Idézet: adlertag - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 14:59
Hali!
Csatlakozom az előttem szólóhoz: majd a kapcs.rajzot (esetleg nyák-tervet is

) feltennél? Az én TVm is bírja a 60Hz-et, úgyhogy ezzel nem lenne probléma. Viszont keresgélek, hátha szoftveresen egyszerűen lehetne a problémát megoldani.
Előre is köszi!
Hello
A
http://www.tkk.fi/Mi...tv/circuit.html címen található kapcsolást építettem meg. Ott van nyákterv is. Annyit változtattam, hogy az 5V tápellátást nem külön tápról és stabilizátorral, hanem az egyik USB aljazatból oldottam meg. Így ezt a részt lehagytam a nyákról és kisebb is lett.
Lehet, hogy nem csak az állíthatatlan 60Hz képfrekvencia, hanem a sorfrekvencia eltérése is okozza a ferde csíkozással szaladó képet. Sajnos, mint már írtam, a Powestrip-ben nem aktív az egyedi időzítések beállításának gombja, míg más gépeken, más videokártyával ez működik. Ezek szerint nem támogatja az Unichrome IGP-t. Tehát nem tudok sem függőleges, sem vízszintes időzítést állítani a PAL szabványnak megfelelő értékekre, ez a probléma. A fentebb írt oldalon van egy leírás, hogy a Powerstrippel - ha működne - milyen értékeket kellene beállítani.
Nem tudom, nem segítene-e egy másik IGP driver feltétele. Néztem a VIA lapján és van frisebb driver a yeahsp által korábban linkelt Rotation drivernél, melyet én is használok.
Lelőhelye:
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...60&SubCatID=101
A csomagban, amit letöltöttem, három driver van a következő magyarázó szöveggel. A verziószáma 16.94.44.11.
VIA/S3G Graphics driver formal release version
wIshld : default setting with InstallShield Setup Launcher
default support SAMM(different content on different display) with dual IGA engine
default support TV Large Font
default without display Rotation function
Rotation : default setting with display Rotation function
default setting with InstallShield Setup Launcher
default support SAMM(different content on different display) with dual IGA engine
Simult : default Simultaneous support the same content on different display with single IGA engine.
default setting with InstallShield Setup Launcher
default without display Rotation function
PS: Simultaneous driver will use the same timing on two display device since just using one IGA engine, so if you display device CRT+TV the CRT will be compress.
Ha jól értem akkor esetleg a Simult drivert kellene használnom? Persze azt nem tudom igazán, hogy 1 vagy 2 IGA engine van a gépben található IGP-ben, de úgy gondolom, mivel csak egy, mivel az XP eszközkezelőjében csak egy videokártya látható. Ha valaki - pl. yeahsp

- tudja ezt, kérem írja meg.