HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#961 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 09:34

Idézet: szpeter68 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 19:57

:) Rájöttem! Port forward.

? mi ? port forward ? annak mi köze ehhez ?

#962 Felhasználó inaktív   szpeter68 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:36

Idézet: craft - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 9:34

? mi ? port forward ? annak mi köze ehhez ?

Tudom, hogy a port fw. a port nyitására szolgál de ha egy nem létező IP-re "küldöm" a portot, akkor jó lesz!
Egyébként, meg ezen a fórumon találtam egy bejegyzést, hogy miért is jobb a "stealth" állapot, mint a closed.
"Rosszabb eset, ha a port válaszol, de "azt mondja", hogy zárva van.
Ekkor nem tudnak bejutni rajta (kivételek vannak persze), viszont
fontos, hogy tudják, OTT GÉP VAN... Sokszor ez is számít."

Ha v.kinek van jobb 5lete szívesen fogadom. :)

#963 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 10:53

Idézet: szpeter68 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 11:36

Tudom, hogy a port fw. a port nyitására szolgál de ha egy nem létező IP-re "küldöm" a portot, akkor jó lesz!
Egyébként, meg ezen a fórumon találtam egy bejegyzést, hogy miért is jobb a "stealth" állapot, mint a closed.
"Rosszabb eset, ha a port válaszol, de "azt mondja", hogy zárva van.
Ekkor nem tudnak bejutni rajta (kivételek vannak persze), viszont
fontos, hogy tudják, OTT GÉP VAN... Sokszor ez is számít."

Ha v.kinek van jobb 5lete szívesen fogadom. :)

amúgy tökmind1, hogy stealth vagy nem, ráadásul a wifidet nem úgy törik fel, hogy bummegyből bele a gépbe... man-in-middle és tsai...

-C0pp3rM!n3-

#964 Felhasználó inaktív   WeZton 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 22:27

Sziasztok!

Ma vettem egy D-Link DIR-100-as routert. Elindítottam a mellékelt Click'n Connect cd-t, ami első lépésben az eszköz telepítéséről szól, kábelek bedugdosása, modemhez csatlakoztatás stb-stb.
Majd következik egy olyan rész ahol ezt írja: "Most ellenőrizze a készülék fizikai csatlakozását. Kérjük, készítse elő az Internet szolgáltatótól kapott kapcsolódási adatokat az Internet beállításához." -> Ez lefut félig, majd kidob egy hibaüzenetet: "Nem található adapter! Ellenőrizze a hálózati kapcsolatokat". És ezzel megáll az egész dolog.

Viszont a net rendesen működik a routeren keresztül, igaz most csak egy gép van rákötve. Chello-m van.
Valaki meg tudná mondani, mi ez a jelenség? Köszi

#965 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 14:51

Idézet: WeZton - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 23:27

Sziasztok!

Ma vettem egy D-Link DIR-100-as routert. Elindítottam a mellékelt Click'n Connect cd-t, ami első lépésben az eszköz telepítéséről szól, kábelek bedugdosása, modemhez csatlakoztatás stb-stb.
Majd következik egy olyan rész ahol ezt írja: "Most ellenőrizze a készülék fizikai csatlakozását. Kérjük, készítse elő az Internet szolgáltatótól kapott kapcsolódási adatokat az Internet beállításához." -> Ez lefut félig, majd kidob egy hibaüzenetet: "Nem található adapter! Ellenőrizze a hálózati kapcsolatokat". És ezzel megáll az egész dolog.

Viszont a net rendesen működik a routeren keresztül, igaz most csak egy gép van rákötve. Chello-m van.
Valaki meg tudná mondani, mi ez a jelenség? Köszi

hát ez jó kérdés - jók ezek a "wizard" cuccok, de szerintem nem így kellene configolni.

-C0pp3rM!n3-

#966 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 09:41

Idézet: szpeter68 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 11:36

Tudom, hogy a port fw. a port nyitására szolgál ...

...és mire való a virtual server?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#967 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 09:50

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 10:41

...és mire való a virtual server?  :smoker:

virtual server (also known as port forwarding)

-C0pp3rM!n3-

#968 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 09:56

Idézet: szpeter68 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 12:04

Mert ami zárva van, azt ki is lehet nyitni ...

Nem biztos, hogy ki lehet nyitni, de lehet, hogy meg lehet kerülni. Ebben az esetben pedig mindegy, hogy zárt-e, vagy szó nélkül dobódnak a csomagok. Bár ez inkább filozófiai kérdés, nincs egyértelmű jó vagy rossz válasz, sok kis apróság számít inkább.

Láttam olyan rendszergazdát, aki annyira titokban akarta tartani az eszközt/szervert/végpontot, hogy az összes portot tiltotta kintről. Meg is mondta, hogy azért csinálja, hogy ne lássák, hogy ő "ott van". Ezzel nem is volt hiba, ha tudta volna hogy mit csinál, ugyanis épp az ICMP echo request-et engedte be, s természetesen a választ ki. Ennyit a láthatatlanságról.

Abban egyetértek, hogy a láthatatlan port "jobb", mint a "zárt". De csak akkor, ha más körülmény nem rántja le a leplet...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#969 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 20:55

Hello!

A masodik D-Link tapom szart be, az WIFI AP-jat potolni tudtam egy univerzalis tappal, de most a 707P-e dobta el magat, annak meg nem eleg a 800mA, amit az univerzalis tap lead. Valamelyik D-linkes topicon olvastam, hogy egy el-ko adja meg magat, egyszeru javitani, de nem talalom, hogy ki irta.
Van valaki aki vallalja (termeszetesen megfelelo dijazas fejeben), hogy helyrepofozza a ket tapot?

Elore is koszi!

#970 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 05:59

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 20:55

Hello!

A masodik D-Link tapom szart be, az WIFI AP-jat potolni tudtam egy univerzalis tappal, de most a 707P-e dobta el magat, annak meg nem eleg a 800mA, amit az univerzalis tap lead. Valamelyik D-linkes topicon olvastam, hogy egy el-ko adja meg magat, egyszeru javitani, de nem talalom, hogy ki irta.
Van valaki aki vallalja (termeszetesen megfelelo dijazas fejeben), hogy helyrepofozza a ket tapot?

Elore is koszi!

Azt elfelejtettem mondani, hogy lehetoleg Budapesten :-)

#971 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 07:34

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 6:59

Azt elfelejtettem mondani, hogy lehetoleg Budapesten :-)

Millen táp ez ? 5V/2A ?

#972 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 07:44

Idézet: craft - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 7:34

Millen táp ez ? 5V/2A ?

Igen

#973 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 10:00

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 20:55

Hello!

Elore is koszi!

Nos, (szamomra) meglepo fordulatot vett az ugy.

Gondoltam, poenbol felhivom a D-Link Magyarorszak Kft-t (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. 461-3000, bejarat az Erdosor utca felol), es megerdeklodom, hogy tehetek szert uj tapra. A valasz: faradjak be, es kicserelik. Kicsit ertetlenkedtem, hogy mar ezer eve nem garis, megnyugtattak, hogy na es?
Bementem, kezembe nyomtak 2 tapot, odaadtam a 2 rosszat, oszt ennyi...meg mindig nem tertem magamhoz a megdobbenestol  :eek:

Az ilyen pillanatokbam kezdem elhinni, hogy elobb-utobb tenyleg egy normalis orszag lesz ebbol.

:respect:

#974 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 11:54

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 11:00

Nos, (szamomra) meglepo fordulatot vett az ugy.

Gondoltam, poenbol felhivom a D-Link Magyarorszak Kft-t (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. 461-3000, bejarat az Erdosor utca felol), es megerdeklodom, hogy tehetek szert uj tapra. A valasz: faradjak be, es kicserelik. Kicsit ertetlenkedtem, hogy mar ezer eve nem garis, megnyugtattak, hogy na es?
Bementem, kezembe nyomtak 2 tapot, odaadtam a 2 rosszat, oszt ennyi...meg mindig nem tertem magamhoz a megdobbenestol  :eek:

Az ilyen pillanatokbam kezdem elhinni, hogy elobb-utobb tenyleg egy normalis orszag lesz ebbol.

:respect:

nem az országtól függ, hanem a cégtől :D

-C0pp3rM!n3-

#975 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 11:58

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 11:54

nem az országtól függ, hanem a cégtől :D

-C0pp3rM!n3-

Azert volt mar dolgom olyan ceggel, amelyik Mo-n az anyacegtol igencsak eltero ugyfelkezelesi strategiat alkalmazott (magyarul szart az ugyfelek fejere... termeszetesen csak azutan, hogy az mar fizetett :-) )

#976 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 10:36

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 12:58

Azert volt mar dolgom olyan ceggel, amelyik Mo-n az anyacegtol igencsak eltero ugyfelkezelesi strategiat alkalmazott (magyarul szart az ugyfelek fejere... termeszetesen csak azutan, hogy az mar fizetett :-) )

ismerős a szitu ;)

-C0pp3rM!n3-

#977 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:38

Üdv.Kérdés,nemrégota csinálja.X idöközönként elmegy a net mitöl lehet? És percekig tart mire syncel.D-link DSL 360R Help Köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#978 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 11:07

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 0:38

Üdv.Kérdés,nemrégota csinálja.X idöközönként elmegy a net mitöl lehet? És percekig tart mire syncel.D-link DSL 360R Help Köszi.

mondjuk egy logot nézhetnél mitől dobálja el...

-C0pp3rM!n3-

#979 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 11:52

És azt hol? :confused:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#980 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 13:36

Idézet: DjPremier - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 12:52

És azt hol? :confused:

ja igen, ennek van tiltva az admin felületet... :Đ  :think:

akkor nem tudsz mást csinálni mint szolgáltatót nyaggatod.

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.