HWSW Informatikai Kerekasztal: Megkergült a TV-m. HELP! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megkergült a TV-m. HELP! Thomson 21DX175S Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 06. 18:09

Nemrég vettem egy Thomson 29DX175S típusú TV-t.
Minap be akartam állítani egy csatornát, és valamit(nem tudom mit) megnyomtam programozás közben, amit nem kellett volna. Azóta a "Csatorna  +/-" gombra automatikusan, egyből AV módba vált. Tehát a csatornákat elég macerás külön a gombokkal irányítani, főleg a 10-estől felfele. 2 távirányító is van hozzá, és mindkettővel ezt csinálja. Ha viszont a DVD-t vezérlem ugyanezekkel a távirányítókkal, akkor ez a "Csatorna +/-" gomb a Track-eket váltja, és jól, tehát a készülékemben van a hiba, és nem a távirányító rossz.
Valaki tudja mi lehet a bibi?
Minden Helpet előre is kössz.
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#2 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 18:49

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 18:09

Minap be akartam állítani egy csatornát, és valamit(nem tudom mit) megnyomtam programozás közben, amit nem kellett volna. Azóta a "Csatorna  +/-" gombra automatikusan, egyből AV módba vált. Tehát a csatornákat elég macerás külön a gombokkal irányítani, főleg a 10-estől felfele. 2 távirányító is van hozzá, és mindkettővel ezt csinálja. Ha viszont a DVD-t vezérlem ugyanezekkel a távirányítókkal, akkor ez a "Csatorna +/-" gomb a Track-eket váltja, és jól, tehát a készülékemben van a hiba, és nem a távirányító rossz.

Üdv!

Tipp:  :idea:

Nem lehet, hogy univerzális a távirányítód és átálítottad valamely más készülék kezelésére?! Annó a Panasonic Videó távirányítók ilyenek voltak. Nekünk is van egy ilyen NaviLight-os cumó a Thomson videónkhoz. Azon külön van TV és VCR gomb a 2 készülék kezelésére. Szal' nem tudom, de hátha! Nézd át a használati útmutatót (sajna sokszor a magyar nyelv az angol 10%-át sem teszi ki  :(  ), vagy hívd fel a márkaszervízt! Ott biztos tudnak segíteni!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#3 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:36

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 19:09

Valószínű, hogy csak újra kell opciózni. Szervíztávszabályzóval pár pillanat. A saját távszabályzóból is készíthető ilyen, pár forrasztás, néhány darad drót, egy mikrokapcsoló esetleg egy dióda, meg a szervízleírás az eredeti bitrendről.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#4 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 20:38

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. Mar. 6., Sunday - 17:09

szerintemis csak elnyomtal valamit, amivel atvaltott az a gomb mas funkciora. nem hiszem hogy elromlott. a mai tv-k, videokhoz mar nem ritka az olyan taviranyito hogy "all-in-one" kezelhetsz akar 3 dolgot is egy taviranyitoval. (tv,video, dvd: a mienk is ilyen, es szinten thomson bar nem ez a tipus asszem.)...

probalgasd tovabb nyomogatni... :D  hatha visszanyomodik  :D :omg:  najo nem. inkabb csak olvasgasd a manualjat sztem... ;)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#5 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 20:54

Így van, nekünk egy thomson dvd játékos távszabija bolondult meg egyszer, majd kiderült csak annyi történt, hogy véletlenül lenyomtam a VCR gombot, vagy mit. Semmire nem reagált, majd összevissza nyomkodtam, közben a DVD gombot is így megjavult. Jobb helyeken egy csúsztatható kapcsoló van erre... :(  :reklamacio:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#6 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 19:20

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 19:54

Így van, nekünk egy thomson dvd játékos távszabija bolondult meg egyszer, majd kiderült csak annyi történt, hogy véletlenül lenyomtam a VCR gombot, vagy mit. Semmire nem reagált, majd összevissza nyomkodtam, közben a DVD gombot is így megjavult. Jobb helyeken egy csúsztatható kapcsoló van erre... :(  :reklamacio:

Itt nem ilyen egyszerű a dolog.... Próbáltam már majdnemmindent... :(
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#7 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:02

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:54

Drágább cuccokhoz olyan távirányítót ad a Thomson, mint amilyet írtál. (csúsztatható kapcsolós) Sőt gombnyomásra még világít is, mint a mobiltelefonok billentyűzete.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó