Idézet: Kami11 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 22:34
Pár napja van egy D-Link Dir-635-ös Draft N-es routerem.
Két gépen van megosztva a net, az egyik kábellel kapcsolódik a másik wifin. Sikerült beállítani szinte mindent elsőre, van net mindkét gépen, a gépek látják egymást, tudunk fájlokat mozgatni, szóvak happy minden, amíg el nem kezdek torrentezni.
Letöltés és feltöltés alatt 1 és 10 perc közötti időközönként bontogatja a netet a router. Utorrentet használok, a portforward is be van állítva műxik is, de ezt nem értem. Gondoltam sok a szál, hát visszábbvettem, majd még visszább és mégvisszább. Most 12 szálra van beállítva, így bírja akár 15-20 percig is. Na ez az ami már igen elkeserített, nehogy már egy 20k-s a legújabb szabványt is ismerő router ne tudjon egy torrent klienst kiszolgálni 40-50 szállal!
Már kipróbáltam minden beállítást ami eszembe jutott, dmz-be raktam a gépet, router tűzfalát kikapcsoltam, UpnP ki, majd bekapcsoltam, másik torrent klienst is használtam, az eredmény ugyan az.
Van valami 5lete valakinek, mert már a maradék hajam is kihullott.
Előre is thx a segítséget!

Válaszolok is magamnak, mert közben meglett a válasz!
Le is írom, hogy ha esetleg másnak is van hasonló gondja, vagy lesz, meglegyen a megoldás.
A QoS kavart be, vagyis Én neki!
A Battlefield2-t akartam konfigolni, hogy elsőbbséget élvezzen a letöltésekkel szemben, de a portokat nem állítottam be, hanem a kezdőt hagytam 0-án a befejező portot pedig 65535-ön.
Szerencsétlen folyamatosan figyelte az egészet, ami nem is volt gond böngészésnél, egyszálú letöltésnél, de mikor elindult a torrent, akkor feladta a harcot!
Ettől függetlenül nem fagyott le, nem indult újra, és még csak nem is melegedett, egyszerűen csak bontotta a netet, majd újra csatlakozott és szenvedett tovább, az én hülyeségem miatt.
Amúgy erről a QoS beállításról van valahol magyarnyelvű leírás?
Most egyenlőre auton van, de azért egy két alkalmazást jó lenne benne baállítani.
Így néz ki a beállító panel:
QoS