HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#641 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 03. 22:58

Idézet: Bobbyka - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 22:52

Ismét sziasztok!
Most végre sikerült megoldanom, ill. amennyire lehetett megoldottam (lásd az előző hozzászólást).
Ime a megoldás, hátha valakin segít és nem kell ennyit szívnia vele.
A Dlink DI 624 Router (jelen pillanatig a legfrissebb frimwerrel sem) WPA és WPA2 titkosítás mellett nem oszt DHCP-n IP címet a wireless kártyáknak. Ha kikapcsolom a WPA-t akkor hibátlanul megy.
Hardver verziója  a routernek H1. Ki lett cseréltetve egy újra de annál is ez a helyzet.
Ezek szerint a 624-eseknek ez szériahibája (legalábbis a H1 verziónak).
GYőző

Azt akarod mondani, hogy a kliensed támogatja a WPA-t, te megadod a jelszót, megtörténik az authentikáció és nem kapsz IP címet? Számomra ez a hihetetlen kategória. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#642 Felhasználó inaktív   F. A. Bian 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 07. 17:55

Számomra is, mert nekem is 624+-om van, és egy éve kifogástalanul meg. Két asztali gépet lanon meg egy Asus notit wifin szolgál ki (utóbbit WPA-PSK-val), de csatlakozott már hozzá FuSi és Dell is minden gond nélkül. Ott valami más gubanc lehet.

#643 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:56

Idézet: Bobbyka - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 22:52

Ismét sziasztok!
Most végre sikerült megoldanom, ill. amennyire lehetett megoldottam (lásd az előző hozzászólást).
Ime a megoldás, hátha valakin segít és nem kell ennyit szívnia vele.
A Dlink DI 624 Router (jelen pillanatig a legfrissebb frimwerrel sem) WPA és WPA2 titkosítás mellett nem oszt DHCP-n IP címet a wireless kártyáknak. Ha kikapcsolom a WPA-t akkor hibátlanul megy.
Hardver verziója  a routernek H1. Ki lett cseréltetve egy újra de annál is ez a helyzet.
Ezek szerint a 624-eseknek ez szériahibája (legalábbis a H1 verziónak).
GYőző

Nincs véletlenül ékezet a jelszóban?
Nekem akkor csinált ilyet.

#644 Felhasználó inaktív   HoTDoG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 21:37

Szevasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Szóval...

1. Van egy asztali PC, ami kábellel össze van kötve egy D-Link DI-714P+ Wireless routerrel. Pár szobával arrébb egy másik asztali PC, melyben vezeték nélküli hálókártya található. Plusz még egy HP laptop, melyben szintén van Wireless hálókártya. A gond a következő: a kábellel összekötött PC-nek tökéletesen továbbítja a router a netet. Ám a másik két gépen borzalmas. Kb 10 méter lehet a távolság, közte pár fal. Néha van net, néha nincs, de ha van akkor is elég gyenge, letöltésre pedig egyáltalán nem alkalmas. A laptopot ha a router közelébe hozom, akkor már kiváló internetet jelez a windows, de mégis nagyon lassú a letöltés, vagy akadozik a net. Egyébként Chello Classic van. Nincs valami ötletetek beállítással, vagy bármivel kapcsolatban?

2. Pár hete frissítettem a router firmware-ét, azóta ha a gépbe közvetlenül a chello-s modemet dugom, akkor bejön egy chello-s oldal ahol regelnem kell a modemet. Ha visszadugom a routert megint regelni kell a modemet. Régebben gyakran váltogattam, mert DC++-ról nem tudok tölteni ha a routerről jön a net, viszont így mindig meg kell csinálnom ezt a procedúrát. De firmware frissítésig nem volt ilyen gond. Esetleg ha van valami ötletetek, hogy tudnám a DC++-t belőni router mellett....

3. Megoldható otthoni vezeték nélküli hálózat kiépítése? Már többször próbálkoztam, de nem nagyon sikerült. Gondolok itt fájlok átvitelére gépről gépre, stb, egyszóval hogy tudjanak kommunikálni egymással.

4. Ha kikapcsolom azt a gépet ami vezetékkel van összekötve a routerrel, akkor a másik asztali PC-n és a laptopon már nincs internetkapcsolat. Nem tudom hogy függ ez össze, hiszen a router a modemtől kapja a netet. Persze a router és a modem is áram alatt van és be van kapcsolva.

Előre is köszi a válaszokat, segítséget!

#645 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 00:07

Ez kicsit elsőre így meredek...

1, az wlanos gépekben milyen hálókártya van? próbáltál netstumblerrel jelszintet mérni? próbáltál csatornákat állítani? mtu-t esetleg? ha dwl-510-ed van, akkor sürgősen cseréld le, mert az elég gyenge DLink vonalon.

2, ez a chello-s reges oldal én úgy tudom akkor jön be, ha megváltozik a MAC cím, ami előzőleg már be volt regisztrálva. Nem lehet hogy a router nem jó MAC-et klónoz le magának, és mikor routerre kötöd a cable modemet, akkor a változott mac-cím miatt próbál újra beregisztrálni?
Amúgy a DC-t meg lehet oldani, hogy működjön routeren keresztül (virtual server)

3, ezt nem értem pontosan... ez a di-714+asztali pc+noti egy otthoni vezetéknélküli hálózatnak számít.
Kommunikálni biztos tudnak, próbálj pingetni... a többi már az xp beállításain múlik (netmegosztás topic)

4, na ez viszont érdekes. nézd meg hogy a router oszt ki egyáltalán dhcp-vel ip-t, ha lekapcsolod a "vezetékes" gépet.

-C0pp3rM!n3-

#646 Felhasználó inaktív   HoTDoG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 10:30

Ez így nekem is meredek lesz kicsit :).

Azt tudom, h nem dwl-510-es wireless adapter van a másik asztali PC-ben.
A többi procedúráról sajnos fogalmam sincs. Ezeket a méréseket, állításokat, pingetéseket, beállításokat sajna nemtom hogy kell végezni :(

#647 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 19:25

akkor először szerintem az alap netes topicban olvass utána. :up:

-C0pp3rM!n3-

#648 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:37

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:38

15 dBm (+- 2dBm) - data sheet-en rajta van.

-C0pp3rM!n3-

ez igy nem igaz

15 dBm  a kimenö teljesitmény (+-2 dBm) de az antenna csak 1 dBm-es.
Tehát 15+2+1=18 dBm = törvényi határ, 100 mw

Ha erre nagyobb antennát raksz (mondjuk egy 13 dbi-s szektort) akkor 15+2+13 = 30 dBm = 1 watt

Tehát a szürke vékony antennák az eszközök mind 1 dBi-sek, kivéve a DGL-4300-on mert ott gyárilag 5 dBi-s.

#649 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:41

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 7:43

a SOHO kategóriában nem.

-C0pp3rM!n3-

De meg lehet, csak trükközni kell.
A DWL-2100, DWL-3200, DWL-2200-nál meg lehet változtatni a MAC cimeket,
söt a teljesítményt is lehet "tunningolni".

#650 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:57

Idézet: PET^ - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 6:21

Sziasztok!

Egy áramszünet következtében meghalt a DI-514-s routerem tápja. Valaki tudja honnan tudnám ezt pótolni? Esetleg másik Dlink routerek tápjai jók hozzá?

Előre is köszi!

PET

A D-Linknél kicserélik ingyen, nekem is cseréltek egy tápot a múlt héten - a régi 624-emhez.
support@dlink.hu cimre irj.

#651 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 11:18

Idézet: craft - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 12:41

garit meg dobod a kukába?

-C0pp3rM!n3-

#652 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:08

Két év csere-garancia a routerekre, AP-kra.
Csere-garancia = a bolt ahol vetted cseréli - a garancia vonatkozik a software és hardware meghibásodásra is.
Ergo ha kiég a táp = csere, ha rossz firmware-t tolok rá (véletlenül, ha sikerül) akkor is csere.
Szóval teljesen mindegy hogy miért nem megy, ha rossz - kicserélik.
:respect:

#653 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 23:42

Idézet: craft - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 12:41

hja, telnet... set rootapmac... így már értem :cool:

-C0pp3rM!n3-

#654 Felhasználó inaktív   span2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 07:41

Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy 512/96-os internetszolgáltatásra fizettem elő az egyik szolgáltatónál, szereld magad csomag, kaptam tőlük egy d-link dsl-360r-t. Barátnőm acountjával is felléptem a netre, neki 1024/256-ja van, azonban ugyanugy 512-es a sávszélességem. Kérdésem az hogy a szolgáltató által bekonfigolt modem okozza azt hogy nem változik a sávszélességem, vagy más az oka? Illetve hogyan lehet ezt orvosolni?

Köszi előre is a segitséget!

Üdv. Span

#655 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 08:01

a vonalra van beállítva a sebesség, nem a felh.név jelszó alapján állítódik be.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#656 Felhasználó inaktív   span2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 08:51

Köszi az infót! Azért merült fel bennem ez a modemes dolog mert munkatársam mesélte hogy a t-o.-nál van, 3 megabites netre fizetett elő, a szerelő amikor kijött hozzá kérdezte hogy szeretné-e ha 4mbit-je lenne, mondta hogy igen, állitolag vmit buherált a modemmel, 2000 ft-jába került.

Üdv. Span

#657 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 13:13

ez illegális emelett még etikátlan is.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#658 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 13:41

Idézet: span2 - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 9:51

Köszi az infót! Azért merült fel bennem ez a modemes dolog mert munkatársam mesélte hogy a t-o.-nál van, 3 megabites netre fizetett elő, a szerelő amikor kijött hozzá kérdezte hogy szeretné-e ha 4mbit-je lenne, mondta hogy igen, állitolag vmit buherált a modemmel, 2000 ft-jába került.

Üdv. Span

Ehhez szükséges, hogy véletlenül a központban is elállítódjon a sebesség. :D De tényleg előfordul ilyen.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#659 Felhasználó inaktív   Hrobogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 22:58

Sziasztok! a kovetkezokhoz van valakinek tippje??

adott egy vireless router (SMC-WBR14T-G +5DB antenna ) erre csatlakozik(na) 3 gep ebbol 1-az enyem sima kabellel es ketto pedig (D-link USB-s eszkozzel)
a Lan resze mukodik Az egyik USB-s gepen (jelerosseg kivalo) nem hajlando csatlakozni a halozathoz csak AD-HOC modban (ami ugye nem jo), de igy nem latja sem a netet sem a tobbi gepet(ip-t kap, DNS beallitva). A beallitasok ugyanolyanok mint a masik USB-s gepen amelyiken viszont teljesen jol megy.
Ahogy atkapcsolom Infrastructural modba attol kezdve megszakad a kapcsolat es hiaba latja mint elerheto kapcsolatot(70-80%/jelerosseg jo-kivalo)), megse mukodik, sot ahogy rakattintok a listaban el is tunik a router a listabol. Nem ertem miert csinalja... Probaltam, hogy az eszkozt a windows kezeli es ugy is, hogy az eszkozt a sajat D-link -es programja. Sehogy sem jo.

Barmilyen otlet erdekel. elore is koszi

#660 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 09:26

próbáltál csatornát állítani routeren?

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első