HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 12:05

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 11:26

És mégvalami! Van arra vmi esély, hogy tápkábelből L alakú csatisat vegyek? Ott a radim a gép mögött, és túl nagy a tápkábel túlnyúlása :( , összevesznek a ventivel. Nem láttam ilyen szerelhető csatit;gondolom nem keresik sokan,de ha lenne, akkor kellene nekem ilyen vhonnan! Még 1 kicsit hátrébb kell hoznom a ventit, így hogy rányomja a kábel a radira;így nem jó.

Évekkel ezelőtt (akkoriban egy keverő pultot csináltam) vásároltam ilyen szerelhető csatlakozót egy elektronikai alkatrész boltban. Szvsz ilyen boltokban érdeklődjél.

Szerkesztette: Laslie 2005. 03. 07. 12:05 -kor

ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#222 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 12:12

Ez az EC nevű tápnak látszó tárgy micsoda? Csak mert a benne lévő tekercsek közül szinte kivehetetlen, hogy melyik tol a 230-ból 12V-ot :D

Mindenesetre érdekes látvány az itt röpködő adatok után, hogy a +12V-hoz 6A jár :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#223 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 18:23

Avagy miért nem megy a sztaki:

Idézet

A szótár szerver elhalt, úgyhogy a mai napot az elromlott tápegység áldozatainak emléknapjává nyilvánítjuk. Igyekszünk mielőbb úrrá lenni a hibán, de sajnos ez nem olyan tápegység, hanem olyan másik, ami nincs raktáron, csak holnap lesz.

:omg: :rolleyes:  :D

#224 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 18:50

Idézet: Laslie - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:05

Évekkel ezelőtt (akkoriban egy keverő pultot csináltam) vásároltam ilyen szerelhető csatlakozót egy elektronikai alkatrész boltban. Szvsz ilyen boltokban érdeklődjél.

Akkor lehet L alakút is venni? Király, akkor kutatom. Megnézem megint itt a boltokat; ha tudtok a közeletekben, és esetleg kék metró közelben is van az a hely, megírnátok?

Köszi!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#225 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:58

Pite, nekem az Enerhez mar ilyen L alaku SATA tapcsatik voltak, de a DFI-hez is L alaku jart, nem arra gondolsz?
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#226 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 21:59

Idézet: stol - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 21:13

Csak el kell juttatni hozzám valahogy.

Pitbull-nak már csináltam egy tuning Jenci-t.

Az, nekem meg nem küldesz olyan izomtranzisztort, már feltettem a padlásra azt a 465-ös enermax-ot, amelyik kérné! :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#227 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 22:11

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:01

Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne, hogy merre lehet kinyomozni, hogy merre van a 465PVE hőmérője?

Hol lehet utána járni/megtalálni a hőmérőt?
Segítségeteket előre is köszi!

Pite, ezt már kérdezted valahol, ugye? :D
Akkor is azt válaszoltam, hogy megy be két szál szigetelt vékonka derót a kifelé jövő kábelkorbács felőli oldalon található, nagyméretű tekercsbe. Az lesz az. Nem tudom, de mintha rémlene, hogy megtaláltuk valami közeli képen :think:
A venti pedig sokkal halkabb nem lesz valószínűleg. Próba: Ha bekapcsolod a tápot (tehát tuti hideg minden benne) akkor halkabb? Ha nem, akkor csak másik típusú ventivel tudsz rajta segíteni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#228 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 22:28

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 23:11

Pite, ezt már kérdezted valahol, ugye? :D
Akkor is azt válaszoltam, hogy megy be két szál szigetelt vékonka derót a kifelé jövő kábelkorbács felőli oldalon található, nagyméretű tekercsbe. Az lesz az. Nem tudom, de mintha rémlene, hogy megtaláltuk valami közeli képen :think:
A venti pedig sokkal halkabb nem lesz valószínűleg. Próba: Ha bekapcsolod a tápot (tehát tuti hideg minden benne) akkor halkabb? Ha nem, akkor csak másik típusú ventivel tudsz rajta segíteni.

Beszéltük, nem találtuk. De asszem bordára rögzítettet kerestünk. Óóó, mikor bekapcsolom semmi hangja. De 10 perc múlva :( !
Ellenállások vszínű azért enm értek sokat, mert ennek a tápnak van potis változata is, gondolom ismered. Sejtésem szerint (sőt,tuti) az elektronika dettó, és abban is olyan védelem van, hogy hiába tekrem le teljesen, ha ő úgy gondolja, akkor ad még neki kakaót. Hát, az ellenállásokat mintha letekretem volna a potit, kigolyózta :reklamacio: .
Vettem 44ohmosat, az megy a 36os helyére, a 22es helyére meg a 36os. Bár azon még gondolkozom, hogy jó -e úgy, hogy a kinti 8cmes legyen jobban lefojtva, vagy nem. Szerintem azért legyen az jobban lefojtva, mert az a hangosabb; azt hallom kintről sokkal jobban és a radiátor ventije úgy is elhúzza onnan a levegőt, nem og a tápban rekedni.
b variáció szerint meg akkor a 9cmes alsó és a 8cmes5Vos hátsó túl sok levegőt fúj be, amit ő egyedül csak ilyen szélzajosan tud kifújni. Kisérletezgetni nem fogok, tartály rajta, és negyed napos büntetés szétszedni a tápot :mad: .
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#229 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 22:35

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 21:58

Pite, nekem az Enerhez mar ilyen L alaku SATA tapcsatik voltak, de a DFI-hez is L alaku jart, nem arra gondolsz?

Nem,nem. Ahogy a képen is látható, a földelt kinti tápkábelből kellene L alakú csatis, mert túlságosan messzire kinyúlik hátra.
Hopp, kép. :think: :eek: Hova tűnt?    :bolond:  :box2:  :pokeas:

Ez az:
Kép
:hemuveg:
Asszem kihalt a netdisk...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 07. 22:52 -kor

#230 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 22:55

Sziasztok!

Valakinem van tapasztalata Vantec VAN420-as táp ügyben. Szabad ilyet venni?
Paraméterei alapján nem rossz, de Ti biztos tudtok róla mást is. :)

Köszi
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#231 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 06:20

:offtopic:

http://szotar.sztaki.hu/dict_search.php?O=...ER%3AGerHunDict

Tuti Vargánya vóót :D
JóSebesség

#232 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 07:39

:lol:
"Az olvasó írja: btw ha van sok krumplitok, csinalhattok akkumulátort a géphez :) 4 db kell egy zsebrádióhoz, a többit számoljátok ki :-)"

De milyen tápjuk lehet, amit ennyire nehéz pótolni? A varGané nem adott el szervertápokat (vagy bittos nem a saját nevén :Đ ). De arról nem írtak, hogy a szerverben valami megsínylette volna. Igaz, táp nélkül nem is tudják megállapítani :D

Vantec táp: Az áráért szvsz jobbat is kapsz, kicsit vegyesek vele a tapasztalatok. De ha jót fogsz ki, megy hiba nélkül.

#233 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:01

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 23:35

Nem,nem. Ahogy a képen is látható, a földelt kinti tápkábelből kellene L alakú csatis, mert túlságosan messzire kinyúlik hátra.
Hopp, kép. :think: :eek: Hova tűnt?    :bolond:  :box2:  :pokeas:

Ez az:
Kép
:hemuveg:
Asszem kihalt a netdisk...

:reklamacio: Mire áteszem máshova megjelenik a netdisken is. :mad:

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 08. 09:02 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 19:50

Akkor lehet L alakút is venni? Király, akkor kutatom. Megnézem megint itt a boltokat; ha tudtok a közeletekben, és esetleg kék metró közelben is van az a hely, megírnátok?

Köszi!

Elektro Kontha-ban próbáltad már? Klinikáknál találhatók.
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#235 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:33

Idézet: Laslie - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:22

Elektro Kontha-ban próbáltad már? Klinikáknál találhatók.

Már írok is nekik, köszi!

#236 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:33

Már írok is nekik, köszi!

Hi!
A ház oldala nincs véletlenül feltéve???
Mert, ha igen, akkor a proci forró levegőjét szívja el a szerencsétlen táp, így magát is felfűtve.

#237 Felhasználó inaktív   Cif 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:35

Sziasztok!
A 380W-os Tagan tápon van egy vékony vezeték aminek a végén egy ilyen lyukas saru van amire azt írja a kézikönyv hogy fogassam oda valahova az alaplap rögzítő csavarok alá mert hogy csökkenti a zajt vagy mi.
Igaz ez, télleg odafogassam?

#238 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:41

Idézet: stol - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 11:19

Hi!
A ház oldala nincs véletlenül feltéve???
Mert, ha igen, akkor a proci forró levegőjét szívja el a szerencsétlen táp, így magát is felfűtve.

Hűűű most veszem észre. De bizony fel van :) !

Kép

5Von 3venti be, 5Von 2venti ki fújja a levegőt+a táp+a rásegítő venti.

Tudod ebben nem is kellene, és nincs is túl meleg(21-24° fenn a rack és az író között,szobába 22-26°), de nem fogom levenni a ház oldalát ezért, felőlem süljön szét az rohadt táp, akkor sem veszem le. Tanuljon meg az Enermax bordát csinálni, és akkor NP. Nézd meg fentebb; az borda? :rolleyes:

Köv szerdától nem kell a vga és a proci melegét kiszipantania; azt a víz fogja kivinni, halkabb is olyankor, de nem eléggé! Előző tápomnál hallani lehetett a különbséget, hogy alacsony vagy magas fodulaton ment a VGA silencer(!), úgy hogy UDzek, tehát le van mindig terhelve a gép/táp.

#239 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:41

Tudod ebben nem is kellene, és nincs is túl meleg(21-24° fenn a rack és az író között,szobába 22-26°), de nem fogom levenni a ház oldalát ezért, felőlem süljön szét az rohadt táp, akkor sem veszem le. Tanuljon meg az Enermax bordát csinálni, és akkor NP. Nézd meg fentebb; az borda? :rolleyes:

:think: ezt nem értem hidegebb van a gépben mint a szobában?

#240 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:59

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 11:52

:think: ezt nem értem hidegebb van a gépben mint a szobában?

A szobában áll a levegő. Van egy szobai hőmérőm, az ezt mutataja, az előlapi panelem hőmérője fellógatva az író alá(házhő méréshez) pedig azt. De a ház teteje is "hideg".

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.