Ha valahol "No schedule" szerepel, akkor az azért van, mert a port.hu / origo.hu nem tartalmaz adatot.
Popla:
1, PVR-350-hez tényleg a 23257 kell
2, MPEG2 dekóder legyen NV PureVideo VAGY DScaler MPEG Filter
3, Sonic izé, Cyberlink izé NEM !!!!
4, SoftMCE encoder csak SW kártyához kell
5, szedd le a DECCHECK nevű MS utilt, és add meg az MCE alatt használandó MPEG kodeket (NV jó és szép, Dscaler meg ingyenes)
Kb. ennyi.
Kodekpakkok, izémizék, stb. - ezeket NEM szabad feltenni, mert úgy jársz ahogy jártál.
Elküldve: 2007. 02. 06. 22:41
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 02. 08. 20:45
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 8:43
Fogalmam sincs mi a gond. A TVxb beállítások szerint 10 napra előre szedi le a műsor infókat.
Bástya et: tényleg üres a guide, immáron ugye ma éjfél utántól... azazhogy az about guide listingsnél febr 8tól febr18ig irja, viszont febr 8ával véget ér a tényleges tartalom...
talán megint a cache könyvtárad telt volna meg...?!
Elküldve: 2007. 02. 08. 20:56
Idézet: popla - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 15:09
hardver? driver? esetleg csak beállítások? és melyik eszköz (tv tuner? videokártya? vagy lehet h. v.mi v.mivel nem kompatibilis?) ...esetleg gyenge az antennajel?
???
minden 5letért hálás lennék...
köszi
p
2./
visszagondolva, nekem a villódzás az nvidia driverre volt visszavezethető, azóta is 91.31-es drivert használom és igy most jó...egy próbacseresznyét megér...
3./
ez pedig tipikus...ez a purevideo decoderrel elmúlik...legalábbis nálam ez oldotta meg...
Elküldve: 2007. 02. 09. 09:09
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 02. 09. 10:34
Idézet: VKP - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 8:09
Akkor eddig te vagy a negyedik :-)
Elsonek en jeleztem, aztan meg ketten, es most te.
Biztos meglesz ra a megoldas, Bastya elvtars ebben (is) profi :-)
Meg kell valljam, en meg azt sem ertettem meg, hogy hogy lehet eloallitani a Guide anyagat.
A lenyeg, hogy Bastya elvtars ertse :-)
Elküldve: 2007. 02. 09. 14:28
Ilyenkor inkább írjatok PÜ-t, mert most pl. közel 2 hete egyáltalán nem tévéztem, észre sem vettem h. nincs műsorújság.
A probléma az, hogy az egész Origo.hu megváltozott.
Most összecsinákoltam egy új ini-t, ami a portról szedi le; ha minden igaz pár óra múlva végez, és működeni fog a Guide.
Szóval port.hu, a tvxb.com ini-je alapján, 10 napra (ennyit tud a port.hu maximum).
Písz
Csatolt fájl:
-
TVxb.ini (0byte)
Letöltések:: 27
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 02. 09. 14:32 -kor
Elküldve: 2007. 02. 09. 15:09
Elküldve: 2007. 02. 09. 16:33
Elküldve: 2007. 02. 10. 19:41
nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, h. most -majdnem- minden ok!
két probléma azért lett:
(1) az online spotlight-ból "eltűnt" minden, és helyette csak "media center tips"-eket látok (meg egy nő fotóját ahogy éppen rám irányítja a távkapcsolóját)... pedig ma reggel még néztem online klippeket... tapasztalt már v.ki ilyet? hogy lehetne az online tartalmakat visszacsalogatni?
(2) a "restart" nem működik a gépen... a windows-ból kijelentkezik, a monitort lekapcsolja, de nem áll le teljesen (mennek a ventillátorok), és nem is indul újra... (olyan mintha S1 standby-ba küldtem volna)... a "power off" viszont simán megy... na, ez mitől lehet? ...ja, és két külön HDD-n két különböző installom van, de mindkettőnél u.ez a helyzet... (HW módosítás nem történt)
???
köszi
p
Elküldve: 2007. 02. 10. 20:59
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 13:28
Szóval port.hu, a tvxb.com ini-je alapján, 10 napra (ennyit tud a port.hu maximum).
Písz ;)
Jaja, ma reggelre mar szepen lejott a 10 nap.
Koszonjuk!
Elküldve: 2007. 02. 11. 11:37
Idézet: popla - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 20:41
Mondok én is akkor szépet: van 2 MCE installom 2 külön HDD-n.
Egyiknél (a "fő" installnál) eddig ment az S3 Standby, 1 hete viszont azonnal felébred, nem marad úgy. Minden rezidens programot, service-t, egyebet kiirtottam ami befolyásolhatja.
A másiknál meg hibátlanul megy, viszont ott meg bármilyen 3D játékot indítok, 2 perc után megáll az egész istennyila, és csak a reset segít.
Höhö.
Azt hiszem fizetéskor veszek egy Vista Home Pro-t.

Súgó
A téma zárva.