HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:39

Idézet: DViD - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 13:40

...
Már ha pesti vagy...

Eddig is csak az elejét olvastad el minden hozzászólásnak?  :rolleyes:  :D

Szerkesztette: Gaga 2005. 06. 05. 15:40 -kor

"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#482 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:15

Idézet: Gaga - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:39

Eddig is csak az elejét olvastad el minden hozzászólásnak?  :rolleyes:  :D

Miknek? :blink:

:)

#483 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:11

Idézet: DViD - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:15

Miknek? :blink:

:)

... a hozzászólásoknak...  :D  Lehet, hogy a végét sem...?  :D

#484 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:35

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:11

... a hozzászólásoknak...  :D  Lehet, hogy a végét sem...?  :D

Namost, ha se az elejet, se a veget, akkor hogyan valaszolok ra? :blink: :)

#485 Felhasználó inaktív   pentium419 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 14:31

PLZ HELP!

haverom NF7 deszkájával van egy "kis" gond. egyoldalu RAMok(2X256 Elixir 333MHz) kiszed, kétoldalú RAMok betesz(2X512 Samu 400MHz), Briósban időzítések, freki állitgat, Save&Exit, gép indul, monitor fekete marad. Sípolás nincs. régi egyoldalú RAMok visszatesz, CMOS jumper , alaplapi elem kivesz, visszatesz jumpert+elemet, indit, monitor nem kapcsol be. pittyenés megint nincs. mi lehet a gond? meghalt a deszka? ja memória modulok minden slotban voltak már  egyesével is.

elöre is kösz
,vagy nem...

#486 Felhasználó inaktív   pentium419 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:48

valaki? hilfen?
,vagy nem...

#487 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:59

Idézet: pentium419 - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:31

PLZ HELP!

haverom NF7 deszkájával van egy "kis" gond. egyoldalu RAMok(2X256 Elixir 333MHz) kiszed, kétoldalú RAMok betesz(2X512 Samu 400MHz), Briósban időzítések, freki állitgat, Save&Exit, gép indul, monitor fekete marad. Sípolás nincs. régi egyoldalú RAMok visszatesz, CMOS jumper , alaplapi elem kivesz, visszatesz jumpert+elemet, indit, monitor nem kapcsol be. pittyenés megint nincs. mi lehet a gond? meghalt a deszka? ja memória modulok minden slotban voltak már  egyesével is.

elöre is kösz

Próbáld meg, hogy kiveszed a procit, majd újra beteszed (sőt, a legjobb az lenne, ha beletennél egy másik procit). Mondjuk Abittal ilyet még nem tapasztaltam, de MSI-vel már igen - nem ette meg a frekit, vagy a memóriaidőzítéseket - már nem emlékszem - és a CCMOS jumper nem segített, procicsere után viszont minden visszaállt.

Amúgy Samsung memóriákkal az én NF7-S lapom el sem indul... Azt meg fentebb írtam, hogy tapasztalataim szerint 2*512 esetén még a Dualban tesztelve árult memóriák sem biztos, hogy rendesen mennek benne, főleg nem Dualban.

#488 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:02

Idézet: pentium419 - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:31

PLZ HELP!

elöre is kösz

Meg nem ártana ideírnod, hogy proci mekkora, pontosan mit is állítgattál. Memóriacserénél elsőre biztosan nem kellett volna frekvenciát állítani, főleg hogy AthlonXp-knél a legjobb, ha a proci és az memória szinkronban mennek.

#489 Felhasználó inaktív   pentium419 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 20:05

2800+ 2275MHz-n hajtva. amikor beleraktuk a Samsungokat, BIOSban a frekvenciáját 430MHz-re állitottam, a késleltetéseket meg 3-4-4-8ra. ekkor Save&Exit, és amikor indulnia kellett volna fekete maradt a képernyő. ezután kiszedtem a két Samsungot, és visszaraktam az Elixireket. igy se indult. na itt van a gáz... régivel se indul... :reklamacio:
procit meg sajna nem tok szerezni sehonnan... :(
,vagy nem...

#490 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 06:08

Idézet: pentium419 - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 21:05

2800+ 2275MHz-n hajtva. amikor beleraktuk a Samsungokat, BIOSban a frekvenciáját 430MHz-re állitottam, a késleltetéseket meg 3-4-4-8ra. ekkor Save&Exit, és amikor indulnia kellett volna fekete maradt a képernyő. ezután kiszedtem a két Samsungot, és visszaraktam az Elixireket. igy se indult. na itt van a gáz... régivel se indul... :reklamacio:
procit meg sajna nem tok szerezni sehonnan... :(

De azért a proci kivesz - betesz módszert nem ártana megcsinálni. Mondjuk szerintem 430 MHz lehet, hogy egy kicsit sok 400-as samsungnak...  :think:

#491 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 06:13

Nos, nf7-s-ben az fsb/dram clock ratio állítható, gondolom nálad is. Milyen szorzóval megy a procid? És csak kíváncsiságból, a 2275 hogy jött ki? Mert ha az fsb-t 430-ra állítottad, simán lehet, hogy ez mind a memóriának sok lett, mind a procinak.

Szerkesztette: desiderius 2005. 06. 08. 06:14 -kor

#492 Felhasználó inaktív   pentium419 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 06:22

alapon 12,5X166, és az FSB föltoltam 182re, a FSB:RAM osztót meg ugy h 430 körül legyen. mer aki kölcsönadta Samu Ramokat nála is mentek olyan 450fele...(ö lapja inteles vmi gigabyte nem tom pontosan mi de vmi 875ös chipset van rajta...2,8as prescottal)
,vagy nem...

#493 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 06:40

Idézet: pentium419 - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 7:22

alapon 12,5X166, és az FSB föltoltam 182re, a FSB:RAM osztót meg ugy h 430 körül legyen. mer aki kölcsönadta Samu Ramokat nála is mentek olyan 450fele...(ö lapja inteles vmi gigabyte nem tom pontosan mi de vmi 875ös chipset van rajta...2,8as prescottal)

Hát, próbáld meg ezt a proci kivételt, aztán ha az sem megy, tesztelj le mindent - ehhez kell egy másik athlonxp-s gép, akkor talán kiderül, hogy elszállt-e valami. Ha meggyógyulna, javaslom, az FSB/RAM ratio-t állítsd be úgy, hogy szinkronban menjen, és inkább vegyél vissza a szorzóból, és az FSB-t emeld ameddig lehet. Ha alaposan rákeresel, találni fogsz teszteket arról, hogy az athlonxp-k szinkronban mennek jobban.

#494 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 08:57

Idézet: pentium419 - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 7:22

A 875-ben elért eredmény itt semmit nem jelent. Vettem egyszer én is egy 256 MB-os, kétoldalas Samsungot, kipróbáltam egy NF3-as, egy NF2-es, egy SIS-es, egy AMD761-es (?) AMD lapban, meg egy SIS-es Inteles lapban és egyikben sem ment 266 MHz-en se, hibázott egy csomót. Visszavittem bolta, ahol egy 875-ös lappal tesztelték és egy hibát sem dobott a memtest...

Szerkesztette: seby 2005. 06. 08. 08:58 -kor

WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#495 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 12:00

Idézet: pentium419 - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:31

PLZ HELP!

elöre is kösz

Gondolom az elemkivétellel egyetemben a gépet lekapcsoltad a hálózati áramról.

Mondjuk az elemet nem is kellene kivenni, hanem csak a tápkábelt kell kihúzni a gép tápegységéből és úgy töröltetni a CMOS-t.

Esetleg bekapcsolás közben nyomogatni az INSERT billentyűt. Valaki írta már ebben a topicban, hogy frankón bejön az Insertes indítás
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#496 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 14:32

Találkoztam egy X-akta jellegű problémával...
NF7-S + Samsung 120 gigás SATA, Win XP
Telepítés indul, F6, floppyról SATA driver beadás, elfogadja, stb majd közli, hogy nincs vinyó a gépben...
Próbálva: másik XP telepítő (sőt még Win2000 telepítő is), BIOS frissítés, újabb SATA driver letöltése, kábel csere, vinyó csere. Helyzet változatlan :(
BIOS látja a vinyót, Win98 telepítő is, azzal formázni is lehet gond nélkül.
Vinyóra másik gépben települ az XP...

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Most be lett téve egy PATA vinyó, azzal végre települ az XP.
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#497 Felhasználó inaktív   Scatty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 09:03

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:26

Ha nagyon dolgozik a SATA, csíkozik tőle a PCTV Pro.

Helló desiderius!

Ugyanez a problémám, mint neked.
Abit NF7-S lapom van már másfél éve benne egy PCTV Pro tunerkártyával.
Eddig csak egy PATÁ-s Sasmung 120-as vinyóval használtam, de most vettem egy SATÁ-s 200 gigás Samsungot, mivel az alaplap úgyis kezeli azt is.
Nem is volt semmi gond amíg az új vinyóra nem akartam rögzíteni.
Ekkor előjött az általad is említett csíkozódás .
Már épp vissza akartam vinni a vinyót, mikor ráakadtam a hozzászólásodra.

Szóval akkor így nem is a vinyó a hibás?
Nincs valami ötleted a megoldásra?
Arra gondoltam, hogy egy PCI-os SATA kártya talán megoldás lehetne.
Előre is kösz a választ!

Scatty

#498 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 10:21

Idézet: Scatty - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 10:03

Helló desiderius!

Ugyanez a problémám, mint neked.
Abit NF7-S lapom van már másfél éve benne egy PCTV Pro tunerkártyával.
Eddig csak egy PATÁ-s Sasmung 120-as vinyóval használtam, de most vettem egy SATÁ-s 200 gigás Samsungot, mivel az alaplap úgyis kezeli azt is.
Nem is volt semmi gond amíg az új vinyóra nem akartam rögzíteni.
Ekkor előjött az általad is említett csíkozódás .
Már épp vissza akartam vinni a vinyót, mikor ráakadtam a hozzászólásodra.

Szóval akkor így nem is a vinyó a hibás?
Nincs valami ötleted a megoldásra?
Arra gondoltam, hogy egy PCI-os SATA kártya talán megoldás lehetne.
Előre is kösz a választ!

Scatty

Hát ha épp rögzíteni akarok (ami igen ritka), nemes egyszerűséggel PATA vinyóra írom a rögzített anyagot.

Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy PCI Sata kártya, de én valószínűleg inkább vennék pluszba egy PATA vinyót (ha jól értem, neked már van is egy), arra tenném a win-t, és arra rögzítenék. A Sata meg megmaradna a filmek/egyebek tárolójának. Aztán ha egy-másfél év múlva legkésőbb lecseréled az alaplapot, jó lesz az rendszervinyónak. És mielőtt megkérdeznéd: a PATA vinyó valószínűleg nem lassúbb a SATAnál (nálam pl. a PATA nyamnyung gyorsabb, mint a SATA Seagate).

Egyébként valahol olvastam valami olyat, hogy az NF7-S alaplapra integrált Sata vezérlője PCI Bust használ, vagy valami ilyesmi - nem akarok nagy hülyeséget írni, annyira nem is emlékszem rá, meg nem is vagyok akkora szakértő - de aaz én kis agyamban ez úgy csapódott le, hogy valószínű ezért hat egymásra a két eszköz - de ha ez igaz, nem zárható ki, hogy a PCI Sata kártya esetén is belefutsz ugyenebbe a problémába.

#499 Felhasználó inaktív   Silenzio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 02:45

Hello! A gesítségetek szeretném kérni. Abit NF7 2-m van, sima változat. 2 db Kingmax 466 256 mbyte-os ram megy benne dualban. A gond az, hogy max. 333 mhz-en megy, különben kékhalál, reset, stb. De itt se full stabil. Optimum beállításokkal működik, 1 bios-update előtt pont fordítva volt. Csak 466, expert, 2.5-8-3-3 értékeken ment (többé-kevésbé) stabilan. A proci 1800 Athlon XP. De összességébeen sehogy sem oké, semmilyen biossal, semmilyen beállításban. A GTA SA kb tíz perc után szabályosan resetel, amúgy tév-felvételeknél, video-lejátszásnál, nagyon gyakran. Ram hiba lehet? Proci, vagy alaplap? Hallott már valaki Kingmax-NF7 instabilitásról? Mit tegyek?

#500 Felhasználó inaktív   Silenzio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 02:49

Ja, előző témában kompetens vagyok. Igen, integrált sata-vezérlő és külön pci-os szinte ugyanaz ebben az esetben, egyik sem gyorsabb vagy jobb. Nekem külön vezérlőm van, így is ugyanúgy jönnek a zavaró zöld csíkok. Tehát nem éri meg váltani. Várom a javaslatokat.

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.