HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-E - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (93 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-E nForce 4 Ultra Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:28

Ranezesre boven elfer, hacsak nem hasznalsz hosszu PCI-E 1x kartyakat. (ami nem tul valoszinu)
Esetleg 2 slotos hutesu nagyobb VGA-knak utban lehet.

#1602 Felhasználó inaktív   Piedon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 21:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 18:28

Ranezesre boven elfer, hacsak nem hasznalsz hosszu PCI-E 1x kartyakat. (ami nem tul valoszinu)
Esetleg 2 slotos hutesu nagyobb VGA-knak utban lehet.

Nem hiszem,  hogy X800GTO túlságosan belógna. Hmm, itt az ideje egy cserének akkor, eddig a régebbi Zalmann volt rajta, mert az eredeti hűtő kerregett piszkosul.
Köszi!

Szerkesztette: Piedon 2006. 10. 02. 21:56 -kor

A stylistom szerint nem vagyok elég trendy....

#1603 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 22:04

nincs valakinek egy fölös procikerete a laphoz? nekem is van csak elhagytam :omg:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1604 Felhasználó inaktív   DonManó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 06:23

Az active armor megint hozta a formáját, az összes csomagolt fájl CRC-hibás amit letöltök
eddig nem volt bajom ezzel a tűzfallal, de nem is lesz többet dolgom vele :D
Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 3800+ (@2565 ; 1.3V) VGA: ASUS X1950 Pro 256 mb RAM: 2*Micron 1 Gb DDR 400

#1605 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 06:33

Idézet: DonManó - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 7:23

Az active armor megint hozta a formáját, az összes csomagolt fájl CRC-hibás amit letöltök
eddig nem volt bajom ezzel a tűzfallal, de nem is lesz többet dolgom vele :D

nem létezik, hogy AA a hibás, én már nyár közepe óta használom és TÖKÉLETESEN működik, semmiféle letöltés elb@xó hatása nincs, legalábbis itt nálam :up:

Szerkesztette: laragirl83 2006. 10. 05. 06:33 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1606 Felhasználó inaktív   DonManó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:04

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 7:33

nem létezik, hogy AA a hibás, én már nyár közepe óta használom és TÖKÉLETESEN működik, semmiféle letöltés elb@xó hatása nincs, legalábbis itt nálam :up:

eddig nekem se volt problémám vele, de tegnap csak CRC-hibás fájlokat produkált....
szal unintall...
mondom, eddig nálam se okozott hibát!
Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 3800+ (@2565 ; 1.3V) VGA: ASUS X1950 Pro 256 mb RAM: 2*Micron 1 Gb DDR 400

#1607 Felhasználó inaktív   Piedon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:56

No, megvettem Zalman NBF47 hűtőt, hétvégén felrakom, ha van igény rá, csinálok róla képeket és felrakom ide.

#1608 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 17:04

Idézet: Piedon - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:56

No, megvettem Zalman NBF47 hűtőt, hétvégén felrakom, ha van igény rá, csinálok róla képeket és felrakom ide.

Van rá igény.  :)

#1609 Felhasználó inaktív   Piedon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:29

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:04

Van rá igény.  :)

No akkor lássuk:
Régi
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

És ilyen lett az újjal:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sajnos máshogyan nem lehet felrakni a hűtőbordát mert beleér az X800GTO-ba.
Pontos hőmérsékletet nem tudok mondani, illetve nálam a speedfan több órai használat után ezt jelezte ki:
Temp1:33C; Temp2:34C; Temp3:25C; Temp1:40C; Core:28C
A vinyók hőmérsékleteit nem írtam be, azt hiszem az annyira nem érdekli az embereket.
Ha túl nagy a kép akkor megcsinálom kisebben is.

Szerkesztette: Piedon 2006. 10. 08. 22:32 -kor

#1610 Felhasználó inaktív   Budr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:39

üdv

olyan kérdésem lenne h. az A8N-E tud pendrive ról bootolni?
ill akármilyen jó hozzá vagy ezt a pendrive nak is támogatni kell?

#1611 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:28

Piedon:Hülye kérdésnek tűnhet, de mi a fenének cserélted le a régi zalman bordádat az újra? :think:

Azt ugye már fentebb láttuk, hogy hogy fér el nagyobb kártyával http://mcpite.uw.hu/.../a8ne_nb47j.jpg , ehhez annyi hozzáfűzni valkó van, hogyha kicsit lentebb rakjuk rá (ahogy én is) akkor pont-pont elfér akár egy duplaslotos hűtés is, mint most a X1800GTO^2-é. De ha középre rakom, akkár moár nekiérne :)

(Másik: ha szokott a 2 vinaó közt adatforgalom lenni, akkor rendezd át őket, mert így 1 kábelen az enm túl gyors. Amelyik vinyóról nem nagyon írsz dvdre, azt rakd a dvd íróval 1 kábelre. Amúgy hogy hűtöd a vinyókat, mert most ahoy elnézem egyik se kap sok levegőt - meg a régi borda is úgy volt felrakva hogy úgy kevesebb levegő ment át rajta.)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 09. 10:34 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1612 Felhasználó inaktív   Piedon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:35

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:28

Piedon:Hülye kérdésnek tűnhet, de mi a fenének cserélted le a régi zalman bordádat az újra? :think:

Azt ugye már fentebb láttuk, hogy hogy fér el nagyobb kártyával http://mcpite.uw.hu/.../a8ne_nb47j.jpg , ehhez annyi hozzáfűzni valkó van, hogyha kicsit lentebb rakjuk rá (ahogy én is) akkor pont-pont elfér akár egy duplaslotos hűtés is, mint most a X1800GTO^2-é. De ha középre rakom, akkár moár nekiérne :)

(Másik: ha szokott a 2 vinaó közt adatforgalom lenni, akkor rendezd át őket, mert így 1 kábelen az enm túl gyors. Amelyik vinyóról nem nagyon írsz dvdre, azt rakd a dvd íróval 1 kábelre. Amúgy hogy hűtöd a vinyókat, mert most ahoy elnézem egyik se kap sok levegőt - meg a régi borda is úgy volt felrakva hogy úgy kevesebb levegő ment át rajta.)

Az újdonság varázsa miatt... :D amúgy meg azért mert kiváncsi voltam, hogy az új hűtő mennyire lesz meleg tartós üzem alatt, mert a régi nálam eléggé forró volt. Ez már nem annyira forró.
Nincs nagy adatforgalom a két vinyó között, illetve mindkettőről szoktam dvdre írni, de köszi a tanácsot, ki fogom próbálni.

A vinyók hűtését meg egy 12cmes Glaciatech Silentblade ventivel oldottam meg ami a vinyók elött található, mert a ház elején van egy erre kialakított hely. így szépen átjárja a levegő a házat, mert a hátoldalán is van egy 12cmes venti.

#1613 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:10

Idézet: Budr - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 10:39

üdv

olyan kérdésem lenne h. az A8N-E tud pendrive ról bootolni?
ill akármilyen jó hozzá vagy ezt a pendrive nak is támogatni kell?

Tud bootolni pendrive-ról. Szerintem bármilyen jó hozzá.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1614 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:15

Idézet: Piedon - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 12:35

Az újdonság varázsa miatt... :D amúgy meg azért mert kiváncsi voltam, hogy az új hűtő mennyire lesz meleg tartós üzem alatt, mert a régi nálam eléggé forró volt. Ez már nem annyira forró.
Nincs nagy adatforgalom a két vinyó között, illetve mindkettőről szoktam dvdre írni, de köszi a tanácsot, ki fogom próbálni.

A vinyók hűtését meg egy 12cmes Glaciatech Silentblade ventivel oldottam meg ami a vinyók elött található, mert a ház elején van egy erre kialakított hely. így szépen átjárja a levegő a házat, mert a hátoldalán is van egy 12cmes venti.

95% hogy azért volt melegebb mert 90°kal el kellett volna forgatnod hogy átjárja a levegő a bordát; így nem tudta. Az újon keresztbe is van a levegőnek útja.

Igen, sejtettem hogy vhogy így van a vinyó hűtés; de az alsónak az elektronikája, a felsőneka  burkolata nem biztos hogy elég levegőt kap; én úgy tenném hogy 1 vinyóhely maradjon ki köztük; és lehetőleg a venti közepe felé. Így mindkettő mindkét oldala rendesen van szellőztetve; nem lesz melege sem aburkolatnak, sem elektronikának.

(Ill én még 1-2 takarólemezt is kiszednék a vga alól; hogy legyen ott is légmozgás, ez a nb hűtésnek és a vganak is jó!)

takarólemez és nb pozíció így: http://mcpite.uw.hu/nb_sonata.jpg (csak neked az nforceos rendszerben a nb is a vga alat van)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 09. 13:20 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1615 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 23:14

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 22:04

nincs valakinek egy fölös procikerete a laphoz? nekem is van csak elhagytam :omg:

hm. akkor ezert nem volt benne a csomagban amit kaptam?  :think:
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1616 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:19

Na akkor jöjjön az én chipset hütöm:

A ventit megkellett forditani, mert eredetileg a másik oldalon volt és ugy a VGA-n lévö Zalman ellen dolgozott volna. Sajnos a megforditás révén sokkal rosszabb volt szerelni.
Az elölapi panelem höszenzora van szig. szallaggal rögzitve a chipset hütö talpára ez azért elönyös, mert nyáron amikor még a zalman borda volt ott megállt rajta a venti. A panel egyböl jelzett, mert felugrott a höm. 55fokra. Most 42 fok 3000f/perc melett.

Üdv.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1160842793.jpg

Szerkesztette: pet 2006. 10. 14. 17:21 -kor

#1617 Felhasználó inaktív   Forresty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 22:41

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy próbálta-e már valaki ezzel a lappal a Wake-On-Lan-t.
Nekem is ilyen alaplapom van, de nem tudom összehozni. Nem találtam egyértelmű leírást a papírjai között, hogy támogatná, de a biosban van ilyen beállítási lehetőség.
Jelenleg a következőt teszem:
1. Biosban (eredeti, amit adtak hozzá): Power>>APM Configuration>>Power On By PCI Devices = Enabled
2. A helyi háló egy másik gépéről köldöm a "Magic packet"-et Poweroff 3-mal.

A gép meg sem szólal.

Ha valakinek működött, nagyon megköszönném, ha adna egy részletes leírást róla, hogy hogyan csinálta.

Üdv.: Forr

#1618 Felhasználó inaktív   izs85 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 28. 00:47

Sziasztok!
Nem rég vettem egy asus a8n-e-t benne van egy 160Gb-os vinyo, az lenne a gond hogy bootoláskor nem mindig telle pakolja figyelmeztetésel a rendszer naplott, és meg is áll a kék csiknál több percre, erre szeretnék megoldást találni a lap állitolag jo nem rég hoztam visza a gari szervizböl.Aki tud  ebben a broblémaba segiteni ,azt szivesen venném. Elöre is köszönöm válaszátt. "Nagyon jo a toppic idáig nagyon sokat segitett ha gondom volt"

#1619 Felhasználó inaktív   candleman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 09:59

Helló!

Hol tudon megnézni melyik nVidia Chipset(CK804) driver  van fent a gépemen? A device managerben nem látom. :confused:

#1620 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 10:49

Hali!

van nékem egy asus a8n5x-es lapom és a következő problémám:
(mint megtudtam) kikapcsolt állapotban az alaplap feszt ad az optikai egeremnek, ami világít (és gondolom élettartam szempontjából ez nem jó neki). ezen csak a táp lekapcsolása segített. néztem a users maunuál 76. oldalától kezdödő power menüt, de nem találtam választ a problémámra.
az egér usb-s, de ps/2-es átalakítóval van használva, mert win reinstallnál le van tiltva az usb-m. a régi (asus a7n8x-x) lapomnál nem volt ez a probláma.

mi lehet a megoldás?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (93 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.