HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:09

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:01

Amúgy az NF7-S és az NF7-SL között a hozzáadott Sata kábel a különbség - tudtommal.

SATA kábel mindkettőhöz jár, a két verzió közti különbség az, hogy utóbbihoz nem jár SATA->IDE átalakító.

#462 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:29

Sziasztok!

Ma vett egy ismerősöm egy NF7 S2G alaplapot. Most voltam nála beállítani a biost és egy kis tuningot kipróbálni. Viszont a biosban nincs szorzó állítási lehetőség. Win alól milyen progrtammal lehet szorzót állítani, vagy esetleg tudtok e egy hackelt biost amiben adott a szorzó állítás?
A proci egy 2400+ xp.

Üdv. RedCat

#463 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:30

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:09

SATA kábel mindkettőhöz jár, a két verzió közti különbség az, hogy utóbbihoz nem jár SATA->IDE átalakító.

Tényleg - tudtam, hogy valami hozzáadott kábel a különbség...

#464 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:38

Idézet: baratka87 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:08

nem cseszek ki nagybátyjámmal.még az msire 2 és fél év garancia van mert találtam egy helyet ahol 3 év garira adta.az abit amit meg veszek 2év garos szoval nem jár egyikünk sem rosszul.de akkor megint nem tudok dönteni igaz h jobb ide-re tenni az op rendszert,de a sata sokkal gyorsabb.te mit vennél inkább egy 160as idéset?
és tudom h az nf7-s2 egy botitott **ar.de az nf7-sl ver 2.0 nagyon jo csak nincs vmi átalakito amit nem fogok használni.

A HWSW-n is napokat olvashatsz arról, hogy a SATA csak elméletileg gyorsabb, mint az IDE, sőt, az NF7-S alaplapra integrált, tehát nem a chipsetben található SATA vezérlője meg pláne nem a leggyorsabb. A HDD-k sebessége nem a csatolótól függ, hanem a mechanikai, meg egyéb dolgoktól. Keress rá, szakszerűbb választ is találni fogsz. Én azért használok SATA vinyót, mert másfél éve nagyjából tiedéhez hasonló szituban miért is ne felkiáltással lecseréltem a 80-as IDE IBM-t egy SATA 120-as Seagate-re. Semmivel sem gyorsabb, pláne a sorrendben hátrébb lévő partíciók. Mellesleg van IDE Nyamnyung is, ami kifejezetten jól muzsikál. Aztán jól jön az üres IDE hely, ha az ember 1-2 racket, meg esetleg több optikai egységet is akar használni. Én nagyjából azt mondanám, hogy a vinyó mindegy, ha van elég IDE helyed, ha meg nincs, úgyse nagyon tudsz mást tenni. Annyira azért még nem avult el a technológia...

#465 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:42

Még annyit - ha mondjuk később bővítés címszó alatt beteszel még egy HDD-t a gépbe, egyet meg akasz rackbe tenni, jól jöhet, ha a most IDE-t veszel - én legalábbis jobb szeretem ilyen célra a már amúgy is lestrapált cuccot használni - SATA-s vinyót meg gondolom azért még egy kicsit macerás a jó kis hagyományos-gagyi Vipower és társai szintű műanyagizébe tenni...

#466 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 06:54

Idézet: baratka87 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:08

nem cseszek ki nagybátyjámmal.még az msire 2 és fél év garancia van mert találtam egy helyet ahol 3 év garira adta.az abit amit meg veszek 2év garos szoval nem jár egyikünk sem rosszul.de akkor megint nem tudok dönteni igaz h jobb ide-re tenni az op rendszert,de a sata sokkal gyorsabb.te mit vennél inkább egy 160as idéset?
és tudom h az nf7-s2 egy botitott **ar.de az nf7-sl ver 2.0 nagyon jo csak nincs vmi átalakito amit nem fogok használni.

A sata vinyó vásárlása mellett 3 indokot tudok felhozni:
1. nv féle bugos ide controller, amihez mind máig nem készült egy normális ide driver
2. későbbi bővítésnél is azért már ez a támogatottabb csatoló így időtállóbb
3. szabad ide helyeket spórolsz az optikai meghatjótknak és rackeknek

nálam sata-n van a rendszer, van egy gariból visszajött ide-m, egy rack és persze a 2 optikai cucc. Szóval amikor vettem a sata vinyómat már választásom sem volt csak, hogy az oprendszer hova menjen. Végül mivel a maxtor ide vinyó gyorsabb mint a sata-s seagate, ezért a rendszer sata-n van míg a pagefile a maxtor-on.
My photos

#467 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:24

Az ABIT NF7-S v2.0 és az ABIT NF-7S2 között mi a különbség? Illetve az elöbbinek az utolsó BIOS frissitése a 2.8-as, mehet e rá az az utóbbi BIOS-a?

#468 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:40

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:24

Az ABIT NF7-S v2.0 és az ABIT NF-7S2 között mi a különbség? Illetve az elöbbinek az utolsó BIOS frissitése a 2.8-as, mehet e rá az az utóbbi BIOS-a?

A két alaplap BIOS-a SEMMIKÉPPEN sem keverhető össze. NEm ugyanaz a két lap, utóbbiban jelentősen megcsappant a BIOS-ban a tuninglehetőségek száma, gyengébb lap.

#469 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:48

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:40

A két alaplap BIOS-a SEMMIKÉPPEN sem keverhető össze. NEm ugyanaz a két lap, utóbbiban jelentősen megcsappant a BIOS-ban a tuninglehetőségek száma, gyengébb lap.

- Akkor a v2.0-hoz szeptember óta nincs új BIOS?
- Hogy lehet az, hogy a v2.0-ás lapom nem bírja a TwinMOS modulokat? Dualban megy a 2db CL2,5-ös PC3200-as 512-es RAM, és sajnos sokszor gajdul. A Goldmemory 41000 hibát jelez az első teszt során. Single módban is gáz, de nem ennyire. Amúgy a Ramok jók (teszteltem őket másik gépben). Most a cég adott kölcsönbe próbára AM1-es (Apacer) Ramokat, de azok csak CL3-asak... meg ht nem ugyanaz a kategória.

#470 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 16:57

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:48

- Hogy lehet az, hogy a v2.0-ás lapom nem bírja a TwinMOS modulokat? Dualban megy a 2db CL2,5-ös PC3200-as 512-es RAM, és sajnos sokszor gajdul. A Goldmemory 41000 hibát jelez az első teszt során. Single módban is gáz, de nem ennyire. Amúgy a Ramok jók (teszteltem őket másik gépben). Most a cég adott kölcsönbe próbára AM1-es (Apacer) Ramokat, de azok csak CL3-asak... meg ht nem ugyanaz a kategória.

#1: Október óta. (Őszintén szólva, felesleges is szinte, eléggé kiforott már)
#2:NF2 sajnos finnyás a memóriákra :(

#471 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:39

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 16:57

#1: Október óta. (Őszintén szólva, felesleges is szinte, eléggé kiforott már)
#2:NF2 sajnos finnyás a memóriákra :(

A finnyás szó az talán még gyengusz. Keresni kell azokat a ramokat amivel hiba nélkül szalad... Tudnál ajánlani konkrétat?

#472 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:25

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:48

Ezen ne akadj fenn: az MSI K7N2 Delta2 Platinumban még a Kingston HyperX Dualban tesztelt 512-es modulok sem mentek rendesen... Nekem NF7-S-ben 2 nem dualként vásárolt 256-os Twinmos simán ment, de 512-esekkel már gondom volt - szóval itt valami a DDR-el van... Ja, és megjegyezném, hogy az NF7-M meg a twinmost egyáltalán nem ette meg, az Infineonnal meg simán megy... szóval a fene se érti ezt...

#473 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:23

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:39

A finnyás szó az talán még gyengusz. Keresni kell azokat a ramokat amivel hiba nélkül szalad... Tudnál ajánlani konkrétat?

Úgy tudom KingMAX-okkal nincs probléma. Nálam most 400-as SupeRAM-ok vannak, nincs velük gond. Ellenben előtte megfordult benn számtalan PSC modul is, azokkal sem volt semmi probléma.

#474 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:29

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 21:23

Úgy tudom KingMAX-okkal nincs probléma. Nálam most 400-as SupeRAM-ok vannak, nincs velük gond. Ellenben előtte megfordult benn számtalan PSC modul is, azokkal sem volt semmi probléma.

az kir, mert nálam meg 512/400 kingmaxom nem mentek duálban, sem.
ja, és korábban írtam, hogy voltak BSOD-im, a hackelt nec3520firmware miatt voltak valszeg...

Szerkesztette: happy_harry 2005. 06. 03. 21:30 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#475 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:29

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:39

Annyit még hozzátennék: Kingston HyperX nekem tökéletesen üzemel NF7-S-ben...

#476 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:32

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 21:29

Annyit még hozzátennék: Kingston HyperX nekem tökéletesen üzemel NF7-S-ben...

gakorlatilag ez káosz szint. kész kft.
firefox+foobar+mplayerc

#477 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 08:02

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 22:32

gakorlatilag ez káosz szint. kész kft.

Mondjuk úgy vettem a Ramot, hogy közöltem a kereskedővel, hogy milyen lapom van, ajánljon bele 2*512-t, ami tuti megy dualban. Ezt ajánlották, és öt napos cseregart vállatak arra, hogy műxik dualban...

#478 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 09:31

Közben további gondom: BIOS frissítés közben levágta valami az automatát és nincs szünetmentesem. Azóta nem megy a gép (ABIT NF7-S v2.0). A vinyók felpörögnek, az alaplai ventillátor felpörög, a processzoré is. Kép nincs. Billentyűzetnél bekapcsoláskor felvillan a 3 led utána az is halott. Amit próbáltam:
-kikapcs-bekapcs közben "insert", ahogy az alaplapi leírás ajánlja - nem ok.
-CMOS clear - nem ok.
Szóval valószínűleg a bootblock is meghalt.
Vidéki vagyok messze a fővárostól, szóval nem szaladgál mindenki eprom égetővel a zsebében. A hotswap-hez meg nem ártana egy ugyanilyen alaplap, ami meg szintén nincs az ismeretségi körömben. A gép már nem garis.
Van valami végső mentsvár az ABIT ezen lapjainál, vagy ..?...?

#479 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 10:49

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 8:31

Közben további gondom: BIOS frissítés közben levágta valami az automatát és nincs szünetmentesem. Azóta nem megy a gép (ABIT NF7-S v2.0). A vinyók felpörögnek, az alaplai ventillátor felpörög, a processzoré is. Kép nincs. Billentyűzetnél bekapcsoláskor felvillan a 3 led utána az is halott. Amit próbáltam:
-CMOS clear - nem ok.
Vidéki vagyok messze a fővárostól, szóval nem szaladgál mindenki eprom égetővel a zsebében. A hotswap-hez meg nem ártana egy ugyanilyen alaplap, ami meg szintén nincs az ismeretségi körömben. A gép már nem garis.

sajnos csak a működéközbeni biosrom csere.  :rolleyes: esetleg vegyél legközelebb egy szünetmenteset! Jó dolog, mert én sem izgulok már bios frissítéskor! :D
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#480 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:40

Idézet: pumper - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 10:31

-CMOS clear - nem ok.

Ahh... Reszvetem... Van valahol egy bolt, ahol egy ket ezresert megcsinaljak, nemtom a nevuket, de valaki biztos megmondja.. :)

Már ha pesti vagy...

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.