HWSW Informatikai Kerekasztal: WLAN crack for Windows - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WLAN crack for Windows

#21 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:45

Nahh, okos emberek. Van egy XP-m. Ezen van egy elvileg működő hálózat, csak a gép ment tönkre hardveresen, még pöcsölök hogy miképpen tudom bebootoltatni. Ennek a felkonfigolt wlanos cuccából kellene kinyernem a WEPkeyt :-)

Dolog az legális lenne, csak nem tudok kimenni resetelni a routert...

Tudsz forgalmat generáltatni valahogy a router és bármi más eszköz között wlan-on keresztül?

#22 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:03

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:03

Tudsz forgalmat generáltatni valahogy a router és bármi más eszköz között wlan-on keresztül?

Nem. Másik gép dróttal van rá, nekem a vindózból kellene kiszedni ezt a vackot. Ha már kimegyek méregetni, meg szűrni, akkor resetelem a picsába úgyis. Kolléga összetörte a laptopját, most van kölcsibe gépe, de nem tudjuk a WEPkeyt és a router adminjelszavát. Elég secure, még hülye usertől is el van szeparálva :-)

Bár ha nem bonyás, akkor méregetek én forgalmat, azt tudom csináni kis csomagokkal, nagy csomagokkal, ami kell. Laptop annyira tán műxik, mert állítom az ADSL jelszavát sem tudja :-) Addig meg elkávézgatom...
Make love not Wor.

#23 Felhasználó inaktív   athila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 22:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 22:03

Nem. Másik gép dróttal van rá, nekem a vindózból kellene kiszedni ezt a vackot. Ha már kimegyek méregetni, meg szűrni, akkor resetelem a picsába úgyis. Kolléga összetörte a laptopját, most van kölcsibe gépe, de nem tudjuk a WEPkeyt és a router adminjelszavát. Elég secure, még hülye usertől is el van szeparálva :-)

Bár ha nem bonyás, akkor méregetek én forgalmat, azt tudom csináni kis csomagokkal, nagy csomagokkal, ami kell. Laptop annyira tán műxik, mert állítom az ADSL jelszavát sem tudja :-) Addig meg elkávézgatom...

Gondolom, a vindóz, mint mindent, registryben tárol.
Ha még múködik a vinyó, akkor kimásolod róla a kérdéses file-okat, néhány perces guglizás után találsz olyan progit, ami ki tudja nyerni a kulcsokat az adatabázisfájlból, csinálsz belõle .reg -et, duplakatt és voila...
Talán :)
Kizárt dolog, mert nem tudom!

#24 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 23:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 22:03

Ha van a routeren egy géped, akkor már tudsz a wlan inferfészen forgalmat generálni: csak meg kell pingelni valamilyen belső hálós IP címet, és az ARP request ki fog menni a wlan interfészen is. Vagy csak akkor, ha legalább 1 kliens kapcsolódva van?  :confused: Mindenesetre forgalom nélkül nehéz lesz feltörni.
Ha van már egy kevés elkapott csomagod, akkor azt meg lehet próbálni visszajátszani. Létezik erre egy tool, de az is azt használja ki, hogy az ARP csomagokra válaszolnak a hostok, és ezek a válaszok már új IV-kkel vannak kódolva.

Reset/registrys dolog hamarabb meg fogja oldja a problémád. :smoker:

#25 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 00:35

Jahno, na mi lett vele?

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 26. 00:38

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 0:35

Jahno, na mi lett vele?

Kurvára nem érek rá szórakozni a hülyeségekkel. Van ezer melóm, majd sorban ha lefut a spoolban. Messze van, remote nem lehet a géphez nyúlni, és csak esti időszak jó, szóval hümm.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 02:01

Szerintetek Linksys WAP11 (hw:2.8 ) és D-Link DWL-700AP (kliens módban) fog tudni valaha WPA-t ?

Mert ha nem, akkor erősen elgondolkozom a VPN-en...

Szerkesztette: calibra 2005. 03. 26. 02:02 -kor

#28 Felhasználó inaktív   chan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 26. 03:48

Idézet: calibra - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 3:01

Szerintetek Linksys WAP11 (hw:2.8 ) és D-Link DWL-700AP (kliens módban) fog tudni valaha WPA-t ?

Mert ha nem, akkor erősen elgondolkozom a VPN-en...

hagyd wpa-t, vpn jobb :)

vki segíthetne nekem bekonfigolni vpn-t, mert én is szeretnék a wifi hálózatomra... de gőzöm sincs mihez kapjak ezzel kapcsolatban, hol kezdjek. :confused: azt látom hogy XP-ben van ilyen, de ehhez hogy csatlakozom ha nem egy másik XP gépet használok? külön szoftverrel hiába próbáltam, béna vagyok.  :mad: :think:

#29 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 13:47

Idézet: chan - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 4:48

hagyd wpa-t, vpn jobb :)

vki segíthetne nekem bekonfigolni vpn-t, mert én is szeretnék a wifi hálózatomra... de gőzöm sincs mihez kapjak ezzel kapcsolatban, hol kezdjek. :confused: azt látom hogy XP-ben van ilyen, de ehhez hogy csatlakozom ha nem egy másik XP gépet használok? külön szoftverrel hiába próbáltam, béna vagyok.  :mad: :think:

A lényeg az, hogy gondolom van egy routered, ami vagy hw-es vagy vmi sw-es (linux, winfos, ...), és erről a routerről kap(nak) a kliens(ek) netet. Na a router és a kliens(ek) között kell, hogy vpn-en menjen a dolog. Ha a routered nem tud ilyet, akkor lesheted. Meg vagy lőve.

Ha a wlant csak helyi hálózatra használod, akkor is minden kliens minden klienssel vpn-en keresztül kell hogy komunikáljon.

Az összes többi "sima" forgalmat tiltanod kell a routerben és minden gépen. Gondolj bele, ha nem így van: a hacker simán lehallgatja a sima, nem titkosított forgalmadat.

Hogyan kell belőni? XP-ben asszem van server és kliens lehetőség is, de nekem linuxra kell megcsinálnom, úgyhogy winben csak a kliens részét skubizgattam még.

#30 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 14:33

A securityfocus-os cikkben említett remote-expoit.org helyett a http://new.remote-exploit.org/  ajánlott, mivel ott már a legfrissebb cuccok vannak a live cd-n.
Igen hasznos a wlan routerek default beállításait összegyűjtő oldal is :)

Ajánljatok nekem is valami jó PCMCIA vagy USB-s Prism2-es chipsetes wlan kártyát, mert az IBM X40-ben Intel2200 van  :)

Köszi!

#31 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 21:20

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 14:33

A securityfocus-os cikkben említett remote-expoit.org helyett a http://new.remote-exploit.org/  ajánlott, mivel ott már a legfrissebb cuccok vannak a live cd-n.
Igen hasznos a wlan routerek default beállításait összegyűjtő oldal is :)

Ajánljatok nekem is valami jó PCMCIA vagy USB-s Prism2-es chipsetes wlan kártyát, mert az IBM X40-ben Intel2200 van  :)

Köszi!

Az auditor security collection tényleg jó, és nemrég jött ki új verzió :)
Ez az oldal tetszeni fog neked a hálókártya választáshoz.:

http://linux_wless.passys.nl/

Több mint 1000 wlan kártya, chipset info, és hogy működik együtt linuxxal. Ez is kb 1 hete volt frissítve. Ha excelbe beilleszted, még rendezni is tudod annak megfelelően, hogy mit keresel. Gemélem segítettem.
Oli

Szerkesztette: olinka 2005. 03. 26. 21:38 -kor

#32 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 21:37

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 21:20

Az auditor security collection tényleg jó, és nemrég jött ki új verzió :)
Ez az oldal tetszeni fog neked a hálókártya választáshoz.:

http://linux_wless.passys.nl/

Több mint 1000 wlan kártya, és hogy milyen chipset van benne, és hogy működik együtt a linuxal. Ez is kb 1 hete volt frissítve. Ha excelbe beilleszted, még rendezni is tudod annak megfelelően, hogy mit keresel. Gemélem segítettem.
Oli

Köszönöm!

Már nézem is.
Ettől függetlenül milyen kártyát ajánlanál?

#33 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 22:09

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 21:37

Köszönöm!

Már nézem is.
Ettől függetlenül milyen kártyát ajánlanál?

Jó kérdés. Az attól függ, hogy milyen programot akarsz vele használni. Ha csak a kismet futtatása a lényeg, akkor az szinte minden fajta drivert támogat, tehát minden chip megfelel. Én is most nézegetek, de én alapvetően prism54 vagy Atheros chipest keresek, mert ezek ismerik a g ill. a szabványokat is, bár a jól bevált prism2-höz elég sok minden létezik. Ha antennakimenetest akarsz, akkor az eléggé beszűkiti a lehetőségeket. Hát ezzel most tényleg jó sokat segítehettem.  :think:

Szerkesztette: olinka 2005. 03. 26. 22:12 -kor

#34 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 22:14

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 22:09

Jó kérdés. Az attól függ, hogy milyen programot akarsz vele használni. Ha csak a kismet futtatása a lényeg, akkor az szinte minden fajta drivert támogat, tehát minden chipet is jó. Én is most nézegetek, de én alapvetően prism54 vagy Atheros chipest keresek, mert ezek ismerik a g ill. a szabványokat is, bár a jól bevált prism2-höz elég sok minden létezik. Ha antennakimenetest akarsz, akkor az eléggé beszűkiti a lehetőségeket. Hát ezzel most tényleg jó sokat segítehettem.  :think:

Első körben Prism2 chipsetest keresek.
PCMCIA kell, esetleg külső antenna csatival.

Van ötleted?
Wlan-ok.hu-n láttam senao kártyákat. Azok szerintem elég jók.

Az auditor cd-n lévő cuccokat szeretném futtatni.

kismet, aircrack ...

#35 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 09:29

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 22:14

Első körben Prism2 chipsetest keresek.
PCMCIA kell, esetleg külső antenna csatival.

Van ötleted?
Wlan-ok.hu-n láttam senao kártyákat. Azok szerintem elég jók.

Az auditor cd-n lévő cuccokat szeretném futtatni.

kismet, aircrack ...

SenaoCard

Itt is ezt javasolják: Senao SL-2511CD PLUS (EXT2)
A H*P-ben is kapható: Senao

Szerkesztette: Feco 2005. 03. 27. 09:29 -kor

IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#36 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 22:32

Idézet: Feco - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 9:29

SenaoCard

Itt is ezt javasolják: Senao SL-2511CD PLUS (EXT2)
A H*P-ben is kapható: Senao

Ez a kari nekem is szimpatikus, bár igy belegondolva az antennacsatlakozó azt jelenti, hogy nincs beépített antenna, tehát akkor mindig a külső antennát kell használni...
Ha vettél valamit, leírhatod a tapasztalataidat...

#37 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 06:34

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:32

Ez a kari nekem is szimpatikus, bár igy belegondolva az antennacsatlakozó azt jelenti, hogy nincs beépített antenna, tehát akkor mindig a külső antennát kell használni...

Van az egyszerűbb is. (SL2511CDP)

Semmi kedvem külső antennával szarakodni.
Ha nem lehet odamenni egy hálózathoz, akkor az felejtős.

Viszont már a faszom kivan ezekkel a buzi linuxokkal!
Mandrake, Knoppix, Security Administrator, FC3, Debian.... Csak ezeket próbáltam az elmúlt 2 napban.
Egyiken sincs rajta alapból működőképesen az IPW2200-as driver. Ha rajta is van, akkor sincs crc32 és arc4 modul, azok nélkül meg nem megy a WEP. Legalábbis ezt vettem ki a netes leírásokból. Látja az AP-t, de baszik felmenni rá. Vagy ez a buzi linux nem tud 128 bites wep titkosítást?  Amelyikre fel is mászik az IPW2200, azon is fordíthatok új kernelt a 2 hiányzó modul miatt. Faszért nem lehet azt a 2 kibaszott modult berakni egy kernelfüggő driver csomagba......? Amelyiken nem errorozik már a firmware betöltésénél, ott egyből ugat a mode beállításra hogy not supported command.

Szerkesztette: FőDudu 2005. 03. 29. 06:42 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 08:23

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:32

Senao NL-2511CD+ Ext2(F200) mit 14 Kanälen und OVP
Itt egy nagyon részletes képes hirdetés:
Senao Long Range 200mW 802.11b PC Card/7.0dBi Antenna!

A másik nagyon ajánlott kártya (Proxim ORiNOCO Classic Gold PC Card Europe ext. Connector
típus: 8410-EU) csak a 8410 az OK!!!!
ORiNOCO Classic Gold PC Card/7.0 dBi OMNI Antenna Kit

A Proxim Orinoco (csak a ORiNOCO Classic Gold PC Card 8410) kártyát, minden linuxos és windows-os progi támogatja.

Receive Sensitivity

A Senao (Engenius) SL-2511 kártyákból van egy Mercury (Prism 3) verzió, ennek sokkal rosszabb az érzékenysége (támogátás sem teljes pl. Netstumbler).
Itt rengeteg infó van (> keresés: senao, orinoco, airodump.....)
NetStumbler.org WiFi Forums?

A SL-2511 (több gyártó néven, és verzióban is fut) egyik verzióján csak két antenna csati van, viszont ennek van előnye is:

FAQ: You will be interested to know the Main antenna lead on the 2511 CD PLUS EXT2 can be found by holding the card with the PCMCIA connector part pointing to the right and the top of the card facing you (with the light on top). The main antenna lead is the one on the bottom. You do not need to attach a second antenna unless you wish to enable receive diversity.
Elég egy kis bot antennát leszerelni, amikor elrakjuk a notit, a kártya maradhat a gépben.
2511 CD PLUS EXT2 (100mW) ETSI

IMHO, a notiba (belső miniPCI) kell egy jó Atheros (a/b/g, vagy b/g) kártya a napi használathoz, ezen kívül egy plusz PCMCIA (PC Card) a wardriving progikhoz (linux, win).
Én az Proxim ORiNOCO Classic Gold PC Card Europe (ext. Connector) 8410-EU, vagy aSenao Wl PC card 2 ext.MCX, 64/128bit WEP 20dBm/100mW SL2511CDPEXT2 (NEM MERCURY >>Wlanok.hun sajna az van: NL-2511CD_PLUS_EXT2_Mercury) gondolkodom.

Kártya támogatásokra (Windows XP) infó:
Supported Adapters
Supported Interfaces for AiroPeek and AiroPeek NX v2.x

Az auditor cd-t próbáltam egy Prism2 USB-s kártyával (win alatt USB-s WLAN nem támogatott - wardriving progiknál!).
Kismet és egyebek működtek  :)  Én is csak most kezdek foglalkozni ezzel a témával.  :D

Szerkesztette: Feco 2005. 03. 29. 08:45 -kor

IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301

#39 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 14:33

Nekem a notiban egy Broadcom A/B/G van. Azt linux alatt el lehet felejteni, semmi nem támogatja. Garancia miatt nem akarom kicserélni, pedig láttam egy senao 5354-MP karit, amit elég jónak tűnt. A senao honlap szeint van ennek egy testvérkéje is, ami cardbus csatlakozóval van szerelve, de sajnos a honlapon kívül sehol nem találtam róla semmi infót. HUF-ban kifejezett árat meg főleg nem.
http://www.senao.com.tw/english/product/pr...03&proid=000144

Atheros chipes kártyából melyik lehet még megfelelő? Igazából azt kezdem érezni, hogy kell egy ilyen meg egy ilyen is, és még egy ilyen na meg az ott. Össze kellene állni és venni több féle kártyát. :) Nekem úgyse kell napi használatra, arra úgyis ott van a broadcom.

Tegnap keresgéletm mmcx csatlakozós pici antennákat, mint amit az ebay-es linken volt, de nem találtam sehol. Nagyobbat nem akarok cipelni, a házi barkácsban pedig nem annyira bízom.

A wlanok.hu-n a lista legalján található kártyához nincs odaírva, hogy Mercury verzió lenne. Már csak egy bolt kellene, ahol be lehet szerezni a megfelő kártyákat, megfelelő verziószámmal. Tehát ahol van Orinoco vagy Senao. Milyen ilyeneket ismertek? Lehetőleg Bp-n. Ha sérti valakinek a szemét, akkor jöhet magánban is. Egyébként én is csak ismerkedek a témával.  :D

Oli

#40 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 17:26

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 14:33

Nekem a notiban egy Broadcom A/B/G van. Azt linux alatt el lehet felejteni, semmi nem támogatja. Garancia miatt nem akarom kicserélni, pedig láttam egy senao 5354-MP karit, amit elég jónak tűnt. A senao honlap szeint van ennek egy testvérkéje is, ami cardbus csatlakozóval van szerelve, de sajnos a honlapon kívül sehol nem találtam róla semmi infót. HUF-ban kifejezett árat meg főleg nem.
http://www.senao.com.tw/english/product/pr...03&proid=000144

Atheros chipes kártyából melyik lehet még megfelelő? Igazából azt kezdem érezni, hogy kell egy ilyen meg egy ilyen is, és még egy ilyen na meg az ott. Össze kellene állni és venni több féle kártyát. :) Nekem úgyse kell napi használatra, arra úgyis ott van a broadcom.

Tegnap keresgéletm mmcx csatlakozós pici antennákat, mint amit az ebay-es linken volt, de nem találtam sehol. Nagyobbat nem akarok cipelni, a házi barkácsban pedig nem annyira bízom.

A wlanok.hu-n a lista legalján található kártyához nincs odaírva, hogy Mercury verzió lenne. Már csak egy bolt kellene, ahol be lehet szerezni a megfelő kártyákat, megfelelő verziószámmal. Tehát ahol van Orinoco vagy Senao. Milyen ilyeneket ismertek? Lehetőleg Bp-n. Ha sérti valakinek a szemét, akkor jöhet magánban is. Egyébként én is csak ismerkedek a témával.  :D

Oli

EnGenius (Senao) Wireless
Itt beszéltem egy műszakival. Jelenleg minden kártya Mercury verzió (Intersil Prism3).
Náluk meg volt különböztetve a két verzió! A régi Prism2 verziót már nen gyártják. Az Intersil megszüntette ezt a chip családot.
ThinkPad X301

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.