HWSW Informatikai Kerekasztal: WLAN crack for Windows - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WLAN crack for Windows

#981 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 27. 03:14

Nem akarok senkit lelohasztani, de a WPA törésről:

Idézet

Ezzel a megoldással 1600 kulcs/sec
Iitt írják a max törési sebességeket; a WPA-PSK karakterenként 94 féle értéket vehet fel.
azaz egy csak 40 karakteres WPA jelszó 2^256 értéket vehet fel. Ez 56e kulcs/sec Brute Force töréssel számolva több mint 10^64 évbe telne.. (a világegyetem életkora 10^10 év)
Szóval miről beszélünk?

Szerintem a Brute Force és szótáras módszer esélytelen már..
Legfeljebb a hibákat lehet kihasználni mint a WPA+TKIP -ben találtak volt..

esetleg a forgalomelemzés hogy ki kinek és mennyit (de azt nem hogy mit) ad, de ez akár utp-n is látható a ledek villogásából..

Szerkesztette: Doky586 2010. 02. 27. 03:28 -kor

#982 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 10:48

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 2:14

Szerintem a Brute Force és szótáras módszer esélytelen már..
Legfeljebb a hibákat lehet kihasználni mint a WPA+TKIP -ben találtak volt..

esetleg a forgalomelemzés hogy ki kinek és mennyit (de azt nem hogy mit) ad, de ez akár utp-n is látható a ledek villogásából..

Brute-force a hülyék és gyengék ellen van.
A tény az, hogyha teljesen értelmeteln string sorozatot adsz meg akkor annak a feltörése szinte lehetetlen brute force-al.
DE:
Mivel a felhasználók kb 20%-a használ értelmetlen szöveget ezért a fennmaradó 80%-ot nagy valószínűséggel feltörheted. Amikor áthozza a haverod a laptopját és felakar menni wifi-re, nem akarod mondani neki, hogy várjon már 5percet míg elindítom a gépet és megkeresem azt a bazi hosszú, totál értelmetlen "ERŐS" stringet.  (sokan még admin/admin-t használnak)

Most jelenleg olyan hardverrel rendelkezek ami 20000 lehetőséget vizsgál másodpercenként.
Azaz 72.000.000 verziót óránként.
1.728.000.000 verziót 1 nap alatt. Én 1 napig szoktam futtatni, ha ennyi idő alatt nem találja meg akkor szerintem tényleg elég erős. (amire szükség van: cuda-s videókari, jó nagy dictionary file)

Ismersz brute force-on kívül más törést wifin?
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

#983 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 11:56

Idézet: Immy - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 10:48

Brute-force a hülyék és gyengék ellen van.
A tény az, hogyha teljesen értelmeteln string sorozatot adsz meg akkor annak a feltörése szinte lehetetlen brute force-al.
Jogos: aki 40 karakternél rövidebb (nem gép által generált) WPA jelszót használ az vagy hülye vagy nem zavarja hogy vadidegenek turkálnak a PC-jén..
Egy 7jegyű karakterekből álló WPA jelszó esetén valóban 2nap alatt végig lehet próbálni az összes variációt..

Idézet

Ismersz brute force-on kívül más törést wifin?
Szótár ?
De egy sokbillió GBy mérertű szótár is kicsi hogy feltörje a 40 karakteres generált jelszót.
Esetleg betöröd az ajtót, bemész és megnézed a routerét, kikapcsolod a titkosítást.. :D

Idézet

Amikor áthozza a haverod a laptopját és felakar menni wifi-re, nem akarod mondani neki, hogy várjon már 5percet míg elindítom a gépet és megkeresem azt a bazi hosszú, totál értelmetlen "ERŐS" stringet.
Erre való a WPS. Semmit nem kell megjegyezni vagy előkeresni, csak 1gombot megnyomni a routereden, mégis ugyanannyira biztonságos; és még a PCdet se kell bekapcsolni, és utólag visszavonhatod az engedélyt anélkül hogy a saját gépeidnek a kódját meg kellene változtatnod..

Szerkesztette: Doky586 2010. 02. 27. 12:49 -kor

#984 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 13:39

A szótár alapú támadás a brute-force egyik verziója.
Itt előre legeneráljuk a "szavakat" a dictionary file-ba és azokat próbálja végig.

WPS-t csak az újak támogatják azt hiszem.
Vállalati környezetben nem annyira támogatott..
Tudsz róla normális leírást?

#985 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 16:29

Idézet: Immy - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 13:39

WPS-t csak az újak támogatják azt hiszem.
Vállalati környezetben nem annyira támogatott..
Tudsz róla normális leírást?

A manapság kaphaó cuccok azért már ismerik. az N-esek biztos.
Leírást nem tudok, de biztos a netről összeszedhető..

Vállalati környezetben WPS-t?  :eek: még szerencse.
bejön duguláselhárítás okán a csőszerelő, azt a wifis pda-ja lelop mindent a hálóról..

nagyvállalatnál inkább radius vagy valami egyedi RSA kártyás megoldást alkalmazhatnak, kis kft-knél az informatikus beírja a psk jelszót (ha még nem írták ki a falra  :cool: ) azt agyő..

#986 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 27. 18:22

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 16:29

nagyvállalatnál inkább radius vagy valami egyedi RSA kártyás megoldást alkalmazhatnak, kis kft-knél az informatikus beírja a psk jelszót (ha még nem írták ki a falra  :cool: ) azt agyő..

Így van. RSAban meg olyan bugot találtunk, mintazállat  :Đ
Make love not Wor.

#987 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 18:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 18:22

RSAban meg olyan bugot találtunk, mintazállat  :Đ

Mi az? :think:  :D

Szerkesztette: Fresi 2010. 02. 27. 18:47 -kor

#988 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 11:29

airdrop-ng

Használta már valaki? Most jött ki. Annyira új hogy még backtrack4-be se fért bele.
(rövidesen én is kipróbálom :) )

#989 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 12:40

Sziasztok!

Egy ilyet már csak a leg végső esetben akartam csinálni, de egy hetes utánaolvasás, kísérletezés, kínlódás, érizzadás, dühöngés után, úgy érzem, hogy sajnos nincs más választásom :(
Adott ugye ez a Bacrkrck3 (amiből leszedtem egy pár verziót, mert nem akarta felismerni a wlan kártámat. Találtam végre egy olyan verziót, ami a wireless assistent-re kattnintva nem azt írja ki, hogy nincs wlan ezköz... Viszont a routert ez sem találja. Olvastam valahol, hogy a kernel frissítése a megoldás, de nekem nagyon érdekes, hogy egy ilyen live-os cucc alatt ez működhet :s Úgy értem úgyis restart-olni kell, akkor meg nem tölt vissza mindent úgy ahogy az a DVD-n van? De még ezt sem tudtam meg, mert azt sem tudtam kideríteni, hogy hogy a bánatba kell a kernelt frissíteni :s Megszereztem a kernel file-t, de hogy azt milyen parancsal meg hogy hogyan kell...:s De már abban sem vagyok biztos, hogy ez a legegyszerűbb megoldás a WEP kulcs kiderítéséhez :(
Igyekeztem nem egyből hozzáértőkhöz fordulni a fórumon, de... ááh... ne tudjátok meg, hogy mit éltem itt át  :(
Ha valakinek van elég türelme, hogy útba igazítson engem, akkor azt úgy tegye, hogy én e téma kapcsán láttam először linuxot (úgy egy hete). Szóval nagyon hülyegyerekesen, szájbarágósan, részletesen, mert én nem tudok semmit :(

#990 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:08

Na, a másik meg az, hogy mi ez a CAP file, amiből ki lehet szedni a WEP-et? Meg milyen progival lehet ezt megtenni?

#991 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 16:24

Idézet: csuli1 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 13:40

Sziasztok!

először azt kellene kiderítani, h a kártyádat támogatja-e egyáltalán a backtrack, aircrack, stb.

mindegyik alkalmazásnak van hivatalos fejlesztői website-ja, érdemes utána nézni h támogatja-e egyáltalán a kártyádat.

-C0pp3rM!n3-

#992 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 16:45

OK... Mi az az aricrack? Úgy vettem itt ki, hogy a csomagokból az szedi ki a jelszót...
Komolyan nem vágom a témat :(
2 kártya is a rendelkezésemre áll:
-TP-Link (TL-WN422G)
-Edimax (EW-7128G)

Úgy láttam a TP-link az esélyes lehet a Barcktrack-nál, de nem is azzal lenne a problem, hanem, hogy nem tudom, hogy hogy kell használni :(
Találtam ezt az AiroWizard nevű progit. Ez nem tünik túl bonyolultnak, de ehez is kell valami :(

Írjon valaki egy bevált módszert, hogy hogyan derít ki egy WEP kulcsot :think:

#993 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 16:52

Idézet: csuli1 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 17:45

OK... Mi az az aricrack? Úgy vettem itt ki, hogy a csomagokból az szedi ki a jelszót...
Komolyan nem vágom a témat :(
2 kártya is a rendelkezésemre áll:
-TP-Link (TL-WN422G)
-Edimax (EW-7128G)

Úgy láttam a TP-link az esélyes lehet a Barcktrack-nál, de nem is azzal lenne a problem, hanem, hogy nem tudom, hogy hogy kell használni :(
Találtam ezt az AiroWizard nevű progit. Ez nem tünik túl bonyolultnak, de ehez is kell valami :(

Írjon valaki egy bevált módszert, hogy hogyan derít ki egy WEP kulcsot :think:

most be tudnám copyzni x oldallal ezelőtti commenteket akár tőlem, akár többiektől  - szóval le van írva. továbbá van egy tutorial video is jó pár hozzászólással előtted , pontról pontra leírja a wep-es crack-et.

de ha nem találod, megkeresem, és becopyzom.

-C0pp3rM!n3-

#994 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 17:37

Szerintem utdom is hogy melyikre gondolsz...
De azért muti meg nekem :)
Azóta is ezen a témán ülök és úgy látom, hogy az AiroWizard jó lenne nekem. Azzal meg az van, hogy mikor jönne az első lépés (start Airserv-ng)
ott már nem csinál semmit :( A listában benne van az alajén, szóval látja a kártyát...
Értesz hozzá?

#995 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 09:47

Idézet: csuli1 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 16:37

Értesz hozzá?

Ez elég szájbarágósan elmagyarázza:
http://www.tar.hu/kentagon/wep.html

youtube-ba beírod: wep hack crack backtrack
Biztos vagyok benne, hogy több100 videót kifog dobni.
Minden attól függ, hogy megfelelő hardverekkel rendelkezel vagy nem. (elsősorban a wifi kártya a lényeg)

Más: PTW-attack-ról van magyar leírás valahol?

#996 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 10:30

És backtrack-on kívül valami egyéb ötlet? Biztosan meg lehet valami mással is csinálni...

#997 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 10:43

Idézet: csuli1 - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 9:30

És backtrack-on kívül valami egyéb ötlet? Biztosan meg lehet valami mással is csinálni...

Először is olvass vissza.
Másodszor le lett írva, hogyha windows-al akarsz szórakozni akkor fel kell készülnöd, hogy csak régebbi verziójú programok vannak(lassabbak), mert nem portolják át őket és rohadt sokat fogsz vele szívni.

Amúgy nem tudom mi bajod van backtrack-el, ugyanúgy van kde felülete és kattingathatsz összevissza rajta. Az előbb linkeltem egy leírást. Annál szájbarágósabban szerintem nem lehet elmagyarázni, pláne úgy hogy akár még videót is nézhetsz róla :reklamacio:

#998 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 11:00

Igen, igazad van és elnézésedet kérem. Amit belinkeltél nekem tar.hu-s leírást, onnan kezdtem el ezt az egészet csinálni. Mondhatni, hogy az hozta meg nekem a kedvet :)
De sajnos egyik verzió sem látta a wlan kártáimat, macerás driver frissítéssel lehet orvosolni, de nem egy live-os backtrack-on...:(
Akkor inkább úgy kérdezem (és igazából, szépítés nélkül nekem szerintem csak ez lenne a bajom) hogy mi az a kártya, amit egy live-os backtrack3 felismer? Mert ha ezen múlik (s szerintem csak ezen, mert azt a tar.hu-s leírást úgymond csak le kell másolni...) akkor beszerzek egy olyat:)

#999 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 11:07

Idézet: csuli1 - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 10:00

Igen, igazad van és elnézésedet kérem. Amit belinkeltél nekem tar.hu-s leírást, onnan kezdtem el ezt az egészet csinálni. Mondhatni, hogy az hozta meg nekem a kedvet :)
De sajnos egyik verzió sem látta a wlan kártáimat, macerás driver frissítéssel lehet orvosolni, de nem egy live-os backtrack-on...:(
Akkor inkább úgy kérdezem (és igazából, szépítés nélkül nekem szerintem csak ez lenne a bajom) hogy mi az a kártya, amit egy live-os backtrack3 felismer? Mert ha ezen múlik (s szerintem csak ezen, mert azt a tar.hu-s leírást úgymond csak le kell másolni...) akkor beszerzek egy olyat:)

Ami jó árban van az talán egy express card-os dlink kari ami atheros chipsetes.

A legjobbak az usb-sek és van külön kivezetés antennának hogy még erősebb jele legyen.

Remélem az angollal viszonylag jól állsz, mert magyarul nagyon kevés anyag van...
kompatibilitási lista

#1000 Felhasználó inaktív   csuli1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 11:14

Igen, köszi, ezt már én is nézegettem. Akkor vennem kell egy ilyet...

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.