HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link DSL-360T modem konfig oldala - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link DSL-360T modem konfig oldala Milyen IP címen van?

#421 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:23

Idézet: öhöm - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 6:58

helló mindenki,

eddig Siemens-ünk volt, az megadta magát, most vettünk egy sima 360R-t. a következő problémám van vele:
ha távoli asztali elérést akarok megvalósítani, akkor nem hajlandó átengedni a forgalmat. A routerem miatt a 11111-es portra van beállítva, de eddig a Siemens-sel ment rendesen. Egy pár napig volt nálam kölcsönbe egy 360T, azon sem ment. Ötletek? Standard port? Vagy a D-link nem engedi át ezt a protokolt?
:(

ennek semmi köze a modemhez, ott valami más probléma lesz!!
Per Aspera Ad Astra

#422 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:24

Idézet: szidomingo - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 15:38

sziasztok!!

miutan eltoltottem 3 orat a topic olvasasaval, en is nekivagtam a dsl 360T-re felrakni a 20060220-as EU-s firmware-t. kicsit megizzasztott, de kellokeppen ki lett mar itt vesezve a tema, ugyhogy mindenre talaltam valaszt.  ;)

viszont ezzel az uj firmware-rel kisebb gondjaim akadtak dsl360T-t routerkent hasznalni (amikor a dsl 360 PPPoE-zik, always on modban). minden pofas amig a gep van direktbe rakotve az adsl modemre, erdekes modon nem a DHCP altal megadott 192.168.1.x tartomanyban oszt IP cimet, hanem a sajat IP cimet adja át a gépnek (ugy mintha Bridge modban lenne) - azaz a DHCP szerverem a kapcsolatok tulajdonsagai kozott 192.168.1.1, viszont az IP cimem 81.183.108.126  :confused:  De legalabb latom a nagyvilagot, es megy az internet.

Ha viszont a linksys routeremet lokom be (dinamikus IP cimmel, hogy a modemtol kapja) a DSL moge es arra teszem a gepet, akkor mindennek vege. Meg magat a DSL-t sem tudom elerni. A legfurcsabb az viszont, hogy ha az ADSL meg nincsen beloggolva a T-Comhoz akkor minden szepen mukodik, es minden pingelhető, elerhető. Csak amikor a DSL doboz megkapja a kulso IP cimet, akkor omlik ossze az egesz LAN.

zeller blogjan olvastam, mintha o is valami hasonlo gonddal kuszkodott volna.
Tapasztalatok, otletek? Sikerult valakinek mar routerkent az DSL 360T beuzemelnie?

ha már van egy linksys routered, akkor jobban jársz, ha inkább az csinálja a pppoe-t, és a modem bridge-ben van!
Per Aspera Ad Astra

#423 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:27

Idézet: ApeeT - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 13:18

aztán megoldodott, a windows tüzfala fogta meg, kikapcsoltam és utánna jó lett.

igen arra mindenképpen figyelni kell, hogy a tűzfal ki legyen kapcsolva, és statikus ip beállításokat használj (ne dhcp-t)
Per Aspera Ad Astra

#424 Felhasználó inaktív   szidomingo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 10. 22:44

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 7:24

ha már van egy linksys routered, akkor jobban jársz, ha inkább az csinálja a pppoe-t, és a modem bridge-ben van!

Kosz Sumi a valaszt! Csinalnam en ugy, illetve csinaltam mar, de amikor a router PPPoE/zik, akkor valami miatt a letoltesi sebessegem tizedere esik (felfele irany valtozatlan...). Probaltam mindenfajta beallitast buheralni, de sehova sem jutottam el :confused: Nem tudom hogy vajh a router PPPoE/jevel van e gond, vagy a D-linknek nem jon-e be. Otletek?

Szerkesztette: szidomingo 2008. 05. 10. 22:45 -kor

#425 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 06:27

Idézet: szidomingo - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 23:44

Kosz Sumi a valaszt! Csinalnam en ugy, illetve csinaltam mar, de amikor a router PPPoE/zik, akkor valami miatt a letoltesi sebessegem tizedere esik (felfele irany valtozatlan...). Probaltam mindenfajta beallitast buheralni, de sehova sem jutottam el :confused: Nem tudom hogy vajh a router PPPoE/jevel van e gond, vagy a D-linknek nem jon-e be. Otletek?

csodák nincsenek, szal biztos valami beállítási hiba a routeren.. esetleg ha van msn-ed, vegyél fel: rendszergazda@mail.ru, vagy írj pü-t, és elszöszölünk vele:)
Per Aspera Ad Astra

#426 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 12:26

ADSL2+-ban használja valaki ezt a modemet és mennyire stabil a 2006.02.20 firmware-rel a sebesség? (Szakadozás, stb.?)  :think:

(12-18 MBit/sec vagy 24Mbit-es ADSL-nél)

#427 Felhasználó inaktív   thali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:00

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék,hogy a régi /vagy a legjobb/ fw 360T T-com visszarakásában tudtok  segiteni.?

Most frissitetem a 2006.02. EU-s ra és lassult a sebesség, az én modemem az A3 verzio

Köszi

#428 Felhasználó inaktív   tuci2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 20:59

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. A probléma a következő, egyik ismerősöm rendelt egy szereld magad csomagot az Externettől (1Mbit). A modem amit tőlük vett egy DSL-360R. Gyakorlatilag a bekötéstől (kb 2 hónapja) kezdve sok gond van vele. Állandóan szakadozik a vonal, valamikor egy napot is kibír, mostanában pedig szinte 5 percenkén megszakad. Szakadás után a kapcsolatjelző ikon nem tűnik el, hanem azt jelzi, hogy még kapcsolatban van, viszont a net meghal. ezután kb. 5 percig nem lehet újrakapcsolódni. Mostanában már csatlakozni sem nagyon lehet. Azt írja ,hogy "a távoli számítógép nem válaszol". Betelefonált az Externetnek, de nem változott semmi. Nem hiszem a központ távolságával lenne baj, mert tőlem kb. 500 m-re lakik és nekem 8Mbit-es Externetem van, azzal semmi probléma nincs. Igaz nekem 380T-m van. Szűrő és telefon van a vonalon.

Csináltam screenshotot a SM50B-vel.

Link:  http://www.dashdyno...._screenshot.jpg

Hátha kiderül valami belőle, én  a modemre gyanakszom.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv!
István

#429 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 18:59

380T-t atviszed vagy nalad kiprobaljatok a 360R-t.
1. 380T-vel is rossz / 360R nalad nem szakad, akkor vonalhiba. Externetnek lejelenteni hibara.
2. 380T-vel jo / 360R nalad is szakad, akkor pedig uj modem kell. Elmeletileg  az Externetnek cserelnie kell garanciaban vagy ha nem vasarolt modem, akkor azert mert az Externet tulajdona.

#430 Felhasználó inaktív   thali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 07:00

Idézet: tuci2 - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 20:59

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. A probléma a következő, egyik ismerősöm rendelt egy szereld magad csomagot az Externettől (1Mbit). A modem amit tőlük vett egy DSL-360R. Gyakorlatilag a bekötéstől (kb 2 hónapja) kezdve sok gond van vele. Állandóan szakadozik a vonal, valamikor egy napot is kibír, mostanában pedig szinte 5 percenkén megszakad. Szakadás után a kapcsolatjelző ikon nem tűnik el, hanem azt jelzi, hogy még kapcsolatban van, viszont a net meghal. ezután kb. 5 percig nem lehet újrakapcsolódni. Mostanában már csatlakozni sem nagyon lehet. Azt írja ,hogy "a távoli számítógép nem válaszol". Betelefonált az Externetnek, de nem változott semmi. Nem hiszem a központ távolságával lenne baj, mert tőlem kb. 500 m-re lakik és nekem 8Mbit-es Externetem van, azzal semmi probléma nincs. Igaz nekem 380T-m van. Szűrő és telefon van a vonalon.

Csináltam screenshotot a SM50B-vel.

Link:  http://www.dashdyno...._screenshot.jpg

Hátha kiderül valami belőle, én  a modemre gyanakszom.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv!
István

szia!

Az általad linkelt képen is látható, hogy tartósan alacsony az SNR értéked.és 14.50 körül, amikor a szint leeseik 6.5 db alá, leáll az adatforgalmad.

Érdemes a szolgáltatónál jelezni a hibát, mert egy érpárcsere orvosolhatja a vonali paramétereket.

Másik modememmel, is megpróbálhatód, mert vannak azonos tipuson belül is, komoly eltérések.

#431 Felhasználó inaktív   tuci2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 14:43

Sziasztok!

Még egyszer be lettt jelentve a hiba, és most kivételesen 1 nap múlva kijött egy szerelő. Kiderült, hogy az emeleten is volt még egy telefon (amiről nem tudtam), kihúzta és úgy tűnik most műxik. 
Köszönöm a gyors válaszokat.

Üdv!
István

#432 Felhasználó inaktív   q-pack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 18:22

Hali mindenki, olyan problémám lenne, hogy van egy D-link DSL-360R típusú modemem és szeretnék beállításokat eszközölni rajta + portot nyitni meg ilyenek csak nem tudom a beállítási felületet megnyitni sehogyan tudna valaki segíteni?

#433 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 07:47

Idézet: q-pack - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 19:22

Hali mindenki, olyan problémám lenne, hogy van egy D-link DSL-360R típusú modemem és szeretnék beállításokat eszközölni rajta + portot nyitni meg ilyenek csak nem tudom a beállítási felületet megnyitni sehogyan tudna valaki segíteni?

nincs beállítási felülete, és minden port nyitva van rajta, mivel bridge-ként működik.
Per Aspera Ad Astra

#434 Felhasználó inaktív   q-pack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 09:51

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 7:47

nincs beállítási felülete, és minden port nyitva van rajta, mivel bridge-ként működik.

Lényegében én egy web servert szeretnék csinálni csak kellene hozzá fix ip vagy fix nyitott port amit megadnék állando utnak mert így mindig cserélget kell az ip-t a dyn-ben akkor most mi a teendő? router vagy esetleg másik modem?

#435 Felhasználó inaktív   ati05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 07:51

Helló!

Az lenne a problémám, hogy van egy 360-r modemem és valahogy nem úgy muzsikál ahogy kéne. A jelenség az hogy szakadozik, nem hozza a sebességet stb. Szolgáltatótól már két szervízes is volt itt, de nem tudtak vele mit kezdeni  :(

Lefutattam egy sm50b-t de irdatlan sok hibát dobott ki, mondjatok légyszíves véleményt erről. sm50b kép

Szerkesztette: ati05 2008. 07. 22. 07:53 -kor

#436 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 08:44

Idézet: ati05 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 8:51

Helló!

Az lenne a problémám, hogy van egy 360-r modemem és valahogy nem úgy muzsikál ahogy kéne. A jelenség az hogy szakadozik, nem hozza a sebességet stb. Szolgáltatótól már két szervízes is volt itt, de nem tudtak vele mit kezdeni  :(

Lefutattam egy sm50b-t de irdatlan sok hibát dobott ki, mondjatok légyszíves véleményt erről. sm50b kép

tyhű, azért a 63,5-es csillapítás nagyon brutál:) jó messze lehetsz a központtól.. csoda, hogy engedtek így adsl-t kiépíteni
Per Aspera Ad Astra

#437 Felhasználó inaktív   ati05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 08:59

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 9:44

tyhű, azért a 63,5-es csillapítás nagyon brutál:) jó messze lehetsz a központtól.. csoda, hogy engedtek így adsl-t kiépíteni

Szóval sok jóra ne számítsak?? Annó volt balhénk T-commal de akkor találtak egy rossz kötést és jó lett a net... Azt nem tudom hogy hol lehet a központ, de azt tudom hogy a kábelezés egy nagy rakat gagyi  :( Ilyenkor szerinted mit lehet tenni, addig hívogassam a hibabejelentőt, amíg egyszercsak nem talál valaki egy rossz kötést?

Érdekes módon ez a net majd 3 évig gond nélkül üzemelt ebben az álapotban...

#438 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:08

Idézet: ati05 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 9:59

Szóval sok jóra ne számítsak?? Annó volt balhénk T-commal de akkor találtak egy rossz kötést és jó lett a net... Azt nem tudom hogy hol lehet a központ, de azt tudom hogy a kábelezés egy nagy rakat gagyi  :( Ilyenkor szerinted mit lehet tenni, addig hívogassam a hibabejelentőt, amíg egyszercsak nem talál valaki egy rossz kötést?

Érdekes módon ez a net majd 3 évig gond nélkül üzemelt ebben az álapotban...

más net lehetőség nincs? pl upc?

amúgy igen, hívogasd őket, jobb ötletem nincs
Per Aspera Ad Astra

#439 Felhasználó inaktív   ati05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:06

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 13:08

más net lehetőség nincs? pl upc?

amúgy igen, hívogasd őket, jobb ötletem nincs

Hát talán kábeltv-s net van... Most annyit értem el hogy hoznak egy új modemet, bár ettől szerintem nem fog semmi sem javulni. A legnagyobb gáz az hogy a munkához feltétlenül kell a net, így mikor szakadás van falra tudnék mászni.

#440 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:27

Idézet: ati05 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:06

Hát talán kábeltv-s net van... Most annyit értem el hogy hoznak egy új modemet, bár ettől szerintem nem fog semmi sem javulni. A legnagyobb gáz az hogy a munkához feltétlenül kell a net, így mikor szakadás van falra tudnék mászni.

esetleg valami mobilnet backupnak?
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.