HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link DSL-360T modem konfig oldala - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link DSL-360T modem konfig oldala Milyen IP címen van?

#121 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 05. 22:00

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, egy, a topik címében írt modemmel kapcsolatban.
Pár napja cserélni próbáltuk egy ügyfél modemjét (Alcatel Speed Touch USB) egy D-Link DSL-360T-re, de sehogysem akart felállni a kapcsolat a DSLAM-mel. A splitter rendesen be lett kötve, próbáltuk több szűrővel is, de az eredmény ugyanaz:  az ADSL Link LED meg se moccan, tehát meg sem próbál szinkronizálni a központtal, és a webes felületen is Disconnected áll a kapcsolat állapotánál...
Az illető ügyfél Invitel területen van, és azért kértek anno USB-s modemet, mert azt hitték, csak USB van a laptopjukon... 8-) Holott ott virít nem messze az USB portoktól az RJ-45-ös csati...
Telefonáltunk vagy négyszer-ötször az Invitel technikai ügyfélszolgálatára, és hát elég változó javaslatokat kaptunk a probléma megoldására. Épp ebben a topikban olvastam, hogy modemcserénél szükséges lehet a központ beállításain változtatni. Namost, ők váltig azt állítják, hogy ez nem igaz, biztosan nálunk van a hiba, mert ennek így működnie kellene... Az első nem kimondottan segítőkész helpdesk-es lerázott annyival, hogy "a modemen kell állítani, de nem mondhatja meg, hogy mit...". Másnap egy kicsit segítőkészebb kolléga elárulta a szükséges beállításokat, beírtam őket a modembe szépen. Minden lehetséges beállítást ellenőriztem, mind helyes. De még így sem történt semmi változás.
Firmware frissítés, újrakonfigurálás: változás nincs.
Újabb telefon: most azzal jöttek, hogy ha másik modem kell, akkor azt vegyük meg tőlük, csupán 10.000 Ft kiszállással együtt... De miért vegyünk mégegy modemet, ha már egyszer van?
A régi USB-s modemmel minden szép és jó, csak az a probléma, hogy messzebbre kéne vezetni az internetet a lakáson belül, a kábelezés már meg is van, csak ugye a modem nem működik.
Egyszerűen mindent megpróbáltunk már, de semmi.
Mi okozhatja ezt? Lehetséges, hogy MAC-szűrést használ az Invitel, csak épp letagadja (rákérdeztünk)?
Egyáltalán mire vannak a szabványok, ha nem lehet tetszőleges modemet haszálni a különféle telefontársaságok szolgáltatási területein?
Apropó: a két modem, amivel próbálkoztunk (egy DSL-360R-es, és egy DSL-360T-s változat) nálunk, T-Com területen hibátlanul működik... éppen ezért igazán nem értem, mi lehet a gond.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv:
Gergő
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#122 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 11:17

Semmi ötletetek nincs? Mindenképp meg kell venni az Inviteles modemet 10 ezerért?
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#123 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 11:23

shabba nevu foszert keresd meg, o ert az ilyesmihez altalaban.
vagy itt, vagy hwswn vagy prohardveren megtalalod szerintem,

#124 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 11:35

Mindenhez én sem értek. :) Egy tippem van de nem 100%. Emlékeimben valami olyasmi rémlik hogy Invitel az Annex A szabványt támogatja, Tíkom pedig tuti hogy az Annex B-t. Gondolom azért nem szinkronizál össze mert a kétféle Annex-et támogató kliens és szerver oldali készülék nem talál egymásra, csak akkor megy ha mindkét oldalon azonos Annex szabványú eszköz van. Esetleg ha átkapcsol az üszi valami műszakishoz akkor tőlük kérdezd meg melyik Annex-et támogatják Invitelnél, az biztos hogy a sima üszi erre nem fog tudni válaszolni, mert ilyen nem lesz leírva az elő rakott 20 legfontosabb kérdezz-felelek standard kérdésekbe.

Az én tippem mindenesetre ez. És persze én is tévedheted. ;)

Ui. ha rákeresel Guglival az Alcatel modem pontos típus megjelölésére úgy is ki tudod találni melyik lesz a kettő közül.

Szerkesztette: shabba 2006. 09. 06. 11:39 -kor

#125 Felhasználó inaktív   ZaJanga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 17:00

Köszi a megerősítést én is úgy találom hogy mindenképpen a T verzió marad!
Nagyon meleg volt az R verzió(egy éjszakát torrentezett de nem dobott le).

Más kérdés:
A TELNET módon hogy lehet frissíteni a firmware-t?

köszi

#126 Felhasználó inaktív   ZaJanga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 17:19

hmmm
leszedtem a legutolsó .exe kiterjesztésű firmware-t innen volt linkelve.
Elindítottam kérte az IP.-t (192.168.1.1) a pass-t : Bridge és elindult de már elég sok perce megy 99%-os prociterheléssel de semmi....
valami 5let?

#127 Felhasználó inaktív   ZaJanga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 17:45

nem sikerül frissíteni...
HELP pls

:respect:

#128 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 18:52

Idézet: shabba - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:35

Mindenhez én sem értek. :) Egy tippem van de nem 100%. Emlékeimben valami olyasmi rémlik hogy Invitel az Annex A szabványt támogatja, Tíkom pedig tuti hogy az Annex B-t.

Ui. ha rákeresel Guglival az Alcatel modem pontos típus megjelölésére úgy is ki tudod találni melyik lesz a kettő közül.

Hát igen az egyik az amit Shabba írt a másik ugye a profil. Én ugyan az alcatel modemet nem ismerem mert ugye inviteles területen nem melózok de elképzelhető hogy ennek spéci profilja van hasonlóan a siemenshez. Bár siemens profillal láttam már más modemet össze szinkronizálni csak nem lehetett kapcsolódni meg folyton eldobta a szinkront. Ha ez egyaltalán nem is próbálkozik akkor itt az ANNEX es téma lesz a hunyó. Az ajánlott modemek listáján mi szerepel?? Mert tudtommal az invitel is használ több fajta modemet. Ha jól tudom Thomsont is.

Szerkesztette: Robi19 2006. 09. 06. 18:53 -kor

#129 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 21:56

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 19:52

Hát igen az egyik az amit Shabba írt a másik ugye a profil. Én ugyan az alcatel modemet nem ismerem mert ugye inviteles területen nem melózok de elképzelhető hogy ennek spéci profilja van hasonlóan a siemenshez. Bár siemens profillal láttam már más modemet össze szinkronizálni csak nem lehetett kapcsolódni meg folyton eldobta a szinkront. Ha ez egyaltalán nem is próbálkozik akkor itt az ANNEX es téma lesz a hunyó. Az ajánlott modemek listáján mi szerepel?? Mert tudtommal az invitel is használ több fajta modemet. Ha jól tudom Thomsont is.

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget, másik megoldást választottunk, mert túl sokba kerülne ez így, hiszen gyakorlatilag egy Annex A-s modemet kéne venni, sőt, lehet, hogy még a DSLAM-en is állítani kéne, azt meg úgyse csinálják meg.
Marad az a megoldás, hogy a telefonkábelt átvisszük abba a szobába, ahol a gép van, és oda helyezzük el a régi Alcatel modemet. Így biztosan menni fog, és végre végetvetünk ennek a már lassan egy hete tartó sz*pásnak.

Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat, megint csak okosabb lettem!

Üdv:
Gergő

#130 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:58

DSL-360R B3-as HW Verziójú modemem van, erre cserélték az Externetnél az Askey-es csodát, emrt az nem is tudott szinkronizálni a központtal..

a kérdés, mitől lehet, hogy a DSL-360R modemmel az 1Mbit-es sávszélességből hiányzik 200-300k rendszeresen? a sebességtesztek szerint (externet, datanet...) 750-860k között van a sávszélességem.

a telefonszerelő itthagyott egy DSL-360T Ver. B1-et, (amit sajnos vissza kell majd adnom neki) azzal megvan minden sávszél, tökéletesen lehet maximális sebességgel letölteni.. (125-130k-val a 360R 86,4-9xK-al szemben)
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#131 Felhasználó inaktív   ZaJanga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 18:53

Idézet: Hater - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:58

DSL-360R B3-as HW Verziójú modemem van, erre cserélték az Externetnél az Askey-es csodát, emrt az nem is tudott szinkronizálni a központtal..

a kérdés, mitől lehet, hogy a DSL-360R modemmel az 1Mbit-es sávszélességből hiányzik 200-300k rendszeresen? a sebességtesztek szerint (externet, datanet...) 750-860k között van a sávszélességem.

a telefonszerelő itthagyott egy DSL-360T Ver. B1-et, (amit sajnos vissza kell majd adnom neki) azzal megvan minden sávszél, tökéletesen lehet maximális sebességgel letölteni.. (125-130k-val a 360R 86,4-9xK-al szemben)

modem szétszed belső kicserél modem visszaad! :-D

hajszárítózd le a belső matricákat és tedd át

#132 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:30

Idézet: ZaJanga - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 19:53

modem szétszed belső kicserél modem visszaad! :-D

hajszárítózd le a belső matricákat és tedd át

ááá...ismerős a srác, nem akarok esetlegesen kicseszni vele:DD
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#133 Felhasználó inaktív   petoczg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 06:30

Sziasztok!

Lenne egy problémám, a DSL kapcsolatommal, lehet hogy találkozott már valaki ilyen problémával.

Van 2 db külön tel.vonalam 2 db 6 Mb ADSL hozzáféréssel.
Az egyik vonalon (kb 2 hónapja) az ADSL kapcsolat álandóan megszakad és vissza sem tudok kapcsolódni.
Valamikor 5 percig megy a kapcsolat van mikor el megy 3 napig is egyfolytában.
Amikor megszakad, akkor a modem áramtalanítása sem segít a dolgon. Csak akkor tudok újra kapcsolódni, ha kirezetelem a modemet.
Próbáltam már modemet , router , szűrőt, kábelt cserélni, de mindengyikkel ugyan ez a helyzet.
A szolgáltató azt mondja, hogy náluk minden rendben van. Akkor hol lehet a hiba ????
D-link R es és T modemmel próbáltam.
(De miért csak reset után működik ???)
Kérlek aki tud segítsen nekem, mert már nagyon elkeseredett vagyok.

#134 Felhasználó inaktív   kovy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 16:06

Sziasztok!
Keresnék valakit aki tud segíteni újra feléleszteni a modememet.
DLink-360T
Próbáltam frissíteni ezzel:
DLinkEU_DSL-360T_V3.00B01T02.EU.20060220_upgradeB10.exe
frissítés közben megállt valami hibaüzenettel.
Azóta csak a power led világít, a frissítő program sem találja :(
Van valakinek ötlete?
Üdv.
Tamás

#135 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 06:55

Érdekes dolgot tapasztalok:
A legújabb firmware van fent, tökéletesen működik alapbeállításokkal.
Viszont, ha PPPoE van beállítva, akkor is működik, meg minden amit beállítok.
De.
Ha ki-be kapcsolom a modemet, mindent elfelejt és visszaáll gyári beállításra (bridge, lan alapcím...).
Ez másnál is így van?
(HW: A3)

#136 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 00:06

Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 7:55

De.
Ha ki-be kapcsolom a modemet, mindent elfelejt és visszaáll gyári beállításra (bridge, lan alapcím...).
Ez másnál is így van?

nekem nem megy fel EAccest magyaráz, pedig jó az admin jelszó

help. !!!
Érdmes felrkani?

Jelenleg a V1.00B02T02.NE.V1.20040817 van fent..
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#137 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 06:36

Idézet: Emre - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 1:06

nekem nem megy fel EAccest magyaráz, pedig jó az admin jelszó

help. !!!
Érdmes felrkani?

Jelenleg a V1.00B02T02.NE.V1.20040817 van fent..

Ha most semmi gondod nincs vele, akkor egyenlőre ne tedd fel.
Akkor kell majd, ha ADSL2+ lesz nálad. A T-COM nemsokára bevezeti itt-ott.

Nem emléxem hogy raktam fel, elég rég volt. De van hozzá egy részletes leírás, ha jól emléxem.

#138 Felhasználó inaktív   kovy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 18:58

Már megjavítottam, kérdésem tárgytalan!
Üdv.
Tamás

#139 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 21:23

Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 7:55

De.
Ez másnál is így van?

Hehe, én is rájöttem a megoldásra, csak el kellett olvasni a leírást.

#140 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 09:45

Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 7:36

Ha most semmi gondod nincs vele, akkor egyenlőre ne tedd fel.
Akkor kell majd, ha ADSL2+ lesz nálad. A T-COM nemsokára bevezeti itt-ott.

Nem emléxem hogy raktam fel, elég rég volt. De van hozzá egy részletes leírás, ha jól emléxem.

De én most akarom felrakni, de nem megy fel

Segítsetek !!!!!!!!!! lécci
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.