HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1121 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 08:44

Üdv lett itthon egy  DI-524-es router-em.
A következőt nem igazán tudom megoldani.
Adott egy ftp server program: JSCAPE Secure FTP Server, ami a telepítéskor kér tőlem egy ip/host címet jelszót meg portot, ide mit kell beírni?
És routerbe mit kell beállítani hogy mennyen is az FTP az interneten keresztül?
Sajnos nem vagyok egy hálózseni.

KÖszi a választ.
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#1122 Felhasználó inaktív   Kami11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:42

Idézet: Kami11 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 22:34

Pár napja van egy D-Link Dir-635-ös Draft N-es routerem.
Két gépen van megosztva a net, az egyik kábellel kapcsolódik a másik wifin. Sikerült beállítani szinte mindent elsőre, van net mindkét gépen, a gépek látják egymást, tudunk fájlokat mozgatni, szóvak happy minden, amíg el nem kezdek torrentezni.
Letöltés és feltöltés alatt 1 és 10 perc közötti időközönként bontogatja a netet a router. Utorrentet használok, a portforward is be van állítva műxik is, de ezt nem értem. Gondoltam sok a szál, hát visszábbvettem, majd még visszább és mégvisszább. Most 12 szálra van beállítva, így bírja akár 15-20 percig is. Na ez az ami már igen elkeserített, nehogy már egy 20k-s a legújabb szabványt is ismerő router ne tudjon egy torrent klienst kiszolgálni 40-50 szállal!  :reklamacio:
Már kipróbáltam minden beállítást ami eszembe jutott, dmz-be raktam a gépet, router tűzfalát kikapcsoltam, UpnP ki, majd bekapcsoltam, másik torrent klienst is használtam, az eredmény ugyan az.
Van valami 5lete valakinek, mert már a maradék hajam is kihullott. 
Előre is thx a segítséget!  :respect:

Válaszolok is magamnak, mert közben meglett a válasz!  :D
Le is írom, hogy ha esetleg másnak is van hasonló gondja, vagy lesz, meglegyen a megoldás.
A QoS kavart be, vagyis Én neki!
A Battlefield2-t akartam konfigolni, hogy elsőbbséget élvezzen a letöltésekkel szemben, de a portokat nem állítottam be, hanem a kezdőt hagytam 0-án a befejező portot pedig 65535-ön.
Szerencsétlen folyamatosan figyelte az egészet, ami nem is volt gond böngészésnél, egyszálú letöltésnél, de mikor elindult a torrent, akkor feladta a harcot!
Ettől függetlenül nem fagyott le, nem indult újra, és még csak nem is melegedett, egyszerűen csak bontotta a netet, majd újra csatlakozott és szenvedett tovább, az én hülyeségem miatt.
Amúgy erről a QoS beállításról van valahol magyarnyelvű leírás?
Most egyenlőre auton van, de azért egy két alkalmazást jó lenne benne baállítani.
Így néz ki a beállító panel:
QoS

#1123 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 13:42

Idézet

Adott egy ftp server program: JSCAPE Secure FTP Server, ami a telepítéskor kér tőlem egy ip/host címet jelszót meg portot, ide mit kell beírni?

ez gondolom a program installjánál a default (localhost) ip + jelszó (ez gondolom az admin default jelszó), az portot pedig magad választhatod (ezen fog figyelni az ftpd-d)

Idézet

És routerbe mit kell beállítani hogy mennyen is az FTP az interneten keresztül?

amit a program port részénél megadsz portot, arra állíts be egy virtual servert a routeren ugyanarra a portra.

Virtual Server beállítása:

Name - Service neve (bármit megadhatsz ide, pl "sajatftpszerverem")
Private IP - belső ip címe annak a hostnak amin futni fog a service
Private Port - port amin figyel a gépen a service
Protocol Type - protokol típus (ez lehet tcp,udp, vagy mindkettő (both) - érdemes both-ra tenni)
Public Port - kifelé milyen portot mutasson a router a service felől (ez lehet default ugyanaz mint a private port)
Schedule - Mikor legyen elérhető a service (always - mindig, vagy megadsz neki időintervallumot)

ha ez kész, megjelenik a Virtual Service listában a bejegyzésed, ilyen formában:

Kép

bejegyzést a kis lista ikonnal tudod megváltoztatni, vagy kuka ikonnal törölni.

-C0pp3rM!n3-

#1124 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 17:12

segítsen valaki léci. nagyon furcsa az egész. adott egy 64-bites Vista HP, DI-524-es router jól bekonfigolva. eddig be tudtam lépni a konfig oldalra a routerbe. hétfőn feltettem a norton IS-t, erre azóta mindig ledob. semmi nem jó neki. nem enged be a konfigba. megmarad a felbukkanó ablaknál miszerint admin, meg jelszó. enntert nyomok utána ugyanez, kér mindent elölről. a legrosszabb az egészben hogy xp-s gépről vezetékesen beenged, de nem logol ilyen típusú problémát. se a router, se a norton nem logol semmilyen bajt. az összes többi szolgáltatás megy, de ebbe nem enged be. Mi a rákot csináljak, hogy engedjem be magamat. hol, mit nyissak meg, tűzfalon mit kapcsoljak.
amúgy hozzá sem nyúltam a beállításokhoz a routerben, teljesen tanácstalan vagyok. azt vettem észre, hogy amikor be akarok lépni, akkor ritkán TX TCP reset-et logol. ennyi. na?

Szerkesztette: monolith 2008. 01. 16. 17:19 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1125 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 01:33

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 18:12

segítsen valaki léci.

valszega a norton is tett be neki, próbálj rákeresni a norton logjában.
amúgy ez inkább IDE való

-C0pp3rM!n3-

#1126 Felhasználó inaktív   Abu_85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 16:34

Hali!
Van egy TP-link TL-R460 cable/DSL routerem.

Első sorban az volt a problémám hogy warcraft 3-ban a battle.net-en én tudtam másokhoz csatlakozni
de ha én kreáltam pályát akkor énhozzám nem tudtak :-( Ezt megoldottam azzal hogy a "port triggering" -nél megadtam a battle net által használt portokat és így már csatlakozni tudtak hozzám is.

Mi a DMZ és az upnp és mi változik ha enable vagy disable-re van állítva?

A problémám az hogy ha csatlakoznak hozzám más játékosok elindítom a játékot és néha magától kivágja a játékosokat a server (vagy is feltételezem nállam lehet a hiba mert én vok a host).
Főleg olyankor dobálja ki a népet mikor elindul a játék, vagy játék közben vannak párbaly részek és mikor az elindul akkor szokott kivágni egy két embert.

Elképzelhető hogy nállam kell valamit állítani hogy ez megszűnjön? Miért van az hogy az első 2 párbajnál nem dobb ki senkit a 3.-nál vagy akárhanyadiknál (mindíg máskor) meg kidobja?

A virtual servers mire jó?

#1127 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 14:17

Idézet: Abu_85 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 17:34

Hali!
Van egy TP-link TL-R460 cable/DSL routerem.

TP-Link != D-Link :omg: itt a topic

-C0pp3rM!n3-

#1128 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 16:10

olyan gondom lenne, hogy ki kéne engednem egy 3rd party nero applicationt a netre aktiválnia magát. 80-as port kell neki, de sehogysem akar kijutni. bármi más kimegy, de az nem. addig nem megy a vision express amíg nem aktiválom. segítsetek. 80-as portot hogy nyitok valaminek?
DI-524-en egyébként.

Szerkesztette: monolith 2008. 01. 21. 16:12 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1129 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 21:14

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 17:10

olyan gondom lenne, hogy ki kéne engednem egy 3rd party nero applicationt a netre aktiválnia magát. 80-as port kell neki, de sehogysem akar kijutni. bármi más kimegy, de az nem. addig nem megy a vision express amíg nem aktiválom. segítsetek. 80-as portot hogy nyitok valaminek?
DI-524-en egyébként.

80as alapból nyitva van (web), különben nehezen neteznél  ;)
lehet h a tűzfal nem engedi ki ... :think:

-C0pp3rM!n3-

#1130 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 21:38

Stét.Van egy Dlink DSL 360R modemem,az ADSL led csak villog de nem szinkronizál gondolom én.Lehet megadta magát? Másik,most egy Askey RTA1310B modem van az jol megy csak az gondom,hogy a 8M helyett csak 2M van,ennyit tudna max? Ugy emléxem hogy ez birná a 8M-et.Köszi

UI: Az uppom az jo 512K csak a letöltéssel van gáz.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1131 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 10:39

Hali!

D-Link 624 routerrel lenne egy kis gáz ... Wifi része belassul, illetve a wifi halozatot tartja, de nincs semmi adatforgalom ... jobb hijjan 220bol kihuz, és utana nem csinal semmi ... semmi led nem vilagit ... teljesen halottnak tunik ... fel nap várakozas utan, megint muxik gond nelkul hetekig ... ötlet? ... avagy kuka?
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1132 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 15:20

Idézet

Wifi része belassul, illetve a wifi halozatot tartja, de nincs semmi adatforgalom

újraindulgatni nem szokott magától ? olyan mintha túlmelegedne ...  :think:

-C0pp3rM!n3-

#1133 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 21:05

Hi!

Olyan wireless routert keresek, aminél be lehet lőni hogy a wirelessen csatlakozó gépek mekkora sávszélt kapjanak! Dlinknél van ilyen?
Köszi!

#1134 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 22:24

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:05

Hi!

Olyan wireless routert keresek, aminél be lehet lőni hogy a wirelessen csatlakozó gépek mekkora sávszélt kapjanak! Dlinknél van ilyen?
Köszi!

DIR-ek tudják, bár asszem nem mind1ik. tech spec-et kell nézni.

-C0pp3rM!n3-

#1135 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 22:25

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:24

DIR-ek tudják, bár asszem nem mind1ik. tech spec-et kell nézni.

-C0pp3rM!n3-

:respect:  :respect:

#1136 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 10:43

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 23:25

:respect:  :respect:

hja, lehet én értettem félre, de olyat nem tudnak, hogy az egyik gép x kb/s sávszélt kapjon, a másik gép meg y kb/s -t ... legalábbis SOHO kategóriában nincs. QoS-t tudnak egyedül,de ilyet nem hiszem.

-C0pp3rM!n3-

#1137 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 18:56

Múlt héten vettem egy DIR-100-at. Eddig bevált. Viszont nem hagy nyugodni egy dolog:

Van az előlapján sok LED, az egyiket nem értem. A bekapcsoltságot jelző (majdnemteljeskörben kisvonal) mellett van, egy teljeskörben háromszöget formázó darab. Ez folyamatosan villog egyenletes, lassú ütemben. Mit jelent ez? A leírásban egy szó sincs róla...

Itt látható is:

Kép

(ez legyen a legnagyobb gondom vele :) )
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1138 Felhasználó inaktív   alej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:42

Sziasztok!

D-link dir-100-as routerrel szeretném megosztani a kábeltévés netet otthon (pr-telekom, dinamikus IP-cím), csinálok mindent az útmutatás szerint, de amikor a "beállítások mentése folyamatban" részhez jutok, jön a hibaüzenet: "dwizzard mfc application hibát észlelt ezért leáll". Egy fffc_appcompat.txt -fájlt csatol a hibaüzenethez amit a gépen nem találok. Van valakinek ötlete mi lehet ez?

Köszi!

#1139 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:33

Tegnap reggelre megadta magát a második generációs Siemens Xpresslinkem. 5,5 éves volt. vidám Délután már itt is volt az új modem. 1 fűtőtest D-link 360R formájában. Azóta összevissza bontja a vonalat, szinkronizál újra.Eddig a siemensszel semmi baj nem volt a 8megával. Lekaptam a borítást, hogy hátha a nagy melegtől, de visszanéztem a routerben és éjjel is bontott, teljesen meghatározatlan időközönként. :s S ma is reggel 6-tól ment délig, aztán most 1 óra alatt vagy 6x vesztette el a kapcsolatot a központtal.

Vonal adatok:

http://majag.tvn.hu/adsl_teszt.jpg
http://majag.tvn.hu/adsl_teszt1.jpg

Ötletek?

Vegyek 1 normális modemet, s hagyjam a t-com cseréit?
Pl 380T vagy ilyesmi.

Vagy van esély hogy ez a modem is rossz, s jó lesz ezzel a típussal is a 8 mega. A vonalam gyenge? Csak akkor miért ment tökéletesen az emelés óta a Siemensszel?

Válaszokat előre is köszi.

#1140 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:57

Idézet: MajaG - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:33

az új modem. 1 fűtőtest D-link 360R formájában. Azóta összevissza bontja a vonalat, szinkronizál újra.

Nekem is ilyen van. Valóban kellemes meleg, aminek nem igazán örülök. Viszont második hónapja stabilan megy az 1 megás netemmel. A Dlinkekről azt írták, a táprészükbe van beépítve a halál.
Én első közelítésben lecseréltetném akár azonos típusra.
A Siemensnél, ha még produkál életjeleket, én vakon kicserélném az elkókat.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.