HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 13. 08:11

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:37

Mondok én is akkor szépet: van 2 MCE installom 2 külön HDD-n.
Egyiknél (a "fő" installnál) eddig ment az S3 Standby, 1 hete viszont azonnal felébred, nem marad úgy. Minden rezidens programot, service-t, egyebet kiirtottam ami befolyásolhatja.
A másiknál meg hibátlanul megy, viszont ott meg bármilyen 3D játékot indítok, 2 perc után megáll az egész istennyila, és csak a reset segít.

Höhö.

Azt hiszem fizetéskor veszek egy Vista Home Pro-t.

hi

ilyen gondom nekem is volt... angol nyelvű fórumokon elég jó leírásokat találtam, amikből sikerült is megoldanom... alaplap jumpereléstől a bioson át reg bejegyzésekig minden volt, de most jó... (sajna nem emlékszem, h. ezt pont mi oldotta meg) gondolom, ha neked működött már, akkor jumperekhez nem kell nyúlnod... hacsak át nem tetted a távirányítót egy másik usb portra...
itt egy link kiindulásnak: http://thegreenbutto...ost/121057.aspx

biztos, h. a vista home pro jobb? (nagyobb erőforrásigény, driverek hiánya, stb)

p

#682 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 13. 09:13

Mondom, hogy driver hiba lesz...  :rolleyes:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#683 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 10:31

Közben megtaláltam.
A Logitech SetPoint 3.15 akadályozta meg, hogy S3-ban maradjon a gép.
Leszedtem, működik.

Eszméletlen, ezt nem hittem volna. Pont a Logitech :eek:

#684 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 16:16

Beleraktam még egy tunert a gépbe és sajnos a következő megállapításra jutottam:
csak ugyanazt a forrást lehet használni, tehát vagy antenna, vagy satellite, pedig szerettem volna földit is nézni a sat mellett  :(

Ha esetleg valaki tud megoldást, akkor ne kíméljen.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#685 Felhasználó inaktív   fodorb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 19:47

Hello

Meg tudná valaki mondani, hogy a hauppage pvr 500 as kártyát távírányítóval merre lehet kapni Bp hezt legközelebb azt tudom, hogy itthon nincs, de körülöttünk lévő országokban
Vagy hogy honnan lehet rendelni ?

Válaszokat előre is köszi

#686 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 08:35

Tud valaki olyan kiegészítést, amivel azt lehet megoldani, hogy guide-ban bejelölök egy filmet és odakapcsol amikor kezdődik, de nem veszi fel? Néha elfelejtem, hogy meg akartam valamit nézni :(

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#687 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:08

Idézet: popla - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 19:41

köszönöm a segítséget!
nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, h. most -majdnem- minden ok!

két probléma azért lett:

(1)  az online spotlight-ból "eltűnt" minden, és helyette csak "media center tips"-eket látok (meg egy nő fotóját ahogy éppen rám irányítja a távkapcsolóját)... pedig ma reggel még néztem online klippeket... tapasztalt már v.ki ilyet? hogy lehetne az online tartalmakat visszacsalogatni?

(2)  a "restart" nem működik a gépen... a windows-ból kijelentkezik, a monitort lekapcsolja, de nem áll le teljesen (mennek a ventillátorok), és nem is indul újra... (olyan mintha S1 standby-ba küldtem volna)... a "power off" viszont simán megy... na, ez mitől lehet? ...ja, és két külön HDD-n két különböző installom van, de mindkettőnél u.ez a helyzet... (HW módosítás nem történt)

???

köszi
p

...na, megtaláltam az onlne spotligt probéma megoldását is :-)
ha v.kit érdekel: http://thegreenbutto...read/77511.aspx
(az internet explorer nyelvi beállításainál kell a magyar helyett pl. USA angolt kiválasztani, és első helyre tenni - Tools, Internet Options, Languages gomb
asszem mindig a nyelvi beállítások szerinti terület online tartalmait jeleníti meg, tehát ha ezt változtatjuk, az elérhető online tartalmak is változnak... magyarországra meg gyanús, h. ilyenek nincsenek...

a restart problémám gondolom tápra v. alaplapra vezethető vissza... (csak azért nem vagyok 100% biztos benne, mert a shut down meg műkszik... vagypedig?) van v.kinek más ötlete?

p

#688 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:12

Idézet: VKP - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 9:35

Tud valaki olyan kiegészítést, amivel azt lehet megoldani, hogy guide-ban bejelölök egy filmet és odakapcsol amikor kezdődik, de nem veszi fel? Néha elfelejtem, hogy meg akartam valamit nézni :(

A MediaPortálban van riasztási funkció.

#689 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 22:15

Addig oké, de ha már van Vistám, akkor inkább Media Centert használok, már csak abból az okból kifolyólag is, hogy egyik tuneremet sem támogatja a Media P.ortal

#690 Felhasználó inaktív   gph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 01:27

Sziasztok!

Remélem csak kicsit leszek off.
Kinéztem egy kész HTPC-t. Vétel elött még annyi érdekelne, hogy az MCE2005, esetleg a Vista (persze IR adón keresztül) képes-e kezelni a hazai set top box-okat? Különösen érdekelne némi Annenna-Digitálos tapasztalat!
Tudom, elvileg tanítható, mégis félek, hogy nem fog működni.
Esetleg rá lehet-e venni (mint a jobb HDD felvevőket), hogy készenléti módban várjon a jelre és ha az megjelenik a beállított bemeneten automatikusan elkezdi felvenni azt?

Előre is köszi.

#691 Felhasználó inaktív   Szabek85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 03:26

Sziasztok!

Nagyon örülnék ha valaki tudna nekem segítei. Ugyanis véletlenül letörlődött a registribe az 'epg' kulcs :confused:
Esetleg lenne valaki olyan kedves hogy kiexportálja és elküldené nekem a
'szabek85@t-online.hu' email címre mert így nem indul el a media center.
Windows Vista Ultimate rendszer van a gépen.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]

Előre is köszönöm!

Szerkesztette: Szabek85 2007. 02. 22. 03:34 -kor

#692 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 05:56

Idézet: gph - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 0:27

Sziasztok!

Remélem csak kicsit leszek off.
Kinéztem egy kész HTPC-t. Vétel elött még annyi érdekelne, hogy az MCE2005, esetleg a Vista (persze IR adón keresztül) képes-e kezelni a hazai set top box-okat? Különösen érdekelne némi Annenna-Digitálos tapasztalat!
Tudom, elvileg tanítható, mégis félek, hogy nem fog működni.
Esetleg rá lehet-e venni (mint a jobb HDD felvevőket), hogy készenléti módban várjon a jelre és ha az megjelenik a beállított bemeneten automatikusan elkezdi felvenni azt?

Előre is köszi.

Nekem két DigiTV beltéri van rákötve tökéletesen kezeli. Olyat tudsz csinálni, hogy Guide-ben beállítod, hogy mit vegyen fel, mennyivel hamarabb kezdjen el rögzíteni, lerakod standby-ba, aztán bekapcsol amikor kell, odakapcsolja a beltérit és rögzít.

#693 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:36

Sziasztok!
Valakinek sikerul a videobemenetet elovarazsolni az MCE barmelyik reszebe? Leadtek DTV2000em van de gondolom nem szamit. Kicsit agaszto hogy kulfoldi forumokon is se talalok megoldas. Ugyins muholdvevo videokimenetet kene latnom rajta.
Es a microsoft taviranyitorol is lemaradt az AV gomb:(
A masik ezzel osszefuggo dolog, hogy a MS taviranyito IR vevobe be lehet dugni IR adot ami arra jo hogy vezerelje a kulso kutyut ha nincs tuner a gepbe. Namarmost ez meg azt jelenti hogy megis lathatom az AV jelet az MCE-be.

Szerkesztette: qqcs 2007. 02. 22. 12:38 -kor

#694 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 13:09

Amikor a signalt beállítod, akkor mondd azt neki, hogy satelite és meg fogja keresni, hogy melyik video bemeneten van jel.

#695 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 13:24

A problema az hogy a ketto nem megy egyutt. azaz nem tudok gep tunerjevel beallitott tv-t nezni majd a video bemenetre rakott jelre kapcsolni. Ezer forumot vegigneztem es az derult ki hogy a microsoft ugy gondolja hogy eleg volt az elmult 30evben hasznalni a videobementet egyutt a tvnezessel  :(  MS TV evolucio :reklamacio:
aza van megoldas. minden belsotuner kulso video valtasnal ujrahangolod az MCE-t. Mopstmar csak arra vagyok kivancsi hogy igy mukodik az Vista is?

Egyebkent valahonnan le lehet szedni UPC Direct EPG-t?
A mediaportallal meg nem megy a leadtek tunerem :(

Szerkesztette: qqcs 2007. 02. 22. 13:35 -kor

#696 Felhasználó inaktív   gph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 13:44

Idézet: VKP - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 5:56

Nekem két DigiTV beltéri van rákötve tökéletesen kezeli. Olyat tudsz csinálni, hogy Guide-ben beállítod, hogy mit vegyen fel, mennyivel hamarabb kezdjen el rögzíteni, lerakod standby-ba, aztán bekapcsol amikor kell, odakapcsolja a beltérit és rögzít.

Köszi! :)

Csak még1: Telepítésnél tanítanod kellett vagy felismerte?

#697 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:04

gph: Kiprobalnad mukodik e ugy a dolog hogy az egy tunerkartyat satelitre(video bemenetre)hangolod a masiket meg a belso tunerre?
Van megoldas a magyar tv-k epgjet megszerezni?

#698 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:19

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:04

Van megoldas a magyar tv-k epgjet megszerezni?

Lásd aláírásom.

#699 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:23

Nem tudsz együtt tunert meg sat-ot nézni.

#700 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:36

biztos hogy kettovel sem?

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34