HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 09:07

Idézet: mexel - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 8:20

Köszönöm, akkor egyelőre várakozok. Van itthon 2 író is, de mindkettő LG.  :)  Addig karcolok azzal.

Mumia nemrég kapott. Az író topikjában van róla szó, esetleg kérdezd meg hol vette.

#662 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 13:27

A Plextor 716A az milyen író? Jó? Érdemes alkudoznom rá?

#663 Felhasználó inaktív   oregzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:57

Érdemes egyáltalán kinlódni a dvd írással?
https://www.hwsw.hu/...30555&count28=1
Szerintem nem igazán.

#664 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:56

Idézet: oregzoli - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 19:57

Szerintem nem igazán.

Ehhez képest nekem a legöregebb írott cd-m több mint 10 éves és semmi baja sincs. Nekem úgy tűnik csak a gagyi lemezekkel van baj (pl. princo, arita, hamisított lemezek stb.)
Sztem nem magával a CD/DVD médiával van baj, hanem az időnként selejtet készítő "gyártókkal".
benjami

#665 Felhasználó inaktív   enigma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:18

Idézet: oregzoli - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 19:57

Szerintem nem igazán.

"Két év után elporladó CD-k....a jobb minőségűek sem húzzák megbízhatóan 5 évnél tovább"

ez a 2 év azért enyhe tulzás szerintem, nekem is vannak 10 éves írott lemezeim és nincs gond az olvasásukkal

Szerkesztette: enigma 2006. 03. 06. 12:21 -kor

#666 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 13:55

Idézet: enigma - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:18

"Két év után elporladó CD-k....a jobb minőségűek sem húzzák megbízhatóan 5 évnél tovább"

ez a 2 év azért enyhe tulzás szerintem, nekem is vannak 10 éves írott lemezeim és nincs gond az olvasásukkal

Pont az a része az állításnak egyáltalán nem túlzás, sőt. A dvd adatvesztős topik az 1-1,5 évvel írás után olvashatatlan Princo-k miatt indult, a cd-s topikokból pedig kiderül, hogy gyakorlatilag az összes 2-3 éves Philips Multipurpose lemez olvashatatlan ma már.
Egyértelműen a minőség a lényeg.
Mikor  hallottam ezekről a dolgokról, akkor úgy terveztem, hogy átváltok DVD-RAM-ra, az elméletileg még a mg.szalag-nál is biztonságosabb. Ezért hidegzuhanyként ért a hír, hogy vkinek crc hibásak lettek fontos videói, amit pedig direkt azért írt ram-ra. Persze kérdés, hogy mi volt itt a gyenge láncszem, az író, vagy a lemez, de mutatja, hogy magában semelyik adathordozó sem megbízható.  :(
Ezek után úgy döntöttem, hogy mivel az egyértelműen látszik, hogy a jó minőségű cd-kel - dvd-kel semmi baj nincsen, ezért mégis csak maradok a "kommersz" optikai adattárolásnál, de csak és kizárólag jó minőségű lemezre írok (Ricoh, MCC, TY). Ez persze ma már nem igazán megkötés, mikor az igen durva minőségű MCC004-es Verbát is 100Ft-ért hajigálják az ember után. Ilyen lemezárak mellett azt is simán megteheti bárki, hogy akár minden lemezét két példányban írja (a fontosakkal pedig egyenesen botorság nem így tenni), és ha még két viszonylag távoli helyen is tárolja ezeket, akkor azt hiszem felesleges aggódnia az adatai miatt. Arról nem is beszélve, hogy még így is sokkal olcsóbban jön ki, mintha ram-ra írná az ember. :cool:
Azután fogja az ember, és 2-3 évente leellenőrzi a lemezeket (később persze egyre gyakrabban), azután mikor elég olcsó lesz a következő generációs technika, akkor mindent lemásol abba a formába, és így lehet szépen archiválni a fontos dolgokat akár az idők végezetéig is.

Szerkesztette: Lucas Garas 2006. 03. 06. 14:01 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#667 Felhasználó inaktív   enigma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:13

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 12:55

a jobb minőségűek sem húzzák megbízhatóan 5 évnél tovább

egyetértek hogy a hanyag gyártás és a pocsék alapanyagok miatt a gagyi lemezekkel ez történik , na de minden lemezzel ez fog történni ?

(off:költözéskor előkerült apám szallagos tesla magnója  ha le akarom játszani a felvételeket akkor csakis azon tudom mert nincs már sehol a közelben hasonló szerkentyű, gondolom alkatrész se nagyon van már hozzá, talán mire 30 év mulva elővesszi valaki a dvd lemezt (vagy mást) ugyanúgy jár mint most én :)  lehet egy zsír új lejátszót is csomagolni kellene hozzá az unokáknak)

#668 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 05:10

Kérlek figyelj oda mit írsz, hogyan idézel. Én egyáltalán nem írtam olyat, amit a számba adtál az idézéssel, az nálam is idézet volt!

Tehát:
Állítás első része: "Két év után elporladó CD-k...."
Állítás második része: "...a jobb minőségűek sem húzzák megbízhatóan 5 évnél tovább"

A mondatod -"ez a 2 év azért enyhe tulzás szerintem" - gyakorlatilag csak az állítás első felét cáfolja, semmit nem említ a második rész valóságtartalmáról.

A mondatommal - "Pont az a része az állításnak egyáltalán nem túlzás, sőt." - tehát csak az áll. első fele mellett foglaltam állást, halványan utalva arra, hogy mi a véleményem a második feléről, nevezetesen, hogy szerintem is erős túlzás az 5 év, de csak a valóban jó minőségű lemezek esetében.
Remélem most már világos a véleményem.  ;)
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#669 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 13:33

Idézet

13:13:38 #24 SCSI -1135 File Cdrdrv.cpp, Line 1437
SCSI Exec, HA 1, TA 0, LUN 0, buffer 0x03750000
Status:  0x04 (0x01, SCSI_ERR)
HA-Status 0x00 (0x00, OK)
TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)
Sense Key:  0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR)
Sense Code: 0x0C
Sense Qual: 0x00
CDB Data: 0x2A 0x00 0x00 0x12 0xA9 0xE0 0x00 0x00 0x20 0x00 0x00 0x00
Sense Data: 0x70 0x00 0x03 0x00 0x12 0xA7 0x51 0x0E
          0x00 0x00 0x00 0x00 0x0C 0x00

Hi!

Jól látom, hogy ez az író hibája?

Köszi

Brian
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#670 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 16:52

Helló!

Egyik ismerősöm felhívott azzal, hogy ha Shrinkkel másol dvd-t, sima írható lemeznél 5-7%-nál megáll, viszont újraírhatóra kiírja neki! Azt mondja többféle írhatót és többféle újraírhatót is kipróbált és ugyanez az eredmény. Régebben ment neki sima -R-re is! +R-t és -R-t is támogatja az írója.  Még azt mondtam neki, hogy nézze meg hogy simán Neroval megy-e a dvd copy sima írhatóra, de még nem szólt vissza.  Nekem semmi ötletem nincs. Nektek?

#671 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 17:25

dvd copy-val sem jó neki. Holnap áthozom az íróját, hogy nálam műxik-e! Lehet hogy úgy romoljon el egy író, hogy csak az újraírhatókat vigye? Olvasó nem olvas már csak cd-t, vagy csak dvd-t olyat már hallottam.

#672 Felhasználó inaktív   kisgery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:27

Egy kérdés: Mien elven működik a LightScribe dvd újrairó??

egyébként helló mindenkinek :respect:

#673 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 07:55

Szomorú hírt olvashatunk a lap tetején (és az alábbi link alatt):
Végleg és azonnal kivonul a CD- és DVD-gyártásból a neves TDK

Idézet

A gyártással ugyan felhagynak a japánok, a piacon megmaradnak a TDK név alatt forgalmazott CD-k és DVD-k. Ezeket a vállalat szerződéses gyártóktól fogja vásárolni.

Nem tudom nálatok mi a helyzet, de nekem nem sok TDK gyártású TDK lemezem van. Volt egy 2x sebességű DVD-RW lemezem, annak TDK-gyártókódja volt. De a többi, amivel rendelkezem az Taiyo Yuden gyártmány (DVD-R), ezeken kívül másoktól is csak Ritek lemezeket kaptam TDK szitázással (úgy tudom a CMC is gyárt nekik). Lehet, hogy csak engem kerültek el a tömegesen megjelenő "eredeti" TDK lemezek? Igaz, én elsősorban TY, MCC és kisebb számban Maxell és Ricoh lemezeket használok, inkább ilyeneket hajtottam.

#674 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 21:28

Mostanában kapok lemezeket, Ridisc MCC 8X, melyek úgy vannak megírva, hogy ha ránézek a fény felé tartva, akkor minden lemez egy belülről kifelé haladva sötét színű az írás (ilyen szokott lenni), majd  közel egy adott ponttól világossá a színe a lemez széléig, mintha nem lenne végigírva a lemez. A lemez végig meg van írva.
A Pioneer 108-mal ezeket a lemezeken lévő adatot nem tudom vinyóra másolni. Ez már a második sorozat.
Egy ismerősöm a Pioneer 108-ával más forrásból szintén így járt.
Mi lehet a gond??? LG DVD író leolvassa gond nélkül. Az írással van valami, mert a lemez alapjában "jó", asztaliban megy, LG leolvassa, de a lemez már szimpla ránézésre is furcsa. Az eddigi lemezek, ránézésre egyforma színűek voltak az írás teljes hosszában (nem volt ránézésre "szín" árnyalatkülönbség a lemezen, nem is volt gondja velük a Pioneer 108-nak. Ez a színárnyalat különbség, és az ebből adódó Pioneer 108 olvasási hiba kb. mindig ugyanott jelentkezik, feltehetően ott, ahol a sötétebb rész után (ez a jó szín ránézésre), a világosabb rész olvasásához ér a Pioneer író. Itt akadhat el az olvasás.

Találkozott valaki hasonló problémával??? Nem lemez probléma, tutti, inkább valami írás diferencia lehet. Ugyanebből a Ridisc sorozatból írtam Pioneer 108-cal, nem volt gond, minden okés volt, minden téren.

Szerkesztette: Macska 2006. 04. 11. 21:30 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#675 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 17:39

Saját kis tapasztalatok eddig használt DVD lemezekkel:

Ritek (vagy arita ? Bugyirózsaszínű lemezek Ritek 05 ös kóddal): gurigás !

egész jónak tűnik írás végéig aztán cd speed- ellenőrzésnél kb 10% nál jönnek elő a hibás sectorok...nemcsak sárga hanem pirosan is.

nyomtatható változata borzasztó szarnak tűnik 7ből 7 már írás közbeni verify nél is hibás!!

szerintem kidobom a kukába!a maradék 15 db ot! vagy ne??

Amit jónak találtam : maxell +os slim tokban (kb 200 Ft-ért 0 rontással és 16x osan is írható)
kb 20at írtam belőle

ki melyiket javasolja a low budget kategóriás lemezből ?
(occsó magyarul + - is érdekel)

Szerkesztette: WEbshark 2006. 04. 12. 17:50 -kor

#676 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 18:15

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 18:39

Saját kis tapasztalatok eddig használt DVD lemezekkel:

Az íród típusát és az írási sebességet is idebiggyeszthetted volna.

#677 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 02:09

Ez.... miez?    :think:

Csatolt fájl:

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#678 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 07:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 3:09

Kellet neked magyar nero-t használni.  :D

#679 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 2:09

:up: valaki pliiiz :respect:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#680 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:31

Szerintem bepipáltad a rövid kivezető zóna engedélyezését (Short Lead-Out) és ezt jelzi az írás kezdetekor a program.

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.