Hi! Nekem az lenne a problémám, hogy nem nagyon tudom húzni a rendszert 2000 Mhz fölé.
A konfigom: ASUS A8N-E, 3000+ Venice gyári hűtővel, Samsung 512 DDR400Mhz(alap:2.5,4,4,8 ), 6600GT.
2 Ghz felett nem nagyon akar bebootolni a windows, a CPU nem meleg, kb:35 fok húzva, tehát gondolom a RAM nem bírja a nagyobb terhelést, olvastam hogy vissza kell osztani, de hogy pontosan hogyan is kell ezt csinálni BIOS-ban, azt nem nagyon részletezték. Én úgy próbáltam, hogy 400Mhz-ről 333-ra vettem le a RAM-ot +a szorzót is állítgattam 9-ről lefelé, de nem nagyon jártam eredménnyel. Ezután a HT-t is lejjebb vettem, 4-re, 3-ra, mert alapból auto-n volt(max 5). Vigyáztam arra, hogy a HT*FSB 1020-nál ne legyen nagyobb. Ezzel annyit értem el, hogy kicsivel 2 Ghz felé tudtam mászni (CPU maradt 40 fok körül)Feszültséget is növeltem.
Kérdéseim:
1.) valamit rosszul csináltam?(még elég kezdő vagyok ezen a téren)
2.) hogyan lehetne még emelni az órajelen (ismerősömnek egy gagyibb alaplappal+gyári hűtéssel felmegy 2,3-2,5 Ghz-ig, én ezt a húzást nagyon kevésnek tartom)
3.) miért van az, hogy a beállított órajelet nem tartja meg windowsban? hanem visszaveszi a frekvenciát 200-ra, A CPU-Z meg az Everest is csak 1800 Mhz-et ír ki(olyankor AI Booster-ben ismét le kell apply-zni a tuning beállításokat, de újbóli CPU-Z/Everest futtatáskor megint visszaáll 1800 Mhz-re) :confused:
4.) Van-e valamilyen extra rejtett beállítás az A8N-E BIOS-ában? úgy értem, hogy amit spec billentyűkombóval lehet előhozni, vagy ilyesmi (BIOS-om 1008-as)
5.) Mit tanácsoltok, hogy a BIOS-ban mely beállításokkal érdemes még próbálkozni, milyen értékekkel?
Szerkesztette: golyos 2006. 04. 20. 23:34 -kor