HWSW Informatikai Kerekasztal: WLAN crack for Windows - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WLAN crack for Windows

#1141 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 03. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Immy - Dátum: 2011. 03. 03. 18:44

Milyen neted van? Ha 20Mbps akkor ott a honlapoknak szárnyalni kéne.
Ez nem netes sebesség. LAN-on belüli másolás

Idézet

Roamingot ilyen "kis" helyen remélem nem akarsz
Azt nem.

Idézet

Simán beállíthatsz 2 AP-t ugyanolyan nevű ssid-ra
Na ez nem egy kényelmes megolgás. (az átlapolódás miatt)
Azt hittem tudjátok a 1ssid több bssid-s módszert, vagy legalábbis a nevét tudjátok hogy rákeressek a neten.
De ha nem tudjátok akkor hanyagoljuk, mert itt ez már OFF.

Coppermine: csináltál broadcast dump tesztet ?

#1142 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 04. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Immy - Dátum: 2011. 03. 03. 16:34

Itt van egy wifi-s pdf, ami pontosan tartalmazza a szabályozást vagyis max EIRP=100mW engedélyezett Magyországon: www.nhh.hu
EIRP (Equivalent Izotropic Radiated Power, Ekvivalens izotrop kisugárzott teljesítmény):
Számítási mennyiség, ami közvetlenül nem mérhető. Egyenlő az antenna lesugárzott össztejesítményének és az antennanyereségnek a szorzatával.

Amcsiból lehet rendelni simán nagyobb erősségűt. A lényeg az egészben, hogy megfelelően irányított antennával és kicsi fizikai távolság esetén lehet nagyobb jelszintet generálni. (vagy az eredeti router jelerősségét lerontani)

Jahno: ha flamelni akarsz keress más fórumot, aztán ott legyél postgenerátor! :excl:

Nem kell USA-ba menni, benyúlok a szekrénybe és előveszek egy nagyobb kártyát, de most nem erről volt szó...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1143 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 04. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 03. 19:30

Na ez nem egy kényelmes megolgás. (az átlapolódás miatt)
Azt hittem tudjátok a 1ssid több bssid-s módszert, vagy legalábbis a nevét tudjátok hogy rákeressek a neten.
De ha nem tudjátok akkor hanyagoljuk, mert itt ez már OFF.

Az átlapolódásra a megoldást leírtam. Pontosan mit is akarsz a 2 ap-vel? Ha utp-n vannak összekötve akkor úgyis meglehetne különböztetni, hogy az egyik a BAL a másik a JOBB. Miért akarsz ugyanolyan nevet adni? Bocs a sok kérdés miatt, de nem teljesen értem a problémát.
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

#1144 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 04. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Immy - Dátum: 2011. 03. 04. 15:24

Az átlapolódásra a megoldást leírtam. Pontosan mit is akarsz a 2 ap-vel? Ha utp-n vannak összekötve akkor úgyis meglehetne különböztetni, hogy az egyik a BAL a másik a JOBB. Miért akarsz ugyanolyan nevet adni? Bocs a sok kérdés miatt, de nem teljesen értem a problémát.

Júzernél én is ilyen internet_emelet meg hasonló SSIDket adok, akkor nincs vita, oszt csatlakozzon kézzel.
Make love not Wor.

#1145 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 05. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Immy - Dátum: 2011. 03. 04. 15:24

Akkor hagy magyarázzam el részletesebben. Átlapolódáson területi lefedettségi átfedést értettem. Bocsánat az azonos szóhasználatért. Szóval ha BAL szobában vagyok ott a BAL AP jele erősebb, de azért fogható a JOBB AP jele is. és fordítva viszont.
Ha egyik nap a BAL szobában vagyok ott kapcsolódok a BAL AP-ra. Másnap újra bekapcsolom a laptopott a JOBB szobában, de ekkor is a BAL AP-ra fog sajnos csatlakozni. Egy idő után elkezd bosszantani milyen lassú a kapcsolat, észreveszem hogy a távoli AP-n vagyok. Manuálisan le kell csatlakozni, és újra csatlakozni a JOBB AP -re. következő nap ismételhetem az egészet mivel akkor meg újra a BAL szobában kapcsoltam be... persze működik, de fapados. Hiába azonos az ssid attól két teljesen különbözőnek számítanak, csak a kiválasztásuk bonyolultabb lenne. Ha van jobb megoldás is, miért ne használnám úgy.

Szóval jártamban-keltemben ezt láttam:
Kép
Azaz egy ssid-hez két bssid tartozik. nem kell lecsatlakozni, újracsatlakozni, mert ez automatikusan történne. És mint látszik ez personal azaz nem enterprise verzió. Mindkét AP jele fogható, az egyik gyengén, a másik erősen. Ezt akarom én is megcsinálni. hogy kell? De látom ti se tudjátok.. :(

Mutatok még:
Kép Ez hasonló, de nyilt. biztos bejelentkezős fizetős.

Kép Ez egy céges vpn-es

Kép Ez meg sima céges.

A felső sárgítás az SSID, a lentiek a két sorban két különböző mac (bssid) cím volt.

Amikor én csináltam két azonos ssid-t akkor az ugyanúgy külön látszott mintha egyiknek JOBB a másiknak BAL nevet adtam volna. Nem lett attól ilyen mint itt ez.

Szerkesztette: Doky586 2011. 03. 05. 23:14 -kor

#1146 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 15:00

ha jól emlékszem WDS-el csináltam meg, azonos SSID-vel és WPA titkosítással, és ugyanígy látszott a két BSSID egymás alatt. A két router egy wl-500gp és egy wrt54gl volt. Most egy smc wbr14-g van wds-elve a wrt-vel, de megnézem, hogy amennyiben átírom az SSID-t, akkor ugyanazt kapom-e, mint amit Te most feltüntettél.

szerk: tessék, 2 perc alatt összeraktam.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2011. 03. 06. 15:14 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 06. 15:00

ha jól emlékszem WDS-el csináltam meg, azonos SSID-vel és WPA titkosítással, és ugyanígy látszott a két BSSID egymás alatt. A két router egy wl-500gp és egy wrt54gl volt. Most egy smc wbr14-g van wds-elve a wrt-vel, de megnézem, hogy amennyiben átírom az SSID-t, akkor ugyanazt kapom-e, mint amit Te most feltüntettél.

-C0pp3rM!n3-

Én a WDS-nél mindig ugyanazt az SSID-t adom meg a routereknél/AP-nél, max. ha gond van, akkor nehezebb a hibaelhárítás, akkor állítgatom át őket másra... Így, ha pl. ahogy az illető halad a kezében a laptoppal az épületben, automatikus az AP-hez kapcsolódás.

pl:

http://dd-wrt.com/wi..._router_network

http://dd-wrt.com/wi...le_router_setup

http://www.polarclou...ow_do_i_use_wds
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1148 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 05. 21:52

Azaz egy ssid-hez két bssid tartozik. nem kell lecsatlakozni, újracsatlakozni, mert ez automatikusan történne. És mint látszik ez personal azaz nem enterprise verzió. Mindkét AP jele fogható, az egyik gyengén, a másik erősen. Ezt akarom én is megcsinálni. hogy kell? De látom ti se tudjátok.. :(

WPA(2)Enterprise-hoz kell külön radius server ami elvégzi az azonosítást. A hitelesítési fajtáját a 802.1x kiszolgáló hitelesítési protokolljának megfelelően kell megválasztani.

#1149 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 23:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 06. 15:00

Azért kis különbség van: amit linkeltem az nem 1 frekin ment. (azaz nem lehetett wds)
ezenkívül WPA titkosítás is volt. wrt-nél írják is hogy a wpa+wds nem minden eszköznél megy, nálad is csak wep jött össze.
Mindenesetre én nem gondolkodok wds-ben.

Idézet: Immy

WPA(2)Enterprise-hoz kell külön radius server ami elvégzi az azonosítást.
WPA Personal szerepel a képen, nem Enterprise.

Szerkesztette: Doky586 2011. 03. 06. 23:48 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 03:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 06. 23:42

Azért kis különbség van: amit linkeltem az nem 1 frekin ment. (azaz nem lehetett wds)

Akkor a másik lehetőség a wireless bridge

Idézet: Doky586

ezenkívül WPA titkosítás is volt. wrt-nél írják is hogy a wpa+wds nem minden eszköznél megy,

történetesen wl500gp + wrt54gl-el ment, így használtam majdnem egy évig egy albérletben, nem egy nagy ügy ilyet összelőni.

nálad is csak wep jött össze.

bocs hogy nem barmoltam szét a komplett hálózatot (igen, van wep alapú is, aminek megvan az oka) idehaza, de ha nagyon piszkálja a kíváncsiságodat, akkor összerakom neked ugyanezt wpa-val, mivel most csak egy mezei smc-t löktem rá wds-re, de van elfekvőben ddwrt v24 routerem, az viszi a wpa-t is, sőt, ha nagyon izgulsz, akkor hozzáizzítom a szervert is, úgyis itthon van a kétprocis xeonom, csinálok rá neked radiust, hogy wpa2-vel is lásd ugyanezt a screent.

Mindenesetre én nem gondolkodok wds-ben.

linking routers - olvass utána.

Ha Neked ekkora biztonsági paranoiád van, akkor felejtsd el a wifit, mert az jóval gyengébb, mint bármelyik wired security megoldás.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2011. 03. 07. 03:18 -kor

#1151 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 07. 03:15

Ha Neked ekkora biztonsági paranoiád van, akkor felejtsd el a wifit, mert az jóval gyengébb, mint bármelyik wired security megoldás.
Én még 3.-án írtam hogy a falak és a vasbeton födém miatt nem jó a wds. A biztosági dolog hogy jött ide?
Illetve a két független AP ellen írtam a használatának kényelmetlenségét a #1152-ben.
Ezen túl annak semmi értelme hogy az asztal egyik sarkán lenne a wds-t biztosító doboz, a másik oldalán a laptop.
Megjegyzem hogy a wds így eleve felére csökkenti az elérhető sebességet.

Idézet

csinálok rá neked radiust, hogy wpa2-vel is lásd ugyanezt a screent.
ne fáradj vele.. WDS nem kell.
Külünbenis ha radius is kellene, az eleve kizáró tényező. (nem tudtam hogy wds+wpa -hoz rádiusz is kell)

Viszont még a #1133-ban írtad hogy leteszteled a kliens brodcastot. Azzal jutottál valamire ?

Szerkesztette: Doky586 2011. 03. 07. 09:52 -kor

#1152 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 14:48

Én még 3.-án írtam hogy a falak és a vasbeton födém miatt nem jó a wds.

próbáltad ? tesztelted ?

A biztosági dolog hogy jött ide?

a biztonsági dolog úgy jön ide, hogy oldalakon keresztül az összes létező megoldásra hoztad az ellenpéldákat, wireless securityvel kapcsolatban. Mint már mondtam, soho környezetben ez a legtöbb, amit használni lehet. Ha ez nem jön be, akkor vagy maradsz wired módban és bekábelezed a lakást, vagy veszel enterprise eszközöket otthonra.

Illetve a két független AP ellen írtam a használatának kényelmetlenségét a #1152-ben.

akkor használj 1 AP-t nagyobb antennával, bármilyen bridgelés nélkül.

ne fáradj vele.. WDS nem kell.

Ezt én is így gondoltam.

Külünbenis ha radius is kellene, az eleve kizáró tényező. (nem tudtam hogy wds+wpa -hoz rádiusz is kell)

A WPA2 Personal-hoz nem kell dedikált 802.1x, csak az Enterprisehoz.

Viszont még a #1133-ban írtad hogy leteszteled a kliens brodcastot. Azzal jutottál valamire ?

Amint lesz rá időm ...

-C0pp3rM!n3-

#1153 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 07. 14:48

próbáltad ? tesztelted ?
Igen. Van egy B/G-s kliens (nem PC) az egyik 'távoli' szobában a routertől távol, ahol a laptotot is használom időnként. Ha ezt 5lépésnyire megközelítem az N-es laptoppal akkor ezen kliens nem kommunikál tovább a routerrel. Eddig ezt éreztem lassulásnak. A laptop kapcsolatát nem zavarja ezen B/G-s kliens közelsége. Nem tudom ezt mi okozza, lehet hogy nem lehet segíteni rajta jobb wifi térerővel sem, de ezt még nem tudtam tesztelni.

Idézet: Coppermine

akkor használj 1 AP-t nagyobb antennával, bármilyen bridgelés nélkül

Jó ötlet. De valószínű inkább a routerem van rossz helyen, az épület legvégén, sarokban, a wifi számára legzártabb környezetben. Viszont itt több eszköz is csatlakozik rá (itt az adsl-modem, 2 vezetékes PC, nas), ezért nem egyszerű elvinni innen.

Jelenleg a routerem egy D-Link DIR655-ös ami 3antennás N-es wifi, gigás WAN és gigás LAN -al, és QoS-el rendelkezik.
Ha áttenném a routert wifi szempontból optimális(abb) helyre az kb 10m kábelezési távolságot jelentene, de nem akarok onnan 5db 10m-es utp kábelt húzni hozzá az eredeti helyig.

Gigás soho vezetékes routert nem találtam (ami a PPPoE funkciót átvenné, de wifi nélkül, hogy a DIR655-öt sima 'AP-vé minősíthessem át'); tehát egy gigás unmanaged switch-et kell a helyére rakni. Viszont a modem (szolgáltatós DSL360R) és a router közti eddigi 1m-es kábel megnőne 10m-re (egyáltalán ez lehet Cat5e utp kábel?). Ez a távolság nem gond? (mintha régebben panasz lett volna erre a fórumokon)

Még így is 2db utp kábel kell ekkor hozzá..

#1154 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 03. 07. 19:24

Igen. Van egy B/G-s kliens (nem PC) az egyik 'távoli' szobában a routertől távol, ahol a laptotot is használom időnként. Ha ezt 5lépésnyire megközelítem az N-es laptoppal akkor ezen kliens nem kommunikál tovább a routerrel. Eddig ezt éreztem lassulásnak. A laptop kapcsolatát nem zavarja ezen B/G-s kliens közelsége. Nem tudom ezt mi okozza, lehet hogy nem lehet segíteni rajta jobb wifi térerővel sem, de ezt még nem tudtam tesztelni.

Lehet, hogy be kéne üzemelned valami kicsi, egyszerűt g-re, egy kiesőbb csatornára, hátha úgy szóhoz jut?

Szerkesztette: Claude Leon 2011. 03. 07. 23:00 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 15. 01:45

Na, a kétkedők elriasztása érdekében közlöm, hogy kiegészítettem a wlan védelmét, most már enterprise :)

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1156 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 15. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 03. 15. 00:45

Na, a kétkedők elriasztása érdekében közlöm, hogy kiegészítettem a wlan védelmét, most már enterprise :)

Részletes beszámolót kapunk? :)

#1157 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 15. 22:50

Nincs túl sok minden.... átépítettem az itthoni hálózatot, csináltam pár vlant, csináltam homokozót a butaeszközöknek, stb...
Routeren van három wlan, egyik wpa2-eap-tkip, az erre kapcsolódó eszközök windows tartományból azonosítják magukat. Ezek a 2-es vlan-ba kerülnek, tudnak netezni az 1-es NAT-on keresztül, valamint elérnek egy SMB megosztást az egyik storage-on(filmek, zene).
Második wlan az párom butatelefonjához van, (nokia n82), sajnos ez csak wpa-t, tud, ennek megfelelően csak netet kap, 2-es NAT-on keresztül, 3-as vlan-ban.
Harmadik wlan az egy pda-hoz van (villanykapcsoló), csak a letöltős/villanykapcsolós gép 80-as portját éri el (web), net nincs, 4-es vlan.

Asztali gép, storage, letöltős/villanykapcsolós kábelen 5-ös vlan, internet a 3-as NAT-on keresztül.

ESX management 1-es vlan, asztalin futó virtualgépről érhető csak el.

ESX-en futó windows serveren fut a radius, ezt a 6-os vlan-on érik el az azonosításra váró eszközök.
ESX-en fut még egy-két test vas, ezeknek van külön 7-8-9-es vlan.

DHCP szerver nincs, max filter azonban mindenhol van.

Nagyjából ennyi asszem
szer: meg egy mobilnet is van, egyrészt tartalék, másrészt azon küldi az sms-t a nagios, ha áramszünet volt, vagy bármi gond lenne.

Szerkesztette: VKP 2011. 03. 15. 22:59 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 03. 15. 22:50

Nincs túl sok minden.... átépítettem az itthoni hálózatot, csináltam pár vlant, csináltam homokozót a butaeszközöknek, stb...
Routeren van három wlan, egyik wpa2-eap-tkip, az erre kapcsolódó eszközök windows tartományból azonosítják magukat. Ezek a 2-es vlan-ba kerülnek, tudnak netezni az 1-es NAT-on keresztül, valamint elérnek egy SMB megosztást az egyik storage-on(filmek, zene).
Második wlan az párom butatelefonjához van, (nokia n82), sajnos ez csak wpa-t, tud, ennek megfelelően csak netet kap, 2-es NAT-on keresztül, 3-as vlan-ban.
Harmadik wlan az egy pda-hoz van (villanykapcsoló), csak a letöltős/villanykapcsolós gép 80-as portját éri el (web), net nincs, 4-es vlan.

Asztali gép, storage, letöltős/villanykapcsolós kábelen 5-ös vlan, internet a 3-as NAT-on keresztül.

ESX management 1-es vlan, asztalin futó virtualgépről érhető csak el.

ESX-en futó windows serveren fut a radius, ezt a 6-os vlan-on érik el az azonosításra váró eszközök.
ESX-en fut még egy-két test vas, ezeknek van külön 7-8-9-es vlan.

DHCP szerver nincs, max filter azonban mindenhol van.

Nagyjából ennyi asszem
szer: meg egy mobilnet is van, egyrészt tartalék, másrészt azon küldi az sms-t a nagios, ha áramszünet volt, vagy bármi gond lenne.

neharaguggyá' má, ezt egy mezei hekker is feltöri ... PAJSZERREL :Đ

-C0pp3rM!n3-

#1159 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 03. 16. 18:35

neharaguggyá' má, ezt egy mezei hekker is feltöri ... PAJSZERREL :Đ

-C0pp3rM!n3-

Egyszer volt már olyan... nagyon fájt az a gép amit az akkori betöréskor elvittek:(

#1160 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 03. 16. 18:47

Egyszer volt már olyan... nagyon fájt az a gép amit az akkori betöréskor elvittek:(

ezért nem árt otthonra egy kensington lock :)

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.