Elküldve: 2006. 09. 14. 21:37
Szevasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Szóval...
1. Van egy asztali PC, ami kábellel össze van kötve egy D-Link DI-714P+ Wireless routerrel. Pár szobával arrébb egy másik asztali PC, melyben vezeték nélküli hálókártya található. Plusz még egy HP laptop, melyben szintén van Wireless hálókártya. A gond a következő: a kábellel összekötött PC-nek tökéletesen továbbítja a router a netet. Ám a másik két gépen borzalmas. Kb 10 méter lehet a távolság, közte pár fal. Néha van net, néha nincs, de ha van akkor is elég gyenge, letöltésre pedig egyáltalán nem alkalmas. A laptopot ha a router közelébe hozom, akkor már kiváló internetet jelez a windows, de mégis nagyon lassú a letöltés, vagy akadozik a net. Egyébként Chello Classic van. Nincs valami ötletetek beállítással, vagy bármivel kapcsolatban?
2. Pár hete frissítettem a router firmware-ét, azóta ha a gépbe közvetlenül a chello-s modemet dugom, akkor bejön egy chello-s oldal ahol regelnem kell a modemet. Ha visszadugom a routert megint regelni kell a modemet. Régebben gyakran váltogattam, mert DC++-ról nem tudok tölteni ha a routerről jön a net, viszont így mindig meg kell csinálnom ezt a procedúrát. De firmware frissítésig nem volt ilyen gond. Esetleg ha van valami ötletetek, hogy tudnám a DC++-t belőni router mellett....
3. Megoldható otthoni vezeték nélküli hálózat kiépítése? Már többször próbálkoztam, de nem nagyon sikerült. Gondolok itt fájlok átvitelére gépről gépre, stb, egyszóval hogy tudjanak kommunikálni egymással.
4. Ha kikapcsolom azt a gépet ami vezetékkel van összekötve a routerrel, akkor a másik asztali PC-n és a laptopon már nincs internetkapcsolat. Nem tudom hogy függ ez össze, hiszen a router a modemtől kapja a netet. Persze a router és a modem is áram alatt van és be van kapcsolva.
Előre is köszi a válaszokat, segítséget!