HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#441 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 10:18

Mennyiért lehet eladni egy G320-t?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#442 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 11:18

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 22:44

Hmm. Jó kérdés. A noteszgép egy általában vékonyabb valamit jelent, ami így hordozhatóbb, táskába tehetőbb, míg a laptop olyan, a notesznél kisebb gép, amit ölbe tudsz venni. Manapság ez a kettő dolog erősen összemosódott, nincs jelentősége szerintem. vannak normál méretű noteszek, szub-noteszek (amik lennének inkább laptop-ok talán :think: ) és desknote-ok, amik abszolút asztali gépek, nem hordozásra kitalálva, helytakarékosságra hegyezve.

nem egyértelmű :)

Idézet: wikipedia

A laptop computer or simply laptop (also notebook computer or notebook) is a small mobile personal computer, usually weighing from one to three kilograms, depending on size, materials and other factors.

While the terms "laptop" and "notebook" are often used interchangeably, "laptop" is the older term, introduced in 1983 with the Gavilan SC. "Notebook computer" is a later coinage, which was used to differentiate smaller devices such as those of the Compaq LTE series in 1989, which were, in contrast to previous laptops, the approximate size of an A4 paper sheet.[1] Either term is often used improperly: due to heat and other issues, many laptops are inappropriate for use on one's lap, and most are not the size of an A4 sheet. Moreover, some older portable computers, such as the Macintosh Portable and certain Zenith TurbosPort models, were sometimes described as "laptops", although their size and weight were too great for this category.

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#443 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 12:12

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 12:18

nem egyértelmű :)

:p
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#444 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 21:13

a via 1,2Ghz, vagy egy PIII 750Mhz gyorsabb?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#445 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 19:01

Nemtom ti hogy vagytok vele, de az én akum teljesítménye siralmas szerintem. A múltkor írtam ugye, hogy az everest ultimate az energiagazdálkodásnál kijelez olyat, hogy "elhasználódás mértéke". Ez az érték szép lassan a hetek során nől. Most 45%. És ez tuti nem a pillanatnyi töltöttség vagy ilyesmi. A másik meg az, hogy ma kipróbáltam mennyit bír akuról a gép, mivel nagyon ritkán használom akuról. Szóval bekapcsoltam és max fényerővel offline olvasgattam az rss feedeket. 40 perc után elkezdett sípolni. Szerintem ez gáz. Nektek hogyan szuperál az aku?

#446 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:07

3-4 hetente mindenképpen le kell meríteni teljesen, majd egyhuzamban feltölteni, így javulni fog a wear level. Ha sosem használják az akkut, az árt neki.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#447 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 19:46

Szevasztok!

Vennék 512Mb memot a Patriot 2001HU gépembe. DDR 333-as kell bele?

#448 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 23:04

Érdekes ez az aku sztori. 46%-os elhasználódás (everest ultimate 2006) után biosból kisütve (már rég nem volt így lemerítve) majd kikapcsolt állapotban teljesen feltöltve az elhasználódás leugrott 37%-ra. Látványosan jobb lett az aku élettartama. Majd 3 nap múlva ezt megismételve (kisüt, kikapcsolva feltölt) az elhasználódás mértéke 49%.
Jóból is megárt a sok?

#449 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 22:45

Hali!

A Fater Patriot Via C3 1.2-es gépe ugy néz ki meghibásodott a billentyüzete meghalt, nem reagál a gombokra,ha meg kissé durvábban megnyomkodjuk akkor pedig olyan mintha be lenne ragadva vhol.
Mert ilyenkor vmelyik betüt ismétli, szóval rossz.
Az electroworld-ben lett véve és még van kb. 1.5 hónap gari.
Az EW-be vigyük vissza? Ott nézik, javitják meg, vagy cserélik?
Egyáltalán mire számithatunk,tapasztalata van vkinek EW-s gari intézésröl?

Elöre is köszi.

Üdv.

#450 Felhasználó inaktív   herika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 10:55

Sziasztok! Lehet, hogy rossz topicban vagyok, de kellene egy kis segítség. Van egy 1000 éves Toshiba Satelite pro 420-as laptopunk. Igazándiból már csak szövegszerkesztésre használom. És sikerült valami olyan billentyűkombinációt összehoznom véletlenül, hogy most abszolút nem tudom használni a billentyűt. Valószínűleg az "FN" és valamelyik másik gomb megnyomásával sikerült mindezt elérnem, de nem tudok rájönni, hogy iktassam ki. Nincs valakinek ötlete arra, hogy lehet alapállapotba állítani a billentyűzetet??? Please help me.

#451 Felhasználó inaktív   simon9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 18:51

Sziasztok!

A múlt héten bővitettem a memóriát 256-ról 512-re az ECS G320-amban. Remekül működik, remélem így is marad. 16000 HUF volt a mutatvány, a boltban megengedték, hogy kicseréljem és kipróbáljam.
Ha valakit érdekel a 256-os értesítsen, biztosan meg tudunk egyezni!

Simon9

#452 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:49

Segítsetek, nagy parában vagyok. Egyik pillanatról a másikban megszünt az lcd háttérvilágítása. Amikor kihajtottam akkor ahogyan mozgattam hol megjött hol elment, aztán pár nyitás után az a helyzet, hogy ha kb 5 centinél jobban kinyitom, akkor nincs háttérvilágítás, és az asztal körvonalai csak erős lámpánál látszanak, szóval használhatatlan az egész masina.
Mit tegyek most? Szedjem szét? Szervíz? Mennyibe fog ez fájni nekem sacper kb?

#453 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:23

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 11:49

Segítsetek, nagy parában vagyok. Egyik pillanatról a másikban megszünt az lcd háttérvilágítása. Amikor kihajtottam akkor ahogyan mozgattam hol megjött hol elment, aztán pár nyitás után az a helyzet, hogy ha kb 5 centinél jobban kinyitom, akkor nincs háttérvilágítás, és az asztal körvonalai csak erős lámpánál látszanak, szóval használhatatlan az egész masina.
Mit tegyek most? Szedjem szét? Szervíz? Mennyibe fog ez fájni nekem sacper kb?

Javítható, rutin hiba. Priviben keress meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#454 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 09:27

Íme egy fotó, eddig jutottam a szétszerelésben:
http://picasaweb.google.com/emem07/ECSG320...688757841592338
A pirossal jelölt részt kellene leszednem, de nemtom hogy hogyan. Úgy tudom, hogy ez alatt a zöld pont helyén van a kábel csatlakozó a kijelzőhöz.

#455 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:25

Az van, hogy voltam pécsen két szervízben is. Nem vittem be a gépet, csak érdeklődtem, hogy szerintük mi lehet. Remélem, hogy csak a jó magyar szókás beszélt mindkét helyen az emberből, mert azt mondták, hogy "tuti inverter halt meg, és h az minimum 30-40 ezer, de ők nem vállalják, vigyem pestre, talán egy hónap múlva lesz valami".

Eddig az volt, hogy egyáltalán nem volt háttérfény, de mostlátom, hogy néha megint van. Ha csak pár centirenyitom fel, akkor van háttérfénye. Ezért gondolom, hogy nem lehet akkora gáz, mert ha meghalt volna az inverter, akkor gondolom az nem támad fel.
És még valami.most látom, hogy 2 év gari van a gépre, nem 1, és az még aktuális (elektroworld).

SZERINTETEK???

#456 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 13:07

Az is megfordult a fejemben, hogy miért is akarom leszedni a fényképen jelölt fedelet, hiszen szerintem annak a csatlakozónak nincsen baja, hiszen az ott nem mozog ha felnyitom a kijelzőt. Vagyis a hiba kijelző felől van, ezért azt kellene szétszedni (ha 5 centire nyitom csak fel, akkor van háttérfény).

Hogyan kell a kijelzőt szétkapni? Gondolom körbe kiszedem a kis csavarokat. De nem fog akkor nekeem széthullani a tft vagy ilyesmi? Vagy kell még valami szétpattintani? Szedte már szét vki a kijelzőt? Tudn róla képeket mutatni?
Segítsetek lécci.

#457 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 16:37

Nah, szervíz megcsinálta szépen. Örülés van :D

Amúgy memóriát vagy akut bővített már valaki?

#458 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 22:44

Idézet: simon9 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 17:51

Sziasztok!

A múlt héten bővitettem a memóriát 256-ról 512-re az ECS G320-amban. Remekül működik, remélem így is marad. 16000 HUF volt a mutatvány, a boltban megengedték, hogy kicseréljem és kipróbáljam.
Ha valakit érdekel a 256-os értesítsen, biztosan meg tudunk egyezni!

Simon9

400-ast raktál bele?
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#459 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 12:29

Vigyázz, mert elég válogatós a gép.
A fater gépébe 4db ram lett belepróbálva és sajna csak egy Kingston-al indult el.(400MHz-es)
Ebben az a poén, hogy elég olcsón volt 400-as ADATA (12eFT) ezt akartuk megvenni, de nem ment csak a egy Kingston 400MHz-es.(17eFt)
Szal az olcsó jó vételböl igy lett drága ram de legalább megy.
Egy másik ismerös is 400MHz-essel használja a gépet de az 256MB-os és anno online rendelte.
Mákja volt. Nem tudom a tipusát.

Üdv.

#460 Felhasználó inaktív   uhuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 14:47

Sziasztok!

Van egy nagy problémám BIOS frissítést kartam csinálni az ECS G320-as notebookomon és most nem indul el a ventilátor pörög a dvd olvasó pislog de nem jön be még a bios sem mi lehet az oka ill mi a teendő van e lehetőség a hiba elhárítására házilag??
Az a nap, amikor a Microsoft olyan terméket készít, amellyel nem lehet szívni, talán az a nap lesz, amikor elkezdenek porszívót gyártani.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó