HWSW Informatikai Kerekasztal: WLAN crack for Windows - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WLAN crack for Windows

#1121 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 02. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 13:04

Nem rőlad írtam hanem általánosságban. Gondolom elhiszed hogy sok ember van a világon aki wifin PC-t használ.. :-)

De vegyük a Te eseted: 20km -re vagy az otthoni routeredtől. A telefonod Windows Phone (vagy Symbian vagy Android, stb) oprendszere érzékel olyan ssid-t amiről azthiszi az az otthoni. Kapcsolódik a 'kamu' AP-re (pl automatikus levélletöltés miatt). feltörik. (telefonon nincs személyes tőzfal, vírusirtó se jellemző).........
(letöltik róla a privát sexvideóidat :), híváslistádat, banki sms értesítőket stb)

Telefonomom csak itthon van bekapcsolva a wifi, elképzelhető, hogy véletlenül mégis bekapcsolva marad és az is elképzelhető, hogy van még egy olyan barom a földön mint én és ugyanazt az ssid-t állítja be magának mint én és kapcsolódik hozzá a telefonom. Ekkor elkezdi feltörni, ami sikerül neki, bejut a telefonomra. El tud róla lopni egy névjegyzéket, amivel semmire sem megy, banki sms-ek, meg nem a mobilomra jönnek, pont azért, hogy ne lopják el. Ezen kívül nincs más értékes adat.
Ezeket egyébként nem azért írom, hogy mindenképpen megcáfoljam az állításaidat, de ezek tényleg így működnek nálam és azért is írom, mert remélhetőleg lesz legalább egy ember aki elolvassa és rájön, hogy ne tárolja az egész életét a mobilján amit bármikor ellophatnak.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1122 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 03. 02. 14:30

Telefonomom csak itthon van bekapcsolva...
ok ok :)
nálad sehol nincs személyes adat, telefont csak otthon használsz, wifihez pc sem csatlakozik.. :-)
gondolom a telefonod tipusa Ericsson GH197 :)

Coppermine: tetszett a logód, ezért készítettem neked egy újat: Kép :) :) :)
remélem nem haragszol.

Szerkesztette: Doky586 2011. 03. 02. 15:31 -kor

#1123 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 15:14

remélem nem haragszol.

:Đ jópofa, de nem cserélem le, mert a márkatársak kiröhögnek :Đ de azért kösz ;) :respect: :up:

-C0pp3rM!n3-

#1124 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 15:14

ok ok :)
nálad sehol nincs személyes adat, telefont csak otthon használsz, wifihez pc sem csatlakozik.. :-)
gondolom a telefonod tipusa Ericsson GH197 :)

remélem nem haragszol.

Ki mondta, hogy telefont csak itthon használok? Van rajta mobilnet. Egyébként egy HTC Desire (tudom, az márpedig az ördögtől van, mert a google tud rólam mindent).
Személyes adataimat pedig nem fogom PC-n tartani, mert jönnek a Vér család tagjai és megtörnek mindent és elviszik :)

Miért olyan nehéz ezt elhinni?

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1125 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 10:42

Én erre nem találtam bizonyítékot a neten.

Idézet: Microsoft TechNet

ULR: http://technet.micro...y/bb726942.aspx

Why Non-broadcast Networks are not a Security Feature

... A non-broadcast network is not undetectable. Non-broadcast networks are advertised in the probe requests sent out by wireless clients and in the responses to the probe requests sent by wireless APs ...

... Therefore, using non-broadcast networks compromises the privacy of the wireless network configuration of a Windows XP or Windows Server 2003-based wireless client because it is periodically disclosing its set of preferred non-broadcast wireless networks. When non-broadcast networks are used to hide a vulnerable wireless network—such as one that uses open authentication and Wired Equivalent Privacy—a Windows XP or Windows Server 2003-based wireless client can inadvertently aid malicious users, who can detect the wireless network SSID from the wireless client that is attempting to connect...

... This behavior is worse for enterprise wireless networks because of the number of wireless clients that are periodically advertising the non-broadcast network name. For example, an enterprise wireless network consists of 20 wireless APs and 500 wireless laptops. If the wireless APs are configured to broadcast, each wireless AP would periodically advertise the enterprise’s wireless network name, but only within the range of the wireless APs. If the wireless APs are configured as non-broadcast, each of the 500 Windows XP or Windows Server 2003-based laptops would periodically advertise the enterprise’s wireless network name, regardless of their location (in the office, at a wireless hotspot, or at home)...

For these reasons, it is highly recommended that you do not use non-broadcast wireless networks. Instead, configure your wireless networks as broadcast and use the authentication and encryption security features of your wireless network hardware and Windows to protect your wireless network, rather than relying on non-broadcast behavior.

-C0pp3rM!n3-

#1126 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 18:19

de most hogy így mondod, összerakok egy tesztkörnyezetet holnap egy wl-500gp-vel és intel hálókártyával, aztán meglátjuk mit fog kidumpolgatni promisc modeban az hidden SSIDkről. Sőt, megcsinálom az MiM-et is, ha lesz rá holnap időm.

-C0pp3rM!n3-

#1127 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 02. 18:19

de most hogy így mondod, összerakok egy tesztkörnyezetet holnap egy wl-500gp-vel és intel hálókártyával, aztán meglátjuk mit fog kidumpolgatni promisc modeban az hidden SSIDkről.
OK kíváncsi vagyok igazam volt-e mert az előző szövegből is ezen következtetésre jutottam..

De akkor kérdeznék: meg tudnám otthon egyszerű soho eszközökkel oldani (a meglevőkkel) hogy két AP-m is ugyanazt az SSID-t használja a ház áttellenes végén utp-vel összekötve és a laptop attól függően csatlakozzon eggyikhez-másikhoz hogy melyiknek van nagyobb jelszintje? vagy ez csak a laptop beállításától függ?

#1128 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 23:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Immy - Dátum: 2011. 03. 02. 23:55

50méterre kell csak közel kerülnie... sőt irányított antennával még talán annyi sem kell. Vannak olyan speckó eszközök amik tudnak a magyarországi 100mW adáserősségnél többet is kipréselni magukban.

Ezt nem értem. Titkosító kulcsot honnan/hogyan szerezte meg??

Doky: Kismet, inssider mind kiírja a router ssid-ját hiába nincs bekapcsolva a broadcast.(titkosítástól függetlenül) De ha kell akkor keresek valahonnan wifis teszt dumpot és belenézünk wiresharkal.

Ez feltételezés volt, nem kevés iróniával....
Minden olyan eszköz amire a gyárinál nagyobb nyereségű antennát szerelsz többet tud mint 100mW, ugyanis az a 100mW a berendezés gyári antennanyereségével számol, ami egy soho dobozon ilyen 2-6dB körül van. Innentől kezdve ha rátekersz egy 24dB-s gridet akkor kiszámolhatod mennyi lesz.

#1129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 03. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 12:42

Mint írtam ő biztosítaná nekem az internetelérést, a saját mobilnetjéről, hogy minnél később vegyem észre az átverést. Így van bőven ideje a pc-t feltörni, és trójai progit

Röviden? Lófaszt. Menj orvoshoz.
Make love not Wor.

#1130 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 00:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 02. 18:19

de most hogy így mondod, összerakok egy tesztkörnyezetet

Hjahh, aki ennyire ráér egy elmebeteg kedvéért.
Make love not Wor.

#1131 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 20:16

két AP-m is ugyanazt az SSID-t használja a ház áttellenes végén utp-vel összekötve és a laptop attól függően csatlakozzon eggyikhez-másikhoz hogy melyiknek van nagyobb jelszintje? vagy ez csak a laptop beállításától függ?

AP-n beállítod, hogy ne fogadjon el alacsony jelnszintes linket. Így ha oda próbál csatlakozni, akkor visszadobja, aztán jön az erősebb.
Make love not Wor.

#1132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 00:18

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 03. 02. 14:30

Telefonomom csak itthon van bekapcsolva a wifi

Majd útközben bluetoothon csatlakoznak, aztán tudtodon kívül jól aktiválják a wlant, onnantól viszont sima ügy. Esetleg a GPS vevőnek is küldhetnek olyan kódsorozatot, amitől bekapcsol a BT, és elküldi rajt a WPA kulcsodat, oszt észre sem veszed. De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén.
Make love not Wor.

#1133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 13:04

Kapcsolódik a 'kamu' AP-re (pl automatikus levélletöltés miatt). feltörik.

Ja,ez tök jó, múltkor bementem a teszkóba, 9ezerkilenccázé' volt kamu AP, adtak hozzá utilt is. Ismerős mobilja ott csatlakozott, én még éppen idejében megnyomtam a "feltör" gombot, mielőtt kikerült volna a hatósugárból. És már el is loptam a híváslistáját.
Make love not Wor.

#1134 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 03. 00:03

Röviden? Lófaszt. Menj orvoshoz. (...)
Hjahh, aki ennyire ráér egy elmebeteg kedvéért.

Sajnos látom elkezdődik a személyeskedés. :(
dehát mit várjak attól akinek mottója is verekedési győzelmét hirdeti. Talán még az öklödre is rátetováltattad hogy ÜSS..

#1135 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 02. 20:16

OK kíváncsi vagyok igazam volt-e mert az előző szövegből is ezen következtetésre jutottam..

De akkor kérdeznék: meg tudnám otthon egyszerű soho eszközökkel oldani (a meglevőkkel) hogy két AP-m is ugyanazt az SSID-t használja a ház áttellenes végén utp-vel összekötve és a laptop attól függően csatlakozzon eggyikhez-másikhoz hogy melyiknek van nagyobb jelszintje? vagy ez csak a laptop beállításától függ?

ne akarj agyrákot kapni :Đ nem elég egy AP az egész házra ? Nekem egy custom linksys átlövi a egész buildinget, nem kell ide másik AP.
Hja, és a kert végéből a folyópartról is simán fogom a jelet, pedig a ház átellenes részén van a ketyere.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2011. 03. 03. 11:05 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 03. 11:05

ne akarj agyrákot kapni :Đ nem elég egy AP az egész házra ? Nekem egy custom linksys átlövi a egész buildinget, nem kell ide másik AP.
Hja, és a kert végéből a folyópartról is simán fogom a jelet, pedig a ház átellenes részén van a ketyere.

Amíg egy kliens volt addig elég is volt. Mindenütt elfogadható sebességgel ment. De mivel már több kliens is versenyez egymással, ezért a távoli kliens teljesen belassul. Meg az is oka hogy az egyik AP-kliens-hez úgyis utp kábelt szándékszok húzni (most mint bridge működik ideiglenesen egy switchel kiegészítve), így az felszabadul, és vagy kidobom vagy visszakapcsolom normál AP módba éa használom tovább (mint második AP) hogy a kb 3 fal és vasbeton födém kevésbé korlátozza ott a sebességet..

Sok helyen (pl cégeknél) van hogy a látott hálózatok tulajdonságainál egy ssid alatt több bssid(mac) szerepel. Na ezt szeretném otthonra is majd megoldani ha lehet.

Amiről az előző napokban szó volt az két különálló sorban szerepel a két azonos nevű ssid.

#1137 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 03. 12:28

Amíg egy kliens volt addig elég is volt. Mindenütt elfogadható sebességgel ment. De mivel már több kliens is versenyez egymással, ezért a távoli kliens teljesen belassul. Meg az is oka hogy az egyik AP-kliens-hez úgyis utp kábelt szándékszok húzni (most mint bridge működik ideiglenesen egy switchel kiegészítve), így az felszabadul, és vagy kidobom vagy visszakapcsolom normál AP módba éa használom tovább (mint második AP) hogy a kb 3 fal és vasbeton födém kevésbé korlátozza ott a sebességet..

milyen kliensek ? milyen AP? Nem azért, de nálam egy szál Linksys WRT54GL viszi az egész hálózatot, és lóg rajta "csúcsidőben" legalább 3-4 notebook és 2 asztali gép is, meg pár mobil eszköz.

Idézet: Doky586

Sok helyen (pl cégeknél) van hogy a látott hálózatok tulajdonságainál egy ssid alatt több bssid(mac) szerepel. Na ezt szeretném otthonra is majd megoldani ha lehet.

ezt egy szimpla WDS rendszer is tudja, ha WPA/WPA2 alapú titkosítással működnek. Nálam is így volt sokáig, a kliens vmilyen "algoritmus" (vagy nem) által kitalálta, hogy neki melyik AP a jobb, és ahhoz kapcsolódott (valószínűleg jelszint alapján).

-C0pp3rM!n3-

#1138 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 03. 13:31

milyen kliensek ? milyen AP? Nem azért, de nálam egy szál Linksys WRT54GL viszi az egész hálózatot, és lóg rajta "csúcsidőben" legalább 3-4 notebook és 2 asztali gép is, meg pár mobil eszköz.
Na igen, de feltételezem hogy nincs az a fél méteres vasbeton födém és pár fal az esetedben..
Egyébként N-es otthoni kategória, egyik router, másik AP; 1kliensel 20Mbps éppencsak megvan, 2-vel malmozok hogy bejöjjön egy weboldal..

Idézet

ezt egy szimpla WDS rendszer is tudja
De nekem nem vezeték nélküli megoldás kell a két AP közé, a kettő közt utp kábel lesz.

#1139 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 03. 02. 22:59

Minden olyan eszköz amire a gyárinál nagyobb nyereségű antennát szerelsz többet tud mint 100mW, ugyanis az a 100mW a berendezés gyári antennanyereségével számol, ami egy soho dobozon ilyen 2-6dB körül van. Innentől kezdve ha rátekersz egy 24dB-s gridet akkor kiszámolhatod mennyi lesz.

Itt van egy wifi-s pdf, ami pontosan tartalmazza a szabályozást vagyis max EIRP=100mW engedélyezett Magyországon: www.nhh.hu
EIRP (Equivalent Izotropic Radiated Power, Ekvivalens izotrop kisugárzott teljesítmény):
Számítási mennyiség, ami közvetlenül nem mérhető. Egyenlő az antenna lesugárzott össztejesítményének és az antennanyereségnek a szorzatával.

Amcsiból lehet rendelni simán nagyobb erősségűt. A lényeg az egészben, hogy megfelelően irányított antennával és kicsi fizikai távolság esetén lehet nagyobb jelszintet generálni. (vagy az eredeti router jelerősségét lerontani)

Jahno: ha flamelni akarsz keress más fórumot, aztán ott legyél postgenerátor! :excl:
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

#1140 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 03. 13:45

Egyébként N-es otthoni kategória, egyik router, másik AP; 1kliensel 20Mbps éppencsak megvan, 2-vel malmozok hogy bejöjjön egy weboldal..

Milyen neted van? Ha 20Mbps akkor ott a honlapoknak szárnyalni kéne. Környéken vannak más vezeték nélküli hálózatok?

Idézet: Doky586

Roamingot ilyen "kis" helyen remélem nem akarsz :rolleyes:
Simán beállíthatsz 2 AP-t ugyanolyan nevű ssid-ra. Arra figyelj, hogy külön csatornákon legyenek. Tovább ez a két csatorna egymásnak ne okozzon interferenciát. (átlapolás miatt)
A lényeg, hogy 2,4 ghz-nél 13 csatorna van Európában, de kompatibilitási okok miatt csak 11-et érdemes használni. Az egymás mellett lévő a csatornák (pl. 6-7-8 fedik egymást, azaz átlapolódnak. Neten erről van egy csomó leírás.
Neked 2 adó esetében 1 és 6 csatornákat kell használnod, vagy 2 és 7 stb.
3 adó esetén már csak az 1-6-11 marad.
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59