HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 06:24

Idézet: Shrieker - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 22:55

A gépházon már egy jó ideje nincs rajta az oldala. Igazából csak azért volt furcsa, mert 3 fok különbséget mutatott a szenzor. Mivel tudom terhelni a chip-et, hogy megnézzem hűtéssel mennyi az intervallum ami között ugrál? Amúgy lehet, hogy egy borda lesz a megoldás.

Ha csak 3 fok az eltérés, az a szenzor biztosan nem az északi hidat méri.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1282 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 06:25

Idézet: Arpsoft - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 0:59

Hi!

Veni akarok egy 500 GB-s SATA2-es Samsung vinyót. Menni fog ez egy Abit NF7-S alaplappal??

Igen
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1283 Felhasználó inaktív   Arpsoft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 11:57

Köszi didyman! Ugye át kell jumperelni Sata1-re?

#1284 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:05

Idézet: Arpsoft - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 10:57

Köszi didyman! Ugye át kell jumperelni Sata1-re?

Nem.

#1285 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 20:03

Sziasztok!

Hasonló cipőben járok, én is SATA2-es Samsung vinyót tennék egy NF7-S 2.0 lap mellé, csak 750GB-set (HD753LJ).
Nos, bootolásnál kiakad a SATA vezérlő, nem ismeri fel a HDD méretét, megáll a boot folyamat.

Próbáltam másik SATA kábellel, de ugyanaz. Rájöttem, ha kikapcsolom a SATA RAID BOOT ROM-ot a BIOSban, akkor tudok máshonnan bootolni - persze SATA-ról nem.

Így lefuttattam a CD-ről bootol a ES-toolt (diagnosztikai program Samsung HDD-khez), nem jelzett hibát.
OK, gondoltam, akkor szintén egy Samsungos tool-lal átállítottam fix 1.5Gb-re a SATA sebességet.
Bootolásnál továbbra sem ismeri fel a vinyó méretét. :omg:

Szóval jelenleg nem tudom használni a vinyót,  pedig a jelek szerint jó.
Minden értelmes ötletet szívesen fogadok.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#1286 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 20:36

Idézet: INT21H - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 20:03

Sziasztok!

Hasonló cipőben járok, én is SATA2-es Samsung vinyót tennék egy NF7-S 2.0 lap mellé, csak 750GB-set (HD753LJ).
Nos, bootolásnál kiakad a SATA vezérlő, nem ismeri fel a HDD méretét, megáll a boot folyamat.

Szóval jelenleg nem tudom használni a vinyót,  pedig a jelek szerint jó.
Minden értelmes ötletet szívesen fogadok.

Veszel egy satás vezérlőkártyát és arra dugod rá.Az első szériás sata vezérlők ami ezen a lapon is va az életbe nem fogják zt a vinyót kezelni ha jól rémlik ez sata 2 -es csak.De ami biztos ezt a szériát evvel a nforce2- illetve 3 as lapokba senkinek se sikerült még feléleszteni.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 28. 20:42 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1287 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 21:30

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 21:36

Veszel egy satás vezérlőkártyát és arra dugod rá.Az első szériás sata vezérlők ami ezen a lapon is va az életbe nem fogják zt a vinyót kezelni ha jól rémlik ez sata 2 -es csak.De ami biztos ezt a szériát evvel a nforce2- illetve 3 as lapokba senkinek se sikerült még feléleszteni.

Kösz a gyors válasz!

Én is gondolkodtam a kártyán, meg külső USB-s házon is.

Aztán óriási szellemi erőfeszítéssel kisütöttem, hogy talán azért döglik meg a boot, mert régi a BIOS. Meg a RAID vezérlő valószínűleg túl  kicsi egységekben nézi a vinyó méretét és túlcsordul a számláló.

Az utolsó, 27-es BIOS a laphoz frissíti a RAID vezérlőt is. Fölraktam, ettől fogva GB-ben írta ki a lemezek méretet, és felismerte a vinyót.

Most formázom... :cool:
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#1288 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 20:01

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 19:36

Az NF2 ben nincs integrálva a SATA. Az NF7-en egy SIL 3112  SATA vezérlő van.

#1289 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 20:23

Idézet: Gopher - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 20:01

Az NF2 ben nincs integrálva a SATA. Az NF7-en egy SIL 3112  SATA vezérlő van.

Igen tudom de valami miatt a nf2 és 3 chipszetek nem szerették a nagyobb méretű satás samukat .Ha utánaolvasol mindenhol erröl panaszkodtak akkoriba.Asszem a maxtoroknál is volt inkompatibilás is ezekkel az alaplapokkal.Örvendetes ha uj bios mégis csak javitotta ezt a hibát ezekszerint.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 29. 20:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1290 Felhasználó inaktív   nova001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 08:59

sziasztok
van egy ilyen nf7 lapom és köv a gond...bekapcsoltam és az alaplap venti elkezdett zugni mondom megmozgatom de erre meg leált a cpu coller...gyorsan kinyomtam..megint benyomtam erre nem pörgöt fel a cpu cooler...mondom akkor ki majd ujra be ugy most már jo volt minden...de ez nem egészséges :s beszart az alaplap szerintetek?? van olyan hogy nem ismeri fel a dvd iromat se csakha megmozgatom benne a tápkáblet...van alaplap vagy táp de nem tom melyik lehet akkor...vennék egy uj lapot olyan 4e környékén van egy Abit NF-7 v.2.0 vagy egy Abit NF-7-s v.2.0 .... a satásat érmedes akkor venni inkább?? köszike aki tud valamit segiteni

#1291 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 19:15

Idézet: nova001 - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 7:59

sziasztok
van egy ilyen nf7 lapom és köv a gond...bekapcsoltam és az alaplap venti elkezdett zugni mondom megmozgatom de erre meg leált a cpu coller...gyorsan kinyomtam..megint benyomtam erre nem pörgöt fel a cpu cooler...mondom akkor ki majd ujra be ugy most már jo volt minden...de ez nem egészséges :s beszart az alaplap szerintetek?? van olyan hogy nem ismeri fel a dvd iromat se csakha megmozgatom benne a tápkáblet...van alaplap vagy táp de nem tom melyik lehet akkor...vennék egy uj lapot olyan 4e környékén van egy Abit NF-7 v.2.0 vagy egy Abit NF-7-s v.2.0 .... a satásat érmedes akkor venni inkább?? köszike aki tud valamit segiteni

Kontakthiba-hegyek.
Az alaplap nem szart be szvsz. A ventik viszont szorulnak. Az alaplapét mindenképp célszerű lecserélni passzív bordára, híresen szar/zajos a gyári.
Ha "új"  :)  NF7, akkor a satás...

#1292 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:31

sziasztok! tudnátok ajánlani megbízható BIOS frissitést NF7 v2.0 alaplaphoz?
pár jótanácsot is szivesen meghallgatnék, nem csináltam még ilyet mások negativ tapasztalatai miatt :D

#1293 Felhasználó inaktív   Oliegino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 20:31

Sziasztok! Lenne egy problémám amit sajna nem tudok megoldani, és elkellne egy kis segítség... Szóval lecseréltem a videókarit egy x1650-re (Konfig: 2500+barton, 2x512Mb DDR400 nem Satás NF7, 450W M-Tech). Azóta ha megnyitok egy mappát a Windowsban, amiben videófile-ok vannak, akkor elkezd vibrálni a monitor mint állat. Végigfuttattam Memtesztet a videókarin és a memóriákon is, azok jók. Viszont a Winbond a -5V-os feszültségnél hibát jelez! :"Your -5V voltage exceed the linits" . Most -5V helyett 3,66V!!! Ha valaki tud segíteni Pls. Köszi üdv Oli

#1294 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 14:53

Idézet: Oliegino - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 20:31

Sziasztok! Lenne egy problémám amit sajna nem tudok megoldani, és elkellne egy kis segítség... Szóval lecseréltem a videókarit egy x1650-re (Konfig: 2500+barton, 2x512Mb DDR400 nem Satás NF7, 450W M-Tech). Azóta ha megnyitok egy mappát a Windowsban, amiben videófile-ok vannak, akkor elkezd vibrálni a monitor mint állat. Végigfuttattam Memtesztet a videókarin és a memóriákon is, azok jók. Viszont a Winbond a -5V-os feszültségnél hibát jelez! :"Your -5V voltage exceed the linits" . Most -5V helyett 3,66V!!! Ha valaki tud segíteni Pls. Köszi üdv Oli

450es M-Tech táp kuka, helyette valami 350-400as FSP vagy Chieftec. :)
Annyit javíthatsz most, hogy a videokártyára szabad tápkábelt kötsz, nem olyat, amin rajta van a vinyó meg lemez olvasó is. Ez a feszültségváltozás nem kicsit veszélyes a gépedre nézve.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 12. 28. 14:58 -kor

#1295 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 14:56

Ez az alaplap befogad 800 Mhz-es ddr memoriát?

Szerkesztette: Dextrose 2009. 01. 05. 14:57 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1296 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 15:30

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 14:56

Ez az alaplap befogad 800 Mhz-es ddr memoriát?

Csak DDR1-et kezel.

#1297 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 19:45

Sziasztok!

Van egy NF7-esem 1700+-os Athlon procival, de a procihűtő hangja már egy traktoréval vetekszik. Szeretném, ha minél halkabb lenne - van esetleg valami más processzor, ami belemegy ebbe a lapba, legalább ekkora a teljesítménye, de kevesebb hűtéssel is beéri?

(Kicsit offtopic itt, de milyen hűtőt érdemes amúgy venni ehhez a sockethez manapság, ami értelmes árú (5k körül van a tűrésküszöböm), és nem fogom hallani a hangját?

Köszönöm:
sid

#1298 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 19:54

Idézet: ssidd - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 19:45

Van egy NF7-esem 1700+-os Athlon procival, de a procihűtő hangja már egy traktoréval vetekszik. Szeretném, ha minél halkabb lenne - van esetleg valami más processzor, ami belemegy ebbe a lapba, legalább ekkora a teljesítménye, de kevesebb hűtéssel is beéri?

Hűtőtől függ, de nem fordulhat elő, hogy egy ventillátorcsere elég? 2-3k-ért szerintem már kapni jó minőségű, halk ventillátorokat. Anno én egy Thermaltake réz bordán lévő ventillátort cseréltem egy Papstra (pedig az eredeti sem volt túl hangos) és nagyjából teljesen eltűnt a procihűtő hangja... De tény, nyolc centis ventillátor ment a bordára, ha a tied nem ilyen, akkor nehéz ügy...

#1299 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 20:19

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 18:54

Hűtőtől függ, de nem fordulhat elő, hogy egy ventillátorcsere elég? 2-3k-ért szerintem már kapni jó minőségű, halk ventillátorokat. Anno én egy Thermaltake réz bordán lévő ventillátort cseréltem egy Papstra (pedig az eredeti sem volt túl hangos) és nagyjából teljesen eltűnt a procihűtő hangja... De tény, nyolc centis ventillátor ment a bordára, ha a tied nem ilyen, akkor nehéz ügy...

valami glacialtech a jelenlegi hűtő, annak idején halknak számított. holnap szétrobbantom és lemérem, ez jó tipp, köszönöm!

#1300 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 02. 00:31

Adott egy nf7-s v2.0  elmegy-e benne 3dfx v3 3500tv agp (3.3v)?

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó