HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link DSL-360T modem konfig oldala - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link DSL-360T modem konfig oldala Milyen IP címen van?

#81 Felhasználó inaktív   niches 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 19:25

Sziasztok!
Nekem is a DSL-360T modemem van és szeretném beállítani, hogy ne kelljen állandóan csatlakoznom a nethez, hanem folyamatos legyen a kapcsolat. Routerem nincs így abban nem tudom beállítani, tehát a modemben kellene. Beállítás oldalt be tom hozni; a firmware verziója: V1.00B02T01.HU.20040403
Szóval a segítségeteket kérem, hogy mit kell beállítani (nem vagyok nagy guru a témában  :) )
Üdv: niches

#82 Felhasználó inaktív   Ligend 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 09:47

Idézet: niches - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 19:25

Sziasztok!
Nekem is a DSL-360T modemem van és szeretném beállítani, hogy ne kelljen állandóan csatlakoznom a nethez, hanem folyamatos legyen a kapcsolat. Routerem nincs így abban nem tudom beállítani, tehát a modemben kellene. Beállítás oldalt be tom hozni; a firmware verziója: V1.00B02T01.HU.20040403
Szóval a segítségeteket kérem, hogy mit kell beállítani (nem vagyok nagy guru a témában  :) )
Üdv: niches

Szeretném leszögezni, hogy nem javaslom a gyári szoftver lecserélését. Nem nem szereld magad akcióban vetted, akkor a modem nem a Te tulajdonod, tehat nem nyúlhatnál hozzá. Ha saját tulajdon, és valami balul sül el a frissítéskor, nem számít garanciális problémának, bár van mód a helyreállításra. Mivel írtad, hogy nem vagy járatos a témában, én nem vágnék bele a helyedben.

Ahhoz, hogy a modem PPPoE képes legyen, a gyári HU-s firmware nem elég. Egyszerűen nincs benne a támogatás, mindenképpen frissíteni kell. Egy korábbi hozzászólásban (április 19) megtalálhatod a friss firmware-t, ez nincs butítva. Ezt feltöltve megtalálhatod a PPPoE lehetőséget a webes menedzsment felületen. Megemlítendő, hogy a felhasználói név és a jelszó is "admin" lesz.

#83 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 23:44

Vettem egy ilyen DSL-360R típusú modemet, de nem sync-el (ennek az is lehet az oka, hogy leszerelés alatt van az ADSL-em, de még nincs leszerelve, szóval furcsa). Eredetileg nem a hozzá kapott (most már utólag megnézve fordított bekötésű) telefonkábelével csatlakoztattam, hanem rendes telefonkábellel. Tönkrevághattam ennyivel?

#84 Felhasználó inaktív   ze11er 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 13:18

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 23:44

Vettem egy ilyen DSL-360R típusú modemet, de nem sync-el (ennek az is lehet az oka, hogy leszerelés alatt van az ADSL-em, de még nincs leszerelve, szóval furcsa). Eredetileg nem a hozzá kapott (most már utólag megnézve fordított bekötésű) telefonkábelével csatlakoztattam, hanem rendes telefonkábellel. Tönkrevághattam ennyivel?

A "leszerelés alatt"-on mit ért a kolléga? A Telco oldalon igen gyorsan megoldják a kérdést :) elég 1szerű levenni az ADSL-t a telefondrótodról... Ha meg nincs a túloldalon eszköz, nem lesz mivel "összefütyülni".

Az mondjuk érdekes, hogy lassan szinkronizált össze nekem is eleinte, de kvázi "megtanulták" egymást :-)) és most már normálisan megy.

A telefondrót bekötése nem probléma, úgyis trafóra megy belül; ami problémás lehet, az a szűrő bekötése: van olyan, ahol a szimpla csatis vége a line, a másik kettő meg a telefon, illetve az ADSL-modem, és van olyan, ahol ez meg van valahogy kavarva...

#85 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 22:41

Már leszerelték. Előfizettem másikra. Nagy valószínűséggel ezért nem működött már tegnap sem.

Azon parázok, hogy a splitter és a modem közé nem a gyári "fordított" kábelt tettem hanem sima egyenes telefonkábelt és a modemnek ártottam ezzel. Nem értem miért jobb a fordított.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 05. 26. 22:47 -kor

#86 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 13:08

Teljesen mind1 milyen a telefonkábel! Itthon ISDN van meg a cégnél is ha azt fordítva kötöd a vonalra mármint az ISDN NT-t akkor egy jó ideig olyan lesz mintha meg lenne halva ugyanis egy darabig eltart hogy a  központ ISDN interfésze rájöjjön a "turpiszságra" és megfordítsa a polaritást. ADSL modemnél elvileg a vivőjel nem egyenáramú (és buspower sincs) szal ott mind1 a polaritás. A modemnek tuti nem lett baja ezek ellen sőt még durvább beavatkozások ellen is védve van.

#87 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 07:10

360R -es modem beallitasarol, illetve firmwarerol ha van valakinek infoja, ne habozzon es ossza meg a neppel!  :D
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#88 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 16:19

Közben lett új ADSL-em, modemnek nincs baja. Köszönöm a hozzászólásokat!

#89 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:23

Ez a modem egy HATÁR FOS! Minden nap újra kell indítanom mert felkúszik a lag 1000ms-ig (amikor egyéb forgalom nincs), használhatatlan. Szerintetek fw upgrade vagy vissza az eladónak?

#90 Felhasználó inaktív   314133 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 12:17

ez a 360r egy loveg fos!!!!
meg ugyis ledob a  netrol,hogy van aktiv kapcsolatom. ez a modem egy kesz idegjatekos vicc.
minel hamarabb beszerzek egy jobbat, mert ez fog az idegosztalyra juttatni, nem az elet.

#91 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:07

nem feltetlen a modem hibaja hogy gyenge a jel, nalam erdekes mod tokeletesen mukodik ez a "fos"
macbook air 2014

#92 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:45

Nálam is tökéletesen működött 3,5 évig a Siemens mert az modem. Gondok azóta vannak amióta ez van..

#93 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:00

Udv!

Volna nekem egy olyan kerdesem,hogy isp valtasnal vagyok,kaptam uj modemet egy 360R szemelyeben,de ha bedugom,nem szinkroniza,a status led folyamatosan vilagit,de ha visszadugom a regi siemens modemem,akkor roccenes nelkul megy.Mindezt egy hazon belul ket vegponton,ket modem produkalja.Mi lehet a bibi :confused: ?

#94 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:02

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 13:00

Udv!

Volna nekem egy olyan kerdesem,hogy isp valtasnal vagyok,kaptam uj modemet egy 360R szemelyeben,de ha bedugom,nem szinkroniza,a status led folyamatosan vilagit,de ha visszadugom a regi siemens modemem,akkor roccenes nelkul megy.Mindezt egy hazon belul ket vegponton,ket modem produkalja.Mi lehet a bibi :confused: ?

Az ADSL link/act LED villog szinkronizáció közben, majd folyamatosan világít ha nincs adatforgalom, ha van, akkor villog.

#95 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:37

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 13:02

Az ADSL link/act LED villog szinkronizáció közben, majd folyamatosan világít ha nincs adatforgalom, ha van, akkor villog.

Ez igy van nalam is,de status ledre azt irja manual,hogy villognia kene,de vilagit folyamatosan.Tovabba jon a hibauzi xp-tol,hogy nem tud csatlakozni.

Most olvasom,hogy neked is regifajta siemens modemed volt.Masik topicban tippkent azt kaptam,hogy regi siemens modemekhez mas profil volt a DSLAMban.Lehet,hogy ez a hiba?Neked nem volt problema atallasnal?

Szerkesztette: 20Joe20 2006. 06. 16. 12:39 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:48

Ezt már sajnos nem tudom utólag megmondani, mert amikor leadtam a Siemens-t akkor épp leszerelés alatt volt az egész. A Siemens még működött, pár órával később a D-LINK már nem (hogy addigra leszerelték vagy a DSLAM miatt azt nem tudom).

Javaslom, hogy add le a hibát a szolgáltatónak és ők majd elintézik.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 06. 16. 12:49 -kor

#97 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:57

Irtam supportnak egy mailt...kivancsi leszek,hogy mit mondanak.

#98 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:47

Valaki meg tudja mondani, hogy az egyes hardver verziók között mi a különbség?
(B0, B1...B3)

#99 Felhasználó inaktív   selmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:21

Hogyan tudnám az ADSL vonal szakadásait naplozni. Akinek sikerült elérni a modem config oldalát, attol megkérdezném hogy milyen opciokat látott, esetleg status, log vagy valami ilyesmivel nem találkozot.

#100 Felhasználó inaktív   ftamas78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 13:07

Sziasztok!

A DSL 360T-s modemmel kapcsolatban lenne még kérdésem. Végigolvasgattam ezt a témát, de nem kaptam rá választ.
Telnettel nem tudok belépni, nem fogd el semmilyen általatok írt jelszót.
SW frissítésnél és a program jelszót kér. Emlegettétek a reset gombot. Azt hol találom rajta? Szét kell hozzá szedni belül van? (nem gond szétszedem ha szükséges).
Nem törlődik ezzel más beállítás, ugyanúgy fogom tudni haszálni mint eddig? ÉS a firmware frissítéssel is?
Ja és csak telnettel tudtam belépni, WEB-es felületen nem akar. Ebben tudtok segíteni? Ja és valaki említette, hogíy fix IP címet kell megadni és a default gw (átjáró) és akkor 192.168.1.2. Sajnos úgy sem működött hanem traceruoteval tudtam meg az IP címét a dinamukis IP cim kiosztásnál. Ez miért lehet?

Köszönöm előre is

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.