HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 25. 11:32

Idézet: tutis - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 9:27

Keserű Security-ről tapasztalatok?

Más néven Voltran Mod99
Kép
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#2022 Felhasználó inaktív   Matrix2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 08:40

Idézet: petiking - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 23:00

Aloha emberek!

Egy rövid kérdésem lenne, mégpedig: majdnem végigolvastam a fórumot, de ez a dolog nem tiszta számomra.....miért van az hogy a HW37-es 520g, a HW88 pedig "csak" 277g???
Fontos lenne számomra a súly, nem szeretnék kilókat zsebben hordani! Vagyis nem zsebben hanem hátizsákban :)

Tegyük fel, hogy van nálam egy töltött gázfegyver a hátizsákomban és megyek az utcán. Igazoltatnak, megtalálják. Jól értem hogy azon kívül, hogy (vélhetőleg) elkobozzák semmilyen módon nem vonhatnak felelősségre? Érdekelne mit tehetnek a rendőrök amennyiben van engedélyem rá vagy amennyiben nincs.

Köszönöm a válaszokat!

L.Péter

Nem értem miért koboznák el, ha van rá viselési kiváltva és rejtve van hordva.

#2023 Felhasználó inaktív   Nagyzsiráf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 03:53

Sziasztok!

Lenne gy kérdésem: a gázpisztoly csőhossza számít-e érdemben a hatás tekintetében?
Pl.: Alfa 020, Alfa 030

Köszi!
Üdv: Nzs

#2024 Felhasználó inaktív   Symon_Templar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 10:37

Idézet: Nagyzsiráf - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 3:53

Sziasztok!

Lenne gy kérdésem: a gázpisztoly csőhossza számít-e érdemben a hatás tekintetében?
Pl.: Alfa 020, Alfa 030

Köszi!

Hatás szempontjából - nem! A hatótáv a gáztöltény nyomásának függvénye. Az élestől eltérően itt nincs mag, amit kilő.
Rejtve hordhatóság és napi viselés szempontjából - igen! Minél hosszabb, nagyobb és nehezebb, annál nagyobb kihívás rejtve hordani és a hordási hajlandóságot hosszabb idő után megőrizni.

Jók az Alfák, de egy idő után nehéznek fogod tartani őket.
Low budget megoldás: Weihrauch HW37
Optimal budget: HW88

Ha tényleg napi viselésre kell, előbb-utóbb úgyis ezeknél kötsz ki. Tőled függ, hogy előbb vagy utóbb.  ;)

Szerkesztette: Symon_Templar 2009. 03. 01. 10:39 -kor

#2025 Felhasználó inaktív   Nagyzsiráf 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 01. 18:33

Ok, értem!
Köszönöm szépen!

#2026 Felhasználó inaktív   Norbi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 11:39

Sziasztok!

Érdeklödnék, hogy a gyártok hány lövésig garantálják a tökéletes müködést?
Igaz hogy 200-300 lövés és vége?

#2027 Felhasználó inaktív   noff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 13:38

Sziasztok!

Légyszives segítsetek nekem egy kérdésben.Szeretnék gyakorolni a gázfegyveremmel.Igaz,hogy ezt csak lőtéren tehetem meg?

#2028 Felhasználó inaktív   Smitiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 11:33

Sziasztok!

Új vagyok itt, bár a fegyverek mindíg érdekeltek, most tervezem egy gázpisztoly vételét telek/lakás védelemre, magammal nem hordanám. Olyan 30.000nél nem szívessen költenék rá (sokkal) többet :)

Pár kérdésem lenne, pl. hogy a kilőtt gáz nehezebb vagy könnyebb  a levegőnél? Már azért érdekelne, mert a lakás 2 szintes és mondjuk nem lenne előnyös hogy ha a lépcsőről rádurrantanék egyet a behatolóra, aztán feljönne a gáz szépen a családhoz ^^

Gumilövedékest mennyire nehéz szerezni? Valahogy jobban tetszene ha tehetnék távolról némi fizikai kárt is a behatolóban...

Vagy olyan hogy gumi és gázlövedékes is?

Azt már több helyen olvastam hogy önvédelemre jobb a revolver, ez áll a telekvédelemre is? Személy szerint nekem jobban tetszenek az öntöltők, meg nekem valahogy ilyesztőbbnek tűnnek mint a revolverek, mármint előbb úgy gondolják ránézésre hogy veszélyes és mondjuk elhagyják a telket :)
Azt olvastam hogy a revonál kisebb a hibalehetőség és ha  van akkor is nagyságrendekkel gyorsabban elhárítható, bár az öntöltőhöz jobban vonzódom ^^

Használni nem tudom mennyit lesz használva, remélem soha, de úgy vagyok vele hogy egy baseball ütőt előbb kiszenek a kezemből mint ezt...

Végezetül a fenti árkategóriában kérnék ajánlatot típusra :)

#2029 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 19:47

Én ma tettem szert erre :cool:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

15.500.- Ft volt a fővadászboltban. Ennyiért szerintem nem nagyon kap gp-t az ember, ráadásul erről a típusról nem is olyan rosszak a vélemények. Durrogtatni tökéletes, persze megfelelő körülmények között.
Önvédelemre nem nagyon alkalmas, de én max a riasztó funkcióban bízok, nem akarok senkivel sem szembekerülni éles helyzetben, ott szerintem inkább úgy viselkednék mintha nálam sem lenne.. :confused:
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#2030 Felhasználó inaktív   Nagyzsiráf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:40

Lenne egy kérdésem: ha van hordási engedélye valakinek gp-hoz, akkor külföldre is viheti magával?

Köszönöm!

#2031 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:55

Idézet: Smitiz - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 11:33

Sziasztok!

Új vagyok itt, bár a fegyverek mindíg érdekeltek, most tervezem egy gázpisztoly vételét telek/lakás védelemre, magammal nem hordanám. Olyan 30.000nél nem szívessen költenék rá (sokkal) többet :)

Pár kérdésem lenne, pl. hogy a kilőtt gáz nehezebb vagy könnyebb  a levegőnél? Már azért érdekelne, mert a lakás 2 szintes és mondjuk nem lenne előnyös hogy ha a lépcsőről rádurrantanék egyet a behatolóra, aztán feljönne a gáz szépen a családhoz ^^

Gumilövedékest mennyire nehéz szerezni? Valahogy jobban tetszene ha tehetnék távolról némi fizikai kárt is a behatolóban...

Vagy olyan hogy gumi és gázlövedékes is?

Azt már több helyen olvastam hogy önvédelemre jobb a revolver, ez áll a telekvédelemre is? Személy szerint nekem jobban tetszenek az öntöltők, meg nekem valahogy ilyesztőbbnek tűnnek mint a revolverek, mármint előbb úgy gondolják ránézésre hogy veszélyes és mondjuk elhagyják a telket :)
Azt olvastam hogy a revonál kisebb a hibalehetőség és ha  van akkor is nagyságrendekkel gyorsabban elhárítható, bár az öntöltőhöz jobban vonzódom ^^

Használni nem tudom mennyit lesz használva, remélem soha, de úgy vagyok vele hogy egy baseball ütőt előbb kiszenek a kezemből mint ezt...

Végezetül a fenti árkategóriában kérnék ajánlatot típusra :)

Herkules 12-M

A fegyver torkolati energiája kb. 50 Joule, ez nagyon fájdalmas, vérző sérülést okoz, a meglőtt személy elsőre nem fogja tudni hogy nem élessel lőtték meg. Viszont valóban veszélyes sérülést nem fog okozni, hacsak nem szemet ér a lövés. Hatásos lőtávolsága max. 5 méter, azon túl a könnyű gumigolyőt nagyon lelassitja a légellenállás.

Lehet gázpatront és beletölteni, akár úgy, hogy egyik golyó gáz, másik gumi. 6 lövetű revolver, fasza cucc.

#2032 Felhasználó inaktív   pooler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 04:25

Sziasztok.

Vettem vagy 2 eve egy gazpisztolyt, es most szeretnem kikerni ra a viselesit.
A fegyver nem volt meg hasznalva, viszont a garancia nyilvan lejart mar de megvan meg a blokkal egyutt.
Szerintetek be kell ezt a fegyvert ujra vizsgaltatni vagy vihetem egybol a rendorsegre?

Rendorsegre hova kell vinnem a jomadarat egyebkent? meg ugy megis kit keressek vele? :)

Valaszokat koszi elore is ;)

udv

#2033 Felhasználó inaktív   Norbi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 19:53

Sziasztok!
Igaz, hogy a röhm rg96 300 lövés után tönkre megy? Vagy hány lövést bir ki?
Rg96 tulajdonosok! Ti mennyit lőtetek vele?

Szerkesztette: Norbi1 2009. 03. 18. 19:56 -kor

#2034 Felhasználó inaktív   rekid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 13:48

Helllo!
Egy kis segítseget kernek. Latom elegge megy a vita millio szemszogbol. :) Szeretnek venni egy gázpisztolyt, revolvert , nem nagyot de megbízhatót kb 20-30e ft körül. Ötletek?

#2035 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 14:33

Herkules 12M ;) 28 és 31ezer Ft között mozog az ára és állat egy fegyó :Đ

#2036 Felhasználó inaktív   xeor07 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:23

Hello!

Meghalt a topik, vagy van még valaki?

#2037 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 09:47

Sziasztok!

Bízom benne, hogy vannak még itt a régiek közül, valamint a témában jártas fórumtársak.
Végigolvastam a topikot, ráment pár napom, de megérte.
Lenne ezer kérdésem, első körben azért csak párat tennék fel :)

Szeretnék vásárolni egy öntöltő gázpisztolyt. Önvédelemre annyira nem hiszem, hogy "használnám", magam is benne vagyok abban a spirálban, amiben sokan: öntöltő szerintem komolyabbnak hat, nagyságrendekkel jobban tetszik, de bárki bármit is mond, józan paraszti ésszel is belátható, hogy a forgótáras megbízhatóbb működésű.
Első pisztolyom lenne, de az előbb említett ok miatt nem az utolsó. Azaz szeretnék mostanában egy öntöltőt, utána valamikor egy forgót.

A topik olvasása során annak kb. kétharmadáig meg voltam győződve arról, hogy P22-es lesz az, amit szeretnék. Aztán kicsit kezdtem elbizonytalanodni, mivel másfelé is olvasgatok a dolgok után, ahol is azt írják, hogy a főbb részei spiáterből vannak. Azt sem tartom kizártnak, hogy azóta sok minden változott, hiszen ezek nem mai hozzászólások...
Találtam egy másikat, ami jónak tűnne nekem: Röhm RG88.
A gazpisztoly.hu-n ezt találtam róla:

Idézet

Gyártó: Röhm
Típus: Röhm RG88
Származási hely: Németország
Jelleg: öntöltő
Kaliber: 9 mm P.A.K.
Tárkapacitás: 7
Sütési mód: SA/DA
Súly: 580g
Hosszúság: 159 mm
Szélesség: 26 mm
Magasság: 115 mm
Anyag: spiáter, acél
PTB: 670

Leírás:
Acél a cső, a tűzfal, és részben az elsütőszerkezet.

Kicsit jobban tetszik, küllemre is, anyagokat tekintve is, mint a P22-es.
- Ismeritek-e esetleg, megerősítetek-e ebben, van-e észrevételetek ezzel kapcsolatban?
- Tudtok-e esetleg ennél jobb, minőségibb pisztolyt ajánlani, méretben nagyjából ez lenne a megfelelő (kaliberben pedig a 9mm).
- Több helyen olvastam, itt is bőségesen azt, hogy néhány száz lövés után gyakorlatilag vitrintöltelékké válik. Hát fene tudja, hogy ez sok-e vagy kevés, szerintem majd kialakul. De a tudat nem dob fel. Azokat az alkatrészeket, melyek esetleg - nyilván a spiáter anyaga miatt - tönkremennek ennyi lövés után, lehet-e cserélni? Itt eddigi információim szerint főleg az elsütőszerkezet darabjairól lenne szó.
- Nem nagyon ismerem a fegyvereket, bár rlégóta érdekelnek. Katona nem voltam. A tisztításáról ennél fogva (is) nincs sok ismeretem. Írtatok itt róla néhány dolgot, de arról többen is kérdeztek, bár konkrét válaszokat nem láttam, hogy mivel lehet áttisztítani a csövet?

Remélem nem számít nagy reklámnak, ha érdeklődöm tőletek, fővárosban hol érdemes beszerezni a fegyvert, töltényeket? Gunbox-ot néztem, ott azt írják, ideiglenesen zárva vannak. Mindkét bolt, kb. két hete. Nyitásról nincs hír, gondolom nem éppen most zártak csak be.

Daisy-t találtam még, ott is, illetve a gunbox oldalán is belépéskor az a szöveg fogad, hogy csak viszonteladó, vagy hivatásos személy látogathatja csak az oldalt. Ez valami jogi dolog csak, vagy tényleg így van? Azaz én, egy átlag állampolgár vásárolhatok-e ott olyan fegyvert, tartozékokat, melyek nem engedélykötelesek?

Milyen boltot tudtok még ajánlani?

Hát egyelőre ennyi lenne a kérdés, remélem feléled majd a topik.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2038 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 09:42

Nekem volt P22-m, igazából ha nem tervezed 4-500 nál több "patron" elpuffogtatását akkor egy teljesen korrekt szerkezet annyi pénzért. Adnak hozzá tisztító pálcát, lehet venni spéci fegyverolajat, de elég sokan simán átfújják WD 40 el az kihoz mindent, és ken is rendesen.
Messze jobb mint a bruni, gap meg ilyen búcsúba való játékok.

Én azért adtam el, mert számomra hamis biztonságérzetet nyújtott.
Egy komolyabb ember úgyis lazán pofánver mire előveszem-biztosítom-elsütöm.
Fenyegetőzni meg felesleges vele, megijedni úgyse fog tőle senki mert szétlőni nem igen tudsz vele semmit elrettentésnek....

Szerintem a P22 könnyebb mint a Röhm, az alkatrészek kb ugyanolyan elosztásúak (spiáter acél). Igazából egy dologgal lehet ezeket a spiáter "csúzlikat" kicsinálni, ha üresen csettegteted.

Ha igazán komoly gázpisztolyt, és igazinak kinézőt akarsz, akkor szerintem egy élesből átalakított gázpisztoly a megoldás. Arról aztán első blikkre senki nem mondja meg, hogy az nem igazi.
Hátránya, hogy ezek azért brutális súlyúak, kb 2-3x olyan nehezek mint egy "gázpisztoly gázpisztoly". Azért ami igazi acél az nehéz is :)
P22 élesben azért önvédelemre viszonylag kevés embernek lehet itthon, tekintve, hogy valami 3-400e körül van a vételára idehaza, arra meg viszonylag kicsi az esély hogy bűnözőként olyat fogjanak rád, ergo nem is igen tart vissza a piti zsebtolvajon kívül senkit.
100%

#2039 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 20:39

Köszönöm válaszod!

Ilyesztgetni igazából nem akarok vele senkit, nem is feltétlen hordanám magamnál, arra később egy forgót szeretnék.

Arról nincs infód, mennyire szerezhetőek be cserealkatrészek? Spiáter kakast lehet esetleg későbbiekben cserélni?

Másik kérdés: WD40, olajok mennyire ártalmasak a nikkelezett felületre, van erről tapasztalata valakinek? valamelyest jobban tetszene a nikkelezett változat ugyanis, az idő vasfoga talán nem kapja meg annyira, viszont azt nem tudom, ezek a kenőanyagok mennyire kezdik ki :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2040 Felhasználó inaktív   skyl380 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 11:46

Idézet: Mono - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 20:39

Köszönöm válaszod!

Ilyesztgetni igazából nem akarok vele senkit, nem is feltétlen hordanám magamnál, arra később egy forgót szeretnék.

Arról nincs infód, mennyire szerezhetőek be cserealkatrészek? Spiáter kakast lehet esetleg későbbiekben cserélni?

Másik kérdés: WD40, olajok mennyire ártalmasak a nikkelezett felületre, van erről tapasztalata valakinek? valamelyest jobban tetszene a nikkelezett változat ugyanis, az idő vasfoga talán nem kapja meg annyira, viszont azt nem tudom, ezek a kenőanyagok mennyire kezdik ki :confused:

A válaszok közt hónapok telnek el :D
Lil Skyl

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.