HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1201 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 23:11

DI-524-es routert, hogy lehet újrakonfigurálni vagy kiresetelni belőle mindent?
Elcseszhettem valamit a router beállításain mert az Utorrent nem volt kontaktba, gondoltam bedobom a disket lefutattom a telepítőjét és gól. Betettem erre azt írja ki, hogy ellenőrizem, hogy be van e dugva a hálózat kábel meg, hogy be van e kapcsolva a router megcsináltam vagy ötször mind az öt helyre bedugtam a számítógép hálókábeljét hátul nyomkodtam a kis reset gombot is semmi továbra is ugyanazt írja ki. Gondoltam majd a noteszgéppel ott is ugyanezt csinálta. Most meg már használni se tudom. Valami tipp a kukán kívül?

#1202 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 11:15

Idézet: tomdark - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 0:11

Valami tipp a kukán kívül?

factory reset-et próbáltad rajta ?

router bekapcs, majd reset gomb ~ 10sec-ig nyomva tart, majd elenged. ne kapcsold ki, a router elvileg újra bebootol magától. Innentől kezdve lehet újraconfolni.

-C0pp3rM!n3-

#1203 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:37

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 12:15

factory reset-et próbáltad rajta ?

router bekapcs, majd reset gomb ~ 10sec-ig nyomva tart, majd elenged. ne kapcsold ki, a router elvileg újra bebootol magától. Innentől kezdve lehet újraconfolni.

-C0pp3rM!n3-

Nem ment így se próbáltam már, az a baj, hogy a papírjain nincs semmi leírás, hogy lehet resetelni.
Elég régi a firmwere-je V2.04, 2006. április 28. Ha refreshelném az lehet helyrehozná, mert azzal elvileg elszáll minden beállítás és egy gyári lesz megint amit újra tudog configolni.

#1204 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:01

A saját honlapjukon még firmwere-t se találok hozzá, de írtam nekik egy mailt hátha válaszolnak rá.

#1205 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 14:58

Idézet: tomdark - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 13:01

A saját honlapjukon még firmwere-t se találok hozzá, de írtam nekik egy mailt hátha válaszolnak rá.

http://www.dlink.hu/?go=gNTyP9CnptFMIC4ASt...XTZf5vIO+5trRM=

itt akartam belinkelni, de nem és nem...

Szóval: depo.hu -> sz.gép -> hálózat -> router -> dlink -> adatai -> támogatás

Szerkesztette: Öregszem 2008. 07. 06. 15:04 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1206 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:34

Nem jött ösze a firmwere frissítés se, most várom a velevelet a D-Link-esektől.

#1207 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:45

Idézet: tomdark - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:34

Nem jött ösze a firmwere frissítés se, most várom a velevelet a D-Link-esektől.

van rajta gari ? (gondolom nincs, mert akkor nem mojolnál ennyit vele :think: )

-C0pp3rM!n3-

#1208 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:12

Tavaly októberben vettem meg van mindene. Csak az a cirok, hogy 360 km-el odébb vettem Sopronba. Egy oda-vissza út annyiba kerül mint a router. Még a D-Link-esek se válszoltak, várom hátha mondanak valami bíztatót.

Szerkesztette: tomdark 2008. 07. 07. 20:13 -kor

#1209 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 12:46

Idézet: tomdark - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 21:12

Tavaly októberben vettem meg van mindene. Csak az a cirok, hogy 360 km-el odébb vettem Sopronba. Egy oda-vissza út annyiba kerül mint a router. Még a D-Link-esek se válszoltak, várom hátha mondanak valami bíztatót.

esetleg postázni tudnád még. :think: csak van rá vmi megoldás.

-C0pp3rM!n3-

#1210 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:31

Idézet: tomdark - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 0:11

DI-524-es routert, hogy lehet újrakonfigurálni vagy kiresetelni belőle mindent?
Elcseszhettem valamit a router beállításain mert az Utorrent nem volt kontaktba, gondoltam bedobom a disket lefutattom a telepítőjét és gól. Betettem erre azt írja ki, hogy ellenőrizem, hogy be van e dugva a hálózat kábel meg, hogy be van e kapcsolva a router megcsináltam vagy ötször mind az öt helyre bedugtam a számítógép hálókábeljét hátul nyomkodtam a kis reset gombot is semmi továbra is ugyanazt írja ki. Gondoltam majd a noteszgéppel ott is ugyanezt csinálta. Most meg már használni se tudom. Valami tipp a kukán kívül?

Na sikerült végre megoldani a problémát. Válaszoltak a D-Linktől. És ha legközelebb valakinek hasonló baja lenne akkor annyi a teendő, hogy reset gombot 20 másodpercig nyomva tartani, öszedugni a modemet a routert és a PC-t valamit áramalá helyezni a routert és a CD-jét el kell felejteni a böngésző cimsorába a router IP címe (http://192.168.0.1/) a felugró ablakban a felhasználónév "admin" a jelszó üresen marad és OK. És ott a router felhasználófelületén kell beállítani a dolgokat, mert képes férevezetni a telepítő mint ahogy engem is.

#1211 Felhasználó inaktív   tomdark 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 13:46

Viszont volna egy kérdésem. Ezért is rotottam el elözőleg. Hol és mit kell beállítanom ahhoz, hogy kontaktba legyen az utorrent? Mondemen frankó volt, ruteren nem? Nem akarom mégegyszer elcseszni.

#1212 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 15:22

Idézet: tomdark - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 13:31

Na sikerült végre megoldani a problémát.

pozitívum h válaszoltak :up:

-C0pp3rM!n3-

#1213 Felhasználó inaktív   rusher86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 13:03

Sziasztok!

Van egy MSI VR600 típusú notebookom! Az a problémám, hogy: internet csatlakozáskor a hálózati kártyánál azt írja ki, hogy: Hálózati kábel nincs bedugva! Pedig be van! A modem az egy D-link DSL-360R!
Aztán egyet gondol és a hálózati résznél kiírja, hogy: csatlakoztatva! A gép következő indításakor ugyanez a probléma! Tehát néha érzékeli a hálózati kábelt, néha meg nem.
Segítsetek légyszives, mert már megöl az ideg, hogy így szaraxik velem. Egyszer jó, egyszer meg nem!!!

#1214 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 13:21

Idézet: rusher86 - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 13:03

internet csatlakozáskor a hálózati kártyánál azt írja ki, hogy: Hálózati kábel nincs bedugva! Pedig be van!

Legelőször próbálkozz egy kábelcserével, a jelenség leginkább kontakthibára utal. Lehet a csatlakozásoknál mozgatással próbálkozni, esetleg ha már létrejött a kapcsolat, akkor fizikailag megszakítani és megnézni milyen gyorsan csatlakozik vissza.
Utána jön, h a laptop mással hajlandó-e stabilan működni. Utána jön a csatlakozó, csatlakozó beforrasztásának hibaellenőrzése.
Okozhat még átmeneti időszakban a bekapcsolás után egy idővel megszűnő hibát egy kondenzátor tönkremenetele. Ha a routert a géppel együtt dugod be, akkor van esély, h annak a táprészében találsz púposodott tetejűt (mondjuk ezt kiszűrheted az újracsatlakozás vizsgálatával).
Megpróbálkozhatsz szftverhiba keresésével is, kártya leinstallálása, visszainstallálása, hálózati kapcsolat újrainstallálása, bár ha kiírja, h nem érzékeli a fizikai kapcsolatot, akkor szoftveresen foglalkozik a kérdéssel, minimális az esély, h ez lenne.

#1215 Felhasználó inaktív   rusher86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 13:38

Gyula2222!

A kábel csere megtörtént. Nem is egy kábelt próbáltam vele és ugyanaz. Csatlakozásnál próbáltam a mozgatást, de nem reagált rá.
Az a poén az egészben, hogy: ha be kapcsolom a Notebook-ot, és rá van dugva a modem is, akkor várok kb. 5-10 percet és érzékeli, hogy van kábel rajta, tehát kiírja a hálózati kártyánál, hogy: csatlakoztatva. Vagy csináltam még olyat is, hogy: letiltottam a hálókártyát, majd engedélyeztem és akkor is először kiírta, hogy: nincs csatlakoztatva és aztán megint vártam 5-10 percet és csatlakozott! Tehát fizikailag is próbálkoztam vele.
Ez a DSL-360R típusú az eredeti csomaggal jött. Nekem van egy Dialcom 1600-om és próbáltam azzal is. Egy ideig működött. Mittomén, olyan negyed óráig és aztán azzal is megadta magát. Tehát mikor rádugtam a modemet, akkor azonnal érzékelte a gép, hogy mi van.
Kártya uninstallálás és újra installálást próbáltam eredeti telepítőjével és netről való frissítéssel is. De nem változott semmi.
Tehát mostmár eljutottam odáig, hogy nagyon-nagy nehezen, de érzékeli a kábelt. EZ mitől van??..Kérdem én :confused:  :confused:

Ui.: olyan lehet, hogy nem egyenes, hanem fordított UTP kábellel legyen kompatibilis a modem és a laptop közötti kapcsolat???

#1216 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 14:18

lehet hogy a notebook lan foglalata szórakozik, ha a kábel-csere és modem-csere sem hozott semmi eredményt. érdemes lenne még esetleg megpróbálni másik notebook-al, vagy pcmci-s lan kártyával (ha van, vagy tudsz szerezni).

-C0pp3rM!n3-

#1217 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 19:24

a routerem logjában ebből van pár db:

Jul 25 22:16:59 DOS [ICMP]: Attack Incoming 192.168.2.49->78.92.150.16 [IP Spoofing]

ez mit jelent?

#1218 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 23:16

Idézet: rol33 - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 20:24

a routerem logjában ebből van pár db:

Jul 25 22:16:59      DOS [ICMP]: Attack Incoming 192.168.2.49->78.92.150.16 [IP Spoofing]

ez mit jelent?

vmi trojan / worm bepróbálkozott... általában ezzel csak "nézelődik".

-C0pp3rM!n3-

#1219 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 08:59

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 0:16

vmi trojan / worm bepróbálkozott... általában ezzel csak "nézelődik".

-C0pp3rM!n3-

köszi

tehát még nincs a gépen, csak probálkozik?

#1220 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 09:44

Idézet: rol33 - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 9:59

köszi

tehát még nincs a gépen, csak probálkozik?

van vhol egy fertőzött gép, ami pingeli "random" az IP-tartományokat, és ahol talál vmi "választ", akkor ott megpróbál bejutni, vagy csak egyszerűen DOS-olni próbálta a gépet. valszeg ez ilyen "véletlen" próbálkozás.
routered meg észrevette, és loggolta. legtöbb soho router ezeket már kezeli.

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.