HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 06:49

ok, köff :party:
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#582 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:49

Szevasztok!

Gyors segítség kellene! Használ valaki ezen a lapon Hypercool III-as hűtőt, nem problémás a méretei miatt??? Sztem a táp alatti hely lehet gond. pár óra múlva megyek megvenni (vagy mégsem?).

Köszi
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#583 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:27

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 8:46

Jó bizony.

És 100%, hogy nem okoz gondot? MErt nekem az 5.10 -es nf2 -es driver csomag van fent most.
Érdemes egyáltalán váltani rá?

#584 Felhasználó inaktív   gforce9 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:12

Üdv!

Kérdés: Abit nf7-s2
xp-települ (win2k-t is próbáltam)
reboot  "verifying dmi.... hiba a rendszer betöltésekor" és itt megáll....
biost frissítettem az 1.5-re
a hdd samsung 160Gb/8Mb ide1 ez pri master (de próbaképp próbáltam slave-be is)
optikai: lg combó ide2 master
hdd-t cseréltem, hiba ugyanaz
memteszt hibátlanul lefut
jósokadik telepítésre is ua. a hiba.

Valaki találkozott már ilyennel? Úgyérzem hajítom vissza garba a lapot, csak érdekelne hátha

#585 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 07:00

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:27

És 100%, hogy nem okoz gondot? MErt nekem az 5.10 -es nf2 -es driver csomag van fent most.
Érdemes egyáltalán váltani rá?

Tulajdonképpen nf2-n milyen többletet vársz az újabb drivertől?  :rolleyes:
Gyorsabb nem lesz. Ha most nem stabil, akkor tényleg cserélj.

Ahhoz mit szólsz, hogy nekem még mindig a 2.45-ös driver van fent, csak az audio része újabb. Ja és az nforce ide drivert nem használom. Tudod, ami jó azt nem kell megjavítani...  ;)
My photos

#586 Felhasználó inaktív   _Pohár Víz_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 11:45

Sziasztok!

NEkem egy nagyon egyszeru kerdesem lenne.... hogy tudom megcsinalni azt , hogy a haz  elolapi cstalkozojára dugott mikrofon és hangszoro mukodjon? A leirasban nem talaltam meg az alaplapi csatlakozokn a  helyet.
Koszi!!!!

Az en alaplapom 1 2 eves NF7S 1.0as milyen  drivert javasoltok hasznalni?
Köszi!!

#587 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 12:28

Idézet: _Pohár Víz_ - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 12:45

Sziasztok!

NEkem egy nagyon egyszeru kerdesem lenne.... hogy tudom megcsinalni azt , hogy a haz  elolapi cstalkozojára dugott mikrofon és hangszoro mukodjon? A leirasban nem talaltam meg az alaplapi csatlakozokn a  helyet.
Koszi!!!!

Az en alaplapom 1 2 eves NF7S 1.0as milyen  drivert javasoltok hasznalni?
Köszi!!

Szerintem könnyen lehet, hogy nincs alaplapi mikrofon csati (egy AUX van, de az mintha bemenet lenne). Egyedüli megoldás, hogy hátulra, minijack dugókkal bedugod. Előlapi paneleket már láttam ilyen megoldással, úgyhogy talán van ilyen ház is. Max. egy kis sufnituninggal megoldható. De az tény, hogy ha hátulra beteszed a fejhallgató előlapi kivezetését, sajna nem marad hely hangládának...

#588 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:06

Sziasztok!

Nekem egy NF7S-v2 van és azt szeretném kérdezni, hogy az alaplapi hangkártyával lehet-e olyat csinálni, hogy azt a hangot vegye fel, amit hallok?

már rájöttem

Szerkesztette: Dispose 2005. 07. 19. 21:34 -kor

"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#589 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:38

Hi! A segítségetekre lenne szükségem. Ma vásároltam egy Zalman 7000B hűtőt de nem megy rá az nf7-s re . A múltkor valahol láttam hogy valamilyen barkács módszerrel rá lehet tenni, pls segítsetek. Köszi

#590 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 13:20

Idézet: Bbarnamaci - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 12:38

Hi! A segítségetekre lenne szükségem. Ma vásároltam egy Zalman 7000B hűtőt de nem megy rá az nf7-s re . A múltkor valahol láttam hogy valamilyen barkács módszerrel rá lehet tenni, pls segítsetek. Köszi

Hello!
Ha minden igaz, a rögzítő fül egyik szárát kell lefaragnod, ami a kondenzátorok miatt nem fér el. Utána viszont már nem lesz jó Athlon64-re, illetve P4-re, már ha ez szempont.

#591 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 20:38

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 13:20

Hello!
Ha minden igaz, a rögzítő fül egyik szárát kell lefaragnod, ami a kondenzátorok miatt nem fér el. Utána viszont már nem lesz jó Athlon64-re, illetve P4-re, már ha ez szempont.

Ok. Köszi "lefaragtam", megoldódott.

#592 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 14:54

Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy az NF7-S2(G) deszkában van-e AGP frekvencia lefixálása, mert a biosában nem találom a SoftMenu Setupban, igaz szorzó sincs benne, meg FSB/AGP/PCI osztó sem. Az a sejtésem ez anti tuning deszka. Pedig van hozzá egy 2003 31. heti gyártású 2500+ Barton proci és megy is deszkában 200MHz FSB-vel és így fel is ismeri 3200+ Bartonnak, bár egy kis fesz emelés kellett neki, de itt már csak százalékban adható meg(jelenleg +6%), de nem találom az AGP freki fixet, mint a "régi" NF7 és NF7-S-ben. 9800Pro kártya  és 1GB Kingstone 2,5-3-3-7 időzítésű memória mellett a 3dMark2003 stabilan végigmegy egmás után többször is, de játékok kilépkednek az asztalra 15perc játék után.
A hűtéssel nincs gond, mert így húzva sem ment fel 49 fok fölé pl a 3dMark és a játékok alatt sem.
Adjak még neki egy kis plusz kakót?

U.i.: A tápegyság egy 600W-os monstrum.
Wittman

VMH59

#593 Felhasználó inaktív   vampijka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:33

Sziasztok

Segítség kellene, egy NF7SG asszem az alaplap tipusa, szóval vettünk egy ilyet mert hát olcson kartunk kihozni egy ó lapot a gépbe és az abit nem cseng olyan rosszul.

Össze is raktuk a windows telepitésével rengeteget szenvedtem, mert mindenféle kifagyást okozott, aztán egy régi Quantum rossz felismerésével sikerült megoldani ezt a gondot, uj adatkábel feltelepitettem.

De a nyomtatom nem akar menni, bárhogy szenvedek vele Cannon BJC 250 LPT1 es porton és nem tudom mi lehet a baja...meg sem találja a nyomtatot, pedig minden be van állitva hozzá..

A másik gond meg a kisfloppyval van. az sem akar müködni pedig használtam a dobozban mellétett kábelektől kezdve mindent.

Ha valakinek van valami tippje vagy volt,c saka  forum hosszusága miatt nem találtam meg akkor légyszives másoljátok be, vagy irjátok meg.
Előre is köszönöm és várom: Egy szeerencsétlenül járt Abit tulajdonos.

#594 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 18:43

Hi! Van egy kis prolémám az abit nf7-s emmel. Tegnap este tökéletesen működött, ma reggel már nem ment . El sem indul a gép, szétszedtem összeraktam, nem müxik. Észrevettem hogy a dél híd a nagyon meleg (nem tudom megfogni) már akkor is miután rádugom a tápot a lapra. A táp: Chieftec 410W 4 Passzív PFC 24 t&ucirc;s -nek vettem de az van ráírva hogy "with PFC".  Szvsz a lap meghalt de ha valaki tud valamit pls segítsen. Köszi

#595 Felhasználó inaktív   haspokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:48

Idézet: wittman - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 13:54

Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy az NF7-S2(G) deszkában van-e AGP frekvencia lefixálása, mert a biosában nem találom a SoftMenu Setupban, igaz szorzó sincs benne, meg FSB/AGP/PCI osztó sem. Az a sejtésem ez anti tuning deszka. Pedig van hozzá egy 2003 31. heti gyártású 2500+ Barton proci és megy is deszkában 200MHz FSB-vel és így fel is ismeri 3200+ Bartonnak, bár egy kis fesz emelés kellett neki, de itt már csak százalékban adható meg(jelenleg +6%), de nem találom az AGP freki fixet, mint a "régi" NF7 és NF7-S-ben. 9800Pro kártya  és 1GB Kingstone 2,5-3-3-7 időzítésű memória mellett a 3dMark2003 stabilan végigmegy egmás után többször is, de játékok kilépkednek az asztalra 15perc játék után.
A hűtéssel nincs gond, mert így húzva sem ment fel 49 fok fölé pl a 3dMark és a játékok alatt sem.
Adjak még neki egy kis plusz kakót?

U.i.: A tápegyság egy 600W-os monstrum.

Szia
ne adj
ha alapfeszen nem viszi a 3200+-ot az baj
ha 6%-+petróval is instabil, akkor nem érdemes tovább feszegetni

#596 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:42

Nem is igazán tudom hová forduljak a problémával..
Annyi a gondom hogy régebb csinált a gép olyat h megy-megy aztán random időközökben lekapcsol és utána csak úgy lehet visszakapcsolni hogy tápkábel kihuz,vár,visszadug,és power-on..Hmm a táp számlájára írtam a dolgot (Codegen)..Namármost tegnap beszereltem a 400-as Bluestorm-ot és ma ugyanúgy elkezdte  ..Lakpcsol és nem lehet visszanyomni csak ha hátul a tápot kikapcsolom,várok,aztán be..Szerintetek ez mi lehet? (Eventviewer semmi extrát nem ír ki)

Memória okozhat ilyet?Az volt kb a legutolsó dolog amit vettem bele,de pl memtest semmi hibát nem írt ki.Max még arra gondolok hogy az alaplap lehet nem szereti a 3darab 400-as memoriamodult (a könyv szerint 2-t tud 400-on és 3-at 333-on)
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#597 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:57

Idézet: andrew-- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:42

Nem is igazán tudom hová forduljak a problémával..
Annyi a gondom hogy régebb csinált a gép olyat h megy-megy aztán random időközökben lekapcsol és utána csak úgy lehet visszakapcsolni hogy tápkábel kihuz,vár,visszadug,és power-on..Hmm a táp számlájára írtam a dolgot (Codegen)..Namármost tegnap beszereltem a 400-as Bluestorm-ot és ma ugyanúgy elkezdte  ..Lakpcsol és nem lehet visszanyomni csak ha hátul a tápot kikapcsolom,várok,aztán be..Szerintetek ez mi lehet? (Eventviewer semmi extrát nem ír ki)

Memória okozhat ilyet?Az volt kb a legutolsó dolog amit vettem bele,de pl memtest semmi hibát nem írt ki.Max még arra gondolok hogy az alaplap lehet nem szereti a 3darab 400-as memoriamodult (a könyv szerint 2-t tud 400-on és 3-at 333-on)

Hello!
A fent vázolt jelenség egyértleműen a beépített zárlatvédelem műve, ebből következően nem hinném hogy memóriahiba. Húzd le az optikai egységeket, és/vagy kérj kölcsönvinyót, majd próbálkozz annak a hazsnálatával.

Én is kérdeznék egyet. Tegnap tértem át RAID használatára, ez azzal járt, hogy mindennemű winchester lekerrült az alaplap IDE-vezérlőjéről. Azóta menet közben villog a Power-LED. Nem különösebben zavaró jelenség, mindössze érdekel kinek mi az ezirányú tapasztalata.
Köszönöm!

Szerkesztette: Digitel 2005. 08. 05. 21:58 -kor

#598 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 21:34

hi!

adott egy NF7-S 1.2 lap és egy 2400+ Thornton proci.
az mitől lehet, hogy képtelen volt bedetektálni 2400+ -nak, 100x15-re rakta (safe üzemmód). a 15-ös szorzót mindenesetre kitalálta vhonnan. miután a "cpu is unworkable" felirat sűrűn villogott, újabb és újabb resetek után mindennek felismerte már, csak 2400+ -nak nem. volt 100x7, 133x7, 133x10 stb....

manuál beállításnál sem volt az igazi. ugyan beállította a kívánt módot, de a "cpu is unworkable" felirat megmaradt. természetesen F1-et nyomva továbbment és mindenféle gond nélkül elindult a windows, majd újraindítva a felirat is eltűnt. újabb BIOS mentés után visszajött a "cpu is unworkable" szöveg.
megint eljátszva az F1-el bootolás és restart után eltűnt

de ettől még kicsit nagyon idegesítő volt.
eddig egy 2100+ tbred volt benne, igaz csak a kézi beállítást használtam 200x11.5-ön, de bármit állítgattam ilyen gond nem volt.

:confused:

#599 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 06:53

hogy lehet kikapcsolni hogy bootnal ne jojjon elo sata raid okossag? :)
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#600 Felhasználó inaktív   vadfanta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 16:36

Idézet: haspokk - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:48

Szia
ne adj
ha alapfeszen nem viszi a 3200+-ot az baj
ha 6%-+petróval is instabil, akkor nem érdemes tovább feszegetni

Szereztünk egy ABIT NF7-S Rev. 2.0-s deszkát és abban 1,675V-al simán megy a 2500+ Barton 3200+ként. A deszka 8000 ropi volt. Úgy néz ki, hogy az AGP/PCI freki volt a baja.

Szerkesztette: vadfanta 2005. 08. 10. 16:50 -kor

"Nincs jó és rossz, csak szórakoztató vagy unalmas."

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »