Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:28
Na ezért támogatom, hogy ne lehessen éles egyvert kapni.
Háááát, mellette-ellene is sok érv van.
Én támogatnám, hogy
megfelelő (ezt igazi szakértők,
nem hülye bürokraták bírálnák el) képzés, vizsga, otthoni tartás stb mellett igenis lehessen.
Jelenleg úgy érzem magam, mint egy antilop, akinek levgágták az aggancsait. Ő csak legelgetni szeretne, döfni csak akkor döfne, ha megtámadnák.
És ha van is egy pár baleset, azért jó nekik az az aggancs.
Persze az egészbe
tapasztalt szakértőket is be kéne vonni, akik megvitatnák, hogy lenne a megfelelő tölténytípus, kaliber stb, mert a shotgun, AK tényleg durva lenne.
A buszos esetben, meg nyilván nem önszántából várta meg a támadó a jó sokááá kiérkező zsarukat, hanem azért, mert lefogták. Fegyvertelenek a fegyverest. Ez ritka, és kockázatos.
Aki megy éles fegyvert akar szerezni, az meg elmegy pályaudvar parkolókba stb. Nem nehéz támadásra fegyvert szerezni. Védekezésre meg szinte lehetetlen.
Nem mondom, hogy 100% igazam van, és biztos van sok ellenérv is. De érv is a tartás mellett...
Azonban az antilopos példa (hogy az oroszlánok megszavazzák, hogy levágják minden antilop aggancsát) szerintem elég szemléletes. Nem, nem én találtam ki, csak úgy hallottam.
Azonban még egy pár ilyen hülye alak és teljesen sötét, alkalmatlan bürokrata, és a gp-ket is elveszik.
És bocsássatok meg, de most nagyon nagyot ugrok, mély vizekbe:
nézzük vissza az utóbbi 100 évbe. Azokat az országokat volt lehetetlen elfoglalni, megszállva tartani, még a legnagyobb, legképzettebb hadseregmonstrumoknak is, ahol a lakosság tarthatott fegyvert. Erre ma is számos példa van. Ezt NEM a fegyvertartás érveként írtam, de azért mégis elgondolkodtató, több szempontból is...
Szerkesztette: P22 2006. 10. 04. 17:22 -kor