Sziasztok!
Korábban még csibészség szinten érdekelt a wifi kód feltörése. Végre elérkezett az idő, hogy itthon, laboratóriumi

körülmények között ki tudtam úgy próbálni, hogy tudom, mit kell megkapnom a végén.
Mivel linuxot még csak egyszer láttam életemben, szerettem volna win alatt megoldani az egészet, de sajnos kompromisszumot kellett kötnöm.
Hardver: Asus laptop, IPW 3945, 11.1.0.86-os driverrel (sok helyen olvastam, hogy egy adott, régebbi driver még jobb hozzá)
Softwer: csomaggyűjtéshez - airodump-ng-peek-mod-v0.9.3.2 win alatt
töréshez - aircrack-ng, wifiway (linux alapú, wifi törésre szakosodott live cd) alatt
Airodumppal könnyedén be lehet állítani, hogy honnan gyűjtse csak a hasznos adatokat. Így kb 8 óra folyamatos forgalom mellett több, mint 2 millió csomag gyűlt össze egy 13 megás ivs fájlban.
Ebből a fájlból kb 5 mp alatt a live cd-n lévő aircrack-ng megadta a kulcsot.
Ezek után szerettem volna kiiktatni a linuxos live cd-t, és win alatt ugyanerre az eredményre jutni, de nem sikerült. Soxor az volt a gond, hogy amivel próbálkoztam, az a cap fájlt részesítette volna előnyben. Ha jól gondolom, akkor abban nem csak a hasznos adatcsomagok vannak.
Előtte próbálkoztam csak linux alatt, de mivel live cd, nem tudtam, hogy hova menti az adatokat, és amikor már 70 mega volt az elkapott csomagok fájlja és még semmi eredmény nem volt, akkor felfüggesztettem.
Asszem ott sikerült az ún. packet injection-t is alkalmazni:)
Örülök, hogy sikerült a kihívás. Ha kis is fogom máshol próbálni, akkor ott is inkább a kíváncsiság fog hajtani, semmint az illetéktelen net használat.
Várom az észrevételeiteket!