HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#321 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 22. 16:16

Idézet: figi - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 12:18

...Meg is találtam....

Megosztod velünk hol? Esetleg pont az amit az imént kérdeztem? :)

#322 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:25

Igen, ezaz. Én disable-re raktam ezt a battery life expandot, és az akus és tápos üzemmód között már semmilyen teljesítménybeli különbséget nem látok.
Azt nemtom h ezzel mennyivel csökkent az élettartam.

Ha csak készenléti állapotba teszem, akkor mennyit eszik?
Jó megoldás azm ha 4%-nál nem hibernálom hanem csak készenlétbe teszem? Menyi ideig lehet ilyenkor még visszahozni?

#323 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 22. 18:55

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 18:25

Igen, ezaz. Én disable-re raktam ezt a battery life expandot, és az akus és tápos üzemmód között már semmilyen teljesítménybeli különbséget nem látok.
Azt nemtom h ezzel mennyivel csökkent az élettartam.

Ha csak készenléti állapotba teszem, akkor mennyit eszik?
Jó megoldás azm ha 4%-nál nem hibernálom hanem csak készenlétbe teszem? Menyi ideig lehet ilyenkor még visszahozni?

a készenléttel az a gond, hogy olyankor nem zárja le rendesen magát a winfos, és ha közben totál lemerül, akkor az okozhat esetleg logikai hibákat a winyón... sztem inkább a hibernálás, az is pár pillanat, és tényleg tuti...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#324 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 11:41

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 19:55

a készenléttel az a gond, hogy olyankor nem zárja le rendesen magát a winfos, és ha közben totál lemerül, akkor az okozhat esetleg logikai hibákat a winyón... sztem inkább a hibernálás, az is pár pillanat, és tényleg tuti...

értem. és szerinted készenléti módban kb mennyi idő múla merül le teljesen?

#325 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 23. 12:36

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 12:41

értem. és szerinted készenléti módban kb mennyi idő múla merül le teljesen?

hát nekem készenléti módban úgy, hogy már csipogott, hogy 1X %alatt vagyok, úgy bírta több, mint 24 órát. Tovább nem néztem, mert fel raktam tölteni. Érdekes, de én nemtom hibernálni.

Csatolt fájl:

#326 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 23. 16:00

Idézet: figi - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 13:36

hát nekem készenléti módban úgy, hogy már csipogott, hogy 1X %alatt vagyok, úgy bírta több, mint 24 órát. Tovább nem néztem, mert fel raktam tölteni. Érdekes, de én nemtom hibernálni.

ilyennel már én is találkoztam az asztali gépemnél, és csak az újratelepítés oldotta meg...  :(
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#327 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 08:47

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 17:00

ilyennel már én is találkoztam az asztali gépemnél, és csak az újratelepítés oldotta meg...  :(

Valahol külön engedélyezni kell (vagy a powermanagementben, vagy ha máshol, akkor hirtelen nem jut eszembe).

#328 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 09:09

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 9:47

Valahol külön engedélyezni kell (vagy a powermanagementben, vagy ha máshol, akkor hirtelen nem jut eszembe).

amikor beraktam a pipát a pm-nél, hogy engedélyezem a hibernálást, akkor jött az üzenet, hogy vmi foglalja a fájlt, és viszlát... a vicc kedvéért persze nyoma nem volt annak a fájlnak a vinyón...  :eek:

#329 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 19:02

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 9:47

jobb klikk az sztalon/tulajdonságok/képernyőkímélő/energiagazdálkodás/hibernálás

#330 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 21:08

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 20:02

jobb klikk az sztalon/tulajdonságok/képernyőkímélő/energiagazdálkodás/hibernálás

amit írtál, arra jött ki az a panel...
már sokadik win telepítésnél is ugyanezt írja ki. sőt a gyárilag felrakott home XP-nél is ez volt.
különböző cdkről is megpróbáltam már.

#331 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 22:02

Idézet: figi - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 22:08

amit írtál, arra jött ki az a panel...
már sokadik win telepítésnél is ugyanezt írja ki. sőt a gyárilag felrakott home XP-nél is ez volt.
különböző cdkről is megpróbáltam már.

én csak arra tudok gondolni, hogy a vírusirtó kevert be... próbálád meg rögtön a telepítés után feltolni az alaplapi és vga drivereket, majd azonnal engedélyezni a hibernálást... utána jöhet az összes többi driver és program... hátha segít...

#332 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:40

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 23:02

én csak arra tudok gondolni, hogy a vírusirtó kevert be... próbálád meg rögtön a telepítés után feltolni az alaplapi és vga drivereket, majd azonnal engedélyezni a hibernálást... utána jöhet az összes többi driver és program... hátha segít...

hát, ha beérik a telepítésre, akkor megprósza azt amit írtál.
Egyelőre nem akarom még, mert most elég stabil a rendszer, nincs kedvem újrafelépíteni:)
de azért köszi a tippet :respect:

#333 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:56

Idézet: figi - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 13:36

Helló mindenki!
Figyelem a fórumotokat, bár egy fusi A7640-en olvasom. De a hibernálás probléma engem is érintett. Nálam a megoldás a köv. volt:
Daemon tools uninstall. Reboot. Hibernálás engedélyezése pipa be, alkalmaz.
A bibi csak annyi, hogy a leállító menüben nincs ott, de a szundi gombhoz, az off gombhoz és a display lehajtáshoz is hozzá lehet rendelni és teszi is a dolgát.
Ezután Daemon visszatelepít, restart. Minden ok, hibernálás és virtuális meghajtó is ok.
Ez a gond az Alcohollal is előjön. Úgy tűnik a virtuális meghajtókat csak a hibernálás beállítása után szabad feltenni. Úgy már nem ütik egymást.
Figi szólj vissza, bejött-e a dolog.

#334 Felhasználó inaktív   cyberbull 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:02

Hy
Engem az érdekelne h van e tv kimenet ezen csodabogaran? :)

Jah meg az is nemtudjátok h árulnek e ilyet még vhol 99999 Ft-ért?

Most láttam h az electrow**ldben talán 120 ért van valami laptop...az ecs lenne vagy patriot?
Az ecs-t nemáruljákenyiért fémházzal? Egy leirásban láttam a fémházat  :cool:

#335 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:01

ha kikapcsolom szoftveresen a modemet, akkor mennyivel bírja tovább az aku? ki lehet egyáltalán kapcsolni így? ha igen, hol?

#336 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:48

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:01

ha kikapcsolom szoftveresen a modemet, akkor mennyivel bírja tovább az aku? ki lehet egyáltalán kapcsolni így? ha igen, hol?

Tudomásom szerint energiát csak akkor takarítasz meg, ha hardveresen tiltod le.
Túl sokat így sem fogsz vele, de ha nem használod, minek etetni?  :)
Hardveresen a BIOS-ban tudod tiltani, ha van ilyen opció. Vagy külön a modemet, vagy ha nincs nevén nevezve, a com portot lődd ki.
Szoftveres tiltásnál a drivert blokkolod, evvel csak OS erőforrást szabadítasz fel, fizikailag továbbra is eteted a kicsikét energiával (már amennyit eszik).
A szoftveres tiltás: az eszközkezelőben a modemek alatt a modemedet kiválasztod bal klikkel, majd jobb klikk rá és rányomsz a tiltásra.

#337 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:53

Idézet: roo760 - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 17:48

Tudomásom szerint energiát csak akkor takarítasz meg, ha hardveresen tiltod le.
Túl sokat így sem fogsz vele, de ha nem használod, minek etetni?  :)
Hardveresen a BIOS-ban tudod tiltani, ha van ilyen opció. Vagy külön a modemet, vagy ha nincs nevén nevezve, a com portot lődd ki.
Szoftveres tiltásnál a drivert blokkolod, evvel csak OS erőforrást szabadítasz fel, fizikailag továbbra is eteted a kicsikét energiával (már amennyit eszik).
A szoftveres tiltás: az eszközkezelőben a modemek alatt a modemedet kiválasztod bal klikkel, majd jobb klikk rá és rányomsz a tiltásra.

ok. köszi.

ha már biost említetted, eszembe jutott, h én még nem frissítettem ezen a biost. a kérdés meglehetősen filozófiai. elég csak az uccsó frissítéssel frissíteni, vagy mindegyikkel játszak el? :think:
ez a frissítgetős dolog máshol is felmerült bennem még rég. nem kell rá válaszolni, csak gondoltam megosztom: ha csak az uccsó vírusfrissítést teszem fel egy vírusírtóra, akkor ő azt mondja h ez jó neki. de ezáltal szerintem nem nyújt u.akkora védelmet, mint az a vírusölő amelyiket folyamatosan etettem az update-ekkel... szerintem érdekes gondolatsor, nem?

#338 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:58

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:53

ok. köszi.

ha már biost említetted, eszembe jutott, h én még nem frissítettem ezen a biost. a kérdés meglehetősen filozófiai. elég csak az uccsó frissítéssel frissíteni, vagy mindegyikkel játszak el? :think:
ez a frissítgetős dolog máshol is felmerült bennem még rég. nem kell rá válaszolni, csak gondoltam megosztom: ha csak az uccsó vírusfrissítést teszem fel egy vírusírtóra, akkor ő azt mondja h ez jó neki. de ezáltal szerintem nem nyújt u.akkora védelmet, mint az a vírusölő amelyiket folyamatosan etettem az update-ekkel... szerintem érdekes gondolatsor, nem?

Na igen, elvileg van benne valami a felvetésedben, de:
Gondolj bele, hogy veszel egy vírusirtót nem kevés kincsért. Felteszed a gépedre és ezután a honlapjukról mondjuk visszamenőleg 1 év definícióját kellene rátenned. Hát valszeg tovább tartana, mint ameddig a szofti használatának jogosultsága. Bár addig is kisebb eséllyel tudnál benyalni vírust, mert csak a vírusirtóval foglalkoznál  :D .
A legfrissebb update-k mindig tartalmazzák a készítő által addig megfogott vírusokat. Tehát nem kell visszamenőleg a régebbieket is leszedni. Bár sztem a legtöbb vírust pont ők írják, így eladhatják a cuccaikat  :cool:

A BIOS-ról: először is szerintem nem kell mindig mindenből a legfrissebb. Ha van egy jól működő rendszered, minek bolygatni? Azt akkor szokás megtenni, ha valami pluszt ad, amire szükséged lehet, vagy javítást ígér egy problémára. A BIOS frissítés egyébként is kényesebb dolog, mint az OS-t turizni.
Ott legfeljebb adatmentés, format, aztán néhány nap telepítés, hangolás (ez mind hülyebiztosan van megcsinálva ;) ).
De ha a BIOS-t szúrod, vakarózhatsz, tombolhatsz és tehetetlenül keresel, mire valaki újra röffenti a vasadat.
Lehet próbálkozni, de előtte mindenképp BIOS backup és csak tutira a vashoz való frissebbet!
Bocsi a sok szóért.

#339 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 03. 07:52

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:53

ok. köszi.

Egyik sem valós. A "sorbafrissítéssel" se nem lesz szebb, se nem lesz több, sőt még jobb sem lesz, mint az adott utolsó frissítés. :)

#340 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 12:52

nem tudja valaki h hol lehet ebbe a masinába való (vagy minden laptobba egyforma kell?) NORMÁLIS akut venni?
vagy régebben volt szó róla h 4 cella helyett 8at tesznek bele vhol. ez mennyivel növelheti meg az élettartamot?

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.