HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:45

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. Jul. 11., Monday - 18:44

Ránéznél a linkekere?
Nekem kissé zsúfoltnak tűnik a cuccos.
:respect:

Sztem az ott hűtés, jó helyen van.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2502 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:46

Az egy dolog! Attól még lehet kontakthibás.
Szoftver? Először a BIOS-ban nézd meg, hogy mit mutat.
Milye tápról van szó és kb. mi minden van a gépedben?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2503 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:48

Idézet: didyman - Dátum: 2005. Jul. 11., Monday - 18:46

Az egy dolog! Attól még lehet kontakthibás.
Szoftver? Először a BIOS-ban nézd meg, hogy mit mutat.
Milye tápról van szó és kb. mi minden van a gépedben?

Haveré a gép, nem az enyém, asszem kodegány 300w van benne, de eddig császárul műűködött... :confused:

Meg egy 40gigás Diamondmax8 van benne, és mostanában az AGP volt is leszokott neki esni...

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2504 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:49

Idézet: Asker - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:45

Sztem az ott hűtés, jó helyen van.

Szvsz is hűtés, csak kissé zsúfoltnak tűnt, de akkor oK.
THX :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2505 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:58

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:44

Ránéznél a linkekere?
Nekem kissé zsúfoltnak tűnik a cuccos.

Hűtésnek elég jó! Tisztességes, nagy boprda és kb. megfelelő huzat a többi alkatrész körül is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2506 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 19:02

Idézet: Asker - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:48

Haveré a gép, nem az enyém, asszem kodegány 300w van benne, de eddig császárul műűködött... :confused:

Meg egy 40gigás Diamondmax8 van benne, és mostanában az AGP volt is leszokott neki esni...

A 300W-os CG már rögtön gyanús :) A DM8-as maki is :( .

#2507 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 19:56

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 20:02

A 300W-os CG már rögtön gyanús :) A DM8-as maki is :( .

Ez az a kombó, ami külön-külön sem jó, együtt aztán... :)

#2508 Felhasználó inaktív   alexan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:11

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 20:35

Alexan: Nem, a pillanatnyi teher elvileg itt nem játszik (kevés kapacitás van útban), de ha a stby egy mondjuk 4700uF-os elkót fel tud tölteni kiakadás nélkül, akkor szvsz ezzel sem lehet gond. Védelem nem nagyon van a stby-on, a primer körben van áramkorlátozva a kapcsolóeszköz, optocsatoló a visszacsatolás-semmi extra. Elindul és rezeg.
Nagyon érdekes a dolog. Múltkor ugye mérted, hogy nagyon leesik a fesz, ha rá van dugva, már akkor is? A következő lépés a stby áram kimérése. Fekete szál a lapra rá valahol, a stby pedig árammérőn keresztül. Bár kizártnak tartom, de 10-15W-ot megérez az ember az alaplapon, ha valahol fűt. Egy apró dolog: A tápon van -5V (be van kötve az ATX-csatin az összes ér)?
Nem feltétlenül hibás a táp-lehet ritka, de előforduló inkompatibilitás.

Hello
Köszönöm a kimerítő választ. Az az érdekes, ha rádugom az FSP-t az hibátlanul működik míg ki nem húzom, utánna nem hajlandó, az alaplapi led csak pislákol. Pár nap múlva ismét próba és a tápcsere után megint jó az FSP, mire beépítem megint nem indul. Jól emlékszel, ha rádugom nagyon leesik a feszültség. Ez nem tudom miért lehet. Ha lustaságom engedi kimérem az áramfelvételt, igaz nem melegszik szerintem semmi. A tápon hiányzik a -5v-os ág.  Meg kimérem ha működik akkor mekkora is a standby fesz. Már unom próbálgatni. De nem értem, hogy tácsere után miért működik tökéletesen.
Üdv Attila
Abit NF8 | AMD Sempron 2600+ (400MHz) | GECUBE 9600 XTG | Samsung SM 765MB 17" | 2x 512MB KingMAX 400MHz | FSP Blue Storm 350W | NEC ND-3500AG | TEAC DV-516E

#2509 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:43

Paradoxon :) .
Komolyan nincs ötletem.

#2510 Felhasználó inaktív   Szamar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 22:21

Sziasztok!

Viszonylag egyszerű kérdésem lenne, mégis kissé cirkalmas bevezetővel kezdeném.
Kb. 2 éve amikor a FEEL-V típusú számítógépházamat vettem, feltűnt a hozzá mellékelt 300 W-os tápegység nagy tömege, amit akkor bíztatónak véltem, de nem foglalkoztam vele (ekkor még nem 400W-os HuntKey tápok voltak ezekben a házakban). Később mikor ezt a fórumot olvasgatni kezdtem, tüzetesebben is megnéztem a FEEL-V házhoz adott tápot, amelyen ez a felirat volt: "ATX-300GTF  Assembled for ModeCom by FSP group, Inc." (a FEEL-V házakat a ModeCom gyártja). Nos, a fórumot olvasgatva megállapíthattam, hogy az FSP egy megbízhatónak tekintett tápegységgyártó (amúgy valóban rendelkezik ATX-300GTF típusú tápegységgel).
Most egy ismerősömnek kellene minél olcsóbb, de megbízható tápegységet javasolnom. Többhelyütt kapható "ModeCom 350W (2 év garancia)" típusú tápegység 5000 Ft körüli áron (amire mellesleg írtátok, hogy annyi pénzből lehetetlen normális tápegységet építeni, ezért aggaszt kicsit a dolog). Az előbb írottak és Google-ös keresések alapján arra gyanaxom, hogy ez a tápegység azonos az FSP ATX-350GTF tápegységével ( http://www.fsp-group.com.tw/english/02_pro...ctorname=ATX12V ).
Ha ez így lenne, érdemes lehet 5000 Ft-ért megvenni?

Köszi előre is,

Gábor

U.I. Egyébként az említett 300W-os FSP tápegység 2 évig vitt egy 3GHz-es P4 Northwood-ot, egy Geforce FX 5600 Ultra-t, 1.5Gb RAMot, 5 winchestert, 2 optikai meghajtót és pár PCI-os bővítőkártyát. (Gondoltam ideírom, mert azt veszem észre a fórumos hozzászólásokból, hogy sokan hajlamosak egy számítógép fogyasztását valamivel túlbecsülni. Igaz, végül magam is lecseréltem ezt a tápegységet egy nagyobbra. :) )

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 12. 01:02

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 14:35

Naja, folosleges, de ha a nyamvadt Win csak floppyrol hajlando telepiteni, mondjuk a SATA drivert akkor mit csinalsz? Sajnos a floppy igen nehezen akar kikopni, pedig nem lenne kar erte...

jajj ne is mondd vettem multimédiás billt (dzsunkatek, de nem csipog 3 gomb lenyomásnál mint a logitech és jól is néz ki) és a driver lemeze floppy-n volt :Đ namondom ez gut. Van floppy a gépben rá is van kötve csak a tápkábele nem, a gép meg már ki tudja mióta megy na mondom én újra nem indítom, rádugtam a tápkábelt menet közbe, azóta is megy :Đ

Elküldve: 2005. 07. 12. 01:07

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 15:10

Ja, így rendben. Ezt nem tudtam! ;) Hogy ne csak  :offtopic: legyek.

Haver állandóan hívogat, hogy szarakszik a gépe és újraindulgat. Kérdem, hogy milyen táp? Válasz: Mercury 400W  :omg: Na mondom, ezt cserélni kellene, viszont az istenért se akar 10eHUF bruttónál többet költeni rá! Kérdés, hogy ebben az árszintben a következő konfighoz mit ajánlanátok: MSI K7N2 Delta-L, AMD Sempron 2600+, 512MB, ATI Radeon 9600SE, 2 vinyó (80GB Hitachi és 40GB Maxtor, mindkettő 7200rpm, 2MB cache), DVD-ROM, CD író és webcam. Előreláthatólag max. csak memória lesz benne bővítve.

Előre is köszönöm!  :respect:

nekem 320-as UP-m vanik, szerintem gut, de lehet kevés lesz neked a 4 molex csati ha mobile rákod is vanik de ezt egy Y elosztó megoldja.

#2513 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 06:42

Érdekes, én anno a FeelV házakat acorp logo-val láttam, de az nem két éve volt :Đ .
Az a modecom tök úgy néz ki, mint ami az FSP oldalán van? A típus elvileg létezik, szóval lehet rá esély. Ebben az esetben spájzolj belőle :) .

A floki az persze, működik így, ha az alaplap nem háklis, vagy a vezérlő nem auto módban van, maga a meghajtó egy szervo és motorvezérlő, meg jelerősítő, nincs benne egyéb vezérlés.

#2514 Felhasználó inaktív   ordoghl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 08:54

Sziasztok!

Beszereztem egy 500W-os FSP Blue Storm tápegységet az ASUS V9999/GT/TD 256M videokártyám mellé. Többen is azt mondták fórumokon, hogy elégnek kell lennie. A kártya két 4pin-es molex csatlakozója külön tápvezetékekről van megtáplálva, amiken semmi más nincs.
Sajnos azonban a videokártya erős terhelésénél a tápegység rendszeresen lekapcsol (túláram és túlfeszültség védelem van benne). :(
Mégis milyen tápegységre lenne szükség, hogy végre stabilan működjön a cucc?

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:18

Idézet: ordoghl - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 9:54

Sziasztok!

Beszereztem egy 500W-os FSP Blue Storm tápegységet az ASUS V9999/GT/TD 256M videokártyám mellé. Többen is azt mondták fórumokon, hogy elégnek kell lennie. A kártya két 4pin-es molex csatlakozója külön tápvezetékekről van megtáplálva, amiken semmi más nincs.
Sajnos azonban a videokártya erős terhelésénél a tápegység rendszeresen lekapcsol (túláram és túlfeszültség védelem van benne). :(
Mégis milyen tápegységre lenne szükség, hogy végre stabilan működjön a cucc?

mi van a vga mellett egy 96 procis szerver? :Đ komolyra fordítva a szót annak a tápnak bőven elégnek kellene lennie, nem lehet hogy valami tuningolva van és terhelés hatására nyom egy lekapcsot, mondjuk a proci szét van húzva és nem bírja a nyüstölést, túlmelegszik és az alaplap nyom rá egy power off-ot?

#2516 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:38

Idézet: diegho - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 2:07

nekem 320-as UP-m vanik, szerintem gut, de lehet kevés lesz neked a 4 molex csati ha mobile rákod is vanik de ezt egy Y elosztó megoldja.

Nem, nincs neki Mobil Rack és nem is igen lesz, tehát vagy 320-as vagy 350-es UP-ot veszek én neki! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2517 Felhasználó inaktív   ordoghl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:39

Idézet: diegho - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:18

mi van a vga mellett egy 96 procis szerver? :Đ komolyra fordítva a szót annak a tápnak bőven elégnek kellene lennie, nem lehet hogy valami tuningolva van és terhelés hatására nyom egy lekapcsot, mondjuk a proci szét van húzva és nem bírja a nyüstölést, túlmelegszik és az alaplap nyom rá egy power off-ot?

A VGA mellett van egy 3GHz-es P4 (Northon, nincs túlhúzva),2x512MB Kingston DDR400, 2x HDD, 1xFF, 1xDVD-író, 1xPCI TV Tuner, 1xUSB egér.
A GF6800GT is standard órajelekkel megy, az Asus monitor szerint sem a GPU, sem a DDR3 RAM-ok nem melegednek túl, a kártya ventillátora fix 100%-ra van beállítva.
A processzor sem melegszik, 45-48 C fok kozott szokott lenni leallas es azonnali ujraindulas utan a BIOS monitora szerint.
A tápegységben a dokumentáció szerint nincs túlmelegedés elleni védelem, de nem is forró leálláskor.

Elküldve: 2005. 07. 12. 16:19

Idézet: ordoghl - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:39

A VGA mellett van egy 3GHz-es P4 (Northon, nincs túlhúzva),2x512MB Kingston DDR400, 2x HDD, 1xFF, 1xDVD-író, 1xPCI TV Tuner, 1xUSB egér.
A GF6800GT is standard órajelekkel megy, az Asus monitor szerint sem a GPU, sem a DDR3 RAM-ok nem melegednek túl, a kártya ventillátora fix 100%-ra van beállítva.
A processzor sem melegszik, 45-48 C fok kozott szokott lenni leallas es azonnali ujraindulas utan a BIOS monitora szerint.
A tápegységben a dokumentáció szerint nincs túlmelegedés elleni védelem, de nem is forró leálláskor.

az Northwood nem Northon :Đ

1xFF az mi? Floppy?
Milyen alaplap? Lehet hogy a 24pin to 20 pin átalakítóval van gáz.

#2519 Felhasználó inaktív   Lescatan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 16:34

Sajnos táp-cserére lesz szükség..

abit NF7
1900+
512ddr
dvdiro
2vinyo (40g + 160g)

Nézegetve a listákat a Chieftec CT-360D-t szúrtam ki, de nem vagyok benne biztos, hogy működne-e a jelenlegi konfiggal (enyém 20tűs alaplapi csatlakozóval bír, a tápot nem tudom..)
Nem sok infót találtam erről, esetleg valaki tudna segíteni? Talán még a 360A is jó lenne, csak abban sem vagyok biztos, hogy az "újabb" tápok és atx szabványok mennyire lennének kompatibilisek a gépemmel. (pl. nemtudom, ha az van odaírva, hogy P4, akkor attól még működne-e az amd-s gépben?)
Kb. 10e pénz lenne rá, úgy néztem a chieftec esik ebbe a kategóriába, de ha esetleg valakinek van más ötlete, azt is örömmel várom.
Arra riadtam fel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja.

#2520 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 18:13

MIlyen tápot ajánlotok amit érdemes lenne megvenni MOST?

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.