gázfegyver
Elküldve: 2011. 04. 07. 14:48
Idézet: Dextrose - Dátum: 2011. 04. 07. 15:20
Persze, egy sínre van ráhúzva.
http://hu.wikipedia....iki/Walther_P99
Elküldve: 2011. 04. 07. 15:03
Idézet: gene - Dátum: 2011. 04. 07. 15:46
Ez nagyon függ attól, hogy milyen a lány habitusa (pl. mer-e védekezni, merész-e, vagy inkább félős, nyuszi és leblokkol, stb). És legfőbb, hogy mi ellen kell védekeznie?
Egy gázspray, elektromos sokkoló, egy kis kés is nagyon hatásos lehet, ha a támadó nem számít rá, és váratlanul éri.
Alapból inkább spray, késhez meg sokkolóhoz közel kell engedni. Kell gyakorlat, ráadásul van aki kést nem mer használni. Személytől függ.
De hasznos lehet pl. egy aránylag hegyes végű esernyő is, a végével ha jól hasba/tökön/nyakon szurkálja a támadót, meg jól megrugdossa, az nagyon el tudja venni a harcias kedvet. Persze ehhez is kell egy kis ügyesség meg gyakorlat.
A legegyszerűbb a spray, mert azt távolabbról is lehet használni.
Elküldve: 2011. 04. 07. 16:01

Elküldve: 2011. 04. 08. 09:16
Idézet: LightBringer - Dátum: 2011. 04. 07. 17:01

Jó, hát ilyen elven mindenre mondhatunk valamit, amikor nem jó.
Olyan nincs, ami minden helyzetben jól használható (főképp ha nem minősül fegyvernek).
Nem feltétlen kell nagyon nagy ügyesség, elég ha nem számítanak rá, és jön egy jó alkalom.
Pl. ki akarja rabolni valaki a lányt, és ő szedi elő a zsét vagy a tárcáját, de amikor közel áll, akkor a tárca helyett egy kést vág bele. Esetleg mintha ideges volna, leejti a pénzt, a rabló ha bénább, vagy ideges, vagy figyelmetlen, és nem küldi hátrébb, simán a hátába bökheti párszor, amikor lehajol.
Mondjuk ilyenkor inkább a legbiztonságosabb, ha hagyja hogy elvigyék a cuccait, aztán nem bántják.
Vagy megpróbálja valaki megerőszakolni, akkor is biztos jön olyan helyzet, hogy nem figyel minden mozdulatra, és ha van a lánynál egy kés, akkor durvulni tud nagyon.
Helyzettől függ. Ha motoros bőrkabátban jön, akkor meg ne próbálja átszúrni a kabáton. Akkor inkább nyomjon a képébe egy kis gázt.
Persze gyakorlás az kell, az biztos.
8 cm-s penge nem számít fegyvernek. Azért beléd nyomnak egy 8 cm-s vasat, az eléggé el tudja venni a kedvedet bármitől, rögtön úgy vagy, hogy a k*rva ég, had ülök le egy picit.
Főképp ha nem egyszer megbök, hanem többször megszurkál, esetleg kicsit meg is csavargatja.
De durva lehet akár kötőtű, vagy egy nyéllel ellátott bicikliküllő is, vagy akár egy vékony, hegyes tűsarok is. Engem már tiportak meg tűsarokkal, azóta is ott a nyoma a hasamon meg a combomon.
Ha szélvihar van, akkor a gázsray se jön be, de azok között is van nagy különbség (nem mindegy, hogy ködpermetet csinál, vagy sugarat spriccel, némelyik még erős szélben is használható valamennyire). De ha nincs szél, akkor meg szuper lehet.
Elküldve: 2011. 04. 09. 12:55
SA/DA működésű. Gondolom, hogy akkor autómatikusan tölt és nem kell húzogatni a szánt kézzel.
Szerkesztette: Dextrose 2011. 04. 09. 12:57 -kor
paranormal.hu
Elküldve: 2011. 04. 11. 07:57
Elküldve: 2011. 04. 12. 00:05
Idézet: chris77 - Dátum: 2011. 04. 11. 08:57

És azt hogy hoztad össze?

A földre kerültem, a lány rám lépett az egyik hegyes sarkával háromszor, és elhúzta a csíkot.
Ha a tökömre tipor, szerintem kampec a helyszínen.
Szerencsére nagyon-nagyon ritkán kerülök szar helyzetbe. De olyankor nyoma marad

Egyszer régen meg a fejemet verték szét úgy, hogy azóta se szimmetrikus a képem teljesen, a bal pofancsontom beljebb van, a jobb szemöldököm meg egy picit kijjebb. Hajnalban hazamentem, azt' anyám nem ismert meg.
Szerencsére szemből alig látszik, inkább csak ha pl. felnézek, és alulról néz valaki bele a képembe, akkor jön ki.
Elküldve: 2011. 04. 12. 12:25
Elküldve: 2011. 04. 14. 11:47
Idézet: chris77 - Dátum: 2011. 04. 12. 13:25

Néha a jó ízlés határain kívülre kerülök, ha szép lányt látok.
Nem voltam benyomva. Csak nem számítottam rá, hogy mennyire gyors lesz. Alám térdelt, rögtön nem volt őszinte a mosolyom, plusz még alám is rúgott, onnét már egyenes út vezetett a földre.
Elküldve: 2012. 05. 02. 19:07
Új fiú vagyok ebben a témában ezért is érdeklődök és lehet, hogy sokat fogok kérdezni.
Gázpisztoly vásárlását tervezem és eddigi keresgélésem után a Walther P22-es egyre jobba tetszik.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit gondoltok, mi a véleményetek erről a fegyverről.
Elküldve: 2012. 05. 03. 21:22
Idézet: osze22 - Dátum: 2012. 05. 02. 20:07
Új fiú vagyok ebben a témában ezért is érdeklődök és lehet, hogy sokat fogok kérdezni.
Gázpisztoly vásárlását tervezem és eddigi keresgélésem után a Walther P22-es egyre jobba tetszik.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit gondoltok, mi a véleményetek erről a fegyverről.
Hát, gázosból önvédelemre általában forgótárasat ajánlanak.
Nem akad el. Mivel nincs akkora nyomás, mint egy éles fegyverben, nem biztos, hogy annyira megbízhatóan működik egy (fél)automata gázos, mint egy éles (ez fokozottan igaz az élesből átalakítottakra, mert azok alapból nem erre lettek tervezve).
Ezzel szemben a forgótárnak csak előnye van: ha pl. egy halott patron nem sült el, akkor csak ráhúzol még egyet, és jön a következő.
Egyszerűbb mechanika, kevesebb mozgó alkatrész (gyakorlatilag nem bonyolultabb, mint egy ki-be kapcsolgatható golyóstoll), egyszerűbb működési elv, kevesebb hibalehetőség, nem érzékeny annyira a koszosodásra.
Egy automata fegyver tűzgyorsaságban jobb, de utcai önvédelemnél a megbizhatóság a fontos. (Plusz gázosból szerintem nincs automata, ergo ugyanúgy nem egy ujjmozdulattal üríted az egész tárat, így még ez az "előny" sem szól mellette.)