HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:14

A fenti link szerint 2,4 kg. Ez most könnyebb vagy nehezebb? :think:

#982 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:21

Ez méretes csecsemő :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#983 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:39

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:33

Helló Mindenki!

Mit tudtok a DTK PTP-4007P,S,PR tápról? A www.dtkcomputer.hu szerint ez 24+4 tűs aktív PFC-s táp. Igaz hogy az újabb DTK tápok már nem olyan megbízhatóak? Bocs, csak ennyit olvastam róluk egy másik topikban. :confused:

Ennek a tápnak egy MSI 925X Neo Platinum vagy ASUS P5AD2 Deluxe alaplapot kéne vinnie, benn egy P4 3GH 530-as procival, 1-3 winchesterrel, cd íróval, videokártyával, SkyStar2 és Leadtek WinFast TV 2000XP Expert kártyákkal. Elég ez a táp ehhez? Tunning nem lesz.

Segítségeteket előre is köszönöm!  :respect:

A PTP-4007P az tuti passzív PFC-s, és egyáltalán nem könnyű.
Ja, és 20+4 tűs.

#984 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:27

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 23:39

A PTP-4007P az tuti passzív PFC-s, és egyáltalán nem könnyű.
Ja, és 20+4 tűs.

DTK PTP-4007P,S,PR aktív PFC 24+4 tű
DTK PTP-4007P,S passzív PFC  20+4 tű

legalábbis a linkek szerint.

Nekem a 24 tű lenne a lényeg, mert az ASUS kifejezetten nem ajánlja a 20+4 tűs tápokat a P5AD2 Deluxe-hoz. Más alaplapokhoz pedig nem is engedi a használatát.

#985 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:41

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 0:27

DTK PTP-4007P,S,PR aktív PFC 24+4 tű
DTK PTP-4007P,S passzív PFC  20+4 tű

legalábbis a linkek szerint.

Nekem a 24 tű lenne a lényeg, mert az ASUS kifejezetten nem ajánlja a 20+4 tűs tápokat a P5AD2 Deluxe-hoz. Más alaplapokhoz pedig nem is engedi a használatát.

Akkor sztem itt félrertés van/volt, részemről :).

A PTP4007P-nek van egy 20/24 tűs csatlakozója, amit szét lehet szedni, és jó 20 tűs lapokhoz is. (nemrég linkelték a Tagan u.ilyen legoldását) Ettől még teljes értékű 24 tűs csatlakozó is egyben.
De a 4-tűs, P4 néven elhíresült (pedig azt hiszem, nem az a hivatalos neve) csatlakozója is megvan természetesen.

Csak ahogy írtad hogy 24+4, én a 20/4-re gondoltam.

#986 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:44

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 0:27

az sztem nem 20+4tus, hanem 24tus csak szet lehet szedni
de a plusz 4 nem egyenlo a p4es csatlakozoval (persze az sem p4, mivel mar amd alaplapokon is van, lasd az en peldamat h itt szivtam vele, a Tagan 480as tap+msi k8n neo4 alaplapnal, azaz nem a 20+4tus 4 tus reszet kell radugni a 4es helyre a proci melle, hanem a p4et)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#987 Felhasználó inaktív   voison 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 14:16

a +5 Voltos ág mennyire fontos mostanság?
mi használja azt?
25 amper elég rá?
kösz
       .oO VoisoN Oo.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 04. 11. 17:35

Idézet: voison - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 15:16

a +5 Voltos ág mennyire fontos mostanság?
mi használja azt?
25 amper elég rá?
kösz

Milyen táp? Mert nem mindegy hogy egy JNC-re van ráírva vagy egy FSP-re. Amúgy manapság már jobbára a 12V-os ág számít.

#989 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 20:24

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:44

az sztem nem 20+4tus, hanem 24tus csak szet lehet szedni
de a plusz 4 nem egyenlo a p4es csatlakozoval (persze az sem p4, mivel mar amd alaplapokon is van, lasd az en peldamat h itt szivtam vele, a Tagan 480as tap+msi k8n neo4 alaplapnal, azaz nem a 20+4tus 4 tus reszet kell radugni a 4es helyre a proci melle, hanem a p4et)

Helló Mindenki!

Bocs, hogy ilyen félreérthető voltam. :(

20+4 tű alatt a hagyományos P4 kompatibilis tápellátás értettem. Van egy hosszú 20 tűs csatlakozó és van egy kicsi 4 tűs (P4) csatlakozó külön.
20 pin ATX power connector+4 pin ATX12V power connector

24+4 tű alatt, a hosszúcsati az 24 tűs illetve van mellé egy kicsi 4 tűs (P4) csatlakozó külön.
24 pin ATX power connector+4 pin ATX12V power connector

Az ASUS a P5AD2 Deluxe esetében nem ajánlja a 20+4 tűs táp használatát. A P5GD2 Deluxe illetve P5GD1 esetében pedig nem is említi ezt az esetet.

A http://www.dtkcomputer.hu házai DTK PTP-4007P,S táppal vannak. Ennek a hosszú csatija 20 tűs és van egy kicsi csatija(P4) ami 4 tűs. De nekem olyan kell aminek a hosszú csatija 24 tűs és van egy kicsi csatija (P4). Ennek a feltétetelnek pedig a
DTK PTP-4007P,S,PR táp felel meg. Hála Istennek, a kettő nevében csak a "PR"-ben különbözik.

Hát ezért értetlenkedek ennyit. :confused:

#990 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:38

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 21:24

Helló Mindenki!

Bocs, hogy ilyen félreérthető voltam. :(

20+4 tű alatt a hagyományos P4 kompatibilis tápellátás értettem. Van egy hosszú 20 tűs csatlakozó és van egy kicsi 4 tűs (P4) csatlakozó külön.
20 pin ATX power connector+4 pin ATX12V power connector

24+4 tű alatt, a hosszúcsati az 24 tűs illetve van mellé egy kicsi 4 tűs (P4) csatlakozó külön.
24 pin ATX power connector+4 pin ATX12V power connector

Az ASUS a P5AD2 Deluxe esetében nem ajánlja a 20+4 tűs táp használatát. A P5GD2 Deluxe illetve P5GD1 esetében pedig nem is említi ezt az esetet.

A http://www.dtkcomputer.hu házai DTK PTP-4007P,S táppal vannak. Ennek a hosszú csatija 20 tűs és van egy kicsi csatija(P4) ami 4 tűs. De nekem olyan kell aminek a hosszú csatija 24 tűs és van egy kicsi csatija (P4). Ennek a feltétetelnek pedig a
DTK PTP-4007P,S,PR táp felel meg. Hála Istennek, a kettő nevében csak a "PR"-ben különbözik.

Hát ezért értetlenkedek ennyit. :confused:

Ok, amiről én beszéltem, arra ez van írva pontosan: PTP-4007P
És akkor ahogy te írtad, a szerint 24+4 tűs :). (és egyben 20+4 tűs is)

#991 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:45

Van egy 'kis' problémám, és ezzel kapcsolatban gyanúba került a táp is.

A gépem:
Athlon XP 2000+, Epox 8kta3l alaplap (kt133a), két IDE HDD (Seagate Barracuda), egy SCSI HDD (Seagate Cheetah), összességében 4 CD/DVD vegyesen író, olvasó, RAM, ebből egy IDE, 3 SCSI. Igazából csak az eszközök száma a lényeges (ja, és még két floppy, de ezek gyakorlatilag passzívak). Ezt egy Enermax PXVE365 táp hajtja meg (350w). Ami még sokat ehet, az a videokártya, de az nem igazán nagyfogyasztó (Radeon 8500).

Az oprendszer többnyire Linux, évek óta stabilan működött.

Na most az utóbbi időben elég rejtélyes hibajelenségek lépnek fel. időnként a rendszer kernel hibaüzenetekkel 'örvendeztet' meg, és vagy teljesen elszáll, vagy azért megy tovább a rendszer, vegyesen. Grafikus felület alatt is sokszor minden értesítés nélkül csontrafagy. Mit ne mondjak, nyolc éve használok Linuxot, soha nem láttam ennyire instabilnak :( Nyilván nem is maga a Linux a hibás. Memóriatesztet már sokszor futtattam, illetve játszottam azt is, hogy a memóriamodulok egyikét-másikát kivettem, a jelenség maradt, szóval a memóriát kizárhatjuk. A többi alkatrészt cseredarab hiányában nehéz lenne próbálgatni :(

Nos, mai nap történt, hogy épp CD-n zenét hallgattam (a CD össze van kötve a hangkártya CD bemenetével, szóval nem szoftveres lejátszás), a gép megint produkálta a szokásos fagyását, és ezzel egyidőben a lejátszás is megállt. A CD ROM play gombjával természetesen ismét elindult a lejátszás.

Na most ez a jelenség az, ami miatt elkezdtem a tápegységre gyanakodni. Az oprendszer lefagyása önmagában a zenét nem kellene leállítsa, mert nem software végzi a lejátszást, viszont mégis megállt. Ezt csak úgy tudom értelmezni, hogy vagy a tápnak vannak nagyon rövid ideig tartó tüskéi, amik a képernyőn ugyan nem látszanak, de sikeresen megbolondítják a hardware-t, vagy pedig 'kintről' jön be olyan jellegű zavar, amit a táp nem tud kiszűrni. (A jelenség csak az én gépemen van, a háztartásban előforduló további négy gépen nem jelentkezik, de ettől még lehet külső zavar, csak fene tudja).

Szerintetek mit kellene csinálni? Vegyek egy tápot és próbáljam ki azzal (végül is akár egy Enermax is elromolhat), esetleg egy zavarszűrős konnektorral tegyek próbát?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#992 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:16

Ne vegyél tápot (még), csak kérj kölcsön egy megbízhatóan jó, és elég izmos darabot. Ha azzal megszűnnek a fagyások...akkor keresd meg didyman vagy stol kartársakat, hogy vessenek gyógyító pillantást az Enermaxodra. 3,5 év után már előfordul, hogy kiszárad egy-két elko, és lelki gondokat okoz a tápegységnek.
... a trip back in time is all I need ...

#993 Felhasználó inaktív   Bumbakoala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:36

Halihó!
Na szóval nem akarok clustert, csak érdekelt a dolog...
Viszont visszatérve a redundanciához, biztos, hogy nagyon körülményes hagyományos tápokkal megoldani?
Ja és szerintetek ez mi lehet?
Kép

#994 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 00:02

Ez nem csak egy sima összekötöm a pirosat sárgát és megy közösítő, a hűtőbordákból ítélve markos elektronika csücsül alatta.
Második kérdés: Biztos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#995 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 00:58

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:38

Ok, amiről én beszéltem, arra ez van írva pontosan: PTP-4007P
És akkor ahogy te írtad, a szerint 24+4 tűs :). (és egyben 20+4 tűs is)

Meg akartalak kérni, hogy nézd már meg mi van ráírva arra a tápra, csak kihagytam a hozzászólásomból. És erre tessék. Úgy néz ki ez az internet legújabb csodája. :)  :respect:

#996 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 06:59

Újabban nem kell -5V? Mert nézegetem a séftek tápokat, aztán ott minusz van. Nézem az atx standard-ot, a -5V helyén csak egy NC (Gy.k.: Not Connected: Nem használt) felirat van...
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#997 Felhasználó inaktív   saca100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:29

Hi! Tápegységhez értő emberkét ajánljatok légyszíves nekem! Van nekem egy Sinotech 360-as tápegységem és "kicsit dögledezik". Egy olyan szakembert keresek aki foglalkozik
tápegységek gyógyításával. A Need for Speed Underground
2 játék alatt elfüstölt a Szekunder áramváltó trafóm amin az 5V és a
12V keresztülmegy. Még egy két kondi is felpúposodott, kiszáradt.
Megtekertettem  a tekercset és visszatettem, a szekunder 5V, 12V kondijait
kicseréltem. Ezután még mindíg forró a tekercs! kézzel nem tudok hozzáérni
1 perc bekapcsolt, terheletlen állapot után. Segítsetek címet telszámot adjatok! Köszi

#998 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:34

Ezt kérdezte hzcs kolléga rossz helyen:

Idézet

Hy!
Kérdésem: szeretnék venni tápot, de nem tudom eldönteni, hogy Sirtec 410 (8ezer ft) vagy Chieftec 420A-t (13ezer ft) vegyek. Úgy hallottam hogy a Sirtecet is a Chieftec gyártja vagy fordítva, nemtom).
Sürgős lenne mert kedden megvenném.
Köszi!

Sirtec-et most csak azért ne, mert a 410-es nagyon szar széria. Környezetemben a 12cm-es változatból - viccet féretéve - kivétel nélkül mind meghalt. Csak sípolnak szegények. Tízből 10.    A 410-es Chieftec-re ez szintén igaz - megerősítve, hogy egy gyártósorról kerültek le - de a 420-as nálam nagyon szépen muzsikál a gépben, tehát Chieftec.

#999 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 09:22

Apics! Pedig pont most szemeztem egy 12centis ventivel vértezett Chieftec-el, de 410-es sorozat...  ATX-410-212
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1000 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:17

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 10:22

Apics! Pedig pont most szemeztem egy 12centis ventivel vértezett Chieftec-el, de 410-es sorozat...  ATX-410-212

Ha ATX-410-212, nem HPC-410-212, akkor már reménykedhetsz, mert ez újabb 2x12V széria, csak erről még nincs sok tapasznyalat.

Más: -5V-ot gyakorlatilag már semmi sem használja, ezért hagyják le sok tápról. 5V azért még van mindegyiken, de már nem arra gyúrnak. (erre pont jó példa az ATX-410-212, 3,3V és 5V már harmatgyenge, de elvileg elég ha nincs sok HDD/optikai.)

Szerkesztette: -MM- 2005. 04. 12. 10:18 -kor

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.