HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   illegal_alien 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 18:19

Héló mindenki!

Nekem lenne egy igen indiszgrét kérdésem a nagy abit nf7 gurukhoz :respect:  :respect:  :respect:

Mivel igen nagyra hízott a téma ezért nem volt kedvem végigolvasgatni az egészet. Ezért bocs a fárasztó kérdésér. Nemtom volt e már róla szó, de nekem lenne egy olyasmi aprócska problémám, hogy 1*rűen kinyirtam a biost. Nem több nem kevesebb. :D

Szóval frissítettem. Ment minden szépen egész, addig amíg nem. Frankón felraktam a biost ahogy illik (nem ez volt az első biosfrissítésem ;)), de egyszerűen semmi. Csak a halott alap néz vissza rám azóta. Nem tudtok valami megoldást? Olvastam, hogy írjam ki cdre a biost (vagy floppyra) és majd ő okosan felteszi magát. Nemtom. Ez műxik?? :confused: Lécci segítsetek.

Aláírás: egy elkeseredett NF7 tulaj az öngyilkosság szélén
SZIA!

#662 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 22:00

Hali!
Ha rosszul lett frissítve (rossz biost kapott) akkor már nem törődik a cd-vel, meg a floppyval  :(
Sőt, semmivel sem...Én is jártam így, és csak a pörgő ventiket hallgattam utána, semmilyen más életjelt nem adott...
Én úgy oldottam meg, hogy szereztem egy másik biost (egy másik nf7-esét), és arra kicseréltem az enyémet. Azzal gond nélkül feléledt, majd mikor betöltött a windows, akkor bios-chip-et ki, elcseszettet be, és akkor már egy működő biost flasheltem rá. De ha nem akarsz vele sokat szenvedni, akkor beviszed egy olyan boltba, ahol foglalkoznak ilyesmivel. Vagy a www.biosiras.hu -n szétnézel. Oda el sem kell menni, ha jól értettem postán visszaküldik neked a működő biosodat. Remélem tudtam segíteni.

:respect:

Szerkesztette: rocker69 2005. 09. 03. 22:00 -kor

"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#663 Felhasználó inaktív   illegal_alien 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:10

Idézet: rocker69 - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 23:00

Hali!
Ha rosszul lett frissítve (rossz biost kapott) akkor már nem törődik a cd-vel, meg a floppyval  :(
Sőt, semmivel sem...Én is jártam így, és csak a pörgő ventiket hallgattam utána, semmilyen más életjelt nem adott...
Én úgy oldottam meg, hogy szereztem egy másik biost (egy másik nf7-esét), és arra kicseréltem az enyémet. Azzal gond nélkül feléledt, majd mikor betöltött a windows, akkor bios-chip-et ki, elcseszettet be, és akkor már egy működő biost flasheltem rá. De ha nem akarsz vele sokat szenvedni, akkor beviszed egy olyan boltba, ahol foglalkoznak ilyesmivel. Vagy a www.biosiras.hu -n szétnézel. Oda el sem kell menni, ha jól értettem postán visszaküldik neked a működő biosodat. Remélem tudtam segíteni.

:) Köszi az 5letet  :)

És abban az esetben tudod mit kell csinálni, ha ránéz a cdre v floppyra? Én olvastam vhol, hogy dosos indítólemezt kell csinálni és 1 autoexec.bat fájlt amibe elindítom az adwflash-t bizonyos paraméterekkel + rámásolni a bin fájlt. Ezt valóban így kell csinálni? Vagy van mégvalami?? :confused:

Én is gondoltam a bioscserés dologra, de nemtok senkit akinek lenne ilyen alapja és kölcsönadná a biost :(
SZIA!

#664 Felhasználó inaktív   Soundmaker 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:49

Hali!

Lehet hogy nem igazán ideillő a téma de sehol nem találtam rá megoldást.
A lényeg az ABIT NF7-es alaplapomnon ugye van egy hátlapon lévő IrDA port, na most én csatlakoztatni akartam a Sony Ericcson k500i telefonomat. a Telefonon folyamatosan engedélyezve van az IrDA és kábé 2-3 centire van rakva a hátlapi IrDA kivezetéstől. (pirosan világít is az alaplapi infra lámpa. A számítógépen az infravörös eszközöknél általános infraeszközként bent van a port és megfelelően működik. mégis hiába rakom oda a telefon-t nem ismeri fel a gép. Olvasgattam mobiltelefonos fórumokat, utánanéztem az abit fórumán is de semmit nem találtam ezzel kapcsolatban..

Kérdésem: a hátlapi Infraportom csak dísz? vagy csak számítógépek közötti kommunikációra szolgál? vagy ha mégis képes mobillal kommunikálni mit nézzek meg hogy menjen? felraktam már félmillió mobilszinkronizáló és kommunikációs programot végigkerestettem az összes portot velük de egyik sem látja a mobilomat. Szóval nem tudom mit tegyek? Mert addig nem akarok beruházni egy USB-s infraportot amíg nem vagyok biztos benne hogy sikerül az alaplapi infrával megoldani a problémát. Előre is köszi a segítséget. :respect:
-

#665 Felhasználó inaktív   Osy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:55

Sziasztok!

Hasznal valaki NF7-be Gigabyte G-Power Pro hutot? (PDU21SC vagy MF)
Ilyet szandekozom venni es nem lenne tul jo, ha akkor derulne ki amikor mar otthon szerelgetek, hogy nem tudom felrakni a meretei miatt :)

Szoval ha vaki hasznal ilyet NF7-ben vagy ismer olyat aki hasznal az irjon!

#666 Felhasználó inaktív   illegal_alien 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:56

Idézet: Soundmaker - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 9:49

Hali!

Lehet hogy nem igazán ideillő a téma de sehol nem találtam rá megoldást.
A lényeg az ABIT NF7-es alaplapomnon ugye van egy hátlapon lévő IrDA port, na most én csatlakoztatni akartam a Sony Ericcson k500i telefonomat. a Telefonon folyamatosan engedélyezve van az IrDA és kábé 2-3 centire van rakva a hátlapi IrDA kivezetéstől. (pirosan világít is az alaplapi infra lámpa. A számítógépen az infravörös eszközöknél általános infraeszközként bent van a port és megfelelően működik. mégis hiába rakom oda a telefon-t nem ismeri fel a gép. Olvasgattam mobiltelefonos fórumokat, utánanéztem az abit fórumán is de semmit nem találtam ezzel kapcsolatban..

Kérdésem: a hátlapi Infraportom csak dísz? vagy csak számítógépek közötti kommunikációra szolgál? vagy ha mégis képes mobillal kommunikálni mit nézzek meg hogy menjen? felraktam már félmillió mobilszinkronizáló és kommunikációs programot végigkerestettem az összes portot velük de egyik sem látja a mobilomat. Szóval nem tudom mit tegyek? Mert addig nem akarok beruházni egy USB-s infraportot amíg nem vagyok biztos benne hogy sikerül az alaplapi infrával megoldani a problémát. Előre is köszi a segítséget. :respect:

Lehet, hogy hülye vagyok, de sztem az nem infra, hanem optikai audio kábel csatija. Az infra nem szokott világítani :confused: Ennek a lapnak alapból nincs infra kimenete, csak egy alaplapi infra port ahova tudod csatlakoztatni az infrát. Nekem is így van - azaz csak volt  :mad:
SZIA!

#667 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:02

Nem vagy hülye, így van ahogy leírtad.  :up:

#668 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 22:40

A cd-s/floppy-s megoldást én nagyon régen nem próbáltam, de elvileg csak az awardflash-t, és a bios image-t kell felmásolni, ha jól emlékszem.
Bootoláskor megnyomsz egy gombot (esküszöm nem tudom most melyiket, kiírja az elején  :D ), és akkor elkezdi keresgélni a floppy-n az awdflash.exe-t, és ha van, akkor el is indítja. Asszem utána ha elindult a progi, akkor ki kell választani az image fájl-t, és akkor frissítni. De nekem rossz flash után meg se nyikkant a lap, nem tudom neked hogy lát még bármit is  :think:

U.I.: Ha a frissítést rosszul írtam le, akkor javítsatok ki, mert nagyon régen használtam már...
Remélem tudtam segíteni.

#669 Felhasználó inaktív   illegal_alien 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 06:50

Idézet: rocker69 - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 23:40

A cd-s/floppy-s megoldást én nagyon régen nem próbáltam, de elvileg csak az awardflash-t, és a bios image-t kell felmásolni, ha jól emlékszem.
Bootoláskor megnyomsz egy gombot (esküszöm nem tudom most melyiket, kiírja az elején  :D ), és akkor elkezdi keresgélni a floppy-n az awdflash.exe-t, és ha van, akkor el is indítja. Asszem utána ha elindult a progi, akkor ki kell választani az image fájl-t, és akkor frissítni. De nekem rossz flash után meg se nyikkant a lap, nem tudom neked hogy lát még bármit is  :think:

U.I.: Ha a frissítést rosszul írtam le, akkor javítsatok ki, mert nagyon régen használtam már...
Remélem tudtam segíteni.

Hát igen. Nekem se ad túl sok életjelet. Úgyhogy ez halott ötlet :( Csak kíváncsi voltam rá, hogy ez nem hülyeség e. Ja és legalább rájöttem miért halt meg :burr: azé, mert véletlen sima nf7 került fel nem pedig 2.0 :omg: én hülye. Amúgy a gomb amit nyomni kell az F2. Na mindegy veszek 1 másik szar lapot(amiben a bios jó) aztán kicserélem a biost.

És köszi a segítséget  :respect:  :respect2:
SZIA!

#670 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 22:37

Hallod, pont ez volt nálam is :D
Én is rossz revíziót flasheltem :)
Szerintem nem kell másik lap, ha más nem, beviszed egy boltba, és szvsz valamennyi kp-ért megcsinálják neked...
Nekem nagy mázlim volt, hogy tudtam szerezni egy ugyanolyan lapot, méghozzá a "baleset" után 4 órával!  :eek:
Megjegyzem elég nehéz volt rávenni a gazdáját, hogy adja ide a lapot, mivel nem is ismertem az illetőt, csak mondták, hogy neki van ilyen lapja... :D
Remélem szerencsével jársz  :up:

#671 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 07:03

Hali!

Mi a jó istent csinaljak, KingMax 2x512/400-as ram van bent a gépben ... gondol egyet, ujraindul ... félnap .. 2 ora .. mikor milyen kedve van .. csak ha éppen dvd iras kozben, akkor nyügös vagyok.

Bios-ban mindnen alapon .. csak a proci megy 2500@3200ban ... memoria beallitas is normalon van ... eddig 2x256/400-as samsungal semmi gáz se volt ...

ötlet?
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#672 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 12:22

Hi! Valaki nem tudja véletleül hogy az nf7-s2 -ben lehet e valahol szorzót állítani? Mert az valahogy nem megy (15x os van most). A proci nem lockos.

#673 Felhasználó inaktív   illegal_alien 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 15:37

Idézet: rocker69 - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 23:37

Hallod, pont ez volt nálam is
Én is rossz revíziót flasheltem
Szerintem nem kell másik lap, ha más nem, beviszed egy boltba, és szvsz valamennyi kp-ért megcsinálják neked...
Nekem nagy mázlim volt, hogy tudtam szerezni egy ugyanolyan lapot, méghozzá a "baleset" után 4 órával! 
Megjegyzem elég nehéz volt rávenni a gazdáját, hogy adja ide a lapot, mivel nem is ismertem az illetőt, csak mondták, hogy neki van ilyen lapja...
Remélem szerencsével jársz 

Apró öröm az ürömbe. Nemcsak én néztem el.  :D
Hát ja. Fűztem már többeket is, szám szerint 3, de mindegyik ilyen töketlen volt, hogy nem adják oda a lapot :omg: A srác - aki informatikusnak mondja magát - aztmondta, hogy a biosok 94% tönkre megy ilyenkor. Mármint az amelyik jó és menet közben kiveszed. Sztem életébe nem csinált még 1et se, tehát nála ez a százalék 0.
Neked szerencséd volt, hogy sikerült rábeszélni. Biztos megvesztegetted valamivel! Áruld el mivel!! ;)

Na mindegy, mert találtam 1 szar eladó lapot, amibe a bios jó. 2500 pénz, de legalább nem kell könyörögnöm senkinek  :irigy:
Bár még nem kaptam meg, úgyhogy nem kiabálom el.

Én már csak kalandvágyból is odadnám valakinek, ha ez lenne a kérése. :D

Ja! És felém nem ilyen segítőkészek ám a boltosok! Tudod - új lapon több a haszon.
SZIA!

#674 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 17:39

Háát, igazából nem vesztegettem semmivel, csak rendes volt hálistennek :)
Az informatikus haverod meg...hááát... :down:
Én személy szerint úgy tudom, hogy a bios chipek nincsenek áram alatt, csak amikor valami hozzá akar férni (pl. boot-nál). Tény, hogy vigyázni kell vele, mert amikor ki akarod szedni, könnyen megsértheted vele a chipet, vagy a lábait, de ez mind csak kézügyesség kérdése :)
Amúgy ha tudod, csak a biost vedd meg, az egész lap nem kell...
Legalább így lesz egy tartalék is :D

#675 Felhasználó inaktív   blac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 09:43

Idézet: Bbarnamaci - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 12:22

Hi! Valaki nem tudja véletleül hogy az nf7-s2 -ben lehet e valahol szorzót állítani? Mert az valahogy nem megy (15x os van most). A proci nem lockos.

Rossz hírem van, S2 lapokon nem lehet szorzót állítani.
Ez van.

#676 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:08

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:04

kérdés(ek):

vanik nekem egy NF7-S rev 1.1 lapom, benne egy 333fsb bartonnal (2500+).

akarok bele venni ramot, meg majd később egy nagyobb cpu-t (lapcsere egyelőre nem) - bele megy ebbe a lapba a ddr2 memória? előre akarok tervezni, hogy az uj ram kiszolgáljon későbbi gépet is... :)

mondjuk az sem mellékes, hogy amikor próbaképp 400 mhz-n járattam a gépem, sima kékhalálmentes lockupot generált, azaz megállt minden, ugy ahogy volt. ez már alapból megrengeti bennem a bizalmat, hogy elbirja e a 400 mhz-t a lapom, de hátha ti többet tudtok erről.

erre vki?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#677 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:09

Idézet: blac - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 9:43

Rossz hírem van, S2 lapokon nem lehet szorzót állítani.
Ez van.

Hi! Azt nem tudod véletlenül hogy lehet a memót 400 mhzen járatni, mert nekem 15x -os szórzóval 140 -es fsbvel megy 2100 -on a gép, de ez így annyira nem jó mert akkor minek van 400-as memóm.
Pls valaki válaszoljon. Köszi

#678 Felhasználó inaktív   apx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:30

Lehet h előfordult már a kérdés, de vki lecserélte már a NorthBridgeen lévő ventillátort passzív hűtésre?
Ha igen milyen tapasztalatokkal tud szolgálni róla? Milyen típusú érdemes, egyáltalán képes-e egy passzív hűtő elegendő teljesítmnyt nyújtani a feladathoz?

#679 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 18:26

Idézet: apx - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 18:30

Lehet h előfordult már a kérdés, de vki lecserélte már a NorthBridgeen lévő ventillátort passzív hűtésre?

én egy vörösrész zalman cuccot tettem rá, azzal kb 50-55 fokos volt a northbridge.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#680 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:04

Én vagy 1 hete  cseréltem le egy passzív Zalmanra...
Most perpill 28 fokos a nb. De eddig a max 35 fok volt.
A hűtő pontos típusa: ZM-NB47J

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36