Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...
Elküldve: 2006. 12. 29. 18:08
Én úgy tudom, hogy az jó, ha hálózatról megy, akkor vegyem ki az akut. Ha pedig akuról megy, akkor várjam meg h lemerüljön és csak úgy töltsem fel, hogy ki van kapcsolva a gép.
Na én így használom már vagy egy hónapja, de az everest szerint az akuelhasználódás ugyan úgy nől (kb 2 hetente 3%-al romlik).
Egyszer volt hogy javult 2%ot, de hülye fejjel ezen felbuzdulva nyomtam egy aku kisütést (battery calibration a biosban, na), és ez után egyből romlott vagy 5%al. Ki érti ezt.
Mindenesetre a mostani állapottal (56%) teljesen hasznavehetetlen a gép, íg kb 20-30 percet bír. Ja, 2 éves egyégként a masina.
Elküldve: 2007. 01. 28. 13:13
Érdekes dolgot csinált az aksim a minap. 2 napig nem használtam a gépet, addig nem volt gond. Aztán tegnap látom, hogy 86%-on áll. Azt írja hogy töltés alatt van, de 2 óra alatt nem töltött az semmit. Namopndom, akkor lemerítem, és kihúztam a tápkábelt. A gép abban a pillanatban leállt. Mintha az akksi tök üres lett volna. És az is, mert aksiról egyáltalán nem kapcsol be. Ezután ha benne van az akkumlátor, akkor a windows azt nem látja. Bekapcsolás után 2-3 percig ég a töltést jelző led a gép oldalán, de a win szerint nincs is benne az aksi.
Elküldve: 2007. 01. 28. 21:05
Az is tuti, hogy egy program nem tudja megmondani, hogy kémiailag milyen llapotban van az aksi, hacsak nem méri a hőmérsékletét, kísütés idelyét, stb, akoor is csak találgathat.
Elküldve: 2007. 01. 28. 23:24

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 01. 29. 11:38
Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 0:24

Bár gondolom tölteni is többféle tempóban lehet. Van valahol leírás ennek a kémiájáról? Nem szeretek a sötétben tapogatózni.
Elküldve: 2007. 01. 29. 18:46
Meg volt itt is korábban szó, hogy vlaki a gari lejárta után az ukaba tetet valahol 8 cellát (vagy ilyesmi).
Tehát megmenthető ez a cumó valahogy, vagy marad ez: http://www.akkuk.hu/AKKUINFO/Ut%E1ngy%E1rt...0/1.10.ECS.2.24
(Tök vicces már ez az egész, kb egy hónapja lett megycsinálva a kijelző már másodszor, most elszántam magam memóriabővítésre, és tessék. Facom!)
Elküldve: 2007. 07. 04. 14:14
Csak most leletem rá erre a topicra, pedig már évek óta keresek vmi hasonlót....
Esetleg ha vki még olvassa...
Nálam is LCD világítási gondok kezdenek kijönni. Mi a teendő? Érintkezési gubanc annyi szent, de mit és hól érdemes megnézni?
Más.
Végignyaltam mind a 16 oldalt, s úgy látom függőben maradt a VGA > Compiste téma. Van vkinek 5lete, miként lehetne kitenni a képet TV-re vagy videóra?
A DVD combóval is gondok vannak. Szinte egy DVD RW-lemezt sem képes beolvasni, illetve órákig pörgeti de hiába. Gondoltam kidobom és veszek bele egy normális DVD rw-t. Vagy elég lenne csak szétkapni és kipucolni? Lehet ennek a meghajtónak a firmware-t frissíteni?
A melegedésért sztem a venti fedőrácsok szöszmötös eldugulása is felelős. Érdemes néha alaposan átfújni.
Amúgy a boot particiót én le tudtam menteni egy iso-ba a PQMagic-csel, de sok értelmét nem láttam.
Ja! Most Vista Home Premium van (volt) rajta. Megelepően jól érzi magát rajta, csak hát a párom (övé a masina) ragaszkodott a jól bevált xp-hez, így lekerült róla. Persze az aero csak nyögdécselve ment rajta, viszont a puritán 2D-s felülettel nagyon jól ment.
Játékra totál alkalmatlan (kisebb logikai izékre még elmegy) de inetre, office-ra nmég mindig untig elég.
Remélem van még valakinek ebből a kiöregedett ékszerdobozból és megdob pár válasszal:)
Elküldve: 2007. 07. 05. 08:46
http://www.hcs.hu/default.asp?Show=SubCat&MainCat=13
eddig ezt találtam a legolcsóbb kategóriában...
De úgy tűnik, hogy már csak magamnak írok:)
Sebaj... had teljen a topic:)
Elküldve: 2007. 09. 13. 18:23
Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 15:14
Csak most leletem rá erre a topicra, pedig már évek óta keresek vmi hasonlót....
Esetleg ha vki még olvassa...
Nálam is LCD világítási gondok kezdenek kijönni. Mi a teendő? Érintkezési gubanc annyi szent, de mit és hól érdemes megnézni?
Más.
Végignyaltam mind a 16 oldalt, s úgy látom függőben maradt a VGA > Compiste téma. Van vkinek 5lete, miként lehetne kitenni a képet TV-re vagy videóra?
A DVD combóval is gondok vannak. Szinte egy DVD RW-lemezt sem képes beolvasni, illetve órákig pörgeti de hiába. Gondoltam kidobom és veszek bele egy normális DVD rw-t. Vagy elég lenne csak szétkapni és kipucolni? Lehet ennek a meghajtónak a firmware-t frissíteni?
A melegedésért sztem a venti fedőrácsok szöszmötös eldugulása is felelős. Érdemes néha alaposan átfújni.
Amúgy a boot particiót én le tudtam menteni egy iso-ba a PQMagic-csel, de sok értelmét nem láttam.
Ja! Most Vista Home Premium van (volt) rajta. Megelepően jól érzi magát rajta, csak hát a párom (övé a masina) ragaszkodott a jól bevált xp-hez, így lekerült róla. Persze az aero csak nyögdécselve ment rajta, viszont a puritán 2D-s felülettel nagyon jól ment.
Játékra totál alkalmatlan (kisebb logikai izékre még elmegy) de inetre, office-ra nmég mindig untig elég.
Remélem van még valakinek ebből a kiöregedett ékszerdobozból és megdob pár válasszal:)
A világítás érintkezésének gondja az, hogy az inverter tápkábele eléggé rövidre sikeredett, és feszül, és sok használat után megfárad és elpattan. nekem 2 év után. ez a cucc egyébként a kijelző mögött van lent középen. A baloldali zsanérba ha benézel amikor ki van nyitva a gép akkor látsz egy kábelt átfutni a gépből a kijelzőbe. Na ennek a kijelzőben lévő vége pattanel. Nekem egy szervíz 3000-ért összegányolta valahogy ,azóta jó, de asszem ezt fentebb vagy valahol már leírtam.
Lassan 3 éve van meg a gép, dvd olvasóval sosem volt semmi bajom eddig. Max az h a nagyon karcos lemezeket nem olvasta be, de azok már annyira rosszak voltak h az sztali is csak nagyon erőlködve tudta.
Melegedéssel nincs gondom, 2 havonta kompressorral kifújom belőle a cumót, a vinyó furcsamód 1,5 évig az átlagnál (a többiekénél) melegebb volt, de azóta az is helreállt.
Én webdesignra használom (photoshop, dream, flash). Vettem bele 512 ramot. Tűrhető.
Egyszer voltam egy üzleti megbeszélésen és éppen photoshopban nyomtam a megrendelőnek a kéréseit és megjegyezte h "eléggé milenium falconnak tűnik a gép, de meglepően gyors".
Elküldve: 2007. 09. 19. 19:08
Kb 1 éve vettem a laptopomat (ECS G320) használtan, de igen megkímélt állapotban, azóta sem volt vele semmi gondom, átlag napi 4-5 órát üzemel.
Telepített op.rendszerrel és szoftverekkel adták, de már akkor sem az eredeti XP volt rajta, de mivel
driver-eket nem kaptam hozzá, eddig nem bántottam a vinyóját. Most hogy rátaláltam erre a topicra, kéne 1 kis segítség. Az ECS honlapjáról letölthető driver-ek használhatók 1 XP újratelepítésénél, valakinek vannak már ilyen tapasztalatai? Feltűnt már a megvételkor is, hogy ugyan 40 GB-os vinyó, valójában csak 37,2..GB-ot ismer fel a lemezkezelő, a hiányzó 2,7..GB még nem particionált területként sem látszik, szóval fogalmam sincs mi lehet "ott". Ezért is gondolkozok 1 teljes fomázáson, és újra particionáláson, talán akkor visszanyerem azt a 2,7.. GB-ot. Esetleg van valakinek jobb ötlete?
Még valami: ha nagyon felmelegszik akkor mintha magasabb fordulatna kapcsolna a venti, de 1-2 másodperc múlva vissza is áll norm fordulatra, aztán megint felpörög, és újra lelassúl..... Ez normális?
Elküldve: 2007. 10. 04. 09:21
Nem próbáltam, de az Xp Pro simán felismeri a cuccokat benne (amit meg nem ahhoz sztem nyugodtan nyomd fel az ecs drivereket a webről) Aszem a hangkarival volt csak gondja...
"a hiányzó 2,7..GB még nem particionált területként sem látszik, szóval fogalmam sincs mi lehet "ott""
Recovery partició. Alapból járna hjozzá egy Ms Win Xp Home, de nem mint telepítő, hanem készre konfigolt és lemnetett Winfos partício. Ez van abbana rejtett part-ban. Csak spéci, ehhez készített és szervízek által használt recovery cd-vel lehet elérni. Én lementettem DVD-re hátha még kell, de azóta (évek óta) hozzá sem nyúltam. Sztem nyugodtam formázd nullára, partícionáld kedvedre és rakd fel úgy az Op. rendszert.
"ha nagyon felmelegszik akkor mintha magasabb fordulatna kapcsolna a venti"
Ez így OK. Ha nem tenné átmenne csillagszóróba:)
Más.
Vki tett már ré Vistát? Elméletileg mennie kéne (van egy patch amivel rá lehet bírni, hogy 512Mb-nál karcsúbb gépekre is felmenjen). Más kérdés, hogy érdemes-e.... Ki mire jutott vele?
Külső USb-s tuner karit vki használt már hozzá? Jól tudom, hogy az usb-k 2-s verziók?
Lehet vhogy mod-olni a gépet? Szó volt a modemkari lecseréléséről. Cserélt vki benne winyót? Csak mert ami benne van (Hitachi) tetü lassú.
Amúgy az LCD világítás most nem villog, de csask azért mert soha nem csukom le:) Kevesebb fizikai igénybevétel, kevesebb bibi.
Szerkesztette: 54321sd 2007. 10. 04. 09:26 -kor
Elküldve: 2007. 10. 27. 16:01
Elküldve: 2007. 12. 05. 10:59