HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#800 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 02:38

Idézet: GRPK - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 22:42

Na ja nem lehet mindenki szakember de majdcsak megtanuljuk ! :) ( ha lesz kitől) ;)

Megnéztem okával a dolgot:
  a p22-nél csőretöltéskor az ütőszeg nyomot hagy a töltényen teát hozzáér. A kakas pedig nekifekszik az ütőszeg végének. ha megütném elsülne a fegyver.

a GRP ütütőszege olyan rövid hogy ha kibiztosítva betolom a lőszerig a végét meg se tudná ütni a kakas kb 1.5 mm -re bemegy(nem tudom mi a neve a szánban levő az ütőszeget magába foglaló egységnek).  Tehát ha a csőretöltött GRP ki van biztosítva és a kakas megütödik, vagy teljesen benyomjuk a lőszer és az ütőszeg közt még van 1,5mm így nem tud véletlénül elsülni.

Látom nem tudod minek mi a neve. :)

Repülő ütőszeg:
Az ütőszeg abban az izében amiben van (most én sem tudom mi a neve :( ),
annál nem hosszabb, így az a csappantyút csak "repülve" tudja megütni.
DE ettől még csőretőltve, kibiztosítva nem biztonságosan viselni,
mert ha a kakast hátrahúzod, annyira, hogy még ne akadjon meg,
de annyira, hogy tüdjon elegendő lendületet venni és elengeded, akkor elsül!
(úgy tudom nincs is olyan pisztoly, amiben csak ez van erre a célra)

Biztonsági félállás:
A kakasnak egy olyan állasa, aminél nem tud hozzáérni az ütőszeghez.
Úgy tudom csak akkor tud hozzáérni, ha az elsütőbillentyű teljesen hátra van húzva.
Ebben az állásban kibiztosítva biztonságosan lehet csőrtőltve viselni.
Ha pisztoly fesztelenítős, akkor azzal kell feszteleníteni, mert kézzel valo fesztelenítés balesetveszélyes!
Ha nincsen (pl.: Vektor CP1) akkor meg sokat kell gyakorolni.

Passzív ütőszeg biztosító:
Az ütőszeget mind addig nem lehet benyomni, míg nincs az els.bill. teljesen hátrahúzva.

Akinek pisztolya van, annak nem árt értenie is hozzá!

Lehet nem teljesen pontos amiket leírtam...
Szóval, ha gondoljátok belinkelem, azt a fórumot olvasgatni, ahonnan idecsöppentem. :)

Szerkesztette: Ocsi88 2006. 12. 22. 02:43 -kor

#801 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 14:57

Megnéztem okával a dolgot:
  a p22-nél csőretöltéskor az ütőszeg nyomot hagy a töltényen teát hozzáér. A kakas pedig nekifekszik az ütőszeg végének. ha megütném elsülne a fegyver.

Kérdés, hogy van-e a csövében elégséges méretű gázhuzagolás!

Ha van, akkor jó, feltéve ha eléggé magas az ormózata, hogy elkezdjen a kinyomuló ideggáz forogni, ekkor az akasztóba beleütközve irányt változtat a gázsugár egy része, ezáltal kiterjedést veszít és sebességet nyer!
Ilyenkor a jól megtervezett (elsősorban Brumi, Voltran, és Buretta 92 mintájú) pisztolyok esetében a gázsugár átlépi a hangsebességet, ezért is dörren akkorát az ezekből leadott lövés! Az akasztóbetétet nem véletlenül készítik szerszámacélból, mert a 30000 bar-os gáznyomást ugyan simán kibírná a Bernoulli-spiáter (főleg kéregedzve), de a forgómozgást végző extrém torlónyomás amplitúdójával rezonanciában kell legyen a kilépőél, máskülönben a hangsebesség túllépése általi légrezgések megváltoztatnák a spiáter szemcseszerkezetét, és ezáltal a fegyver rendkívüli tartósságát negatívan befolyásolhatnák!
Dr. Szűcs Imre Sándor - KFKI, Budapest Hungary

www.kfki.hu

"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction."

Albert Einstein - 1934

#802 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 14:59

Lattatok mar a 2007 Januari Kaliber hatso boritojat?

Kalasnyikovok gazfegyverkent! Gorkij-47 neven AK-47, Gorkij-65 neven AMD!!!

Kezembe került az új Keserű Gorkíj, hát gyerekek az valami csúcs lesz!!!

Mivel azt tudjátok hogy a Gorkij oroszul Keserű, az előjegyzések elképesztő sikerein felbuzdulva (állítólag a teljes Keserű művek teljes kapacitását lefoglalták 2 évre a rendelésekkel!!!!) újabb gépkarabély konverziókat is csinál. Állítólag már beadta a gyártási engedélyt Béla bá M16-ból a Bitter, FAMAS karabélyból az Aigre fantázianevű gáz-karabély konverzióka-t, valamint VZ58-ból a Horky és Beretta M12F-ből az Amaró fantázianevű modellekre.

www.kfki.hu

"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction."

Albert Einstein - 1934

#803 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 15:03

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 14:59

Lattatok mar a 2007 Januari Kaliber hatso boritojat?

Kalasnyikovok gazfegyverkent! Gorkij-47 neven AK-47, Gorkij-65 neven AMD!!!

Kezembe került az új Keserű Gorkíj, hát gyerekek az valami csúcs lesz!!!

Mivel azt tudjátok hogy a Gorkij oroszul Keserű, az előjegyzések elképesztő sikerein felbuzdulva (állítólag a teljes Keserű művek teljes kapacitását lefoglalták 2 évre a rendelésekkel!!!!) újabb gépkarabély konverziókat is csinál. Állítólag már beadta a gyártási engedélyt Béla bá M16-ból a Bitter, FAMAS karabélyból az Aigre fantázianevű gáz-karabély konverzióka-t, valamint VZ58-ból a Horky és Beretta M12F-ből az Amaró fantázianevű modellekre.

Itt a link is az uj Keseru fejleszteshez!!

http://www.keseru.hu/gorkij.htm

www.kfki.hu

Albert Einstein - 1934

#804 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:19

Üdvözlök mindenkit. Úgy vettem észre hogy itt a WALTHER P22-es gázpisztoly a kedvenc. Van ennek valami oka vagy csak véletlen? Nekem a kedvenc pisztolyom egy GRP9-es.

#805 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:04

Idézet: KÁELEF - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:19

Üdvözlök mindenkit. Úgy vettem észre hogy itt a WALTHER P22-es gázpisztoly a kedvenc. Van ennek valami oka vagy csak véletlen? Nekem a kedvenc pisztolyom egy GRP9-es.

Üdv a topicban!

Szvsz azért "kedvenc" mert:

-Öntöltők között az egyik legjobban rejthető, aránylag kis mérete és tömege miatt. (szemben a majd egy kilós GRP(K)-9 el
-olcsó (majdnem félárban van a GRP-hez képest, a funkcióját úgyanúgy ellátja, és ennek nem annyira hullámzó a minősége mint a GRP-nek. Igaz nem is olyan tartós mint a GRP, de ilyet önvédelemre vesz az ember nem állandó jelleggel puffogtatni.
-könnyen beszerezhető, a GRP majd 50 rongy mostmár ahol elérhető egyáltalán, nem gyártják, amely darabok beragadhattak esetlegesen készleten azok meg kitudja milyen minőségűek.

Sztem aki meg puffogtatni akar, az jobban jár ha beiratkozik egy lövészklubba, fegyvert az okítás után ott is adnak a kezedbe, az meg nem csak pukkan :)
Lőszer/töltény közel egy árban van.
(9mm PAK riasztó 60Ft/db, és a 9mm es éles lőszerek is 50 ftnál kezdődnek).

A lövészklubba járásnak egyéb előnyei is vannak:
Tagja lehetsz egy nívósabb társaságnak (minden jöttmentnek nem adnak tagságit és csúzlit a kezébe)
Ragad rád valami a fegyverrel kapcsolatos etikáról, tapasztalt emberektől sajátíthatod el a fegyver használat, tisztítás, stb tematikáját, emellett több fajta fegyvert megismerhetsz, kipróbálhatsz.

Szerkesztette: LML 2006. 12. 22. 22:05 -kor

100%

#806 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:02

Idézet: LML - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:04

Üdv a topicban!

Szvsz azért "kedvenc" mert:

-Öntöltők között az egyik legjobban rejthető, aránylag kis mérete és tömege miatt. (szemben a majd egy kilós GRP(K)-9 el
-olcsó (majdnem félárban van a GRP-hez képest, a funkcióját úgyanúgy ellátja, és ennek nem annyira hullámzó a minősége mint a GRP-nek. Igaz nem is olyan tartós mint a GRP, de ilyet önvédelemre vesz az ember nem állandó jelleggel puffogtatni.
-könnyen beszerezhető, a GRP majd 50 rongy mostmár ahol elérhető egyáltalán, nem gyártják, amely darabok beragadhattak esetlegesen készleten azok meg kitudja milyen minőségűek.

Sztem aki meg puffogtatni akar, az jobban jár ha beiratkozik egy lövészklubba, fegyvert az okítás után ott is adnak a kezedbe, az meg nem csak pukkan :)
Lőszer/töltény közel egy árban van.
(9mm PAK riasztó 60Ft/db, és a 9mm es éles lőszerek is 50 ftnál kezdődnek).

A lövészklubba járásnak egyéb előnyei is vannak:
Tagja lehetsz egy nívósabb társaságnak (minden jöttmentnek nem adnak tagságit és csúzlit a kezébe)
Ragad rád valami a fegyverrel kapcsolatos etikáról, tapasztalt emberektől sajátíthatod el a fegyver használat, tisztítás, stb tematikáját, emellett több fajta fegyvert megismerhetsz, kipróbálhatsz.

Jártam egy ideig lőtérre de elég unalmas volt és drága is.

#807 Felhasználó inaktív   viktorr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 11:17

Üdv mindenkinek és KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
A véleményeteket szeretném kérni a Voltran-State Police 9 mm Pa tipusú gázfegyverről. Értem ez alatt minőség, megbízhatóság stb.
előrre is köszi viktorr

#808 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:13

A Voltranok a legjobbak kozott vannak, nem hiaba, hogy Keseru Bela, a magyar Browning (www.keseru.hu) maga is sajat neve alatt forgalmazza oket. De az Allamrendorsegi modell (ez a neve, ne kosson bele senki!) sajnos elegge kiicsi maroktarral bir, ami csak egysorban rakja bele a loszereket. Az en Voltram Berettam masodsorban-taras, amibe 16 gazloszer fer.

Mert uyge mi van, ha 10-nel tobb tamado van? Akkor meg lehet sutni a forgotarcsas Koltokat!

www.kfki.hu

Albert Einstein - 1934

#809 Felhasználó inaktív   viktorr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:41

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 12:13

A Voltranok a legjobbak kozott vannak, nem hiaba, hogy Keseru Bela, a magyar Browning (www.keseru.hu) maga is sajat neve alatt forgalmazza oket. De az Allamrendorsegi modell (ez a neve, ne kosson bele senki!) sajnos elegge kiicsi maroktarral bir, ami csak egysorban rakja bele a loszereket. Az en Voltram Berettam masodsorban-taras, amibe 16 gazloszer fer.

Mert uyge mi van, ha 10-nel tobb tamado van? Akkor meg lehet sutni a forgotarcsas Koltokat!

köszi, de ebbe nem 16 lőszer fér, hanem 6+1 a csőbe, nem tudom egyről beszélünk-e, az igaz, hogy a Kesrü adta a nevét. Nekem ugyanis a kényszer szült, hogy vegyek egyet, pénzem nem igazán volt rá, az idő meg sürgetett, de megnyugvással veszem-e dícsérő szavakat.
Köszönöm!

#810 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:48

Idézet: viktorr - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 12:41

köszi, de ebbe nem 16 lőszer fér, hanem 6+1 a csőbe, nem tudom egyről beszélünk-e, az igaz, hogy a Kesrü adta a nevét. Nekem ugyanis a kényszer szült, hogy vegyek egyet, pénzem nem igazán volt rá, az idő meg sürgetett, de megnyugvással veszem-e dícsérő szavakat.
Köszönöm!

Igen, draga baratom, errol irtam, hogy a Te Keseru-Voltramodba 6 gazloszer fer, mert csak egyszeres tarazasu, mig az en GazBerettamba 16 loszer a masodsoros tarba!

Az enyem majdnem haromszor nagyobb tuzereju, no es amikor a szan acelosan csattan! Minden rosszfiu a gatyajaba vizzel.

A tied is nagyon jo, csak arra figyelmes legyel, hogy feketekupakos gazloszer legyen vegig toltve, a csoben is, hordjad kibiztositva, hiszen annyira nem latvanyos a tiednel a csoretoltes, viszont plusz egy loszerrel emeled a tuzerohanyadost.

Ennekem korabban csak sarga es lila kupakos ideggazom volt, olyankor a riasztot tettem minden maosdiknak, hogy messzebb lojje a gazt - el is ment szel ellen 15-20 meterre, amire persze tanuim is vannak. De most, hogy van CiaNos loszerem, erre mar nincs szukseg.

Most karacsonyra tervezem, hogy red dotot (ami atkapcsolhato zoldre es kekre is!!! mas fenyviszonyoknal jol jon) is vegyek hozza, ilyesmit:

Kép

www.kfki.hu

Albert Einstein - 1934

#811 Felhasználó inaktív   viktorr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 13:06

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 12:48

Igen, draga baratom, errol irtam, hogy a Te Keseru-Voltramodba 6 gazloszer fer, mert csak egyszeres tarazasu, mig az en GazBerettamba 16 loszer a masodsoros tarba!

Az enyem majdnem haromszor nagyobb tuzereju, no es amikor a szan acelosan csattan! Minden rosszfiu a gatyajaba vizzel.

A tied is nagyon jo, csak arra figyelmes legyel, hogy feketekupakos gazloszer legyen vegig toltve, a csoben is, hordjad kibiztositva, hiszen annyira nem latvanyos a tiednel a csoretoltes, viszont plusz egy loszerrel emeled a tuzerohanyadost.

Ennekem korabban csak sarga es lila kupakos ideggazom volt, olyankor a riasztot tettem minden maosdiknak, hogy messzebb lojje a gazt - el is ment szel ellen 15-20 meterre, amire persze tanuim is vannak. De most, hogy van CiaNos loszerem, erre mar nincs szukseg.

Most karacsonyra tervezem, hogy red dotot (ami atkapcsolhato zoldre es kekre is!!! mas fenyviszonyoknal jol jon) is vegyek hozza, ilyesmit:

Kép

OK szucsi57, értem, meg ne haragudj a helytelen értelmezésért. De azért köszönöm, hogy reagáltál és válaszoltál a kérdésemre. Egy kicsit bizonytalan voltam, mert olvastam az előző topikokat és nem igazán voltam meg győződve, hogy jó az ÉN műszerem.
De mint említettem, hogy nekem a kényszer szülte, hogy vegyek fegyvert, pedig ez távol állt tőlem, az anyagiakról meg nem is beszélve.
Azért köszönöm!

#812 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 12:21

Körülbelül 60 post került a tématemetőbe. A kilométeres flame-et generáló fórumozókat megkérem, hogy ezzel a stílussal fáradjanak át másik fórumra, ahol ezt eltűrik.

Idézet

1. A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett.

#813 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 13:21

Koszonjuk a takaritast, Kedves Moderatorok!  :respect:

Es innentol szigoruan terjunk vissza a szakmai eszmecserere!

En most tervezem backup-szerepkorben egy Brumi MiniGAP megvasarlasat, van-e valakinek tapasztalata ezen osztrak pisztoly olasz valtozataval? Nekem nagyon tetszik, kulonosen az igenyes feluletkezelese az acelszankon, es polimermuanyag tok bordazasai. Ami hatrany, hogy nem fer bele 16 gazloszer, de legalabb a csoveben melyen van a gazterelo, igy a tamado nem latja.

www.kfki.hu

Albert Einstein - 1934

#814 Felhasználó inaktív   KLF 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 13:58

Sziasztok!

Én is köszönöm a rendrakást, végre egy jó fórum ahol objektívek a moderátorok és hozzáértők a hozzászólók!

:respect:

MiniGAP-ot nem ismerem, nekem Voltran Zaza-m van, és az asszonynak is ezt vettem, mai napig nem bántam meg.
Node ha GLOCK replika akkor rossz nem lehet, nemhiába használ sok-sok fegyveres testület Glock-ot.
Olyannyira kiforrott és stabil technológia ez, hogy elrontani szinte lehetetlen. (NA persze német replikagyártóknak még ezt is sikerül, de az agyonprecízkedett német fegyverekben ugye elveszik a lényeg, nemhiába mentek tönkre huzamosabb használat alatt az orosz viszonyok között, míg a sorjás durva illesztésekkel legyártott lötyögő-kotyogó orosz fegyverek elpusztíthatatlanok...)
A Bruni változat kitűnő replika állítólag, sőőt úgy tudom a safe action sütést ebben a változatban sikerült a legjobban megcsinálni.
Csőretöltve tűzkészen viselhető? (gondolom igen, hisz ez a safe action lényege)

A másik: 8mm-s Zazáinkba keresek fekete kupakos cianid gázt (CN), ilyet hol lehet kapni mostanában?
Mivel ez a leghatékonyabb (a rendőrség is ezt használta tömegoszlatásra, ehhe ehhe) ilyennel tárazok, csak a múltkor ellőttem az összeset.
A capsaicin (CS) sem rossz, de ezt alapvetően úgy tudom kevésbé hatékony mint a katonai célokra kifejlesztett CS gáz, amivel pl Vietnamban ilyennel árasztották el a vietkongok rókalyukait.
Jaa CS-vel kapcsolatban egy félreértés: ez a paprika hatóanyaga, kapszaicin, ebből ered a CS jelölés de ez történetesen ugyan az mint a katonai célra fejlesztett CS, ami egy vegyület.

Szerkesztette: KLF 2006. 12. 26. 14:06 -kor

#815 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 14:28

Idézet: KLF - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 13:58

Sziasztok!

Én is köszönöm a rendrakást, végre egy jó fórum ahol objektívek a moderátorok és hozzáértők a hozzászólók!

:respect:

MiniGAP-ot nem ismerem, nekem Voltran Zaza-m van, és az asszonynak is ezt vettem, mai napig nem bántam meg.
Node ha GLOCK replika akkor rossz nem lehet, nemhiába használ sok-sok fegyveres testület Glock-ot.
Olyannyira kiforrott és stabil technológia ez, hogy elrontani szinte lehetetlen. (NA persze német replikagyártóknak még ezt is sikerül, de az agyonprecízkedett német fegyverekben ugye elveszik a lényeg, nemhiába mentek tönkre huzamosabb használat alatt az orosz viszonyok között, míg a sorjás durva illesztésekkel legyártott lötyögő-kotyogó orosz fegyverek elpusztíthatatlanok...)
A Bruni változat kitűnő replika állítólag, sőőt úgy tudom a safe action sütést ebben a változatban sikerült a legjobban megcsinálni.
Csőretöltve tűzkészen viselhető? (gondolom igen, hisz ez a safe action lényege)

A másik: 8mm-s Zazáinkba keresek fekete kupakos cianid gázt (CN), ilyet hol lehet kapni mostanában?
Mivel ez a leghatékonyabb (a rendőrség is ezt használta tömegoszlatásra, ehhe ehhe) ilyennel tárazok, csak a múltkor ellőttem az összeset.
A capsaicin (CS) sem rossz, de ezt alapvetően úgy tudom kevésbé hatékony mint a katonai célokra kifejlesztett CS gáz, amivel pl Vietnamban ilyennel árasztották el a vietkongok rókalyukait.
Jaa CS-vel kapcsolatban egy félreértés: ez a paprika hatóanyaga, kapszaicin, ebből ered a CS jelölés de ez történetesen ugyan az mint a katonai célra fejlesztett CS, ami egy vegyület.

Emberek, ti nem tudom honnan, melyik fórumról csöppentetek ide, de következetesen olyan hülyeségeket irkáltok -direkt?-, amiből arra következtetek, hogy csak provokálni akarjátok a jónépet.

1, a Bruni GAP-nak a külső hasonlóságon kívül semmi köze az igazi Glock-hoz. Sem a felépítése, sem az anyagminősége nem olyan, mint a glock. Ugyanolyan gyenge minőség, mint az összes többi spiáter gázpisztoly.

2, A CS az nem a capsacin rövidítése. A CS az a 2-chlorobenzalmalononitrile. A capsacin pedig teljes nevén Oleoresin Capsicum, a rövidítése OC. És jelenleg ez a leghatékonyabb könnygáz.

3, A CN pedig nem a cián/cianid rövidítése, hanem a klóracetofenon-é, semmi köze a ciánhoz, szerencsére.

Kis olvasni való:
http://en.wikipedia.org/wiki/CS_gas
http://en.wikipedia....ki/Pepper_spray

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 12. 26. 14:33 -kor

-ZsOlTi-

#816 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 14:39

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 14:28

...

Köszi, már éppen én is be akartam szólni.
Gondolkoztál már ma?

#817 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:22

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 14:28

Emberek, ti nem tudom honnan, melyik fórumról csöppentetek ide, de következetesen olyan hülyeségeket irkáltok -direkt?-, amiből arra következtetek, hogy csak provokálni akarjátok a jónépet.

1, a Bruni GAP-nak a külső hasonlóságon kívül semmi köze az igazi Glock-hoz. Sem a felépítése, sem az anyagminősége nem olyan, mint a glock. Ugyanolyan gyenge minőség, mint az összes többi spiáter gázpisztoly.

2, A CS az nem a capsacin rövidítése. A CS az a 2-chlorobenzalmalononitrile. A capsacin pedig teljes nevén Oleoresin Capsicum, a rövidítése OC. És jelenleg ez a leghatékonyabb könnygáz.

3, A CN pedig nem a cián/cianid rövidítése, hanem a klóracetofenon-é, semmi köze a ciánhoz, szerencsére.

Kis olvasni való:
http://en.wikipedia.org/wiki/CS_gas
http://en.wikipedia....ki/Pepper_spray

Jaj, legyszives ne szemelyeskedj, azert mert te maskent tudod, meg nem kell szemelyeskedni. Szerintem te is aldozatul estel valami agymosasnak (gvass).

De nezzuk erdemi felveteseidet:

1. Bizony a Glock Automatische Pistole = GAP nev is vilagosan bizonyitja, hogy a gazpisztolynak az osztrak anyaceg Brumi nevu leanyvallalata a jogtulajdonosa, lasd meg .45 GAP loszert, ami eles.

Link:
http://www.glock.com...tols_models.htm

2. Wikipedia szerint is:
"Cyanide - Wikipedia, the free encyclopediaA cyanide is any chemical compound that contains the cyano group -C≡N, ... The most dangerous cyanides are hydrogen cyanide (HCN) and salts derived from it ...

"

www.kfki.hu

Albert Einstein - 1934

#818 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:43

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 15:22

Jaj, legyszives ne szemelyeskedj, azert mert te maskent tudod, meg nem kell szemelyeskedni. Szerintem te is aldozatul estel valami agymosasnak (gvass).

1. Bizony a Glock Automatische Pistole = GAP nev is vilagosan bizonyitja, hogy a gazpisztolynak az osztrak anyaceg Brumi nevu leanyvallalata a jogtulajdonosa, lasd meg .45 GAP loszert, ami eles.

Link:

2. Wikipedia szerint is:
"Cyanide - Wikipedia, the free encyclopediaA cyanide is any chemical compound that contains the cyano group -C≡N, ... The most dangerous cyanides are hydrogen cyanide (HCN) and salts derived from it ...

"

Nem személyeskedtem, és nem mentem át semmilyen agymosáson, egyszerűen azt látom, hogy mióta idejöttél többed magaddal, azóta töménytelen dezinformáció -hülyeség- hangzott el a témában. És nagyon úgy tűnik, hogy szándékosan "randalíroztok" itt.

Attól, hogy a bruni-t GAP-nak hívják még semmi köze az eredeti glock-hoz. Kb olyan viszonyban vannak mint egy igazi ferrari a makett ferrarihoz, amit itthon fából kifaragok és lefestem pirosra. Kívülről hasonlít, ennyi.

Igen, a cián vegyületek nevében is szerepelnek a CN betűk, de ettől még a ciánnak SEMMI KÖZE a CN gáz patron töltetéhez, ami továbbra is a klór-aceto-fenon (ha már linkek, tessék: CN gas - Wikipedia)
-ZsOlTi-

#819 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:49

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 15:22

Link:

2. Wikipedia szerint is:

"

Na mostmár én is megszólalok.

A bibi az, hogy BruNi.
Nem Brumi. Az esetleg én lehetnék... ;)
(Persze ez (remélem) csak elírás volt. De nem hagyhattam ki.:))

Igen, lehet az olasz cég a jogtulajdonos, ennek ellenére mit is írt Zsolti?

Sem a felépítése, sem az anyagminősége nem olyan, mint a glock. Ugyanolyan gyenge minőség, mint az összes többi spiáter gázpisztoly.
Ez pedig az utolsó szóig igaz.

Ezzel a 2. ponttal mit is akartál kifejezni?
NINCS még egyszer leírom, NINCS olyan gázpisztoly-töltény, ami ciánt tartalmazna. Mivel az eléggé mérgező. Olyat meg nem igazán engedélyeznek, mivel a maradandó sérülések okozásának elkerülése a cél.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.