HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#41 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 21. 12:38

Idézet: kiir - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 10:01

Sziasztok, okosok!

Én nem vagyok okos, viszont hozzájutottam egy G320-ashoz (kifizettem az árát..), a nagyobbhoz, és próbálom csinálni, amit itt írtok, de nem minden sikerül.

(1) A venti fordulatszámát bátran levettem 40%-ra, így tényleg sokkal csöndesebb, de a legmagasabb proci-hőmérséklet negyedóra alatt felszökött 29-ről 39 fokra. Meddig szabad neki? És a HDD-nek?

(2) A CristalCPUID-t viszont egyáltalán nem tudom használni. Hiába állítom be a multipliert akármire, az marad mindig 9x. Kicsit gondolkodik, de utána a real time clock sem mutat változást, meg a kezdőképernyő sem. Újra kell indítani? bár próbáltam azt is. Végignyálaztam az összes helpjét, meg a honlapját, meg kerestem a gugliban valami leírást, de nem lettem okosabb. Bocsánat, ha nagyon bézik vagyok, de hogy kell átállítani a szorzót, ha alacsonyabbra akarom?

Köszi,
kiir

VIA Nehemiah EBGA doksi...

itt az 58-dik oldal... max 85 fok... :) de azért 42 fok fölé én sem engedem a SpeedFan-al... úgy állítottam be, hogy a minimum 20%, a max 70%, és az első hőszint 42 fok... ha ezt eléri, lassan elkezdi felpörgetni, de nem szokott eljutni 70%-ig, mire visszaveszi 20%-ra... a veszélyes hőmérséklet 50 foknál van nálam, ha ezt elérné, hiába a 70%-os beállítás, 100%-ra állítja azonnal!

felraktam ide azt a CrystalCPUID-t, ami nekem működik rendben...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#42 Felhasználó inaktív   kiir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 23:56

Köszi válaszokat, nemcsak okosak vagytok, hanem gyorsak is  :) (ha küldtök képeket, azt is megállapítom, hogy szépek-e)

A Speedfan már tök jól megy, csak a HDD hőmérséklet emelkedik folyton (= kvázi monoton). Arra hogy' lehetek hatással? Vagy nem baj?

@yeahsp
A feltöltött CrystalCPUID verzióhoz az admin kódot is megadod?  :)  mert nélkül nem tudom letölteni..
De ha amit föltettél, az a 36, 42 vagy 43-as verziók közül való, akkor nem fontos: azokat már próbáltam.
Szóval abból kell kiindulni (mert ez az igazság), hogy soha nem foglalkoztam még ilyen dolgokkal: csak a change via 3 multiplier menüpontot kell használni vagy mást is? Ti hogyan állítjátok a szorzót?
Már igen idegesít, hogy ennyire nem megyek el rajta. :( :mad:

Üdv,
kiir

#43 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 22. 00:50

Idézet: kiir - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 23:56

Köszi válaszokat, nemcsak okosak vagytok, hanem gyorsak is  :)   (ha küldtök képeket, azt is megállapítom, hogy szépek-e)

A Speedfan már tök jól megy, csak a HDD hőmérséklet emelkedik folyton (= kvázi monoton). Arra hogy' lehetek hatással? Vagy nem baj?

@yeahsp
A feltöltött CrystalCPUID verzióhoz az admin kódot is megadod?  :)  mert nélkül nem tudom letölteni..
De ha amit föltettél, az a 36, 42 vagy 43-as verziók közül való, akkor nem fontos: azokat már próbáltam.
Szóval abból kell kiindulni (mert ez az igazság), hogy soha nem foglalkoztam még ilyen dolgokkal: csak a change via 3 multiplier menüpontot kell használni vagy mást is? Ti hogyan állítjátok a szorzót?
Már igen idegesít, hogy ennyire nem megyek el rajta.   :(   :mad:

Üdv,
kiir

ooopsz, tényleg rossz a link, az az admin oldal... :Đ ez a jó...

az about-ban 4.2.2.229-t ír... és csak a "VIA CyrixIII/C3 Multiplier" opció kell az állításhoz nálam...

viszont az az érdekes, hogy nekem nem nyilatkozik se a hdd hőmérsékletről, se a smart infókról, pedig egy Hitachi Travelstar 40/5400/8 vinyó van benne...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#44 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:28

Üdv mindenkinek,
én legális XP-t és olcsó laptop cserét akartam. Ezzel az lehetőséggel bejött minkettő.

A venti engem is bosszantot. Hardveresen oldottam meg a ford. szabályzást 5-6 SMD alkatrészből: folyamatosan 3V-on megy, csak 40fok felett kap egyre többet. Ha nem takarom el a rácsokat nem pörög fel soha.
Ha van negatív vélemény erről vagy érdeklődés dobjatok egy sort.

Most a Modem-Wlan kártya cserét tervezem (köszi  az infót yeahspnek  :respect: ). Teláltam is 6-7rugóért miniPCI-os kártyát, de az antenna csatival gond van. Ilyen "IPAX" (v.  U.LF) csatit nem tudok szerezni.
Ha esetleg valaki nagyfrekis boltokban jártas???

Egy lehet, hogy naív kérdés: csak felrakom a drv-t, kicserélem a mPCI-os kártyát és go...  ???
(mert hallottam típus összeférhetetlenségről)
:confused:

#45 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:40

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:28

Üdv mindenkinek,
én legális XP-t és olcsó laptop cserét akartam. Ezzel az lehetőséggel bejött minkettő.

A venti engem is bosszantot. Hardveresen oldottam meg a ford. szabályzást 5-6 SMD alkatrészből: folyamatosan 3V-on megy, csak 40fok felett kap egyre többet. Ha nem takarom el a rácsokat nem pörög fel soha.
Ha van negatív vélemény erről vagy érdeklődés dobjatok egy sort.

Most a Modem-Wlan kártya cserét tervezem (köszi  az infót yeahspnek  :respect: ). Teláltam is 6-7rugóért miniPCI-os kártyát, de az antenna csatival gond van. Ilyen "IPAX" (v.  U.LF) csatit nem tudok szerezni.
Ha esetleg valaki nagyfrekis boltokban jártas???

Egy lehet, hogy naív kérdés: csak felrakom a drv-t, kicserélem a mPCI-os kártyát és go...  ???
(mert hallottam típus összeférhetetlenségről)
:confused:

a venti szabályzásoddal csak annyi a bibi, hogy az akkor is ugyanannyit fogyaszt, mintha 12 voltról menne, mivel az a 9 volt az ellenállásokon esik... nemtom ez mennyit számíthat az akkunak...

ha lesz erőm, végig lapozom a distrelec katalógusomat, csak csatlakozók többszáz A4-es oldalon pici betűkkel... :) sajna a kompatibilitás dologról nem tudok nyilatkozni...

#46 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 23. 21:09

egyébként nekem is pontosan az volt a szempont, hogy a P2 300-as gépemet minimális ráfordítással le tudtam cserélni egy gyorsabb, garanciális, akkumulátoros gépre, amin minden soft megvan ahhoz, hogy jogtiszta munkára is alkalmas legyen...

#47 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:49

Idézet

a venti szabályzásoddal csak annyi a bibi, hogy az akkor is ugyanannyit fogyaszt, mintha 12 voltról menne, mivel az a 9 volt az ellenállásokon esik...

Jogos. A szerencse, hogy csak 5V-os a venti így nem esik annyi. Everest-tel probáltam először fordulatot és hőmérsékletet figyelni, eredmény nélkül. Aztán láttam, hogy a ventin nincs is ford.érz. vezeték. Gondoltam buta alaplap, buta venti, ócsóért. Ezért estem neki szögelni. Aztán megleptetek sw guruk! :eek:

Mint Apaf3j, most én is USB-s wlan kulcsot használok, de mivel az USBk hátul vannak, egy véletlen hanyatt döntés és a kulcsnak annyi. Sajnos van tapasztalat. Azért csak profibb lenne egy belső wlan.

Yeahsp!
Gonolom az INTEL 2200BG kártyát megvetted. Ha a próbálkozásodnak van vmi. eredménye osztd meg lészi! Ha neked müködik, rácsúszok én is egy ilyen kártyára, legfeljebb csati nélkül ráforrasztok egy antennát. A floppy helyén lenne helye bőven.
Előre is köszi!    (sorry, ha a hozzászólás nagyon amatőr)

bocs, még egy kérdés: a link csak egy árlista, konkrétan albacomp/lurdyház v. albacomp/frangepán u. ?

Szerkesztette: cousteau 2005. 03. 23. 23:00 -kor

#48 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 00:07

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 22:49

Jogos. A szerencse, hogy csak 5V-os a venti így nem esik annyi. Everest-tel probáltam először fordulatot és hőmérsékletet figyelni, eredmény nélkül. Aztán láttam, hogy a ventin nincs is ford.érz. vezeték. Gondoltam buta alaplap, buta venti, ócsóért. Ezért estem neki szögelni. Aztán megleptetek sw guruk! :eek:

Mint Apaf3j, most én is USB-s wlan kulcsot használok, de mivel az USBk hátul vannak, egy véletlen hanyatt döntés és a kulcsnak annyi. Sajnos van tapasztalat. Azért csak profibb lenne egy belső wlan.

Yeahsp!
Gonolom az INTEL 2200BG kártyát megvetted. Ha a próbálkozásodnak van vmi. eredménye osztd meg lészi! Ha neked müködik, rácsúszok én is egy ilyen kártyára, legfeljebb csati nélkül ráforrasztok egy antennát. A floppy helyén lenne helye bőven.
Előre is köszi!    (sorry, ha a hozzászólás nagyon amatőr)

bocs, még egy kérdés: a link csak egy árlista, konkrétan albacomp/lurdyház v. albacomp/frangepán u. ?

nem, még nem vettem meg, és erősen filózok is még rajta, hogy mi legyen... mivel az asztali gépem cirka nonstop megy, végülis leoszthatná BT adapteren a netet, olcsón megúsznám... egy BT adapterem már úgyis van, még1 ~4e, és kész a háló... wlan-nal meg sok a költség, 6e a kártya, 13e a legolcsóbb AP, és ki tudja menne e egyáltalán... de lehet 2 db egyszerű USB-s WLAN adapter lenne a leg célravezetőbb netleosztással...

keresgéltem, hogy milyen miniPCI kiegészítők is vannak a piacon, és megakadt a szemem ezen... csak nem tudom, hogy a fenébe lehetne felhajtani...

#49 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 04:05

En egy darabja mar szorakozom egy Intel2200as minipci wlannal. Modem helyere berakva, beepitett antenna nelkul kb. 1-2 meter a hatotavolsag.  :(

Nincs kedvem antennat vadaszni a notiba, uh. pcmcia wlanert cserebe viheto, ha erdekel vkit...

#50 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 08:40

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 22:49

Jogos. A szerencse, hogy csak 5V-os a venti így nem esik annyi. Everest-tel probáltam először

...

Szia!

Esetleg használhatod hosszabbítóval is az USB-s WLAN kulcsot -- az enyémhez adtak is. Akkor nem kellene félned... Persze a belsö adapter mindenképpen elegánsabb  :D

Szerkesztette: Apaf3j 2005. 03. 24. 08:41 -kor

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#51 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 14:43

egy kis tech support azoknak, akik nem tudják maguk összeválogatni a szükséges dolgokat:
● chipkészlet: VIA CLE266 - VIA Hyperion 4.55
● videókártya: S3 UniChrome / VIA CLE266
● touchpad: Synaptics v7.12.7
● hangkártya: VIA VT1612A / VIA AC'97 Audio 5.90b

egyéb programok:
LiteOn SmartBurn v3.1.10 - a LiteOn optikai meghajtó infó progija
SpeedFan 4.13 - a ventillátor szabályzásához (Fan02), FSB állításához (PLL típusa: Cypress W311)
CrystalCPUID 4.2.2.229 - a VIA C3 Nehemiah proci szorzójának szoftveres állításához, proci infók lekéréséhez

jöhetnek a további ötletek is...

#52 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 20:16

üdv megint
Sikerült szereznem egy gyári notebook wlan belső antennát.
Így néz ki:
Kép
A flip szélén lévő csavarok fogják a burkolattal együtt. Kb. 30cm hosszú a koax. Túl rövid ahhoz hogy a slot-tól a csuklóponton keresztül elérjen a flip tetején lévő csavarokhoz. Vszínű máshova kell raknom.
Egyelőre a wlan kártyával szívok (2200bg), mert nem ismeri fel az XP.

Kaptam némi infót a kártyán lévő csatik funkciójáról:
alapesetben a MAIN a használatos,
de ha pl egy antennát használ egy wlan és egy BT együtt, akkor az AUX...

#53 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 20:28

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:16

üdv megint
Sikerült szereznem egy gyári notebook wlan belső antennát.
...
A flip szélén lévő csavarok fogják a burkolattal együtt. Kb. 30cm hosszú a koax. Túl rövid ahhoz hogy a slot-tól a csuklóponton keresztül elérjen a flip tetején lévő csavarokhoz. Vszínű máshova kell raknom.
...

Szerintem az utókor (de legalábbis mi) hálásak lenne/lennénk, ha a mütétet néhány fotón is megörökítenéd, s a képeket megosztanád velünk. Ja, és az antenna beszerzési forrását is...

Elöre is kösz!

Szerkesztette: Apaf3j 2005. 03. 24. 20:35 -kor

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#54 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 21:44

jaja, újra kezdek ráállni a témára, most láttam 11MBit-es DLink AP-t 8.6e+fáért... jó lenne, ha vkinek működne stabilan...

#55 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:22

Idézet: Apaf3j - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:28

Szerintem az utókor (de legalábbis mi) hálásak lenne/lennénk, ha a mütétet néhány fotón is megörökítenéd, s a képeket megosztanád velünk. Ja, és az antenna beszerzési forrását is...

Elöre is kösz!

T.Apaf3j
Az antennát egy hwbolt szervizében kaptam. Az egyik szervizmérnök srác látta a kétségbeesett képemet, hogy ilyen csatit keresek bármekkora dróttal, és ingyen a kezembe nyomta. Nem biztos, hogy örülne neki (vagy a managere), ha ezt reklámoznám. :think:  De mailbe szivesen megírom a címet.

#56 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:46

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:44

jaja, újra kezdek ráállni a témára, most láttam 11MBit-es DLink AP-t 8.6e+fáért... jó lenne, ha vkinek működne stabilan...

Még nem találtam hozzá drv-t. Az OPrendszer úgy látja a kártyát, hogy a slot helyett akár a zsebembe is rakhattam volna. De lehet, hogy sík hülye vagyok hozzá. :p  Ha van ötletetek, jó lenne. Vagy
ha Beta még figyelemmel kisér minket, mert neki már működött.

Yeahsp!
Ha megengedsz egy pofátlan véleményt: gondold meg mert ezért a pénzért AP helyett Routert is vehetsz (10.25 Ft Br) és akkor kikapcsolt asztali gép mellett is van NETed a többin. Ha meg be van kapcsolva a nagy géped mindig, akkor van az x-micro USB kulcsnak az 54Mbites típusa és az tud AP üzemmódban dolgozni és csak (6.24 Ft Br).

#57 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 22:56

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:46

Még nem találtam hozzá drv-t. Az OPrendszer úgy látja a kártyát, hogy a slot helyett akár a zsebembe is rakhattam volna. De lehet, hogy sík hülye vagyok hozzá. :p  Ha van ötletetek, jó lenne. Vagy
ha Beta még figyelemmel kisér minket, mert neki már működött.

Yeahsp!
Ha megengedsz egy pofátlan véleményt: gondold meg mert ezért a pénzért AP helyett Routert is vehetsz (10.25 Ft Br) és akkor kikapcsolt asztali gép mellett is van NETed a többin. Ha meg be van kapcsolva a nagy géped mindig, akkor van az x-micro USB kulcsnak az 54Mbites típusa és az tud AP üzemmódban dolgozni és csak (6.24 Ft Br).

természetesen tudok úgy is netezni, ha a többi gép ki van kapcsolva, most tisztáztam a wlan topicban... és itt érden a többszörös betárcsázásért sem pofázik be az axelero, volt hogy 6 gép ugyanazzal a felhasználóval lépett be simán switch-el összekötve 2 napig, és semmi.... viszont bp-i ismerősnek 2 gép egyszerre fél óráig, és már jött is a telefon, hogy használják szerződésüknek megfelelően... szóval szerencsés vagyok, kopp kopp... :D

#58 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 02:41

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:46

...ha Beta még figyelemmel kisér minket, mert neki már működött.

http://downloadfinder.intel.com/scripts-df...37&DwnldID=7822

Szerkesztette: beta 2005. 03. 26. 02:46 -kor

#59 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 09:30

Kösz Beta!
De sajnos ezt a drivert már bróbáltam. Közben a kártya dobozában találtam egy papírt amin:
"This product is intended for use only Intel Centino mobil technology...
...on other platforms is not supported."

Gondolom neked nem G320-as laptopd van amivel kisérleteztél. ???
Ha mégis, akkor megint bénázok.

#60 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 13:56

Sikerült kipróbálnom 2200BG kártyát egy P4m procis laptopban. Szó nélkül működik vele.

Úgyhogy a G320 ezzel a Wlan kártyával NEM O.K. !!!

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.