D-Link DSL-360T modem konfig oldala Milyen IP címen van?
Elküldve: 2006. 09. 05. 22:00
A segítségeteket kérném, egy, a topik címében írt modemmel kapcsolatban.
Pár napja cserélni próbáltuk egy ügyfél modemjét (Alcatel Speed Touch USB) egy D-Link DSL-360T-re, de sehogysem akart felállni a kapcsolat a DSLAM-mel. A splitter rendesen be lett kötve, próbáltuk több szűrővel is, de az eredmény ugyanaz: az ADSL Link LED meg se moccan, tehát meg sem próbál szinkronizálni a központtal, és a webes felületen is Disconnected áll a kapcsolat állapotánál...
Az illető ügyfél Invitel területen van, és azért kértek anno USB-s modemet, mert azt hitték, csak USB van a laptopjukon... 8-) Holott ott virít nem messze az USB portoktól az RJ-45-ös csati...
Telefonáltunk vagy négyszer-ötször az Invitel technikai ügyfélszolgálatára, és hát elég változó javaslatokat kaptunk a probléma megoldására. Épp ebben a topikban olvastam, hogy modemcserénél szükséges lehet a központ beállításain változtatni. Namost, ők váltig azt állítják, hogy ez nem igaz, biztosan nálunk van a hiba, mert ennek így működnie kellene... Az első nem kimondottan segítőkész helpdesk-es lerázott annyival, hogy "a modemen kell állítani, de nem mondhatja meg, hogy mit...". Másnap egy kicsit segítőkészebb kolléga elárulta a szükséges beállításokat, beírtam őket a modembe szépen. Minden lehetséges beállítást ellenőriztem, mind helyes. De még így sem történt semmi változás.
Firmware frissítés, újrakonfigurálás: változás nincs.
Újabb telefon: most azzal jöttek, hogy ha másik modem kell, akkor azt vegyük meg tőlük, csupán 10.000 Ft kiszállással együtt... De miért vegyünk mégegy modemet, ha már egyszer van?
A régi USB-s modemmel minden szép és jó, csak az a probléma, hogy messzebbre kéne vezetni az internetet a lakáson belül, a kábelezés már meg is van, csak ugye a modem nem működik.
Egyszerűen mindent megpróbáltunk már, de semmi.
Mi okozhatja ezt? Lehetséges, hogy MAC-szűrést használ az Invitel, csak épp letagadja (rákérdeztünk)?
Egyáltalán mire vannak a szabványok, ha nem lehet tetszőleges modemet haszálni a különféle telefontársaságok szolgáltatási területein?
Apropó: a két modem, amivel próbálkoztunk (egy DSL-360R-es, és egy DSL-360T-s változat) nálunk, T-Com területen hibátlanul működik... éppen ezért igazán nem értem, mi lehet a gond.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
Gergő
Elküldve: 2006. 09. 06. 11:17
Elküldve: 2006. 09. 06. 11:23
vagy itt, vagy hwswn vagy prohardveren megtalalod szerintem,
Elküldve: 2006. 09. 06. 11:35

Az én tippem mindenesetre ez. És persze én is tévedheted.

Ui. ha rákeresel Guglival az Alcatel modem pontos típus megjelölésére úgy is ki tudod találni melyik lesz a kettő közül.
Szerkesztette: shabba 2006. 09. 06. 11:39 -kor
Elküldve: 2006. 09. 06. 17:00
Nagyon meleg volt az R verzió(egy éjszakát torrentezett de nem dobott le).
Más kérdés:
A TELNET módon hogy lehet frissíteni a firmware-t?
köszi
Elküldve: 2006. 09. 06. 17:19
leszedtem a legutolsó .exe kiterjesztésű firmware-t innen volt linkelve.
Elindítottam kérte az IP.-t (192.168.1.1) a pass-t : Bridge és elindult de már elég sok perce megy 99%-os prociterheléssel de semmi....
valami 5let?
Elküldve: 2006. 09. 06. 18:52
Idézet: shabba - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:35

Ui. ha rákeresel Guglival az Alcatel modem pontos típus megjelölésére úgy is ki tudod találni melyik lesz a kettő közül.
Hát igen az egyik az amit Shabba írt a másik ugye a profil. Én ugyan az alcatel modemet nem ismerem mert ugye inviteles területen nem melózok de elképzelhető hogy ennek spéci profilja van hasonlóan a siemenshez. Bár siemens profillal láttam már más modemet össze szinkronizálni csak nem lehetett kapcsolódni meg folyton eldobta a szinkront. Ha ez egyaltalán nem is próbálkozik akkor itt az ANNEX es téma lesz a hunyó. Az ajánlott modemek listáján mi szerepel?? Mert tudtommal az invitel is használ több fajta modemet. Ha jól tudom Thomsont is.
Szerkesztette: Robi19 2006. 09. 06. 18:53 -kor
Elküldve: 2006. 09. 06. 21:56
Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 19:52
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget, másik megoldást választottunk, mert túl sokba kerülne ez így, hiszen gyakorlatilag egy Annex A-s modemet kéne venni, sőt, lehet, hogy még a DSLAM-en is állítani kéne, azt meg úgyse csinálják meg.
Marad az a megoldás, hogy a telefonkábelt átvisszük abba a szobába, ahol a gép van, és oda helyezzük el a régi Alcatel modemet. Így biztosan menni fog, és végre végetvetünk ennek a már lassan egy hete tartó sz*pásnak.
Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat, megint csak okosabb lettem!
Üdv:
Gergő
Elküldve: 2006. 09. 21. 14:58
a kérdés, mitől lehet, hogy a DSL-360R modemmel az 1Mbit-es sávszélességből hiányzik 200-300k rendszeresen? a sebességtesztek szerint (externet, datanet...) 750-860k között van a sávszélességem.
a telefonszerelő itthagyott egy DSL-360T Ver. B1-et, (amit sajnos vissza kell majd adnom neki) azzal megvan minden sávszél, tökéletesen lehet maximális sebességgel letölteni.. (125-130k-val a 360R 86,4-9xK-al szemben)
Zájc, nú págágyí!
Elküldve: 2006. 09. 25. 18:53
Idézet: Hater - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:58
a kérdés, mitől lehet, hogy a DSL-360R modemmel az 1Mbit-es sávszélességből hiányzik 200-300k rendszeresen? a sebességtesztek szerint (externet, datanet...) 750-860k között van a sávszélességem.
a telefonszerelő itthagyott egy DSL-360T Ver. B1-et, (amit sajnos vissza kell majd adnom neki) azzal megvan minden sávszél, tökéletesen lehet maximális sebességgel letölteni.. (125-130k-val a 360R 86,4-9xK-al szemben)
modem szétszed belső kicserél modem visszaad!

hajszárítózd le a belső matricákat és tedd át
Elküldve: 2006. 09. 25. 20:30
Idézet: ZaJanga - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 19:53

hajszárítózd le a belső matricákat és tedd át
ááá...ismerős a srác, nem akarok esetlegesen kicseszni vele:DD
Zájc, nú págágyí!
Elküldve: 2006. 10. 09. 06:30
Lenne egy problémám, a DSL kapcsolatommal, lehet hogy találkozott már valaki ilyen problémával.
Van 2 db külön tel.vonalam 2 db 6 Mb ADSL hozzáféréssel.
Az egyik vonalon (kb 2 hónapja) az ADSL kapcsolat álandóan megszakad és vissza sem tudok kapcsolódni.
Valamikor 5 percig megy a kapcsolat van mikor el megy 3 napig is egyfolytában.
Amikor megszakad, akkor a modem áramtalanítása sem segít a dolgon. Csak akkor tudok újra kapcsolódni, ha kirezetelem a modemet.
Próbáltam már modemet , router , szűrőt, kábelt cserélni, de mindengyikkel ugyan ez a helyzet.
A szolgáltató azt mondja, hogy náluk minden rendben van. Akkor hol lehet a hiba ????
D-link R es és T modemmel próbáltam.
(De miért csak reset után működik ???)
Kérlek aki tud segítsen nekem, mert már nagyon elkeseredett vagyok.
Elküldve: 2006. 10. 12. 16:06
Keresnék valakit aki tud segíteni újra feléleszteni a modememet.
DLink-360T
Próbáltam frissíteni ezzel:
DLinkEU_DSL-360T_V3.00B01T02.EU.20060220_upgradeB10.exe
frissítés közben megállt valami hibaüzenettel.
Azóta csak a power led világít, a frissítő program sem találja

Van valakinek ötlete?
Üdv.
Tamás
Elküldve: 2006. 10. 19. 06:55
A legújabb firmware van fent, tökéletesen működik alapbeállításokkal.
Viszont, ha PPPoE van beállítva, akkor is működik, meg minden amit beállítok.
De.
Ha ki-be kapcsolom a modemet, mindent elfelejt és visszaáll gyári beállításra (bridge, lan alapcím...).
Ez másnál is így van?
(HW: A3)
Elküldve: 2006. 10. 23. 00:06
Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 7:55
De.
Ha ki-be kapcsolom a modemet, mindent elfelejt és visszaáll gyári beállításra (bridge, lan alapcím...).
Ez másnál is így van?
nekem nem megy fel EAccest magyaráz, pedig jó az admin jelszó
help. !!!
Érdmes felrkani?
Jelenleg a V1.00B02T02.NE.V1.20040817 van fent..
Elküldve: 2006. 10. 23. 06:36
Idézet: Emre - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 1:06
help. !!!
Érdmes felrkani?
Jelenleg a V1.00B02T02.NE.V1.20040817 van fent..
Ha most semmi gondod nincs vele, akkor egyenlőre ne tedd fel.
Akkor kell majd, ha ADSL2+ lesz nálad. A T-COM nemsokára bevezeti itt-ott.
Nem emléxem hogy raktam fel, elég rég volt. De van hozzá egy részletes leírás, ha jól emléxem.
Elküldve: 2006. 10. 30. 21:23
Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 7:55
De.
Ez másnál is így van?
Hehe, én is rájöttem a megoldásra, csak el kellett olvasni a leírást.
Elküldve: 2006. 11. 05. 09:45
Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 7:36
Akkor kell majd, ha ADSL2+ lesz nálad. A T-COM nemsokára bevezeti itt-ott.
Nem emléxem hogy raktam fel, elég rég volt. De van hozzá egy részletes leírás, ha jól emléxem.
De én most akarom felrakni, de nem megy fel
Segítsetek !!!!!!!!!! lécci