HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 12:14

Kernek velemenyt, hogy mi is lehet az oka...

Pioneer 109D - uj darab
Nero 6.4.?
TDK 8x DVD R-
700MB koruli file-ok

Gondolom kiprobalom milyen teljes sebessegen (8x) DVD-t irni - eddig 4x-en ment hibatlanul.
Ugy 10%-nal "Write error" - Operation failed, vagy valami hasonlo. De semmi hibaleiras, hogy mitol is.
Megnezem file-neveket, kiszedem az erdekes karaktereket (#, ekesetes) hatha ez a baj, mert nem mondott semmi bovebbet... csak talalgattam... buffer underrun-nal szol konkretan, az nem lehet...
Megismetlodik az esemeny meg 2-szer :(
Egymas melle rakom a 3 darab meg meleg elrontott lemezt es feltunoen egyforma rajtuk az irott sav.

Visszaveszem 4x-re es megirja hibatlanul.

Most arra gondolok, hogy talan meg el kellene rontani vele 1-2 mas markaju DVD-t is... vagy vigyem egyenest vissza a boltba az irot?

Van valami otletetek?
Koszi!

Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#362 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 10:33

Hali!

Adott egy DVD+R felvevő. Amit el szeretnék érni: felvenni egy DVD+RW-re több műsorszámot, példának okáért egy sorozat több epizódját, kivágni a reklámokat és visszaírni DVD-re. Namármost: a kisebbik gond az, hogy PC-be téve pl. a PowerDVD5 nem tudja rendesen lejétszani a filmeket, egy idő után "félbemarad" a lejátszás, pedig a filmek megvannak végig. Ezt betudom az ESS_DVR_UDF formátumnak, amibe a felvevő dolgozik (gondolom ESS chipes és az vmi saját nem szabványos UDF formátumot használ). Windows Intéző alatt sem látszik az összes .vob, és a méretük sem stimmel. Mindegy. A DVDDecrypter IFO üzemmódban látja az összes PGC-t. Olyannyira, hogy újabb turpisság derül ki: 1 film 2 PGC-vel szerepel!  :think: Kijelölöm az egyik PGC-t majd Demux üzemmódban leszedem. Cuttermaran-nal kivágom a reklámokat, eredmény: 1db chapter txtfile, 1db .m2v, 1 db .mp2. Ez ok. Eljátszom ugyanezt még egy filmmel. Namármost: ha összemuxolom egyenként a filmeket IFOEdittel, akkor mindkettőhöz külön-külön létrejönnek az .ifo fileok. Itt jön a gond, mert hogy fogom ezt dvd-re írni? Magyarán hogyan lehet több vob-ot egy lemezre írni?

Kösz a helpet előre is.

#363 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:11

Akkor itt is felteszem ezt a kérdést.
Vettem próbaként 1db Ricoh 16x-es DVD+R lemezt, de még szerencse, hogy nem többet, mert az iróm  PIO108(1.20-as firmw.-el) csak 4x-el irja a lemezt.
Pedig nem lenne rossz a lemez mert elég olcsón jutottam hozá 100FT/db és a Ricoh régen elég jó volt.

Nero CD-DVD Sebesség: Disc Info
Basic Information
Lemez Típus:  : DVD+R
Book Type        : DVD+R
Gyártó:          : Ricoh
MID              : RICOHJPN R03 (004)
Write speeds:    : 2.4 X - 4 X

Találkozott már vki ezzel a lemezzel ha igen mik a tapasztalatok?

Üdv.

#364 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:35

Találoztam már ilyen lemezzel, pontosabban Memorex típusúval. A médiakódja ugyanaz mint a Ricoh 16x lemezé.

Nec 3540 írta 16x-an.

#365 Felhasználó inaktív   paff 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 23:11

sziasztok!

Nem tud valaki valami jó oldalt, ahol le vannak írva (lehetőleg magyarul) a DVD-vel kapcsolatos rövidítések, kifejezések, stb? (valami láma dolgot keresek, tehát pl. mi az a gyártókód, milyenek vannak, mi az a CAV, CLV (leginkább nem a jelentése, hanem a jelentősége) stb. Mik a különbségek a + és - szabvány között) Vagy ha valakinek van kedve/ideje, ide is leírhatja, vagy ha linkeket írtok az is a megváltás lenne... Mert a legtöbb helyen úgy beszélnek ezekről, mintha már mindenki tudná mi micsoda (tudom, csak én nem). Fórumokat is olvashatnék, de ehhez időm nem nagyon van, inkább valami cikket szeretnék átolvasni :D

(anyázásokkal ne a fórumot terheljétek)
köszi!

pá!
--
paff

#366 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 09:50

Idézet: paff - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 0:11

...Fórumokat is olvashatnék, de ehhez időm nem nagyon van, inkább valami cikket szeretnék átolvasni :D
...

Márpedig ha okosodni szeretnél, némi időt (és fórumozást) bele kellene fektetni a dologba... :omg:  :rolleyes:

Egyébként ajánlom PPeter oldalát, cikkolvasást végett.

#367 Felhasználó inaktív   paff 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:52

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 8:50

Márpedig ha okosodni szeretnél, némi időt (és fórumozást) bele kellene fektetni a dologba... :omg:  :rolleyes:

Egyébként ajánlom PPeter oldalát, cikkolvasást végett.

Hja, tudom... Azért próbálkozom. Igazából csak amiatt érdekelne hogy megértsem a teszteket, mivel végre eljött az idő, hogy vennék egy dvd-írót.  :cool:
--
paff

#368 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:05

Üdv!

lehet hogy már kérdezték páran, de kérdezem én is: kétoldalas írható dvd létezik egyátalán? fizikailag lehetséges?

Szerkesztette: DGabor_ 2005. 09. 23. 14:06 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#369 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:21

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:05

Üdv!

lehet hogy már kérdezték páran, de kérdezem én is: kétoldalas írható dvd létezik egyátalán? fizikailag lehetséges?

Oldalanként egy-egy rétegű, tehát DVD-10 lemeznek megfelelő DVD-R lemez létezik, de nem túl gyakorta látni boltokban, mert drága és körülményes a kezelése.

#370 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:21

Oldalanként egy-egy rétegű, tehát DVD-10 lemeznek megfelelő DVD-R lemez létezik, de nem túl gyakorta látni boltokban, mert drága és körülményes a kezelése.

jó tudni, hogy egyátalán létezik. esetleg szerezni lehetne valahonnan? (gyűjteménybe, ugye...)

#371 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:37

8centis újraírható van nekem egy, előnye, hogy zsebben elfér 2,8 GB adat, hátránya, hogy folyton összetapizom valamelyik oldalát, pedig próbálok vigyázni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#372 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 23. 17:22

ridatás retek lemezektől mostanság óva intenék mindenkit... -/+ ostól egyaránt... most 3-4 db volt mindegyik gurigából, ami kukás lett... a -osnál írás elején focus tracking error (egy lg 4082-es például meg sem tudta írni, szöszmötölt és kiköpte), a pluszosnál volt ami 8-os írásnál 6ról 8x-ra váltásnál focus or... -zett, 2 meg 1-3x-os sebességgel olvasható vissza (egyik 8x, másik 4x-esen írva).  a többi szép görbéket adott, csak épp a felénél mind a nero, az alcohol és a decrypter is visszaugrott kb 1-2 perc 8x-os írásról 6x-ra (szép csíkosra írta őket) (lg4160, A306 firmw). asszem véglegesítem a +os ricoht, eddig ez az egyetlen cucc, amiből egy sem lett kukás... eddig (az olyan 100 db-tól). de csúcsot még mindig a verba vezeti az 50/10 hibaránnyal. ellenben idáig a sokat szidott ritekkel traxd. lemezekkel szerencsém volt... csak abból meg nem tudok +oshoz jutni...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#373 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 10:26

szereztem egy viszonylag régi cd írót, egy Mitsumi 24X12X48X csodát. teszt, csak lesek, hogy 16 mega cache van benne. a mostani írókban szinte kivétel nélkül mindben 2 mega van, pedig 22 megával is tudnak írni a 16Xos dvd írók.

nos, ez csak egy "extra" feature akar leni álá Mitsumi? (bár nem kis haszna lehet pl. P1es gépeknél, ha lassu winchester van a gépben.)

#374 Felhasználó inaktív   ryli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:16

Mi a véleményetek mert szerintem átbasztak!
Pre-recorded Information:
Manufacturer ID: TTH01

Physical Format Information (Last Recorded):
Book Type: DVD-R
Part Version: 5
Disc Size: 120mm
Maximum Read Rate: Not Specified
Number of Layers: 1
Track Path: Parallel Track Path (PTP)
Linear Density: 0.267 um/bit
Track Density: 0.74 um/track
First Physical Sector of Data Area: 196 608
Last Physical Sector of Data Area: 2 495 103
Last Physical Sector in Layer 0: 0

RÉGI TDK DVD LEMEZ AMIT EZELOTT VETTEM!
Manufacturer ID: TTG02

Recording Management Area Information:
HL-DT-ST L093 DVDRAM GSA-4040B

Last Physical Sector of Data Area: 2 465 482

#375 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:22

Idézet: ryli - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:16

Mi a véleményetek mert szerintem átbasztak!
Manufacturer ID: TTH01

Last Physical Sector of Data Area: 2 495 103

RÉGI TDK DVD LEMEZ AMIT EZELOTT VETTEM!
Manufacturer ID: TTG02

Recording Management Area Information:
HL-DT-ST L093 DVDRAM GSA-4040B

Last Physical Sector of Data Area: 2 465 482

Senki nem vágott át (bár te nem így írtad  :rolleyes: ), a TDK-nak van több féle, több helyen gyártott lemeze a 8x-os DVD-R kínálatában, sőt még RITEK lemezt is találhatsz újabban a megszokott TKD DVD-R 8x korong "alatt".

#376 Felhasználó inaktív   ryli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:35

De ha elemlámpával megvilágitom a TTG02-s alap anyagu lemezeimet akkor semmi fényt nem engedd át mig ez a TTH01 -nel siman atlatom  a lámpa fényét meg korán se tunik olyan jó minőségunek!
Most ez rosszab minőségü vagy ogyan olyan jo?

#377 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:40

Idézet: ryli - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:35

De ha elemlámpával megvilágitom a TTG02-s alap anyagu lemezeimet akkor semmi fényt nem engedd át mig ez a TTH01 -nel siman atlatom  a lámpa fényét meg korán se tunik olyan jó minőségunek!
Most ez rosszab minőségü vagy ogyan olyan jo?

Más gyártónál készül, más technológiával, nem mondanám egyértelműen rosszabbnak vagy jobbnak.

#378 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:05

Gondolkodom még egy író beszerzésén, de nem tudok dönteni. Pontosabban dönteni tudnék, de nem találok olyan írót, ami tényleg maradéktalanul jó lenne.
Nézzük csak... A samsungokról nem ejtenék szót, mindenki tudja, hogy nagyon gyenge mind. Az LG-k is igen rossz tapasztalatokkal látták el az égetőket, sajnos nekem is volt már benne részem. Liteon dvd íróval én a boltok polcain nem találkoztam, szintén ritka a teac és az asus is. Nem sokat tudni róluk. A nagy sláger írók: a pioneer 109-es sok apró hibával van megáldva, amivel ugyan együtt lehet élni, kérdés hogy érdemes-e. A nec 3540-es mint megtudtam zónánkén ír, ami úgy gondolom elfogadhatatlan. Egy 8x-os írást elkezd 4x-esen és így ugrik 6x-osra majd 8x-osra. Asztali játékosoknak nem a legjobb...sőt. A plextor 740-es nem támogat semmilyen minőségellenőrző progit, ráadásul nem tud 6x-osan írni, hiába olvas gyorsan. A plex 716-os meg lassabban olvas, nyekereg, csuklik a tálcája, nem nagyon csipázza az olcsóbb lemezeket, ráadásul drága is.

Akkor melyik az az író, ami minden (nem tulzott) igényt kielégít?
Legyen olcsó, vagy legalábbis ne drága, írjun 6x-osan clv-ben 8x-osan cavban, olvasson 16X-osan maximum, ne nyekeregjen, írjon minél jobb minőségben stb...
Lehet hogy a gyártók direkt nem csinálnak egy mindent ülő írót, mert akkor nem vennénk másikat?
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#379 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:47

Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 22:05

Gondolkodom még egy író beszerzésén, de nem tudok dönteni. Pontosabban dönteni tudnék, de nem találok olyan írót, ami tényleg maradéktalanul jó lenne.
Nézzük csak... A samsungokról nem ejtenék szót, mindenki tudja, hogy nagyon gyenge mind. Az LG-k is igen rossz tapasztalatokkal látták el az égetőket, sajnos nekem is volt már benne részem.

Idézet

Liteon dvd íróval én a boltok polcain nem találkoztam, szintén ritka a teac és az asus is.

Két éve minden Sony író Lite-On belű (csak a legújabb 810A-nál váltottak BenQ/Philipsre), az Asus egyáltalán nem ritka  :confused: , egyébként a Pioneer megfelelő modelljeivel egyezik meg, csakúgy, mint a TEAC is, bár a TEAC-nél egy-két LiteON drive is becsúszott.

Idézet

Nem sokat tudni róluk. A nagy sláger írók: a pioneer 109-es sok apró hibával van megáldva, amivel ugyan együtt lehet élni, kérdés hogy érdemes-e. A nec 3540-es mint megtudtam zónánkén ír, ami úgy gondolom elfogadhatatlan.

Megsúgom a Pioneer 109 és a 110 is zónánként ír, ha nem 16x-osan írsz vele.

Idézet

Egy 8x-os írást elkezd 4x-esen és így ugrik 6x-osra majd 8x-osra. Asztali játékosoknak nem a legjobb...sőt. A plextor 740-es nem támogat semmilyen minőségellenőrző progit, ráadásul nem tud 6x-osan írni, hiába olvas gyorsan.

A Pioneer 109 és 110D 6x-osan még teljesen CLV módban képes írni. A Plextor PX-740A-ba meg tehetsz BenQ firmware-t és akkor nyomathatod rajta a minőségi teszteket, amennyiben a grafikonokat akarod nézegetni és nem inkábbb használni szeretnéd az íródat  :rolleyes:.

Idézet

A plex 716-os meg lassabban olvas, nyekereg, csuklik a tálcája, nem nagyon csipázza az olcsóbb lemezeket, ráadásul drága is.

Szerintem akinek nem elegendő a PX-716A olvasási sebessége és minősége, az ne vegyen meghajtót mostanában. Ha meg fos lemezre akar valaki írni, annak nem tudok mit ajánlani. Nekem egyik PX-716-osnak se "csuklik" a tálcája, pedig amik a toronyban vannak, hát kétezer lemezen biztos túl vannak egyenként.

Idézet

Akkor melyik az az író, ami minden (nem tulzott) igényt kielégít?

Ilyenformán egyik sem.

Idézet

Legyen olcsó, vagy legalábbis ne drága, írjun 6x-osan clv-ben 8x-osan cavban, olvasson 16X-osan maximum, ne nyekeregjen, írjon minél jobb minőségben stb...
Lehet hogy a gyártók direkt nem csinálnak egy mindent ülő írót, mert akkor nem vennénk másikat?

Esetleg a szemetet ne vigye le? :D Megvidámítottad az estém. :Đ

#380 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 22:20

@ramses

Mi a gondod a 1640-es BenQ-val? Ha sokat írsz egymás után, akkor vegyél még egyet, mert kicsit melegszik (igaz nálam pont eltakarja az oldalsó szellőzőket a beszerelő sín). Nagyon szépen ír, veszettül olvas, elég halk, nem csapkodja az ajtaját, stb. Két év garanciával rendelheted külföldről, vagy veheted itthon kicsit drágábban Plextor 740-esként/SONY 810-esként. A 8X P-CAV írás 90 %-a CLV-ben történik, eddig egyetlen lejátszó se reklamált miatta.

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.