Nincs túl sok minden.... átépítettem az itthoni hálózatot, csináltam pár vlant, csináltam homokozót a butaeszközöknek, stb...
Routeren van három wlan, egyik wpa2-eap-tkip, az erre kapcsolódó eszközök windows tartományból azonosítják magukat. Ezek a 2-es vlan-ba kerülnek, tudnak netezni az 1-es NAT-on keresztül, valamint elérnek egy SMB megosztást az egyik storage-on(filmek, zene).
Második wlan az párom butatelefonjához van, (nokia n82), sajnos ez csak wpa-t, tud, ennek megfelelően csak netet kap, 2-es NAT-on keresztül, 3-as vlan-ban.
Harmadik wlan az egy pda-hoz van (villanykapcsoló), csak a letöltős/villanykapcsolós gép 80-as portját éri el (web), net nincs, 4-es vlan.
Asztali gép, storage, letöltős/villanykapcsolós kábelen 5-ös vlan, internet a 3-as NAT-on keresztül.
ESX management 1-es vlan, asztalin futó virtualgépről érhető csak el.
ESX-en futó windows serveren fut a radius, ezt a 6-os vlan-on érik el az azonosításra váró eszközök.
ESX-en fut még egy-két test vas, ezeknek van külön 7-8-9-es vlan.
DHCP szerver nincs, max filter azonban mindenhol van.
Nagyjából ennyi asszem
szer: meg egy mobilnet is van, egyrészt tartalék, másrészt azon küldi az sms-t a nagios, ha áramszünet volt, vagy bármi gond lenne.
Szerkesztette: VKP 2011. 03. 15. 22:59 -kor
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."