HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:06

Idézet: dance - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 20:46

azt szeretném kérdezni hogy egy ujrairhato DVD-re kb hányszor lehet irni?
ugy tudom a DVD-RAM ra kb 1000X. az ujrairható CD-re is jo sokszor. az ujrairható DVD-re is ilyan sokszor lehet vagy már a 30. irásnák fennálhat az adatvesztés esélye?

Jó minőségű RW lemez, ami fizikailag/kémiailag nem sérült, 100 fölötti újraírást biztosan bír.

#642 Felhasználó inaktív   dance 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:03

Idézet: erdoke - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 21:06

Jó minőségű RW lemez, ami fizikailag/kémiailag nem sérült, 100 fölötti újraírást biztosan bír.

köszönöm!

#643 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 15:40

Idézet: erdoke - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 22:06

Újraírható cd-t használtam arra régebben, hogy naponta hurcolásztam rajta cucct ide-oda. vagy ezerszer újra lett írva.

Nem értem, hogy a dvd miért purcanna ki hamarabb.

#644 Felhasználó inaktív   dayKilleR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 18:09

Hali!

Egyik ismerősöm kapott egy NEC ND3550-es DVD-firkálót. Az egésszel a probléma, hogy alig olvas DVD lemezeket, általában fel se ismeri őket, de vannak olyan lemezek, amiket hibátlanul és gyorsan olvas. Az írásról ne is beszéljünk. Gondolom az írás (mint anno az én nd3520A-mnál) megoldható, de nekem attól függetlenül gyári frimware-vel hibátlanul olvasott (kivéve az eredeti lemezeket persze :))

Nos ez az olvasási gond frimware frissítéssel megoldható, vagy alapból gyárihibás a cucc?  :rolleyes:

köszi előre is!

Szerkesztette: dayKilleR 2006. 02. 14. 18:22 -kor

ASUS A7N8X-E deluxe, AMD AthlonXP 2600+ Barton, Samsung 2x512MB DDR400 2,5-3-3-5, GlacialTech SilentBreeze III, ATi Radeon x1600Pro 256MB/DDR2, Maxtor 200GB SATA, Samsung SP0802N 80GB ATA, Maxtor 540DX 40GB, LG GSA-H42L, SB Live! 5.1

#645 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:35

Másik topicban is megkérdeztem, de ide is becopyzom, úgy látom itt többen olvassák:
Tudom, hogy ki lett vesézve, olvasgattam is a fórumokat, de hogy biztos legyek benne, összefoglalva jó így: (?)
LG 4120B íróm van. Eddig Verbatim TY 8x -os lemezeket írtam 4x-esen, tökéletes volt. Mivel sajna nem kapok 8x-os lemezt, ezért kénytelen leszek 16x-ost venni. (ragaszkodom a Verba TY-hoz.) Viszont (ha jól tudom) ennek az írónak a firmje nem támogatja ezt a lemezt, legalábbis, nem tudja 16x-osan megírni. Na és most jön a kérdés, illetve jól értettem-e: Ha 4x-esen írom a lemezt akkor tökéletes lesz? Tehát lesz olyan jó mint a 8x-os lemez volt? Vagy félreértettem, és semmilyen sebességgel nem lesz tökéletes? Már csak néhány lemezem van, és nem tudom vegyek-e ilyet, vagy esetleg próbáljam meg a 8x-os Verba MCC-t?
Főleg dvd filmekhez kell.
Előre is kösz a választ.

#646 Felhasználó inaktív   zoltanz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 10:24

toyotakacsa01

A tamasztalat arra enged következtetni hogy az lemezírás általában az újraírható lemezek sebességéből lehet legjobban kiszámolni CD nél 8* 10* 12* DVD+ DVD- nál 4*
De minnél alacsonyabb annál maradandobb lesz az adat a lemezen.
A semmi nem valamiben semmi, hanem a semmiben semmi.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.

#647 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 12:05

Idézet: zoltanz - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 11:24

De minnél alacsonyabb annál maradandobb lesz az adat a lemezen.

Az szerintem nem biztos. Kétszeres dvd írásnál több a pie/pif hibák száma, ezért szerintem nem annyira tartósak.

#648 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 12:10

Idézet: dayKilleR - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 19:09

Egyik ismerősöm kapott egy NEC ND3550-es DVD-firkálót. Az egésszel a probléma, hogy alig olvas DVD lemezeket, általában fel se ismeri őket, de vannak olyan lemezek, amiket hibátlanul és gyorsan olvas.

Jó lenne tudni hogy milyen íróval hányszorosan írt, milyen típusú lemezeket nem olvas rendesen.

Nekem NEC3520 van, a normális lemezeket szép gyorsan olvassa, de a csóróbb, roszabbul sikerült lemezeknél nagyon belassul(némelyik razsaszín arita pl.). Az ilyen lemezeket az LG dvd olvasó még simán, max. sebességgel beolvassa.(persze neki  a max az a lemez elején 2,5 a végén 6X tempó).

A lényeg, hogy szerintem lehet hogy csak annyi a gond, hogy nagyon gyorsan próbálja a lemezeket olvasni, ezért nem jön össze szegénynek. Vagy tényeg hibás. akkor viszon valahogy tesztelni kellene a megírt lemezek minőségét.

#649 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 07:25

? Senki?

#650 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:33

Idézet: mexel - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 22:35

Másik topicban is megkérdeztem, de ide is becopyzom, úgy látom itt többen olvassák:
Tudom, hogy ki lett vesézve, olvasgattam is a fórumokat, de hogy biztos legyek benne, összefoglalva jó így: (?)
LG 4120B íróm van. Eddig Verbatim TY 8x -os lemezeket írtam 4x-esen, tökéletes volt. Mivel sajna nem kapok 8x-os lemezt, ezért kénytelen leszek 16x-ost venni. (ragaszkodom a Verba TY-hoz.) Viszont (ha jól tudom) ennek az írónak a firmje nem támogatja ezt a lemezt, legalábbis, nem tudja 16x-osan megírni. Na és most jön a kérdés, illetve jól értettem-e: Ha 4x-esen írom a lemezt akkor tökéletes lesz? Tehát lesz olyan jó mint a 8x-os lemez volt? Vagy félreértettem, és semmilyen sebességgel nem lesz tökéletes? Már csak néhány lemezem van, és nem tudom vegyek-e ilyet, vagy esetleg próbáljam meg a 8x-os Verba MCC-t?
Főleg dvd filmekhez kell.
Előre is kösz a választ.

Azt senki nem tudja megmondani neked, hogy az íród "tökéletesen" megírja-e a 16x TY Verbatim DVD-t. Egyébként tökéletes írás nem létezik. Próbáld megírni 4x-esen a lemezt, aztán teszteld minél több olvasóban, íróban. Ha az ismeretségi körödben van valakinek Plextor (PX-712, PX-716, PX-755) vagy BenQ (DW620, DW640) írója, lemezminőség tesztet is végezhetsz. Ha nincs, akkor marad az olvasási teszt szgépes és asztali olvasókban. Viszont ahogy a jelenlegi DVD-piacot nézem, lehet, hogy hamarosan egy új íróba kell invesztálnod...

#651 Felhasználó inaktív   imi123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:19

Sziasztok!

Saját cuccok, fényképek, videók és adatok tárolására milyen lemezt ajánlanátok most?
Jelenleg LG-4160 írom van, de gondolkodom egy NEC-4551 cserén is. A lemeznél a megbízhatóság, hosszú élettartam a legfontosabb szempont (meg persze a beszerezhetőség), az ár másodrangú kérdés (csak néhány tíz lemezről lenne szó).

Ha lehet, PPeter véleményét is várom.

Előre is köszi.

#652 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 13:59

Idézet: imi123 - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:19

Saját cuccok, fényképek, videók és adatok tárolására milyen lemezt ajánlanátok most?

Családi fényképeket én először cd-re írom, majd amikor összejött 6 lemez, írom dvd-re is.
Így én biztonságban érzem őket. Dvd lemezt meg majd ajánlanak a többiek.

#653 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 12:45

Idézet: multibit - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 9:33

Azt senki nem tudja megmondani neked, hogy az íród "tökéletesen" megírja-e a 16x TY Verbatim DVD-t. Egyébként tökéletes írás nem létezik. Próbáld megírni 4x-esen a lemezt, aztán teszteld minél több olvasóban, íróban. Ha az ismeretségi körödben van valakinek Plextor (PX-712, PX-716, PX-755) vagy BenQ (DW620, DW640) írója, lemezminőség tesztet is végezhetsz. Ha nincs, akkor marad az olvasási teszt szgépes és asztali olvasókban. Viszont ahogy a jelenlegi DVD-piacot nézem, lehet, hogy hamarosan egy új íróba kell invesztálnod...

Köszi, erre gondoltam én is. Csak a sima visszaolvasási tesztben átlag írókban nem nagyon bízok. Viszont megyek, és veszek vmi írót. Már csak az a kérdés Pioneer 110, vagy NEC 4550 legyen?
melyik a megbízhatóbb? Sok film lenne írva, de archiválni kellene fotókat és néhány programot is.

#654 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 13:46

Idézet: mexel - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 13:45

... és veszek vmi írót. Már csak az a kérdés Pioneer 110, vagy NEC 4550 legyen?
melyik a megbízhatóbb? Sok film lenne írva, de archiválni kellene fotókat és néhány programot is.

Csak ez a két típus játszik? Plextor vagy BenQ? Tudom, a Plextor PX-755 igen drága. Viszont ha kapsz még valahol Plextor PX-740/BenQ DW640 karcolót, az jó vásár lehet. Esetleg vársz egy kicsit a BenQ DW1650 vagy DW1655 típusok valamelyikére. Az utóbbi LightScribe-képes.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a Pio110/NEC4550 pároshoz, én jelenleg a NEC-et választanám.

#655 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:32

Idézet: multibit - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:46

én jelenleg a NEC-et választanám.

Én meg olyant, ami tud normális PIE/PIF tesztet.

#656 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:43

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:32

Én meg olyant, ami tud normális PIE/PIF tesztet.

Nem véletlenül emlegettem a BenQ írókat...
A NEC-re vonatkozó ajánlat csak arra az esetre állt, ha mindenképpen a Pio és a NEC között kell választani - de azt hiszem ez egyértelműen lejött a válaszomból.

#657 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:39

Idézet: multibit - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:43

Nem véletlenül emlegettem a BenQ írókat...
A NEC-re vonatkozó ajánlat csak arra az esetre állt, ha mindenképpen a Pio és a NEC között kell választani - de azt hiszem ez egyértelműen lejött a válaszomból.

utánanézek a Benq-nak, hol lehet kapni, és mennyiért. Csak az a furcsa, hogy régen a Benq egy noname dolognak tűnt. Eddig csal LG-im voltak, soha nem volt velük bajom, miért szidja itt mindenki?

#658 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 23:06

Idézet: mexel - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 19:39

utánanézek a Benq-nak, hol lehet kapni, és mennyiért. Csak az a furcsa, hogy régen a Benq egy noname dolognak tűnt. Eddig csal LG-im voltak, soha nem volt velük bajom, miért szidja itt mindenki?

Lehet vhol Benq-t kapni? Sehol nem láttam.

#659 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 05:35

Idézet: mexel - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:06

Lehet vhol Benq-t kapni? Sehol nem láttam.

Nem biztos :(  A DW1640 kifutott típus, a DW1650/DW1655 még nem terjedt el nálunk.
Az Árukereső találatai (nem jelenti azt, hogy kapható is az adott cégnél, csak a honlapon szerepel):
DW1640 OEM
DW1640

Szerk:
Meglestem néhányat, ezek WebÁruház linkek. Nem érdemes végignézni, totál esélytelen a dolog :mad:
A Plextor PX-740A vagy Philips DVDR1648 hardveresen megegyezik a BenQ DW1640-nel. Ha ezek valamelyikét meg tudod szerezni, egy BenQ firmware feltétele után van egy DW1640-ed.

Szerkesztette: multibit 2006. 03. 01. 05:46 -kor

#660 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 08:20

Idézet: multibit - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 6:35

Nem biztos :(  A DW1640 kifutott típus, a DW1650/DW1655 még nem terjedt el nálunk.
Az Árukereső találatai (nem jelenti azt, hogy kapható is az adott cégnél, csak a honlapon szerepel):
DW1640 OEM
DW1640

Szerk:
Meglestem néhányat, ezek WebÁruház linkek. Nem érdemes végignézni, totál esélytelen a dolog :mad:
A Plextor PX-740A vagy Philips DVDR1648 hardveresen megegyezik a BenQ DW1640-nel. Ha ezek valamelyikét meg tudod szerezni, egy BenQ firmware feltétele után van egy DW1640-ed.

Köszönöm, akkor egyelőre várakozok. Van itthon 2 író is, de mindkettő LG.  :)  Addig karcolok azzal.

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.