VA és W: A VA egy látszólagos teljesítmény, amiben a fázistolás okozta meddő összetevő (meddő=nem fűt

) is benne van, a W pedig ennek a valós összetevője (ami fűt

). Ez az APC értelmezésében egy fix fázistolással (gyökkető) valósul meg (gyökkető-szerese a látszólagos a valósnak). A fázistolás valójában mindig más érték és nem csak a pc-k sajátja, hanem minden kapacitív, vagy induktív eszközt tartalmazó készüléknek, mely váltakozóáramú hálózatból kap ellátást.
Yani: Higyj nekünk, nem akarunk rosszat

.
Az UP-460 jó kis táp (FSP béllel), de nagyon halknak nem nevezném. Ami most halkban nagyon tetszett nekem (és árban neked is tetszene) az az Aerocool (de van két féle sorozat, az egyik jó csak). A Chieftec sem hangzik rosszul ennyiért, de egyáltalán nem biztos, hogy FSP bele lesz. A 18A-es 12V-os ág csalóka. A kettős 12V-al rendelkező tápoknál az egyik ág az alaplapra menő ág, amiből a proci is kap enni, míg a másik az, amik a molex-eken megjelennek (a VGA is benne van). Namost, az MSI-nél nem tudom, hogy ez az ajánlás mire vonatkozik: A bele rakható, jelenleg legbrutálisabb fogyasztású procira, egy szintén erős vga mellett és egy vinyóra, vagy csak önmagában a procira és környezetére. mert a procitáp ágán önmagában a 18A elég nagy érték, de hakombináltan érti a 18A-t az egész gépre, akkor meg abszolút középszerű.. összesen 30A azért nem fog kelleni egy átlag erős konfighoz szvsz. mi lesz még mellette?
A 2 12V-os ág az ATX1.03-s szabvány ajánlása. Én még mindig nem értem a gyakorlati hasznát, a mellette felhozott indokok nekem nem meggyőzőek: Még egy közös ellátással rendelkező, márkás tápnál sem találkoztam olyan jelenséggel, ami az ott taglalt okokra lett volna visszavezethető, ellenben kiszáradt kondi miatt zajos tápággal annál inkább. Persze nincs rálátásom a világ éves tápforgalmának x százalékára, de azért láttam néhányat. A proci tápellátása pedig eleve akkora elnyomással rendelkezik elvéből fakadóan, hogy nagyon toleráns a bejövő táp minőségével szemben (60-80dB-t jelent ez általában)