HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#700 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 11:28

Idézet: Muhadnagy - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:09

Azért durva hogy 2 ember vitatkozni kezdett ma délelött a városban méghozzá a buszon, mire az egyik előkapta a gázstukkert és rálött egy adagot a csávóra.. a rendőrök elkapták a férfit....én azt mondom az ilyen megis érdemli :down:
ezeket az infókat most hallottam a 11 órás hirekben :)
azért durva nem?
hogy képes valaki pár csunya szóért elővenni a gázstukit a buszon és lőni...idiot

Na ezért támogatom, hogy ne lehessen éles egyvert kapni.

Gondolj bele, ha éles van neki, akkor is elővette volna. Az egy dolog, hogy akire ráló, az meghal, de jó eséllyel még a mögötte álló is, mivel az idióta magyar törvények nem engedélyezik a nem áthatoló, ún. részköpenyes lövedéket, csak a teljes köpenyest, ami adott esetben akár 2-3 emberen is át tud szaladni, ha nem akad meg komolyabb csontban...

Szerkesztette: *Macika* 2006. 10. 04. 11:31 -kor

Gondolkoztál már ma?

#701 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 13:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 12:28

Gondolj bele, ha éles van neki, akkor is elővette volna. Az egy dolog, hogy akire ráló, az meghal, de jó eséllyel még a mögötte álló is, mivel az idióta magyar törvények nem engedélyezik a nem áthatoló, ún. részköpenyes lövedéket, csak a teljes köpenyest, ami adott esetben akár 2-3 emberen is át tud szaladni, ha nem akad meg komolyabb csontban...

és akkor mi értelme, hogy nem engedik? Ha "gyengébb" ?

#702 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 13:21

Idézet: bexxter - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 14:01

és akkor mi értelme, hogy nem engedik? Ha "gyengébb" ?

Nem gyengébb. Hanem behatolva a testbe azonnal szétnyílik, ezáltal lefékeződik. Na de ugye fizika, tehát tolja maga előtt a szerveket, így komolyan roncsol. De a testet nemigen hagyja el, vagy ha igen, akkor egy tölcsér képében hozza magával a dolgokat. Igaz, ez inkább a 45-ösre jellemző.

A bűnözőknek viszont joguk van élni, emiatt nem engedélyezik a részköpenyes lőszerek használatát.
A becsületes emberek viszont nyugodtan dögölhetnek...
Gondolkoztál már ma?

#703 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 14:54

Előre elnézést kérek, utána olvastam a témának,de sok helyen pont ellentétes infokat találtam...

-    Gázfegyvert bevizsgálás, engedélyeztetés után rejtve, betárazva VISELHETEM?
-    Esetleg a tartáshoz is be kell vizsgáltatni?
-    Ez utóbbi esetben egy gumilövedékes MDefender 2-t is be kell vizsgáltatni a tartáshoz? (azt tudom, hogy ezt tuti nem lehet viselni, max. szállítani, de otthon önvédelemre használhatom)
-    Új fegyvert is be kell vizsgáltatni, vagy azt nem kell, csak engedélyeztetés a viseléshez?

Ennyi homály maradt bennem, sajnálom, ha már leírta valaki, de tényleg írtak erről ellentétes állításokat is...

Köszöntem szépen a választ!

----

Gyakorlatilag az a kérdés, hogy új gázfegyver esetében mit kell tennem ahhoz, hogy jogszerűen viselhessem a fegyvert (betárazva) ,megvédeni csak így tudom magam.

Illetve egy új MDefendert be kell-e ahhoz vizsgáltatni, hogy otthon készenlétben tartsam betörés esetére?

Szerkesztette: lamalion 2006. 10. 04. 15:05 -kor

A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#704 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 15:15

Lehet,hogy túlkomplikáltam az előzőt, így leírom, hogy én hogy értettem eddig :-$

-Mdefender-2t / gázfegyvert megvehetem boltban, hazavihetem, és otthon védekezhetek vele.
(ebben az esetben nem kell elmennem semmilyen hivataols szervhez)

-Gázfegyver viseléshez kell egy bevizsgáltatás és engedély a viselésre.

így van?

Tényleg köszi, és tényleg elnézést, ha valakit irritál a kérdés!
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#705 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:28

Háááát, mellette-ellene is sok érv van.
Én támogatnám, hogy megfelelő (ezt igazi szakértők, nem hülye bürokraták bírálnák el) képzés, vizsga, otthoni tartás stb mellett igenis lehessen.
Jelenleg úgy érzem magam, mint egy antilop, akinek levgágták az aggancsait. Ő csak legelgetni szeretne, döfni csak akkor döfne, ha megtámadnák.
És ha van is egy pár baleset, azért jó nekik az az aggancs.
Persze az egészbe tapasztalt szakértőket is be kéne vonni, akik megvitatnák, hogy lenne a megfelelő tölténytípus, kaliber stb, mert a shotgun, AK tényleg durva lenne.

A buszos esetben, meg nyilván nem önszántából várta meg a támadó a jó sokááá kiérkező zsarukat, hanem azért, mert lefogták. Fegyvertelenek a fegyverest. Ez ritka, és kockázatos.

Aki megy éles fegyvert akar szerezni, az meg elmegy pályaudvar parkolókba stb. Nem nehéz támadásra fegyvert szerezni. Védekezésre meg szinte lehetetlen.

Nem mondom, hogy 100% igazam van, és biztos van sok ellenérv is. De érv is a tartás mellett...
Azonban az antilopos példa (hogy az oroszlánok megszavazzák, hogy levágják minden antilop aggancsát) szerintem elég szemléletes. Nem, nem én találtam ki, csak úgy hallottam.

Azonban még egy pár ilyen hülye alak és teljesen sötét, alkalmatlan bürokrata, és a gp-ket is elveszik.

És bocsássatok meg, de most nagyon nagyot ugrok, mély vizekbe:
nézzük vissza az utóbbi 100 évbe. Azokat az országokat volt lehetetlen elfoglalni, megszállva tartani, még a legnagyobb, legképzettebb hadseregmonstrumoknak is, ahol a lakosság tarthatott fegyvert. Erre ma is számos példa van. Ezt NEM a fegyvertartás érveként írtam, de azért mégis elgondolkodtató, több szempontból is... :think:  :think:  :think:

Szerkesztette: P22 2006. 10. 04. 17:22 -kor

#706 Felhasználó inaktív   dublin19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:37

valahol olvastam hogy a röhm rg96 osnak 200-300lövés az élettartama szerintetek igaz ez???vagy csak egy nagyokos utálja a röhm-öt??

#707 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 22:28

Idézet: P22 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:21

Háááát, mellette-ellene is sok érv van.
Én támogatnám, hogy megfelelő (ezt igazi szakértők, nem hülye bürokraták bírálnák el) képzés, vizsga, otthoni tartás stb mellett igenis lehessen.
Jelenleg úgy érzem magam, mint egy antilop, akinek levgágták az aggancsait. Ő csak legelgetni szeretne, döfni csak akkor döfne, ha megtámadnák.
És ha van is egy pár baleset, azért jó nekik az az aggancs.
Persze az egészbe tapasztalt szakértőket is be kéne vonni, akik megvitatnák, hogy lenne a megfelelő tölténytípus, kaliber stb, mert a shotgun, AK tényleg durva lenne.

A buszos esetben, meg nyilván nem önszántából várta meg a támadó a jó sokááá kiérkező zsarukat, hanem azért, mert lefogták. Fegyvertelenek a fegyverest. Ez ritka, és kockázatos.

Aki megy éles fegyvert akar szerezni, az meg elmegy pályaudvar parkolókba stb. Nem nehéz támadásra fegyvert szerezni. Védekezésre meg szinte lehetetlen.

Nem mondom, hogy 100% igazam van, és biztos van sok ellenérv is. De érv is a tartás mellett...
Azonban az antilopos példa (hogy az oroszlánok megszavazzák, hogy levágják minden antilop aggancsát) szerintem elég szemléletes. Nem, nem én találtam ki, csak úgy hallottam.

Azonban még egy pár ilyen hülye alak és teljesen sötét, alkalmatlan bürokrata, és a gp-ket is elveszik.

És bocsássatok meg, de most nagyon nagyot ugrok, mély vizekbe:
nézzük vissza az utóbbi 100 évbe. Azokat az országokat volt lehetetlen elfoglalni, megszállva tartani, még a legnagyobb, legképzettebb hadseregmonstrumoknak is, ahol a lakosság tarthatott fegyvert. Erre ma is számos példa van. Ezt NEM a fegyvertartás érveként írtam, de azért mégis elgondolkodtató, több szempontból is... :think:  :think:  :think:

A második mondatodnál mágr megbukott a dolog. Sajnos.
Gondolkoztál már ma?

#708 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 22:30

Idézet: dublin19 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:37

valahol olvastam hogy a röhm rg96 osnak 200-300lövés az élettartama szerintetek igaz ez???vagy csak egy nagyokos utálja a röhm-öt??

Minden, ami spiater, az nagyon rövid életű.

Kérdés, hogy hány évtized alatt lősz 3-400-at egy gázpityuval.
Gondolkoztál már ma?

#709 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 23:13

Idézet: dublin19 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:37

Ez a P22-esmre is igaz.
De (ugyebár elsőként  :cool: ) szekrénytárasat akartam, és könnyüt, kicsit.
Így lett P22-esem, ami még tetszik is.
Abban is csak(?) 2-300 van.
De eddig olyan 20 vakot lőtte vele.
Talán még lesz egy pár vak, és kipróbálnék egy peppert, ha találok rá megfelelő helyet.
Szóval ha nem poénkodásra kell, haveroknak körbeadni kipróbálásra, akkor bőőőven elég az a 2-300.
Ja és kérdésedre válaszolva :D : spiátereknél igen, igaz.

#710 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 00:26

Idézet: dublin19 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 16:37

Az rg96 pont egy kivétel. Spiater ugyan, de jobb minőségű (Röhm), túlméretes alkatrészekkel (pl az ütőszeg felülete is elég nagy, nem fog krátert vájni a kakasba).
2m és 120 kiló fölött még kényelmes is lehet a napi viselése.

#711 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 00:37

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 14:15

-Mdefender-2t / gázfegyvert megvehetem boltban, hazavihetem, és otthon védekezhetek vele.
(ebben az esetben nem kell elmennem semmilyen hivataols szervhez)

Igen.

Idézet: lamalion - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 14:15

-Gázfegyver viseléshez kell egy bevizsgáltatás és engedély a viselésre.

Ha új a gp, akkor csak a garancialevél kell az engedélyhez, ha ez nincs, akkor lehet vinni az MKH-ba bevizsgáltatni (ez kb +2eFt).

#712 Felhasználó inaktív   Dzsánni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:05

Röhmbe van anyag is, sokkal többet bír mint 2-300 lövés. És ha lehet, mé ne lőnél vele? Viselni 1.80 alatt is bőven lehet.:D

Élest meg nyugodtan adhatnának olyannak, akinek a szakmályába elfogadható. Aki hülye, meg béna az nemfog százezreket költeni vizsgákra,tanfolyamokra, no meg fegyverre, vagy nem megy át pszichológiai vizsgán. Lehetne mondjuk egy hosszú képzés... Max lőtéri balesetekből lenne jópár, az meg kit izgat, autóbalesetekből is van, azmiatt te még kimész az útra. :cool:  :cool:

#713 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:50

Idézet: Dzsánni - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 12:05

Röhmbe van anyag is, sokkal többet bír mint 2-300 lövés. És ha lehet, mé ne lőnél vele? Viselni 1.80 alatt is bőven lehet.:D

Élest meg nyugodtan adhatnának olyannak, akinek a szakmályába elfogadható. Aki hülye, meg béna az nemfog százezreket költeni vizsgákra,tanfolyamokra, no meg fegyverre, vagy nem megy át pszichológiai vizsgán. Lehetne mondjuk egy hosszú képzés... Max lőtéri balesetekből lenne jópár, az meg kit izgat, autóbalesetekből is van, azmiatt te még kimész az útra. :cool:  :cool:

Túl becsületesen gondolkozol.
Itthon szinte mindennek van ára, minden megvehető, csak összeg kérdése. a pszichológiai vizsga is árucikké válna, ha azon múlna, hogy lehessen élese...

Akkor lehet majd először elgondolkozni éles engedélyezésen, ha kialakult egy olyan - nem korrumpálható - közigazgatás, hatósági rendszer, amely tényleg képes betölteni 100%-osan a feladatát.

Most 40 vagyok, de tartok tőle, hogy én már nem fogom megérni ezt...
Gondolkoztál már ma?

#714 Felhasználó inaktív   dublin19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:44

szerintem ez a spiáter ez hulyeség rengeteget löttem már vele és se haja se szála sem görbült a kakas minimálisan deformálódott a z elején és ott meg is állt ez a deformácio mivel az anyag tömörsége nem engedte

#715 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 17:14

Idézet: dublin19 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:44

szerintem ez a spiáter ez hulyeség rengeteget löttem már vele és se haja se szála sem görbült a kakas minimálisan deformálódott a z elején és ott meg is állt ez a deformácio mivel az anyag tömörsége nem engedte

Ellőttél vele már 6 doboz lőszert?
Gondolkoztál már ma?

#716 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:14

Ellőttél vele már 6 doboz lőszert?

Na várjunk.
Durranósból van 25-ös meg 50-es doboz is, legalábbis Umarex esetén....

#717 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 05. 19:40

:lol: A kis kötekedős... :Đ
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#718 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 23:13

Idézet: P22 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 20:37

Na várjunk.
Durranósból van 25-ös meg 50-es doboz is, legalábbis Umarex esetén....

Én úgy tudtam, hogy - mint az élesből - ebből is 50-es csomag van.
Azt hiszem Fiocchi-t láttam is 50-est.
Az Umarexet nem ismerem (mármint a kiszerelését).
Gondolkoztál már ma?

#719 Felhasználó inaktív   brekecs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 14:15

Sziasztok
Mi a véleményetek a P99-röl? nekem jobban tetszik mint a P22 igaz drágább is de vajon jobb is annyival?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.