HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés mobillal topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés mobillal topik Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:36

Idézet: kraiova - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:22

Készítettem három képet, azonos kameraállásból egy digitgéppel (Minolta Dimage Z1) és egy kamerás telóval (Samsung D500).

Ezekkel a képekkel az a baj, hogy míg a Z1-gyel lehetett volna ezek mellett a körülmények mellett sokkal jobb minőségű képeket is csinálni, a telefonnal nem hiszem.

#82 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:31

Kép

Ez itt egy 7 megapixeles fényképezőgéppel ellátott mobil. A képből ez nem derül ki, simán digikompaktnak lehet nézni, pedig elsősorban telefon. Nem véletlenül csinálták ekkorára. Az optikát büntetlenül nem lehet miniatürizálni, ezt a fizika törvényei nem engedik. Tehát véleményem szerint ha ragaszkodunk a mai telefonok méreteihez a jövőben is, akkor a beépített fényképezőgépek megmaradnak játéknak.
Mellesleg szerintem a fenti 7 megapixelből még ekkora méretek esetén is parasztvakítás legalább 4-5 megapixel.

Szerk: fenti kép linkjét az előző oldalon már egyszer betettem, de ha már felmerült a kérdés, hogy mire jók ezek a kütyük, úgy érzem, ide kívánkozik, ezúttal nem link, hanem kép formájában.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 05. 27. 12:34 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#83 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 13:52

Sziasztok!

Nekem múltkor jól jött volna egy kamerás mobil, de ez egyedi eset és talán nem is jó példa. Még nincs sütőnk barátnőmmel, csak mikró, de az grilles és szoktunk főzni is vele néha. Ha komoly étel kell, akkor az alsó szinten a Grószmutternél van igazi tűzhely is, ott lehet főzni. De ő nem igazán szereti, ha túl sokat lebzselünk ott, ezért be van tervezve a felső szintre is egy tűzhely.

Múltkor már nézegettük a berendezéseket több helyen is. Aztán én egyedül jártam a Cora áruházban és ott is megtekintettem a dolgokat. Találtam is kettő potenciális jelöltet. Ezeket jó lett volna lefényképezni, és akkor meg tudom mutatni otthon is. De egyből felmerül a probléma: ha le akarom fényképezni a belső részét is, akkor valószínűleg az úgyis csak valami paca lenne. Pedig az is fontos: az egyikben van légkeverő, a másikban nincs, máshogy vannak elrendezve a sínek és a lámpa. Kicsi különbség, de sokat számít, mert a tisztítás és kezelhetőség miatt nem mindegy.

Elgondolkoztam rajta, hogy milyen lehetőségek lennének. Nagyon tetszik a K700 telefon része, a kamerája számomra használhatatlan lenne. Ebben az esetben sem értem volna semmit vele. A másik készülék, ami tetszik a Siemens SX1, abban is csapnivaló a kamera. Tehát ezzel sem jutottam volna előre. Nézegettem még a K750 telefont, de az még ki sem jött igazán (a szoftver legalábbis biztosan tele van hibával), a fényképezőjétől pedig nem vagyok elragadtatva.

Az az igazság, hogy nehéz nem kritikusan néznem az új sok megapixeles mobil képeket. Annyira nagy mellénnyel reklámozzák őket a gyártók, hogy én legalábbis túlzott elvárásokat állítok fel velük szemben. Mert igen nagy különbség van a reklámanyag és a valóság között.

Ami nekem eddig bejött mobilos képből, az a Samsung D500 képe volt. Vannak színei, nem torzít reménytelenül és az expozíció is egészen helyes. Ott mondjuk a mozgatható alkatrészekkel nem vagyok kibékülve, de ez ismét egyéni szocprobléma.

Egy dolog viszont igaz: jó ez a téma, mert egész kreatív képeket hoztok össze a telefonokkal. Szóval csak így tovább, szívesen nézegetem a kreációkat!

Üdv!
.
.
.

#84 Felhasználó inaktív   kraiova 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:47

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 13:31

Ez itt egy 7 megapixeles fényképezőgéppel ellátott mobil.

Szerintem ez egy fényképezőgép, amit egy telefongyártó cég készített.

Idézet

Az optikát büntetlenül nem lehet miniatürizálni, ezt a fizika törvényei nem engedik

A fizika törvényei nem is, de a biológiáé igen! Ha majd sikerül szintetikus "sasszemet" meg retinát gyártani, a méret már nem lesz gond.

Szerkesztette: kraiova 2005. 05. 27. 19:59 -kor

#85 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 19:05

Idézet: kraiova - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 20:47

A fizika törvényei nem is, de a biológiáé igen! Ha majd sikerül szintetikus "sasszemet" meg retinát gyártani, a méret már nem lesz gond.

Akkor sem. A szem is optikai elven működik. Bármely optika felbontóképességét két paraméter határozza meg. Az objektív átmérője és az alkalmazott fény hullámhossza.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#86 Felhasználó inaktív   kraiova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:30

Idézet: Thrawn - Dátum: 1

A szem is optikai elven működik.

Ez világos  ;)

Viszont ezzel nem tudom mit akarsz mondani:

Idézet: Thrawn - Dátum: 2

Bármely optika felbontóképességét két paraméter határozza meg. Az objektív átmérője és az alkalmazott fény hullámhossza.

Vegyünk pld. egy egeret: egészen pirinyó szeme van (beleférne egy telóba).
Ha sikerülne olyan zselatinszerű optikai lencsét produkálni, mint az állati szem, akkor a soktagú üveglencséket el lehetne felejteni. Természetesen a kis lencséhez passzoló retina-méretű érzékelőt is fel kellene találni.

Ezeket a dolgokat a természet megoldotta, tehát fizikailag nem lehetetlenek. Hogy mikorra sikerül az embernek lekopírozni azt nem tudom...

Szerkesztette: kraiova 2005. 05. 30. 20:41 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:50

Idézet: kraiova - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:30

Ez világos  ;)

Viszont ezzel nem tudom mit akarsz mondani:

Vegyünk pld. egy egeret: egészen pirinyó szeme van (beleférne egy telóba).
Ha sikerülne olyan zselatinszerű optikai lencsét produkálni, mint az állati szem akkor a soktagú üveglencséket el lehetne felejteni. Természetesen a kis lencséhez passzoló retina-méretű érzékelőt is fel kellene találni.

Ezeket a dolgokat a természet megoldotta, tehát fizikailag nem lehetetlenek. Hogy mikorra sikerül az embernek lekopírozni azt nem tudom...

Megoldotta, az optika keretein belül. Bármilyen lencsét produkál a természet, akkor is a fenti két paraméter határozza meg a lencse felbontóképességét (feltételezve, hogy a lencse optikailag tökéletes). Ez a fény hullámtermészetéből következik. Soha nem lesz például olyan optikánk, melynek a felbontóképessége jobb, mint 1" az átmérője pedig kisebb 12 centiméternél. Legalábbis a látható fény tartományában nem. Amiről Te írsz, az a fókuszálást oldaná meg rugalmas lencsével, mint például a szemlencse. A felbontóképességhez semmi köze.

#88 Felhasználó inaktív   kraiova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:22

Úgy tűnik, jól elbeszélgetünk egymás mellett  :think:

Idézet: Thrawn

Soha nem lesz például olyan optikánk, melynek a felbontóképessége jobb, mint 1" az átmérője pedig kisebb 12 centiméternél.

Bizonyára igazad van, habár nem értem miről beszélsz  :confused: (a fényképezőgépek használatához értek, az optikához kevésbé).
Azt viszont tudom, hogy 12cm-nél sokkal kisebb optikájú analóg (pláne digitális) gépekkel tűrhető fotográfiákat lehet összehozni...

De tudod mit várjunk 2-3 évet, és térjünk vissza a témára újból   :respect:

Szerkesztette: kraiova 2005. 05. 30. 21:24 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:30

Idézet: kraiova - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:22

Úgy tűnik, jól elbeszélgetünk egymás mellett  :think:

Idézet: Thrawn

Soha nem lesz például olyan optikánk, melynek a felbontóképessége jobb, mint 1" az átmérője pedig kisebb 12 centiméternél.

Bizonyára igazad van, habár nem értem miről beszélsz  :confused: (a fényképezőgépekhez értek, az optikához kevésbé).
Azt viszont tudom, hogy 12cm-nél sokkal kisebb optikájú analóg (pláne digitális) gépekkel tűrhető fotográfiákat lehet összehozni...

De tudod mit várjunk 2-3 évet, és térjünk vissza a témára újból   :respect:

Tényleg nem érted, miről beszélek. :think:   Várhatunk 2-3 ezer évet is, amit írtam, akkor is érvényben lesz. 2-3 millió év múlva is. Az optika elméleti felbontóképessége nem fog változni. Annyit tehetünk, hogy az optika mögé olyan érzékelőt teszünk, ami képes kihasználni ezt a felbontóképességet.

Szerk: lehet, hogy rosszul értettelek, nekem az jött le a hozzászólásodból, hogy a technika fejlődésével egyre kisebb és kisebb optikákkal érhetjük el ugyan azt az eredményt. Ennek szab határt az optika elméleti felbontóképessége.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 05. 30. 21:33 -kor

#90 Felhasználó inaktív   kraiova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:04

Idézet: Szerk - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:30

lehet, hogy rosszul értettelek...

Kösz  :cool:

#91 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:58

Pár jobban sikerült alkotás.
Telefon: K700i+turbózott optika
Egy ősrégi Conner vinyó alja:
Kép
8cm-es ventilátor belső része
Kép
Biciklizés közben:
Kép
100Ft-os
Kép

Szerkesztette: Digitel 2005. 06. 01. 14:59 -kor

#92 Felhasználó inaktív   kraiova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:06

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 15:58

Telefon: K700i+turbózott optika

A kerékpár és a forint nagyon tettszik  :cool:

Mivel turbóztad az optikát; valamiféle lencsét tartottál elé?  :think:

#93 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:04

Idézet: kraiova - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 21:06

A kerékpár és a forint nagyon tettszik  :cool:

Mivel turbóztad az optikát; valamiféle lencsét tartottál elé?  :think:

Igen. Egyik haveromtól kaptam két darab apró méretű lencsét (ha minden igaz valami távcső kelléke eredetileg), amelyek pont akkorák, hogy valamelyiket be tudom pattintani az optika előtti lyukba. A másodikat pedig celluxxal rögzítettem. :) Még nem volt vele sok időm játszadozni, de még próbálkozok.

#94 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 01:59

Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy hogy tesztek be ide képeket?  :think: Itt alul azt írja, h max. 20 Kbyte..  :confused:

#95 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:19

Idézet: DLL - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 2:59

Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy hogy tesztek be ide képeket?  :think: Itt alul azt írja, h max. 20 Kbyte..  :confused:

Feltöltjük valami internetes tárhelyre (pl. ide: www.imageshack.us) és onnan képként linkeljük.
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

#96 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:44

Idézet: Grof - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:19

Feltöltjük valami internetes tárhelyre és onnan képként linkeljük.

Ettől tartottam, na mindegy nekiállok  :)  , köszönöm! :up:

#97 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 00:05

Alcatel 756! Az utcán állt ez a FERRARI Dino, le kellett kapnom!
Kép
Kép
Kép
Kép
Macsek:
Kép

#98 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 00:18

Alca 756.
120 megás(!) winyó:
Kép
Ennek a feje "makro" módban : )
Kép
Egy IC-től lefejtettem a tokot, ez is "makro":
Kép
Kép
Ez egy régi írható lemez rajta 3 pisztáciával:
Kép

#99 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 06:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 22:59

Kép

unalmamban lőttem, azóta sajnálom, hogy nem fényképezővel készítettem, pedig úgy lehet hogy még tetszene is :(

Ne bánkódj! Ezt nem lesz nehéz megismételned!  :D Az ablak is ottmarad a helyén, és az eső is szokott esni...  :D

Üdv: Bepe

#100 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 10:49

Idézet: DLL - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 1:05

Alcatel 756! Az utcán állt ez a FERRARI Dino, le kellett kapnom!
Kép
Kép
Kép
Kép
Macsek:
Kép

Nem jók a lynkelések.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3