HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro II.

#61 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 14:21

Ha nem is kell a tuner része, akkor vegyél helyette digitalizálót, pl. a Canpoustól. A brummogós azt jelenti, hogy egy technikai spórolás miatt a kártya felveszi a környezet zajait, így pl. a merevlemez, vagy akár az egér mozgatása is hallatszódik a hangkimeneten. Ha értesz az elektronikához, ennek a fórumnak az elődjében volt egy leírás, hogy mit merre kell forrasztani, de sztem egyszerűbb, ha nem brummogóst veszel. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#62 Felhasználó inaktív   zupa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 16:12

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:21

Ha nem is kell a tuner része, akkor vegyél helyette digitalizálót, pl. a Canpoustól. A brummogós azt jelenti, hogy egy technikai spórolás miatt a kártya felveszi a környezet zajait, így pl. a merevlemez, vagy akár az egér mozgatása is hallatszódik a hangkimeneten. Ha értesz az elektronikához, ennek a fórumnak az elődjében volt egy leírás, hogy mit merre kell forrasztani, de sztem egyszerűbb, ha nem brummogóst veszel. ;)

Köszi a gyors választ.

A helyzet az, hogy a forrasztgatás nem gond, viszont néztem egy-két helyen Canopus kártyákat, és az én pénztárcám számára elég húzós áruk van.
A pctv pro-t meg megkapnám baráti áron.
Gondolkodtam VIVO-s videókártya beszerzésén is, elvégre szegény Matrox G400 DH-at ideje lenne már lecserélni, de úgy gondolom, hogy agy Pinnacle kártya azért jobb minőségben digizik, mint egy Sapphire 9250 (esetleg 9600) VIVO.

Vagy nem?

A videojel forrása egy legalább 6-7 éves Sony 8mm-es kamera lenne. Szóval abszolult nem egy profi technika.

Ilyen feltételek mellet is azt tanácsolod, hogy ne vegyek brummogósat?

#63 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 16:28

Idézet: zupa - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 16:12

Köszi a gyors választ.

A helyzet az, hogy a forrasztgatás nem gond, viszont néztem egy-két helyen Canopus kártyákat, és az én pénztárcám számára elég húzós áruk van.
A pctv pro-t meg megkapnám baráti áron.
Gondolkodtam VIVO-s videókártya beszerzésén is, elvégre szegény Matrox G400 DH-at ideje lenne már lecserélni, de úgy gondolom, hogy agy Pinnacle kártya azért jobb minőségben digizik, mint egy Sapphire 9250 (esetleg 9600) VIVO.

Vagy nem?

A videojel forrása egy legalább 6-7 éves Sony 8mm-es kamera lenne. Szóval abszolult nem egy profi technika.

Ilyen feltételek mellet is azt tanácsolod, hogy ne vegyek brummogósat?

A TV tuner, VIVO és egyéb ilyen kategóriájú kártyákkal meg fog gyűlni a bajod analóg videó esetében mivel ezen eszközök nem kezelik le az instabil szinkronjelet ami azt jelenti, hogy ha a kamerád nem tartalmaz TBC-t akkor elcsúszhat a kép-hang szinkron ill. szinkronkihagyás esetén frame dobálás lesz ami szintén hangcsúszáshoz vezet.
Ha kifejezetten analóg videót szeretnél digitalizálni akkor mindenképp egy erre alkalmas capture eszközt vegyél.
Vagy egy asztali DVD felvevőt és minden gondod egy csapásra megoldódik  :)

Idézet

de úgy gondolom, hogy agy Pinnacle kártya azért jobb minőségben digizik

A Pinnacle PCTV Pro egy mezei software-es digitalizáló kártya ami azt jelenti, hogy pusztán egy digitalizáló chip van rajta ami eleve kizárja a jó minőséget. A software-es kártyák nem digitalizálnak teljes sávszélességben valamint csak 27MHz mintavételezést használnak ami igen szegényes eredményt ad. Ráadásul a minőség erősen függ a géped teljesítményétől és a használt codec tulajdonságaitól.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 11. 16:33 -kor

#64 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 10:56

A PCTV stereo ( XE ) kártáyával mik a tapasztalatok, zaj, képminőség, stb.
Csak tévézéshez kellene és igen baráti az ára.

Köszi
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#65 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 07:00

Egy gyors help kellene nekem:
Vehetnék egy TV kártyát, ezeket tudom róla:
Pinnacle PCTV PRO (ez a doboz felirata)
Zöld színü nyákon van, ennek  felirata: PINNACLE SYSTEM ROB2D-51009464-4.0
A tuneron ez van: 4009 FR5
A chipen meg ez: Conexant Fusion 878A  2578-13
Aztán még van egy nagy chip rajta, MICRONAS  MSP3450GB8V3 felirattal.

Kérdés: ez most az  MT2032 (a brummos) vagy nem?

Szerkesztette: Rapidus 2006. 03. 03. 07:01 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#66 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 07:10

Elvileg brummos. De még azt kérdezném: két paneles?  :cool:

#67 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 07:18

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 7:10

Elvileg brummos. De még azt kérdezném: két paneles?  :cool:

Ez tényleg gyors volt, köszi!  :)
Nem két paneles, csak egy, és kb így néz ki (állítólag a tuneren lévő matrica más):
Kép
Tehát a Conxant-tól balra lévő Micronas chip sokkal nagyobb, mint  a lapodon lévő, és a tuner is nyújtottabb kinézetű.  4.02 gyári driver van hozzá, szóval jó régi lehet
Nálad ilyen a brummos:
Kép

Miért írtd, hogy elvileg, melyik adatból derül ki,  hogy MT2032 ?

Szerkesztette: Rapidus 2006. 03. 03. 07:37 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#68 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 08:24

Ez a kártya brummos. Régebbi tapasztalatok alapján ez és az előző generáció volt a brummos. A következő piros nyákos, valamint a régebbi két paneles nem brummog. ;)
Anno igyekeztem összeszedni a generációkat itt:
http://louie.atw.hu

Szerkesztette: Mykee 2006. 03. 03. 08:25 -kor

#69 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 08:38

Köszi az infót, ennek tudatában meg fogom nézni használat közben is. 
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#70 Felhasználó inaktív   saba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 17:26

Van egy Pinnacle PCTV Pro 4. generációs TV kártyám.
Rég nem használtam már, de most elővettem.
Emlékeim szerint régen is gondom volt vele, de akkor megoldottam, de már nem emlékszem, hogy hogyan.
A lényeg.:
Universal driverrel használom, a kép tökéletes (komolyan gyönyörű)
A hanggal van a probléma. Dscalerrel, chrisTV, Intervideo WinDVR -t próbáltam de egyszerűen nem kapcsolják be a hangot. Hátul kötöttem át live in alaplapi hangkártya (gagyi realtek850) bemenetre. A hangrögzítővel simán felveszem, de a jel nem vezérlődik ki a standard outra, ami nálam a SPDIF.
Nem értem.. Nem értem.. Nem értem..
próbáltam már a hagszabályzón kézzel állítgatni, de nem.. . mute nincs sehol (elvben) (de gyakorlatban úgylátszik van)

segítsetek

#71 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 17:42

Idézet: saba - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:26

Emlékeim szerint régen is gondom volt vele, de akkor megoldottam, de már nem emlékszem, hogy hogyan.
A lényeg.:
A hanggal van a probléma. Dscalerrel, chrisTV, Intervideo WinDVR -t próbáltam de egyszerűen nem kapcsolják be a hangot. Hátul kötöttem át live in alaplapi hangkártya (gagyi realtek850) bemenetre. A hangrögzítővel simán felveszem, de a jel nem vezérlődik ki a standard outra, ami nálam a SPDIF.
próbáltam már a hagszabályzón kézzel állítgatni, de nem.. . mute nincs sehol (elvben) (de gyakorlatban úgylátszik van)

segítsetek

Nem tudom, hogy a 4. generációs pontosan melyik, de én mostanság szívtam eggyel (valami temicf FR5-ös tuner), mert a DScaler akkor adott ki hangot, ha rádióra vagy valami ilyesmire állítottam a hangforrást. Sajna nem nálam van a kártya, de hétvégén esetleg meg tudom nézni a pontos beállításokat, vagy akár el is tudom küldeni a dscaler.ini-t, ha ugyanolyan a kártyánk.

#72 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 19:07

Idézet: saba - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:26

A lényeg.:

segítsetek

1. Miért nem a gyári driverek egyikével használod?
2. választhatsz WDM és VfW alapúak közül is
3. a line-in ugye engedélyezve van felvételre és lejátszásra is?

#73 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 19:32

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 19:07

1. Miért nem a gyári driverek egyikével használod?

Hát szerintem tv nézésre DScalerrel nagyságrendekkel jobb, mint a gyári progikkal, ráadásul nem kell neki driver.. Ha rendesen be van állítva, még procit se zabál többet, mint a gyári.

#74 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 20:01

A Dscaler az oké, de a többi jobban megy a gyárival...

#75 Felhasználó inaktív   saba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:42

Na van előbbre lépés a dologban, a beépített hangkari a probléma nem csinál analog in-ből digitális out-ot,analog out-ból jön a hang.
Nem is tudom melyik topikba menjek !!

#76 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 11:43

64bites winxp alá holtalálok drivert?
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#77 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 25. 14:18

Idézet: Emre - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 11:43

64bites winxp alá holtalálok drivert?

Szerintem sehol. A Pinnacle nem készít (még) 64 bites drivert. Valszeg majd a Vistához lesz, XP-hez nem adnak ki. Legalábbis szerintem megvárják a Vistát vele...
A régi BT kártyákhoz meg már senki nem ír, hacsak maszekban nem...

#78 Felhasználó inaktív   Pisti27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 12:31

Hello Mindenkinek!

Tegnap este könnyes búcsút vettem jó kis Win2000 Professional rendszeremtől, amelyre az életemet is rábíztam volna, letúrtam és feltettem a csilivili XP nagytestvért helyette, mert már majd' minden progi ezt követelte maga alá.

Szép is meg jó is, de a Pinnacle PCTV pro kártyám gyári drájverét nem tudom felvarázsolni rá. Vagyis a drájver felmegy, de az assistant azt írja, hogy faulty a telepítés, tegyem újra. Próbáltam az 5.1, 5.5 verziót de semmi. A Dscaller-el gyönyörűen fut, szóval azt hiszem, hogy a kártya még nem kukaérett, pláne, hogy volt szerencsém kipróbálni a kártya következő generációját, amelyen már vékony Pinnaclesys feliratos a tuner árnyékoló doboza...a kettőt össze sem lehet hasonlítani, borrrzalmas.

Örömmel láttam Mykee fáradozását, hogy elkészítette a kártya családfáját és elkezdtem keresni az enyémet...de nem találtam (vagy csak figyelmetlen voltam). Az enyémnek még vastag az arnyékoló doboza, és nagy bumszli Micronas chip van rajta de már be van építve a rádiója, így 2 antennabemenete van egy panelen. A százlábú tüskesor ezért nincs is rajta.

A brummogással nekem is bajom volt, de csak a régi AT-s gépemmel. A mostaniban egy csúcskategóriás 7000Ft os ECS alaplapot és egy még csúcsabb kategóriás 3000 Ft-os Codegen atomreaktort használok és egy pisszenést sem hallani a hangkimeneten, pedig már a kezemben volt a páka, hogy elkezdjek gányolni.

Szóval a sok melléduma után a nagy kérdés: melyik drivert használjam? Valami tuti tipp és hogy honnan lehetne letölteni? Ha jól hallottam a régebbi kártyákhoz már nem jók az újabb driverek. Igazából csak azért kellene, hogy tudjak digizni. Az Xpt is azért tettem fel, mert az újabb vágóprogramok csak ezen futnak. Win2000 alatt egy univerzális BT drájvert használtam, azzal nagyon jól működött,(nem is tettem fel a gyári programcsomagot egyeltalán)...de ez xp alatt már nem fut. Tvzéshez meg nincs jobb a Dscallernél...

#79 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:33

Na akkor neked a 3-ik generációs tunered lehet, ami már egypaneles. :)
Én még a kétpanelesemhez az 5.30-ast használom, amit még itt-ott fel lehet lelni a neten.
Azzal megy nekem a tévé és rádió is.
Különben nem bírja szerintem, ha sokáig, több napig megy a gép, mert ma reggel arra keltem (4 napi folyamatos gépbekapcsolás után), hogy hang van, kép nincs. Erre már videodrivert telepítettem, meg tunerdrivert, és a végső megoldás az volt, hogy másik slotba tettem. Egyből megjött a kép, majd visszatettem a régi helyére és azóta minden oké. És ezt egyszer már előadta az utóbbi 4 éven belül, szóval szerencsére ez nem sűrű jelenség. Annyira, hogy nem is emlékeztem erre a kiveszem, visszarakom trükkre. ;)

#80 Felhasználó inaktív   Pisti27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 15:26

Biztos senkit nem érdekel, de azért elmesélem: siiiiiiiikeeeeer!!!! Végre hajlandó működni a capture...vagyis majdnem. Kép van, hang meg mint a mesében, hol igen, hol nem. De nem is csodálkozom, mert az eszközkezelőben az audio capture mellett van egy ba..ott nagy felkiáltójel, amit eddig még nem sikerült elvarázsolnom onnan. Ennek ellenére volt már olyan progi, amivel hangot is rögzítettem. 5.5-ös drivert használok egyébként.

A gyári tvnéző alkalmazás 1 teljes napig bírta a szűz windows alatt, ma már képet nem láthattam (biztos külön kell fizetni érte:)...gratulálok, kedves Pinnaclesys!...csoda, hogy nem mentetek még tönkre. A Dscaler pár kilobájt csupán, tartalmazza a vezérlőt és még installálni sem kell, csak az exe-jét megtalálni és mégis olyan gyönyörű, élethű a képe, hogy néha már-már attól félek Dr Carter beletolja a fejembe a hordágyat:) 

Viszont egy valamit el kell ismernem. Magam sem teljesen értem, de a dscallernek sokkal szebb képe van xp alatt, sokkal tisztább, láthatóan kevesebb a zavarjel benne, pedig UPC kábelt használok...háát...pld szombaton, amikor a Megasztár van, a kép szinte nézhetetlen, ökölnyi zavarjelek úszkálnak a képen és veszik el a maradék kedvemet is a tévézéstől.

Jóóó kis kártya ez, nagggyon jó!   

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.