HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 12:02

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 12:47

Köszönöm az infotmációt. Sajna az angollal egy kicsit kihivással küzködök, de azért nagyon szépen köszönöm.

Üdv

A lényeg: a bíborlilás szín nem azért van, mert annyira szép :Đ, hanem mert a DVD-íráshoz szükséges hordozórétegnek ilyen a színe az emberi szem számára. Egyébként az árnyalatokból, színből nem lehet következtetéseket levonni az adott lemez/hordozóréteg minőségére nézve - ez ebből a szempontból irreleváns. Lehetséges, hogy a jövőben majd kidolgoznak olyan kémiai anyagot, ami ugyanúgy alkalmas lesz az adattárolásra, mint a most használtak és közben más színű, vagy színtelen lesz, de jelenleg egy gyártó sem kínál a "megszokottól" eltérő színű írható oldallal rendelkező DVD lemezt.

#282 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 12:06

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 13:02

A lényeg: a bíborlilás szín nem azért van, mert annyira szép :Đ, hanem mert a DVD-íráshoz szükséges hordozórétegnek ilyen a színe az emberi szem számára. Egyébként az árnyalatokból, színből nem lehet következtetéseket levonni az adott lemez/hordozóréteg minőségére nézve - ez ebből a szempontból irreleváns. Lehetséges, hogy a jövőben majd kidolgoznak olyan kémiai anyagot, ami ugyanúgy alkalmas lesz az adattárolásra, mint a most használtak és közben más színű, vagy színtelen lesz, de jelenleg egy gyártó sem kínál a "megszokottól" eltérő színű írható oldallal rendelkező DVD lemezt.

:respect:  :respect:  :respect:
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#283 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 13:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 13:02

Ja, mint van olyan írható cd-m, ami hót fekete, csak a meghajtók látnak át rajta  :cool:
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#284 Felhasználó inaktív   Sisqo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:23

Sziasztok!
Következő gondjaim támadtak a dvd írással:
Úgy tudom, kell valami frissítést csinálni (tavaly szeptemberi a dvd íróm [lg 4/8 4082B], de nem tudom, honnan kell letölteni, meg milyen módon.
4x írási sebességű dvd-lemezt ír csak meg, de azt is csak 2x-esen. Eddig csak olyan lemezeket tudtam írni, amit pc-s dvd-ben tudtam lejátszani. Most szereztem meg a nero ultra edition-t, elméletileg azzal lehet írni normálisan (még nem próbáltam, csak tegnap telepítettem).
De talán a legnagyobb probléma ez a firmwire, csak segítsetek, honnan tölthetek ilyet meg mi a menete meg kb szerintetek mi lehet a probléma, mert amúgy maga az író jó, CD-t tudok írni mindenfélét, egyedül csak az nem megy, hogy videó dvd-t készítsek!
Kösz a segítséget!

#285 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:41

tehát a DVD-Video lemez, amit írtál, nem megy asztali lejátszóban? Akadozik, leáll a lejátszás, vagy fel sem ismeri a lejátszó? Előbbi esetén a rossz minőségű lemez/nem optimalisan megválasztott írási sebesség a gond, amin a firmware frissítés vagy más lemezek használata segíthet, utóbbi esetben (ha fel sem ismeri a DVD-Video lemezeid az asztali készülék) a lemezre került anyaggal van a gond. Ha nem telejsen szabványos DVD-Video állományrendszer kerül a korongra, a PC-kben lejátszható lesz, de az asztali készülékek nem képesek helyesen értelmezni. Milyen forrásból, milyen programmal készülnek a kiíranid DVD-Video lemezek? VOB és IFO fájlokat generél egy program neked, vagy image fájlt, esetzleg kjész image fájlt töltesz le valahonnan? A Neroból ne ilyen Ultra-Enterprise-Ultimate-Warez-Editiont szerezz, hanem a Nero weboldaláról szedd le a legújabb változatot, mire lejár a napja, addigra lesz újabb.

Az íródhoz a legújabb firmware az A209-es http://www.cdgrab.hu/stuff/firmware-DVD%2B...gsa4082a209.exe

#286 Felhasználó inaktív   Kabarakh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:58

Halihó!

Akadt egy kis problémám.
NEC dvd irom van, ami tudja az R9-et is, mégsem hajlandó semmilyen formában DL lemezt karcolni. Nem teljesen értem, hogy mi a probléma, mert a lemezformátumot felismeri, kiirja a gyártótól kezdve az anyám tyúkját is, mégsem hajlandó megirni.

Próbálkoztam Decrypterrel, Shrinkkel, Neroval (6.6.012), meg még néhány, a netről letölthető csodával, de egyik sem jött be.

Van valakinek valami ötlete?

#287 Felhasználó inaktív   Sisqo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:59

Na az úgy történt, az eddigi Nero-val még csak el sem tudtam indítani a video dvd készítést, csak adat dvd-t, amit pc-ben le tudok játszani. IFO és VOB  fájlokat megír. Amúgy FUJI lemezeket írtam eddig és a pc-ben tökéletesen működnek. Ha 8x-osan szeretnék írni, azt nem engedi 1általán és a 4x-es lemezt is csak 2x-esen.

#288 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:02

Idézet: Kabarakh - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:58

Halihó!

Akadt egy kis problémám.
NEC dvd irom van, ami tudja az R9-et is, mégsem hajlandó semmilyen formában DL lemezt karcolni. Nem teljesen értem, hogy mi a probléma, mert a lemezformátumot felismeri, kiirja a gyártótól kezdve az anyám tyúkját is, mégsem hajlandó megirni.

Próbálkoztam Decrypterrel, Shrinkkel, Neroval (6.6.012), meg még néhány, a netről letölthető csodával, de egyik sem jött be.

Van valakinek valami ötlete?

Pontosan milyen NEC íród van? Milyen firmware? MIt jelent az, hogy nem hajlandó megírni? El sem kezdi? Hibaüzenet? Esetleg tedd tisztába a Windowsod, a tucatnyi feltelepített CD/DVD-író program simán kiütheti egymást, főleg ha köztük van az Alcohol, BlindWrite, CloneCD/DVD meg ilyen csodák.

#289 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:06

Idézet: Sisqo - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:59

Na az úgy történt, az eddigi Nero-val még csak el sem tudtam indítani a video dvd készítést, csak adat dvd-t, amit pc-ben le tudok játszani. IFO és VOB  fájlokat megír. Amúgy FUJI lemezeket írtam eddig és a pc-ben tökéletesen működnek. Ha 8x-osan szeretnék írni, azt nem engedi 1általán és a 4x-es lemezt is csak 2x-esen.

Márpedig ha az elkészült VOB és IFO állományokból (azaz a VIDEO_TS könyvtárba kerülő állományokból) akarsz DVD-Video lemezt írni, akkor azt sima adatlemezként hiába írod fel, az asztali lejátszó nem fogja komálni. Szedd le a tudományos Nerodat és tedd fel a legújabb hivatalos változatot, a DVD-Video készítéshez pedig használd a kimondottan DVD-Video készítése projectet a programban. A firmware frissítés talán segít az újabb lemezek helyes felismerésében és akkor írhatod majd őket gyorsabban is.

#290 Felhasználó inaktív   Kabarakh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:08

De, alkazdeni elkezdi, de a rétegmeghatározások után, az irási fázis előtt Burn process failed! Incorrect media format felszólalással megáll a nyavajás. Sima dvd-vel nem volt gondom, akár 12x is megirja a jó kis philips lemezt, vagy a ridisket (ne ezt nem mindig), de a DL-lel nem boldogul.

Számot, Firmware-t mondani nem tudok, 3 napja vettem, de hétfőre majd megnézem pontosan.
Próbáltam alaprendszerre rakott neroval is irni, de úgy sem jött össze a dolog.

#291 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:11

Idézet: Kabarakh - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:08

De, alkazdeni elkezdi, de a rétegmeghatározások után, az irási fázis előtt Burn process failed! Incorrect media format felszólalással megáll a nyavajás. Sima dvd-vel nem volt gondom, akár 12x is megirja a jó kis philips lemezt, vagy a ridisket (ne ezt nem mindig), de a DL-lel nem boldogul.

Számot, Firmware-t mondani nem tudok, 3 napja vettem, de hétfőre majd megnézem pontosan.
Próbáltam alaprendszerre rakott neroval is irni, de úgy sem jött össze a dolog.

Valószínűleg firmware frissítés kell neki, illetve remélem, hogy nem valami Traxata vagy Ridata DL lemezzel próbálkozol, azt nem szeretik a NEC írók (mármint a DL-t), csak Verbartimot vegyél bele, ha jót akarsz. A topikot hamarosan összevonom a nagy DVD-írós témával, kérem hogy ott folytassuk majd.

#292 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:24

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:11

Valószínűleg firmware frissítés kell neki, illetve remélem, hogy nem valami Traxata vagy Ridata DL lemezzel próbálkozol, azt nem szeretik a NEC írók (mármint a DL-t), csak Verbartimot vegyél bele, ha jót akarsz. A topikot hamarosan összevonom a nagy DVD-írós témával, kérem hogy ott folytassuk majd.

TDK +DL-t vettem. Ha lesz valami, ami megérdemli, hogy rá kerüljön, akkor jelentek ^_^
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#293 Felhasználó inaktív   Sisqo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:40

OK! Ha hazamegyek, telepítem a ...exe-t, amit írtál, meg leszedem a nerot, szerintem így már menni fog a dolog. Köszi a segítséget! Ha meg megakadok mégis, majd jelentkezem!!! :respect:

#294 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:42

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:24

TDK +DL-t vettem. Ha lesz valami, ami megérdemli, hogy rá kerüljön, akkor jelentek ^_^

A TDK az RICOHD01 kóddal ellátott lemezeket csomagol, nem rossz lemezek, de a Verbatim DL-nek a nyomába se ér :).

#295 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:29

Idézet: em_laci - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 10:27

5-7 ezer Ft között találtam használt (bevallásos alapon átlag 60-100 lemezt írt)
LG GSA-4081B és LG GSA-4082B-t.

mire vonatkozik az átlag 60-100 lemez? napi vagy éves szinten, esetleg más időmértékegységre vonatkozóan? :)

szerk:
egyre nem gondoltam: darabra

Szerkesztette: Nores 2005. 07. 23. 11:47 -kor

A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#296 Felhasználó inaktív   bit_bro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:03

Tudna valaki segíteni ?
A következő a dilemmám:
Van nékem egy jó öreg TEAC W50D -m, ami ugye valójában egy Pioneer 106.
Mivel mostanában egyre kevésbe látni normális minőségi 4x-es lemezt, inkább vennék Verbatim Pastel-t (8x +R). A hivatalos oldalon azonban csak 1.07 Firmware van a meghajtóhoz, ami tavaly februári. Van esélyem rá, hogy ha ezt belesütöm, tudom majd írni a jó kis Verbatim-okat ?

#297 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:19

Idézet: bit_bro - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 9:03

Tudna valaki segíteni ?
A következő a dilemmám:
Van nékem egy jó öreg TEAC W50D -m, ami ugye valójában egy Pioneer 106.
Mivel mostanában egyre kevésbe látni normális minőségi 4x-es lemezt, inkább vennék Verbatim Pastel-t (8x +R). A hivatalos oldalon azonban csak 1.07 Firmware van a meghajtóhoz, ami tavaly februári. Van esélyem rá, hogy ha ezt belesütöm, tudom majd írni a jó kis Verbatim-okat ?

Szerintem minden problema nelkul...nekem Pio106-os volt, és az osszes 8x-os lemezt tokeletesen irta 4x-es sebesseggel.(kiveve a G05-ot, de az nekem nem lemez :D )

#298 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 08:27

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 9:19

Szerintem minden problema nelkul...nekem Pio106-os volt, és az osszes 8x-os lemezt tokeletesen irta 4x-es sebesseggel.(kiveve a G05-ot, de az nekem nem lemez :D )

Én óvatosabban fogalmaznék! A Pio106 egy 4x író, aminek a firmware-ét nem készítették fel 8x lemezek írására. Egy Pio105-tel jártam úgy, hogy az általa írt Verbatim DVD-R 8x DVD-video lemezt bizonyos asztali játékosok hiba nélkül játszották, más leszátszókban meg akadozott a film. Ha egy mai íróval írtam ilyen lemezre, akkor a korábban akadozva lejátszó gépezetek is gond nélkül játszották a filmet. Lehet, hogy neked csak szerencséd volt (az asztali készülékekkel). Azt még elmondanám, hogy nem a mostanában felbukkant hamis Verbatokról van szó és hogy az írás minden esetben 4x volt (bár a Pio105-ben próbálkoztam 2x-esen is - reménytelen). Az újabb lemezek nem csak írási sebességben térnek el a régebbiektől. A régi és az újabb író is 4x sebességgel dolgozott, mégis más lett az írás eredménye.

#299 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 09:18

Idézet: multibit - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 9:27

Én óvatosabban fogalmaznék! A Pio106 egy 4x író, aminek a firmware-ét nem készítették fel 8x lemezek írására. Egy Pio105-tel jártam úgy, hogy az általa írt Verbatim DVD-R 8x DVD-video lemezt bizonyos asztali játékosok hiba nélkül játszották, más leszátszókban meg akadozott a film. Ha egy mai íróval írtam ilyen lemezre, akkor a korábban akadozva lejátszó gépezetek is gond nélkül játszották a filmet. Lehet, hogy neked csak szerencséd volt (az asztali készülékekkel). Azt még elmondanám, hogy nem a mostanában felbukkant hamis Verbatokról van szó és hogy az írás minden esetben 4x volt (bár a Pio105-ben próbálkoztam 2x-esen is - reménytelen). Az újabb lemezek nem csak írási sebességben térnek el a régebbiektől. A régi és az újabb író is 4x sebességgel dolgozott, mégis más lett az írás eredménye.

Én óvatosabban fogalmaznék! :D

A 4X írókat is fölkészíthetik FW-esen a legtöbb 8X (akár 16X) lemez megfelelő minőségű 4X írására. Ezekkel az a gond, hogy korán behal(t) a FW támogatás, és így az újabb 8X lemezekkel már nem tud jót produkálni. A nagyobb gyártók 8X lemezei elég korán megjelentek ahhoz, hogy a 4X írók utolsó FW-ei boldoguljanak velük.
Persze az is előfordulhat, hogy bizonyos 8X, de különösen 16X lemezek az adott író fizikai képességeivel már nem is írhatóak jól 4X sebességgel, tehát a biztos megoldás a próba és a 16X lemezek kerülése.

#300 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 10:26

Hali!

Most 108D-m van, de eladom, és az új írónak nem szabad olyan hosszúnak lenni, mert eléggé kevés a hely a házban.

Szóval melyik az az író, amit ajánlanátok ilyen szempontból is?

A Pio 109D melegedéséről tudok, NEC 3540-ek állítólag még mindig nem olyan jó olvasók, mint írók...

A többi milyen? Toshiba is jó árban van... Samsung? LG?  ( ) Más?

Az író inkább dvd olvasásra és cd-írásra, ritkábban DVD-s adatmentésre lenne használva.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.