HWSW Informatikai Kerekasztal: HELP ME! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HELP ME! MSI i865PE Neo 2-V - Maxtor 80G HDD Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:44

HI!

Szeretnék kis segítséget kérni. A fent említett lapban, se bios, se win nem látja a vinyót. Próbáltam IDE kábelen, próbáltam SATA mobilrackben SATA kábelen, de semmi. Biosban SATA enabled, ez nem lehet a para, már csak azért sem, mert nem megy IDE kábelen sem. Sejtem, hgy egy BIOS refresh megoldaná a gondomat, találtam is az MSI honlapján de: Win XP os fut a gépen, ez alól kéne megcsinálnom a frissítést. Valaki eszközölt már ilyet? Ha igen szeretnék ebben némi segítséget kapni, mert azért tönkre vágni sem akarom a systemet. Ha valaki esetleg leírná mindezt lépésről lépésre, nagyon megköszönném.
Előre is köszi, üdv : Sub Port
" Yo, madafaka, me no lia'...hey! "

#2 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 14:33

Kap aramot az a hdd? :)

#3 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:27

Ha kap delejt a vinyó, jól is van jumperelve és mégsem ismerődik fel, akkor két lehetőség maradt:

1. Halott a vinyó.
2. User error.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#4 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:35

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 17:27

Ha kap delejt a vinyó, jól is van jumperelve és mégsem ismerődik fel, akkor két lehetőség maradt:

1. Halott a vinyó.
2. User error.

3. Nem ismeri fel a BIOS
4. Nincs rákötve az adatkábel
5. Rossz az adatkábel
6. Hidegben cipelték előtte
7. Hibás az integrált alaplapi ATA-vezérlő

stb. :rolleyes:
Rhino666

#5 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:37

Felpörög? :think:
Rhino666

#6 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 19:30

Re!

Persze, hogy kap áramot. Nem cipelték hidegben sem, mivel itt van 1.5 éve a lakásban. KOrábban egy másik konfigon tökéletesen működött, ez miatt is vagyok ilyen bosszús, mivel 80 Giga zenéről van szó.
De ez az új konfig valahogy nem akarja azt amit én. Áramot is kap, mert "felpörög", szal feltételezem, hogy a nagysága lesz a probléma a lapkának.
Köszönöm az eddigi tippeket, továbbra is várnék egy BIOS frissítési tippet a win XP alól, mert csak úgy ukk mukk fuck nem merek belevágni. Köszi : Sub

#7 Felhasználó inaktív   b4rn3y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 19:56

A laphoz elvileg egy vagy két cd-t adtak, amin megtalálható az msi liveupdate. azt nyomd fel és az megkeresi a lapodhoz való biost. Nekem is MSI van, csak azért tudom és nekem működött. A winyóhoz: nem tudom mi lehet a gond de sztem nem a bios miatt van. vidd el haverodhoz, ha ott sem működik akkor egyértelmű. Amúgy egy lehetséges ok: a tápkábelbe fordítva van bekötve az egyik vezeték, ezért az egyik szálon kevesebbet kap mint kéne, a másikon meg többet. A haverom csak 2 winyót sütött így meg. Sok szerencsét a bioshoz! ne félj tőle, nem harap.

#8 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 21:50

MÉg egy kis kiegészítés: ha a SATA mobilrackre kötöm, a boot megtörténik rendesen, csak nem látja a HDD-t se a bios, se a win. Viszont ha IDE kábelre teszem (tökmindegy, hogy master v. slave) be sem bootol a masina. Please help me!

#9 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 09:10

Na, akkor most már komplett konfig leírást kérnénk.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#10 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 09:53

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 10:10

Na, akkor most már komplett konfig leírást kérnénk.

Re! 

Intel P4 3.0 GHz (prescott), MSI i865 PE Neo 2-V, 2*512MB DDR (400MHz, Kingmax), Abit siluro GeForce4 Titanium4200 (128MB DDR), egy sony cd író, egy pineer dvd, egy 40gigás maxtor HDD, no és az ominózus 80Giga szintén maxtor HDD
Közben bios frissítést elvégeztem, de változatlanul semmi :( Nem nagyon vágom mi lehet, a régi konfigban simán ment ez a 80-as vinyó is... Valaki fejtse meg please a rejtélyt, mert nem szeretném bebukni azt a 80 gigányi zenét!!!

#11 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 09. 10:03

Idézet: Sub Port - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 21:50

MÉg egy kis kiegészítés: ha a SATA mobilrackre kötöm, a boot megtörténik rendesen, csak nem látja a HDD-t se a bios, se a win. Viszont ha IDE kábelre teszem (tökmindegy, hogy master v. slave) be sem bootol a masina. Please help me!

Bocsi ha "hülyének nézlek", de nem lehet hogy ugyanúgy van jumperolva mint a rendszer vinyó és ugyanazon a kábelen lógva "kiütik egymást"? :think:
Rhino666

#12 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:07

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 11:03

Bocsi ha "hülyének nézlek", de nem lehet hogy ugyanúgy van jumperolva mint a rendszer vinyó és ugyanazon a kábelen lógva "kiütik egymást"? :think:

Nem lehet. Mint korábban is írtam már, próbáltam master, slave cable select és sata ... De sehol nem látja. Jumper tuti ok, mert tényleg minden módját kipróbáltam....egyéb ötlet?

#13 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:12

Próba másik gépben.

#14 Felhasználó inaktív   Sub Port 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 13:31

Hi!

Újra itt... no sikerült azt kideríteni, hogy a vinyóm nem halt meg. (másik gép) Amit még felfedeztem a bios-ban az annyi lenne, hogy ha manuálisan próbálom a vinyó adatait megadni, akkor a sectors mezőben max 255 sectort tudok beállítani, az pedig megegyezik a 40-es maxtor vinyómmal pontosan. Mivel bios frissítésen túlvagyok, és MSI oldalán azt írja over 136Gb, de nekem mégsem ismeri fel. Annyit már elértem, hogy látja, de kiírja, hogy incompatible. No ezekután valaki tud valami okosat, hogy mit tegyek???
Thanks in advance!!!

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó