HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 19:03

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:48

De bizony mondom. Mert? (Korábban amúgy volt már sikeres írásom vele.)

A legújabb Nero se a sikeres fájl módú DL film írásról híres, hát még a régebbiek.

#162 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:23

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 20:03

A legújabb Nero se a sikeres fájl módú DL film írásról híres, hát még a régebbiek.

Nézd, lehet hogy igazad van, de a "sima" írással kapcsolatban is sokat és sokan pocskondiázták a Nerot (5-öset) miközben én vígan, gond és panasz (ide értve a szűk haveri kört is) nélkül használtam erre a célra.
Mondjuk az tény hogy a jelen esetre vonatkozóan a potenciális gyanúsítottjaim körét kettőre szűkítettem és az egyik a Nero (a másik az IFOedit).

#163 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 22:37

Sziasztok!

Egyik árlistában láttam MIGA szitázású lemezeket TYG02 middel. Tudtok erről a lemezről vmit? Érdemes megvenni, tényleg Taiyo Yuden, vagy óvakodni kell tőle, mert hamisítvány?

A másik kérdésem az lenne, hogy mennyire érzékenyek a szitázatlan lemezek? Nyugodtan lehet rájuk alkoholos filccel írni?
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#164 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 22:49

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:37

Egyik árlistában láttam MIGA szitázású lemezeket TYG02 middel. Tudtok erről a lemezről vmit? Érdemes megvenni, tényleg Taiyo Yuden, vagy óvakodni kell tőle, mert hamisítvány?

A 100 Ft-os ár alapján nagy valószínűséggel hamisítvány, sajnos eléggé elterjedtek az utóbbi időben a TY médiakóddal ellátott dzsunka lemezek. :(
Persze ha szerencséd van, akkor lopott és igazi TYG02. :D

Idézet

A másik kérdésem az lenne, hogy mennyire érzékenyek a szitázatlan lemezek? Nyugodtan lehet rájuk alkoholos filccel írni?

Szerkezetükből adódóan a DVD lemezek felső felülete sokkal kevésbé "érzékeny" mint a CD-lemezeké, úgyhogy én egy CD-markerrel bevállalnám a szitázatlant is. ;)

#165 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 23:13

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:49

A 100 Ft-os ár alapján nagy valószínűséggel hamisítvány, sajnos eléggé elterjedtek az utóbbi időben a TY médiakóddal ellátott dzsunka lemezek. :(
Persze ha szerencséd van, akkor lopott és igazi TYG02. :D

Szerkezetükből adódóan a DVD lemezek felső felülete sokkal kevésbé "érzékeny" mint a CD-lemezeké, úgyhogy én egy CD-markerrel bevállalnám a szitázatlant is. ;)

:(
Akkor asszem nem vállalom be.

Ezer köszönet!  :respect:
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#166 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:47

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 1:19

Üdv!

Felmerült bennem a DVD-író vásárlásának gondolata és ebben szeretnék tanácsot kérni.
Alapvetően nem fontos számomra a legújabb technológia, a 16-szoros írási sebesség, DL, stb, stb. Amire használnám: szimpla DVD-k írására. (Ki nem találtátok volna, ugye?! :D )
Tehát megtenné egy 8-szoros író is. Kérdés viszont, hogy milyet vegyek? Eddig a Pioneer és a Plextor márkákra gondoltam. (LG-ven nem óhajtok p*cs*lni.) A Pioneer olcsóbb, a Plextor talán megbízhatóbb.
Ti mit ajánlanátok?

Köszi előre is!

Köszi a segítséget... :mad:
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#167 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 19:59

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 1:19

Üdv!

Felmerült bennem a DVD-író vásárlásának gondolata és ebben szeretnék tanácsot kérni.
Alapvetően nem fontos számomra a legújabb technológia, a 16-szoros írási sebesség, DL, stb, stb. Amire használnám: szimpla DVD-k írására. (Ki nem találtátok volna, ugye?! :D )
Tehát megtenné egy 8-szoros író is. Kérdés viszont, hogy milyet vegyek? Eddig a Pioneer és a Plextor márkákra gondoltam. (LG-ven nem óhajtok p*cs*lni.) A Pioneer olcsóbb, a Plextor talán megbízhatóbb.
Ti mit ajánlanátok?

Köszi előre is!

Ha nem gond, hogy 40-eres kábelre érdemes kötni, akkor szerintem nagyon jól jársz egy 109-es Pio-val. A szép előlapos verziója sem drága, bár nem kapsz hozzá semmilyen szoftvert.

(Mellesleg lehet duzzogni, de a fórumokon általában az általánosságban feltett kérdésekkel szemben az olvasást szokták preferálni. Ha beleolvasgatsz a topikokba, akkor kialakul egy kép benned, és utána konkrét kérdésekre nagyon szívesen válaszolnak majd. Szerintem.)

#168 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 20:47

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 20:59

(Mellesleg lehet duzzogni, de a fórumokon általában az általánosságban feltett kérdésekkel szemben az olvasást szokták preferálni. Ha beleolvasgatsz a topikokba, akkor kialakul egy kép benned, és utána konkrét kérdésekre nagyon szívesen válaszolnak majd. Szerintem.)

Mindenekelőtt köszi a választ!

...És tudom, olvasni kell, szoktam is. És ritkán szeretik az emberek századszorra is leírni ugyanazt. De néha egyszerűbb a keresőnek inkább feltenni a kérdést, merthogy nincs épp ideje több 10-100 oldalt átböngészni.
Másrész pedig elég vegyesek az eddigi tapasztalataim, illetve másoké, akikkel beszéltem.

Az általad ajánlott Pio 109-esről is vannak kevésbé jó tapasztalatok, bár én is teszteltem egyet néhány napig, nem volt vele gond. Öcsémnek viszont igen, már ami a firmware-frissítést illeti. Illetve az, amit én teszteltem, ismerős gépében pl. nem volt hajlandó néhány lemezt megírni. (Ez persze lehetett a környezet hibája is.)

Amit eddig jónak gondolnék, az a Pio 108-as, ami szintén DL-es, de stabilabb a belseje a 109-eséhez képest. Érdekelne még a Plex 712-es vagy 708-as is, nekem tökéletesen megfelel olyan író is, ami 8-szoros sebességgel tud írni és olvassa a DL-es lemezeket, írni úgysem fogok ilyet még.

Tehát első nekifutásra az ár fog a döntő lenni, másodikra pedig megnézem a minőséget. És az is lehet, hogy elhalasztom néhány héttel az író-vásárlást...
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#169 Felhasználó inaktív   valterl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 16:02

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom, vettem egy Samsung ts-h552u dvd írót, a trax..  dvd-r8x lemezeket sorra elrontja, philips4x dvd+rw-t hibásan írja, vagy elszáll az írás, fuji dvd-r4x megírta, de az asztali olvasóba meg-meg akad. Eddig imation-t dvd-r8x sikerült hibátlanul megírni. A megírt dvd+rw lemezt még a samsung sm352b combo sem tudta olvasni!
Most az író hibás lenne, vagy ennyire szar a samsung?
(A firmware frissítés meg volt!)

Köszi előre is!

#170 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:05

Idézet: valterl - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 17:02

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom, vettem egy Samsung ts-h552u dvd írót, a trax..  dvd-r8x lemezeket sorra elrontja, philips4x dvd+rw-t hibásan írja, vagy elszáll az írás, fuji dvd-r4x megírta, de az asztali olvasóba meg-meg akad. Eddig imation-t dvd-r8x sikerült hibátlanul megírni. A megírt dvd+rw lemezt még a samsung sm352b combo sem tudta olvasni!
Most az író hibás lenne, vagy ennyire szar a samsung?
(A firmware frissítés meg volt!)

Köszi előre is!

Ennyire szar sajnos.  :(

#171 Felhasználó inaktív   valterl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:04

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:05

Ennyire szar sajnos.  :(

Köszi Péter! Akkor úgy néz, hogy törzsvendég leszek a számtech. boltban!

#172 Felhasználó inaktív   fiddler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 04:55

Van egy LG GCE-8526B combom. A CD-t felismeri, de a DVD-t egyáltalán.
Segítsetek, hogy mi lehet a hiba! A combo biztosan jó. :confused:

#173 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 14:06

Idézet: fiddler - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 5:55

Van egy LG GCE-8526B combom. A CD-t felismeri, de a DVD-t egyáltalán.
Segítsetek, hogy mi lehet a hiba! A combo biztosan jó. :confused:

Hát ha biztosan jó, akkor felismerné, nem?  :D
Valószínűleg  tönkrement a kettős optikai fej azon része, amely a DVD olvasásért felelős.

#174 Felhasználó inaktív   fiddler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:19

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 15:06

Hát ha biztosan jó, akkor felismerné, nem?  :D
Valószínűleg  tönkrement a kettős optikai fej azon része, amely a DVD olvasásért felelős.

Igazad van, mert egy tuti jóval működik, csak az a furcsa, hogy 2 (kettő) vadonatúj combo is hibás :think:

#175 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:28

Ugyanabban a gépben (ugyanolyan beállítások mellett) az egyiknek megy a dvd olvasás, a másiknak  nem? Akkor nincs mit vizsgálni. Ha ezt így nem próbáltad ki, akkor kizárandó az esetleges rendszer/szoftver problémákat, frissen telepített oprendszerű gépen is kipróbálnám a hibásnak tűnő meghajtót.

#176 Felhasználó inaktív   BYpsilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 09:46

http://www.itmedia.sk/iteminfo.php?item=dv...hu¤cy=HUF

erről mi a véleményetek?
Asus P5QL-EM, Intel Core 2 Duo E7300, 2*1GB DDR2 800MHz TwinMOS, 64GB Corsair Nova SSD, 500GB WD SATA2, NEC 7200S DVD író, Gainward ATI Radeon HD4670 512MB, Aerocool M40 HTPC ház + Corsair VX450W táp, Benq G2200W - 22" TFT

http://www.websitete...7afa237a520a023

#177 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 09:55

Idézet: BYpsilon - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 10:46

Én vettem ilyet (25 db), igaz nem Szlovákiából. Nekem nagyon bejött  :up:  Pio108 pörkölővel DVD-ROM booktype-pal írom.

#178 Felhasználó inaktív   duron13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:50

Helló! a fórumot végig olvasva azért kialakult bennem egy kép, a DVD-RW-k(meghajtók) minőségéről.
Ezért az LG-t saját tapasztalat szerint kizárnám. A Samsungról itt nincs valami jó vélemény. Nekem monitorokban bejönnek a Samsungok. De dvd-íróba is? Megkérdezném melyik érné meg jobban?
NEC ND-3500A (16x írás) 18. 900 Ft
Samsung DVD-RW (16x írás) 15.500 Ft
Asus DVD-RW DRW-1608 (?x írás) 18.800 Ft
Mindhárom ár bruttó!
És az asus hány szorosan ír?
Melyik a legjobb minőségű?
A segítséget előre kösssz!

#179 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:56

Idézet: duron13 - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 20:50

Helló! a fórumot végig olvasva azért kialakult bennem egy kép, a DVD-RW-k(meghajtók) minőségéről.
Ezért az LG-t saját tapasztalat szerint kizárnám. A Samsungról itt nincs valami jó vélemény. Nekem monitorokban bejönnek a Samsungok. De dvd-íróba is? Megkérdezném melyik érné meg jobban?
NEC ND-3500A (16x írás) 18. 900 Ft
Samsung DVD-RW (16x írás) 15.500 Ft
Asus DVD-RW DRW-1608 (?x írás) 18.800 Ft
Mindhárom ár bruttó!
És az asus hány szorosan ír?
Melyik a legjobb minőségű?
A segítséget előre kösssz!

Ha valóban végigolvastad volna, akkor tudnád, hogy a Samsung pocsék, az NEC ND-3500A már kifutó széria, a 3520-as van helyette (sőt, lassan itt a 3540-es is), ami nagyon jó író, akárcsak a Pioneer 109-es - amely az Asus 1608 belsejében lakozik. Mind a 3500-asnak, mind a 3500-asnak, sőt a Pioneer 109-esnek is van saját topikja, olvasgass bele, mit mondanak az emberek stb. Egyébként nyugodtan megveheted akár a 3500-as, akár a 3520-as NEC-et és az Asus 1608-at is.

#180 Felhasználó inaktív   duron13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:06

Az asus 1068-as az hányszorosan írja dvdket? mert az nem volt megadva!
az is 16x?
a nec 3500a -ról jót mondanak. a topicjában.
van az asusról  topic?

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.