HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link DSL-360T modem konfig oldala - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link DSL-360T modem konfig oldala Milyen IP címen van?

#361 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 19. 21:06

Idézet: szabi777 - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 11:25

Valami gebasz lehet a gépemen mert screenshotot nem tudtam csinálni!
Majd még próbálkozom!
Látatlanba nincs ötleted?

látatlanba nemigen van:(
Per Aspera Ad Astra

#362 Felhasználó inaktív   DNO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 17:12

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy az elméletileg 5mbit downstream kapcsolatom csak 512/384 kbit-en csatlakozik, és ténylegesen 40kbye/sec a letöltési sebességem.Régen T-comnál voltam előfizető, és 1 mbit volt a max amit elértema  kapcsolatommal, de hihetetlen instabil volt(ha telefonáltak, megszakadt a net meg ilyesmi).Amint lejárt a hűségnyilatkozatom, átmentem a Tvnethez.itt egy darabig 1 mbit volt, de ugyan ugy, hol instabil, hol stabil...változo.Aztán most, mikor másoknak megemeltéka  sávszélességet, nekem csökkentették 512kbit/s -re.A ügyfélszolgálatos azt mondja, túl messze vagyoka  központtól.Tegnap előtt, felmentema  pingem, úgy 60ms-mal.Gondoltam h a szokásos, felhivtam őket h tegyék vissza fast path-re, merthogy nekem az megfelelőbb, mivel inkább a ping érdekel mint a stabilitás.Azt mondták, hogy ez most nem ettől van, hanem mert fejlesztés történt az én központomban, mostmár ADSL2 van, vagy micsoda, és hoyga  modememnek egy firmware update kéne, ezután stabilabb lesz, és szélesebb a sávszélesség.Mondom okay.Nagy nehezen megtaláltama  firmware update-et modememhez(DSL-360T A3).Hopp, miután rájöttem ilyesmikre h device IP stb, rányomtam a next gombra, és a folymaat közepén hibaüzi, modem halott....csak a power led égett.Felhivtam TVnet-et, mondták h náluk lehet kapni 360R-t, ami alapbol támogatja ezt az ADSL2-t.Elmentem, vettem egyet.hazajövök, bedugom , úgyan az mint volt, ~400kbit/sec.
és ezekután tévedtem ide.DSL-360T-m újra müködőképes, hála az ftp-s adam2-s okosságnak.
Kérdésem: Szerintetek mit kéne csinálnom hogy 5mbit legyena  kapcsolatom.TVnetesek azt mondják, náluk 5mbiten vagyok, tehát vszinuleg itt van a probléma.Mia  teendő?Van 2 modemem: T és az R verzió.Melyiket használjam?

Kössz előre is a válaszokat, és h elolvastátok ezt a maszlagot, amit 1 egész napos modem hercehurca után írok.

#363 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:15

részvétem, de nézzük..

előszöris csinálj mindkét modemmel egy-egy screenshotot, hogy milyenek szerintük a vonalai paraméterek.. a 360t-hez le van írva itt, hogy hogy kell (pár hsz-szel előrébb), a 380r-hez töltsd le az sm50b, vagy milyen progit...
Per Aspera Ad Astra

#364 Felhasználó inaktív   DNO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 19:08

Na szóval, megcsináltam a scrshootokat, viszont láttam valami érdekeset, mikor rebootoltam a modemet, az uploadspeedem felugrott 500kbit körülire, és ugy is maradt...lol.16 óra körül még csak 14-el töltötem fel, mostmár 50K...csak tudnám mitől változott..
Na szóval a screenek:
360T-vel:
Kép

360R:
Kép

a tényleges letöltési sebességem az mostmár 50K/sec.De tegnap még csak 40 volt o_o

Szerkesztette: DNO 2007. 04. 20. 19:17 -kor

#365 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 08:32

huhh, hát így első körben az a probléma, hogy elég messze lakhatsz a központtól... érzésre olyan 4km-re, ami igencsak az adsl határait feszegeti... sajnos sokkal jobb eredményekre nemnagyon számíthatsz.. adsl szűrő van ugye? kábelek rendben vannak?

amúgy kár volt szolgáltatót váltani, mert a kábel attól sajna nem lesz rövidebb:(

mondjuk az a 43-as transmit power elég érdekes...

szerk: megpróbálhatnád azért azt a 360t-t mégegyszer megflesselni (tűzfal legyen kikapcsolva, és fix ip-ről), hátha azzal jobb lesz..

Szerkesztette: Sumi 2007. 04. 21. 08:55 -kor

Per Aspera Ad Astra

#366 Felhasználó inaktív   DNO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 10:19

Hát igen....a tvnetes csóka azt mondta hogy 3,5 km.
2db szűrő is van a modem előtt, régebben azt mondtáka  szakadásokra, hoyg csak szűrőhiba lehet.
Sokat próbáltam megflesselni, nem megy.Mindig meghal.Legalábbis ez a firmware nem akar felmenni.

#367 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 10:46

Idézet: DNO - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 11:19

Hát igen....a tvnetes csóka azt mondta hogy 3,5 km.
2db szűrő is van a modem előtt, régebben azt mondtáka  szakadásokra, hoyg csak szűrőhiba lehet.
Sokat próbáltam megflesselni, nem megy.Mindig meghal.Legalábbis ez a firmware nem akar felmenni.

énis ezzel szívok, ekkora attenuationnal és ilyen kicsi SNR-el örülj, hogy megy..
énis kb 4km-re vagyok a központtól, 4M helyett max 1280on szinkronizál a modem (360R), most 832-n tette..

augusztus végén lejár az 1 évem, aztán váltok is kábelre :(
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#368 Felhasználó inaktív   DNO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 10:51

az még mindig jobb mint az 5 mbit helyett a 380kbit...jó mondjuk mostmár legalább 512.
Amugy sikerült flahelnia  modemet, fixip,tűzfalak ki, és corrupt image mód.Azaz érdekes hoyg tegnap ugyan így próbáltam, és nem jött össze..no mindegy, szóval firmware update megvolt a 360T-n.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Akkor inkább ezt használjam, mitn a 360r-t?

#369 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 18:36

Idézet: DNO - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 11:51

az még mindig jobb mint az 5 mbit helyett a 380kbit...jó mondjuk mostmár legalább 512.
Amugy sikerült flahelnia  modemet, fixip,tűzfalak ki, és corrupt image mód.Azaz érdekes hoyg tegnap ugyan így próbáltam, és nem jött össze..no mindegy, szóval firmware update megvolt a 360T-n.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Akkor inkább ezt használjam, mitn a 360r-t?

szerintem egy megoldás van nálad, hogy megkéred őket, hogy rakjanak át egy 1 megás profilra, amiért kevesebbet kell majd fizetned, illetve hogy valami más szolgáltatásra váltassz (nem adsl-re)
Per Aspera Ad Astra

#370 Felhasználó inaktív   DNO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 19:39

éppenséggel 3-4 hónap múlva költözök, szal ezzel meg is oldom a  dolgot. :-)
Azért köszönöm a  segítségeteket, bár kár, hoyg nem azekőtt olvasgattam ezta  fórumot, mielőtt megvettema  360R-t 7200,- ért :D

#371 Felhasználó inaktív   warp_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 11:00

Idézet: craft - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:19

Ahol tudok segitek :-)

Korábbi 2MB-os sávszélességet cseréltem 8MB-ra. Betettek egy dsl-360T-t és azóta kínlódok a sebességgel, amely 3,5MB-nál nem ment fejjebb...
A T-Com szerint 1,9km-re vagyok a fejponttól. Lehet, hogy ez valóban ok vagy próbálkozzak saját modemmel (pl. dsl-380T?....

#372 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 04:24

ennél egy kicsit többet is írhatnál, pl rakj be screenshtot a DSL status-ról!!
Per Aspera Ad Astra

#373 Felhasználó inaktív   prokics 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:19

Hi!

Nos a kérdés az lenne, hogy ha ilyen modemem van és rakni akarok hozzá routert akkor a modemet is konfigolni kell? ha igen akkor mit? mert nekem most nagyon nem akar menni a dolog!

#374 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 04:16

Idézet: prokics - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 19:19

Hi!

Nos a kérdés az lenne, hogy ha ilyen modemem van és rakni akarok hozzá routert akkor a modemet is konfigolni kell? ha igen akkor mit? mert nekem most nagyon nem akar menni a dolog!

nem kell configolni a modemet (feltéve, hogy a gyári t-comos firmware van rajta).. csupán a routert kell pppoe módba rakni, beírni a hitelesítési szarokat, és mennie kell..
Per Aspera Ad Astra

#375 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 11:37

Adott egy A3 verzios 360T, erre probalom felrakni a 3.00-as fw-t, de allandoan elszall ezzel a hibauzenettel:

Osszes letezo tuz/viz/levegofal kikapcsolva, gepem 192.168.1.7-nek konfiguralva, mas IP-je nincs.
Default gateway, DNS-t mar kinomban kiszedtem, de tovabbra sem megy.

Van valami otletetek ra?

Ps: Corrupted Image modban nem talalja a modemet bedugas utan :(

Csatolt fájl:

#376 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 11:54

Na, sokadik probalkozasra corrupted modban megcsinalta.

Uj kerdes: modulation-t mire kell rakni? Eredetileg GDMT-n volt, de most nem latok olyan opciot.
ADSL2+ (ITU 992.5)-tel nem csatlakozik...

ADSL (ITU 992.1)-gyel meg lassabb lett, mint fw frissites elott volt :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 12. 11:57 -kor

#377 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 12:11

ADSL (Multimode)-ra rakjad:) tutira van benne ilyen.. de ki mondta amúgy, hogy gyorsabb lesz a frissítéstől?
Per Aspera Ad Astra

#378 Felhasználó inaktív   Random_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 21:36

Sziasztok!

Van ez a mesés D-Link DSL-360R modemem hétfő óta. A netem folyamatosan szakad van amikor néhány percenként. Router van a gép és a modem közé dugva és a router tárcsáz. Amikor azt állítja él connected akkor se megy a net a számítógépemen.

Tudtok adni egy jó tanácsot? Ha lehet a kidobáson kívül. Szereld magad akciós a T-Online-t érdemes piszkálni?

#379 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 04:25

Idézet: Random_ - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 22:36

Sziasztok!

Van ez a mesés D-Link DSL-360R modemem hétfő óta. A netem folyamatosan szakad van amikor néhány percenként. Router van a gép és a modem közé dugva és a router tárcsáz. Amikor azt állítja él connected akkor se megy a net a számítógépemen.

Tudtok adni egy jó tanácsot? Ha lehet a kidobáson kívül. Szereld magad akciós a T-Online-t érdemes piszkálni?

meg kéne nézni egy speedmodemmel (sm50b)-vel a vonali paramétereket, és megmutatni a képet...

http://www.webtemp.o....php?page=sm50b

letölt, routert kiiktat, program elindít, hagyod futni egy darabon, aztán print screen, és feltöltöd valahova a képet, majd belinkeled ide.

Szerkesztette: Sumi 2007. 05. 25. 04:26 -kor

Per Aspera Ad Astra

#380 Felhasználó inaktív   Random_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 05:02

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 4:25

meg kéne nézni egy speedmodemmel (sm50b)-vel a vonali paramétereket, és megmutatni a képet...

http://www.webtemp.o....php?page=sm50b

letölt, routert kiiktat, program elindít, hagyod futni egy darabon, aztán print screen, és feltöltöd valahova a képet, majd belinkeled ide.

Nem igazán találja a modemet.
Csak azt írja Querying modem

Pedig most is a modemen keresztül netezek és nincs router.

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.