HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#21 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 21:50

Idézet: trckr - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 15:47

Én is most vettem egy Patriotot(ECS G320) DVD/CDrw/256Mb WinXp-vel. A merevlemezből 4 Gb-ot elfoglal vmi. EISA partíció. Ez mi lehet?

rendszer-helyreállító partíció... olyasmi, mint amit a norton ghost csinál, hogy egy lementett image-ből vissza tudja állítani eredeti állapotra a gépet... csak itt nem CD/DVD-n van, hanem egy rejtett partíción... valszeg ha win reinstallra kerül a sor, egybe partícionálom az egészet, és szerzek egy magyar XP Home-ot, és azt rakom fel a seriallal...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#22 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 22:07

Kép

kb a jelölt pontokon 4 rugós pöcök tartja lent... egy telefonkártyával be kell nyúlni a jobb szélsőhöz, benyomni, közben egy másik kártyával a nyíl gomb feletti műanyagba (ne a gombokba, az kifordulhat!) kapaszkodva kiemelni, majd sorban a többi pöcköt is oldani...

Kép

a bill. szalagkábelét felesleges oldani, úgy is simán lehet dolgozni, csak meg ne feszüljön! utána a fémlemezt az alsó felén meg kell emelni, és óvatosan kihúzni, felül csak le van szorítva...

Kép

alatta ott van a miniPCI modem kártya...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#23 Felhasználó inaktív   trckr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:53

Köszi.Valahol azt olvastam, hogy a ventillátort a speedfan progival lehet lelassítani/szabályozni. Felraktam a progit, de a FAN-oknál 0 rpm-eket mutattak, és a szabályozógombokra sem reagált. Van megoldás?

#24 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 23:33

Idézet: trckr - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 22:53

Köszi.Valahol azt olvastam, hogy a ventillátort a speedfan progival lehet lelassítani/szabályozni. Felraktam a progit, de a FAN-oknál 0 rpm-eket mutattak, és a szabályozógombokra sem reagált. Van megoldás?

nekem sem állítja, és 0 minden RPM... viszont az FSB-t a "Cypress W311" PLL-el igen, így a Crystal CPUID szorzó állításával párosítva remek... 4*124...10*150 :D

Szerkesztette: yeahsp 2005. 03. 19. 23:34 -kor

#25 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 09:35

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 23:33

nekem sem állítja, és 0 minden RPM... viszont az FSB-t a "Cypress W311" PLL-el igen, így a Crystal CPUID szorzó állításával párosítva remek... 4*124...10*150 :D

Na, végre én is tudok segíteni. A legújabb SpeedFan nekem sem müködik, a 4.13 verzió viszont igen! A fordulatszámot ugyan nem jelzi ki, de gyönyörüen szabályozza automatikusan a ventit. Így már egész elviselhetö.
Ha nem sikerül megtalálni, akár el is küldhetem a progit.
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#26 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 09:36

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 22:07

...kb a jelölt pontokon 4 rugós pöcök tartja lent...

Köszönöm, így már biztosan menni fog!
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#27 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 12:01

Idézet: Apaf3j - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 9:35

Na, végre én is tudok segíteni. A legújabb SpeedFan nekem sem müködik, a 4.13 verzió viszont igen! A fordulatszámot ugyan nem jelzi ki, de gyönyörüen szabályozza automatikusan a ventit. Így már egész elviselhetö.
Ha nem sikerül megtalálni, akár el is küldhetem a progit.

köcc a tippet, működik szuperül!

letölthető innen...

#28 Felhasználó inaktív   MiR-MuR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:20

Sziasztok!

Nos nekem is sikerült meg vennem a leg utolso Patriot notit (kiállitási darabot :D (ocsoé :D))
Nekem a 128mb-ramos és a sima cd meghajtos van!

lenne 2 kérdésem:

1.-- dvd meghajtot tudok e benne cserélni szoval bele lehet e rakni egy dvd romot
2.-- milyen ram van benne?
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát
Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn
Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek

Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem

-< Peace >-

#29 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:54

Na, bele is kukucskáltam a gyomrába neki. Érdekes. Tudja valaki, hogy ha a modemkártyát egy miniPCI WLAN kártyára cserélem, akkor annak kell-e antenna (mondjuk a billentyüzet feletti fémlemez alapján feltételezem, hogy kell... vagy nem?)? És ha igen, akkor azt hogyan szokás megoldani?

#30 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 13:57

Idézet: MiR-MuR - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:20

Sziasztok!

Nos nekem is sikerült meg vennem a leg utolso Patriot notit (kiállitási darabot :D (ocsoé :D))
Nekem a 128mb-ramos és a sima cd meghajtos van!

lenne 2 kérdésem:

1.-- dvd meghajtot tudok e benne cserélni szoval bele lehet e rakni egy dvd romot
2.-- milyen ram van benne?

1. igen, a hátulja ezeknek szabványos szokott lenni, csak az előlap rögzítésénél lehetnek eltérések, szóval figyelni kell...

2. DDR, az enyémben 333-as van, nem is baj a tuning miatt... de sajna csak 1 modul hely van, szóval úgy kell bővíteni...

#31 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:57

yeahsp nálam sokkal okosabbat válaszolt, úgyhogy inkább törlöm...

Szerkesztette: Apaf3j 2005. 03. 20. 13:59 -kor

#32 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 13:59

Idézet: Apaf3j - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:54

Na, bele is kukucskáltam a gyomrába neki. Érdekes. Tudja valaki, hogy ha a modemkártyát egy miniPCI WLAN kártyára cserélem, akkor annak kell-e antenna (mondjuk a billentyüzet feletti fémlemez alapján feltételezem, hogy kell... vagy nem?)? És ha igen, akkor azt hogyan szokás megoldani?

a háló wlan topicban pont ezt kérdeztem... elvileg kellene lennie egy kis kilógó kábelnek, a végén pattintós csatlakozóval, az lenne az antenna, de itt nincsen olyan... remélem valahogyan lehet pótolni... a tiédben is van egy hatalmas tér a vinyó felett?

#33 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 15:50

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:59

a háló wlan topicban pont ezt kérdeztem... elvileg kellene lennie egy kis kilógó kábelnek, a végén pattintós csatlakozóval, az lenne az antenna, de itt nincsen olyan... remélem valahogyan lehet pótolni... a tiédben is van egy hatalmas tér a vinyó felett?

Egy ekkora gépnél a "hatalmas" elég relatív, de igen, nekem is van ott egy üreg. Csak meg ne kérdezd, mire való... csempészáru szállítására?  :D

#34 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:06

Yeahsp!

No, még egy-két gondolat.
1. Én vettem hozzá egy egy DLink USB-s Wireless Adaptert (DWL-122), meg rákötöttem egy Access Point-ot a routeremre, és így tökéletesen müködik. Ha nem zavar, hogy valami kilóg a gépböl, ez is jó megoldás.

2. A miniPCI mindazonáltal engem is érdekel. Pl. az jutott eszembe (ha elektronikailag hülyeséget beszélek, akkor legalább röhögsz egy jót), hogy nem lehetne-e a modem csatlakozóját valahogy aWLAN kártya csatlakozójára ráapplikálni (akár valami "buhera" módszerrel is), és a gép oldalán lévö telefondugaszba dugni valami antennát? Igaz, ha már bele kell dugni valamit, akkor az USB se rosszabb...

#35 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 16:23

Idézet: Apaf3j - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:06

Yeahsp!

No, még egy-két gondolat.
1. Én vettem hozzá egy egy DLink USB-s Wireless Adaptert (DWL-122), meg rákötöttem egy Access Point-ot a routeremre, és így tökéletesen müködik. Ha nem zavar, hogy valami kilóg a gépböl, ez is jó megoldás.

2. A miniPCI mindazonáltal engem is érdekel. Pl. az jutott eszembe (ha elektronikailag hülyeséget beszélek, akkor legalább röhögsz egy jót), hogy nem lehetne-e a modem csatlakozóját valahogy aWLAN kártya csatlakozójára ráapplikálni (akár valami "buhera" módszerrel is), és a gép oldalán lévö telefondugaszba dugni valami antennát? Igaz, ha már bele kell dugni valamit, akkor az USB se rosszabb...

sztem volna realitása a dolognak... bár az is lehet, hogy külső antenna nem is kéne, abba a belső térbe is el lehetne helyezni, max nem vinne olyan messzire...

Kép

az AUX a saját erősítős gyengébb, a MIAN pedig az erősítőre kötendő lehet... de lehet pont fordítva... :Đ

ez az Intel PRO/Wireless 2200BG kártya 5.6e+fa itt...

#36 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:05

Megkérdeztem az általad említett topikban ezt az antenna/modem dolgot... majd meglátjuk.

#37 Felhasználó inaktív   trckr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 21:10

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:01

köcc a tippet, működik szuperül!

letölthető innen...

köszönöm a megoldást és a linket. Egészen furcsa, hogy alig van hangja. Mégegyszer köszi.

#38 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 21:17

Idézet: trckr - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 21:10

köszönöm a megoldást és a linket. Egészen furcsa, hogy alig van hangja. Mégegyszer köszi.

:)

1200-on alig kell mennie a ventinek, 20-30% is elég... 500-on talán egyáltalán nem is kell...

#39 Felhasználó inaktív   kiir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:01

Sziasztok, okosok!

Én nem vagyok okos, viszont hozzájutottam egy G320-ashoz (kifizettem az árát..), a nagyobbhoz, és próbálom csinálni, amit itt írtok, de nem minden sikerül.

(1) A venti fordulatszámát bátran levettem 40%-ra, így tényleg sokkal csöndesebb, de a legmagasabb proci-hőmérséklet negyedóra alatt felszökött 29-ről 39 fokra. Meddig szabad neki? És a HDD-nek?

(2) A CristalCPUID-t viszont egyáltalán nem tudom használni. Hiába állítom be a multipliert akármire, az marad mindig 9x. Kicsit gondolkodik, de utána a real time clock sem mutat változást, meg a kezdőképernyő sem. Újra kell indítani? bár próbáltam azt is. Végignyálaztam az összes helpjét, meg a honlapját, meg kerestem a gugliban valami leírást, de nem lettem okosabb. Bocsánat, ha nagyon bézik vagyok, de hogy kell átállítani a szorzót, ha alacsonyabbra akarom?

Köszi,
kiir

Szerkesztette: kiir 2005. 03. 21. 10:02 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:40

Idézet: kiir - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 10:01

Sziasztok, okosok!

Én nem vagyok okos, viszont hozzájutottam egy G320-ashoz (kifizettem az árát..), a nagyobbhoz, és próbálom csinálni, amit itt írtok, de nem minden sikerül.

(1) A venti fordulatszámát bátran levettem 40%-ra, így tényleg sokkal csöndesebb, de a legmagasabb proci-hőmérséklet negyedóra alatt felszökött 29-ről 39 fokra. Meddig szabad neki? És a HDD-nek?

(2) A CristalCPUID-t viszont egyáltalán nem tudom használni. Hiába állítom be a multipliert akármire, az marad mindig 9x. Kicsit gondolkodik, de utána a real time clock sem mutat változást, meg a kezdőképernyő sem. Újra kell indítani? bár próbáltam azt is. Végignyálaztam az összes helpjét, meg a honlapját, meg kerestem a gugliban valami leírást, de nem lettem okosabb. Bocsánat, ha nagyon bézik vagyok, de hogy kell átállítani a szorzót, ha alacsonyabbra akarom?

Köszi,
kiir

Szia!

Ha vigasztal, a többség szerintem "rendes" áron vette meg ezt a típust is... pl én is.

1. A hömérsékletet nem tudom, meddig szabadna felmennie, de megpróbálhatod automatikusra állítani a venti fordulatszám-szabályozást (a SpeedFan "Configure" menüjében találod meg az ehhez szükséges beállításokat.). Nekem, ha így van, percenként felpörög egy kicsit, aztán újra leáll (én mondjuk 0 és 100 százalék közti szabályozást engedtem neki, 20%-os lépésekben). Az idö 80-90 százalékában áll, aztán néha felpörög 60-80 százalékra.

2. Ezt most hirtelenjében nem tudom, éppen nincs itt a gép.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó