HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#351 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 06:06

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 17:23

Helyette használd a Nerot, ami ugyan nem kevésbé robosztus, de legalább nem okádik bele a rendszerfolyamatokba, nem háklis és rendszeresen frissítik, javítják a hibáit.

Jah, de legalább a mai napig nem voltak képesek arra a Nero fejlesztői, hogy a program normálisan kezelje  a hosszú lemez-azonosítót/címkét.  :mad:

Bocs az offért...

Szerkesztette: BigBear 2005. 09. 04. 06:20 -kor

42

#352 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 10:34

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 7:06

Jah, de legalább a mai napig nem voltak képesek arra a Nero fejlesztői, hogy a program normálisan kezelje  a hosszú lemez-azonosítót/címkét.  :mad:

Bocs az offért...

Ha maga az író engine (ami az eszközzel kommunikál) hibátlan, akkor én ezt el tudom nézni, mert ha fájlnév-korlátozás problémám merül fel, akkor egyszerűen valami külső programmal rugalmasan megcsinálom az image fájlt és kész. Ellenben sokkal nagyobb hiba, ha az íróprogram írni nem tud.

#353 Felhasználó inaktív   Major_S 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:20

uh  nagyon bejött a neró (igaz még csak 4 audió cdt írtam ezért még elkiabálni nem akarom)
de az biztos hogy Pinn már rég elbénázta volna ezeket a cd-ket  ráadásul sokkal többet tud
és kevesebb helyet foglal...
Szóval Thx  a Samsung íróm ír mint a kisangyal  :respect:

Szerkesztette: Major_S 2005. 09. 04. 16:21 -kor

"I hear voices in my head... They council me... They understand... THEY TALK TO ME."
http://MarineCorpS.try.hu

#354 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 17:27

Idézet: Major_S - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 17:20

uh  nagyon bejött a neró (igaz még csak 4 audió cdt írtam ezért még elkiabálni nem akarom)
de az biztos hogy Pinn már rég elbénázta volna ezeket a cd-ket  ráadásul sokkal többet tud
és kevesebb helyet foglal...
Szóval Thx  a Samsung íróm ír mint a kisangyal  :respect:

;)  :up:

#355 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:59

Ide írom. Hátha...
Ppéter, a multkoriban beraktál egy képet 8 dvd íróról, hogy egyszerre mennek. Már akkor is meg akartam kérdezni, hogy milyen az a táp, ami ennyit kibír? Már csak azért is kérdezem, mert nekem is van 4 winchesterem, és 4 dvd eszközöm a gépben, és e Chieftec 420W táppal nyomatom, de aggódok...
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#356 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:06

Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 21:59

Ide írom. Hátha...
Ppéter, a multkoriban beraktál egy képet 8 dvd íróról, hogy egyszerre mennek. Már akkor is meg akartam kérdezni, hogy milyen az a táp, ami ennyit kibír? Már csak azért is kérdezem, mert nekem is van 4 winchesterem, és 4 dvd eszközöm a gépben, és e Chieftec 420W táppal nyomatom, de aggódok...

Zalman tápjaim vannak, a kérdéses konfigban kettő darab, az egyik táp csak az ODD eszközöket viszi, a többi a gép egyéb részeit.

#357 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:10

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:06

Zalman tápjaim vannak, a kérdéses konfigban kettő darab, az egyik táp csak az ODD eszközöket viszi, a többi a gép egyéb részeit.

Akkor úgy gondolod, hogy az én 420-asomnak sok a 4 dvd, meg a 4 winyó? Az egyik winyo ritkán van a gépben.
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#358 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:12

Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:10

Akkor úgy gondolod, hogy az én 420-asomnak sok a 4 dvd, meg a 4 winyó? Az egyik winyo ritkán van a gépben.

Terheléstől is függhet, ha van mellette még egy izmos (külön tápcsatival etetett) VGA-szörny is, akkor bizony kevés lehet simán.

#359 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:17

Na akkor végleg betojtam... Egy x800 pro van a gépben xt-vé varázsolva. Akkor megszabadítom magam egy winchestertől, meg az olvasótól. Egyébként melyik eszik többet járatva, a winyó vagy a dvdmeghajtó?

#360 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:23

Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:17

Na akkor végleg betojtam... Egy x800 pro van a gépben xt-vé varázsolva. Akkor megszabadítom magam egy winchestertől, meg az olvasótól. Egyébként melyik eszik többet járatva, a winyó vagy a dvdmeghajtó?

Eszköz- és típusfüggő is. Általában szépen megtatálni az áramfelvételi szükségletet az eszközökön.

#361 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 12:14

Kernek velemenyt, hogy mi is lehet az oka...

Pioneer 109D - uj darab
Nero 6.4.?
TDK 8x DVD R-
700MB koruli file-ok

Gondolom kiprobalom milyen teljes sebessegen (8x) DVD-t irni - eddig 4x-en ment hibatlanul.
Ugy 10%-nal "Write error" - Operation failed, vagy valami hasonlo. De semmi hibaleiras, hogy mitol is.
Megnezem file-neveket, kiszedem az erdekes karaktereket (#, ekesetes) hatha ez a baj, mert nem mondott semmi bovebbet... csak talalgattam... buffer underrun-nal szol konkretan, az nem lehet...
Megismetlodik az esemeny meg 2-szer :(
Egymas melle rakom a 3 darab meg meleg elrontott lemezt es feltunoen egyforma rajtuk az irott sav.

Visszaveszem 4x-re es megirja hibatlanul.

Most arra gondolok, hogy talan meg el kellene rontani vele 1-2 mas markaju DVD-t is... vagy vigyem egyenest vissza a boltba az irot?

Van valami otletetek?
Koszi!

Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#362 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 10:33

Hali!

Adott egy DVD+R felvevő. Amit el szeretnék érni: felvenni egy DVD+RW-re több műsorszámot, példának okáért egy sorozat több epizódját, kivágni a reklámokat és visszaírni DVD-re. Namármost: a kisebbik gond az, hogy PC-be téve pl. a PowerDVD5 nem tudja rendesen lejétszani a filmeket, egy idő után "félbemarad" a lejátszás, pedig a filmek megvannak végig. Ezt betudom az ESS_DVR_UDF formátumnak, amibe a felvevő dolgozik (gondolom ESS chipes és az vmi saját nem szabványos UDF formátumot használ). Windows Intéző alatt sem látszik az összes .vob, és a méretük sem stimmel. Mindegy. A DVDDecrypter IFO üzemmódban látja az összes PGC-t. Olyannyira, hogy újabb turpisság derül ki: 1 film 2 PGC-vel szerepel!  :think: Kijelölöm az egyik PGC-t majd Demux üzemmódban leszedem. Cuttermaran-nal kivágom a reklámokat, eredmény: 1db chapter txtfile, 1db .m2v, 1 db .mp2. Ez ok. Eljátszom ugyanezt még egy filmmel. Namármost: ha összemuxolom egyenként a filmeket IFOEdittel, akkor mindkettőhöz külön-külön létrejönnek az .ifo fileok. Itt jön a gond, mert hogy fogom ezt dvd-re írni? Magyarán hogyan lehet több vob-ot egy lemezre írni?

Kösz a helpet előre is.

#363 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:11

Akkor itt is felteszem ezt a kérdést.
Vettem próbaként 1db Ricoh 16x-es DVD+R lemezt, de még szerencse, hogy nem többet, mert az iróm  PIO108(1.20-as firmw.-el) csak 4x-el irja a lemezt.
Pedig nem lenne rossz a lemez mert elég olcsón jutottam hozá 100FT/db és a Ricoh régen elég jó volt.

Nero CD-DVD Sebesség: Disc Info
Basic Information
Lemez Típus:  : DVD+R
Book Type        : DVD+R
Gyártó:          : Ricoh
MID              : RICOHJPN R03 (004)
Write speeds:    : 2.4 X - 4 X

Találkozott már vki ezzel a lemezzel ha igen mik a tapasztalatok?

Üdv.

#364 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:35

Találoztam már ilyen lemezzel, pontosabban Memorex típusúval. A médiakódja ugyanaz mint a Ricoh 16x lemezé.

Nec 3540 írta 16x-an.

#365 Felhasználó inaktív   paff 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 23:11

sziasztok!

Nem tud valaki valami jó oldalt, ahol le vannak írva (lehetőleg magyarul) a DVD-vel kapcsolatos rövidítések, kifejezések, stb? (valami láma dolgot keresek, tehát pl. mi az a gyártókód, milyenek vannak, mi az a CAV, CLV (leginkább nem a jelentése, hanem a jelentősége) stb. Mik a különbségek a + és - szabvány között) Vagy ha valakinek van kedve/ideje, ide is leírhatja, vagy ha linkeket írtok az is a megváltás lenne... Mert a legtöbb helyen úgy beszélnek ezekről, mintha már mindenki tudná mi micsoda (tudom, csak én nem). Fórumokat is olvashatnék, de ehhez időm nem nagyon van, inkább valami cikket szeretnék átolvasni :D

(anyázásokkal ne a fórumot terheljétek)
köszi!

pá!
--
paff

#366 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 09:50

Idézet: paff - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 0:11

...Fórumokat is olvashatnék, de ehhez időm nem nagyon van, inkább valami cikket szeretnék átolvasni :D
...

Márpedig ha okosodni szeretnél, némi időt (és fórumozást) bele kellene fektetni a dologba... :omg:  :rolleyes:

Egyébként ajánlom PPeter oldalát, cikkolvasást végett.

#367 Felhasználó inaktív   paff 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:52

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 8:50

Márpedig ha okosodni szeretnél, némi időt (és fórumozást) bele kellene fektetni a dologba... :omg:  :rolleyes:

Egyébként ajánlom PPeter oldalát, cikkolvasást végett.

Hja, tudom... Azért próbálkozom. Igazából csak amiatt érdekelne hogy megértsem a teszteket, mivel végre eljött az idő, hogy vennék egy dvd-írót.  :cool:
--
paff

#368 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:05

Üdv!

lehet hogy már kérdezték páran, de kérdezem én is: kétoldalas írható dvd létezik egyátalán? fizikailag lehetséges?

Szerkesztette: DGabor_ 2005. 09. 23. 14:06 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#369 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:21

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:05

Üdv!

lehet hogy már kérdezték páran, de kérdezem én is: kétoldalas írható dvd létezik egyátalán? fizikailag lehetséges?

Oldalanként egy-egy rétegű, tehát DVD-10 lemeznek megfelelő DVD-R lemez létezik, de nem túl gyakorta látni boltokban, mert drága és körülményes a kezelése.

#370 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:21

Oldalanként egy-egy rétegű, tehát DVD-10 lemeznek megfelelő DVD-R lemez létezik, de nem túl gyakorta látni boltokban, mert drága és körülményes a kezelése.

jó tudni, hogy egyátalán létezik. esetleg szerezni lehetne valahonnan? (gyűjteménybe, ugye...)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.