HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 00:17

Racecam 2 hsz-el ezelőtt leírta ehhez a monitorhoz a megadott frissítést.

Egyszerűen a gyártók azt a frissítést adják meg, ami a legjobb, de pl btb vagy typical az általában jóval nagyobb.

Olyan TFT ma még sztem nem létezik, aminek nincs látható utánhúzása.
Maximum olyan kicsit, hogy nem zavaró.

Ha Quake3-aznék komolyan, biztos nem vennék még TFT-t, ott nem árt a stabil 120-160FPS :).

#1182 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 00:55

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:05

Ami minen oldalról ideális (magas rálátási szög, alacsony válaszidő, nagy kontraszt és fényerő, 19", stb..) azok kb negyed-fél milliós árban mozognak...
Minek ide kompromisszum..?! eheh:)
Valóban, a magyar átlagkeresethez képest nem igényel vastag tárcát...:)
Hogy elérte a szintet...? Majd akkor éri el, ha a fentebbe említett cuccok elérhetőek lesznek bárki számára. És el fogja, hidd el.

Csak úgy mondom, negyedmillióért, már simán veszek egy 20"-os ViewSonic VP201b/s monitort, ami nem egy gagyi darab S-IPS panel, Pivot és minden egyéb földi jó! Fél milláért már simán lehet kapni akár 23"-os monitort is.
Amilyen monitorról Te beszélsz: "(magas rálátási szög, alacsony válaszidő, nagy kontraszt és fényerő, 19", stb..)", azt itt a fórumtársaid közül néhányan, akik ugyan nem bárkik, már meg is vették bruttó 82.000Ft.-ért, kompromisszum nélkül, magyar átlagkeresetből, szerintem nem vastag pénztárcával.

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:05

Ne mondd nekem, hogy nem fejlődik rohamosan, mert a legújabb MVA-PVA panelesekben is állandóan jelennek meg az egyre jobb paraméterek és technológiák, ebből következik, hogy a régebbieknek csökken az áruk.

Az MVA/PVA fronton az utóbbi 3 évben nem jelent meg semmi újdonság, jobb paraméterek, eltekintve a mostani áttöréstől ("overdrive"). Olvasgassál csak: Link!

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:37

Az említet monitorral kapcsolatban valóban igazad van, de én arra gondoltam, ami NEKEM, tehát szubjektív szempontokból megfelel. Nevezhetjük ezt "félprofinak", vagy nem tudom minek.. Lehet én vagyok csak kukacoskodó, vagy túl nagy igényeim vannak, de a másik oldalom meg ott áll az, hogy mégiscsak nem kevés pénzről van szó.. Gondolom érted miről beszélek. És azok amiket néztem még számomra nincsennek elérhető árban..

Na, mondj már egyet, alig várom! Mi az, ami Neked megfelelne? Miket néztél? Azt ne mond, hogy most is egy félprofi CRT-vel nézel farkasszemet, mint ez: Link!

Szal lehet rámférne egy FW frissítés, hogy naprakész legyek mindenben.
De tudod úgy van ez sokaknál, hogy amikor van minden, akkor kiesnek a dolgokból.. És csak akkor járnak utána újra, mikor vásárlás előtt állnak. Gondolom ezt meg lehet érteni.

Vajon miért van az az érzésem, hogy Te soha nem is voltál benne a "dolgokban"? Beszélsz, csak beszélsz össze-vissza, nem olvasod amit már előtted rég leírtak, majdnem minden mondatodat megcáfolja valaki, de ez nem zavar, csak írod az újabb hülyeségeket. Nem bántásból kérdezem, de muszáj ezt?

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 04. 00:56 -kor

#1183 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 01:40

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 1:17

Egyszerűen a gyártók azt a frissítést adják meg, ami a legjobb, de pl btb vagy typical az általában jóval nagyobb.

Olyan TFT ma még sztem nem létezik, aminek nincs látható utánhúzása.
Maximum olyan kicsit, hogy nem zavaró.

Ha Quake3-aznék komolyan, biztos nem vennék még TFT-t, ott nem árt a stabil 120-160FPS :).

Mivel a szürkéből szürkébe átmenet a leggyakoribb, és mivel a reakcióidő itt volt a legnagyobb a *VA panelos monitoroknál, esetenként akár 85~90ms, ezért logikus lépésként a mérnökök erre a problémára koncentráltak, és sikerrel is jártak, mint az olvasható is az előzőekben linkelt oldalon.
De itt van mégegyszer: Link!
Egyébként a tisztességes gyártók, megadják mindkét értéket: Link!  ;)   :D
Majd lesz olyan is! 2006 -> 1ms!  :eek: Link!
Azzal már Quake3-azhatsz kedvedre!  ;)
(fLeSs a Quake3-at nyomja, ha minden igaz, és még nem panaszkodott a VP191b-jére, hogy zavarná az utánhúzása.)

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 04. 01:45 -kor

#1184 Felhasználó inaktív   mucsó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 08:46

Sziasztok!
Nemrég volt nálam kipróbálni egy Neovo F-417-es és nagyon tetszett a CRT után. Venni fogok egy F-419-est ha minden igaz.
Egy kérdésem volna. Éjjel, amikor már nagyon sötét van, széjjel világította a szemem a moncsi. Ha lentebb vettem a fényerőt, olyan lett, mintha a kontrasztot is húztam volna: csúnya. Gondolom nem a háttérvilágítást tekerte lejjebb, hanem a panel paramétereivel játszott az OSD. Szóval lehet-e állítani valahogy a háttérvilág erején ennél a monitornál, vagy egyáltalán valamelyik TFT-nél?
Köszi
"Soha ne vegyél feleségül nagy kezű nőt! -- Kicsinek fog látszani a cerkád."
..........................
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál

#1185 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:08

Üdv.

Proview 15" TFT-t használ valaki?

Vélemény róla?

Főleg irodai alkalmazásra kellene.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1186 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 10:38

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 0:17

Én Q3-azok (sokak szerencsétlenségére :), ha érdekel küldök demót :)), és a VP191b2-vel nincs semmi probléma, nincs utánhúzása. Előtte volt Samsung 193P-m (PVA 20 ms), annak volt utánhúzása, azelőtt volt LG 1710B-m (TN+film 16 ms), ennek kb. 5 percig láttam az utánhúzását, mert olyan minimális volt, hogy nagyon gyorsan megszoktam.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 05. 04. 10:39 -kor

#1187 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:10

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 11:38

Én Q3-azok (sokak szerencsétlenségére :), ha érdekel küldök demót :)), és a VP191b2-vel nincs semmi probléma, nincs utánhúzása. Előtte volt Samsung 193P-m (PVA 20 ms), annak volt utánhúzása, azelőtt volt LG 1710B-m (TN+film 16 ms), ennek kb. 5 percig láttam az utánhúzását, mert olyan minimális volt, hogy nagyon gyorsan megszoktam.

:up:  Köszönöm a megerősítést. ;)

#1188 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:29

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 11:38

Én Q3-azok (sokak szerencsétlenségére :), ha érdekel küldök demót :) ......

De gonóóóósz!  :D

Gondoltam, hogy panaszkodtál volna, ha nem jó!  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 04. 11:29 -kor

#1189 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:53

Lipton, megnéztem a munkáidat. Hát nem semmi. Gondolom nem tegnap kezdted:) Küldök egy adag tiszteletet a számodra:)
Lehet némi tapasztalatod a 3D-ben, nyílván többet is tudsz a színmélységekről, szóval gondolom el tudod dönteni hogy amit hallottam-olvastam az hülyeség, vagy nem. (úgy vettem észre, annak tartod) Nekem azért tűnt hihetőnek hogy a CRT-k többre képesek, mert ott sugárnyalábokból keverik ki a színeket, vagy nem tudom... Mélyebbre nem merészkedek, mert nem vagyok jártas a témában. Amit meg régebben tudtam, az már nem akar előjönni.:) Az rémlik, hogy Carmack a szürke árnyalataival variált, vagy valami hasonló. Aki akar, utánna jár..

Sajnos a legújabb munkáimat még nem rakhatom ki mert még nem publikusak. :) Azok elég jól sikerültek. :)
Elméletben biztos többet tud a CRT, viszont a videókártyák 24 bites képet adnak ki, tehát hiába tudna többet, korlátozva van erről az oldalról.
A TFT is ugyanolyan módszerrel keveri a színeket mint a CRT. Egy pixel 3 alapszínből áll, és az alapszínek erőssége határozza meg a végleges pixelszínt.
Tehát itt is csak azon múlik a maximális elvi színmélység, hogy a szubpixelek színét milyen finoman tudják állítani. Az elektronysugarat biztos finomabban tudják hangolni, mint a TFT szubpixeleinek a színáteresztő képességét.
Ameddig videókártya oldalra korlátozva van a színtartomány, addig hiába tud elvileg többet a CRT.

#1190 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:11

Akkor nekem lehet másmilyen panel van a TFT-mben.  :think: :D

Minenesetre abban teljesen egyetértek, hogy játékra IS tökéletesen használható.

Azzal nem, hogy nincs SEMMI utánhúzása, mert van egy kicsi ami >= CRT.
Sztem ez is az "5 perc alatt megszokod" kategóriába esik.

Szerkesztette: -MM- 2005. 05. 04. 13:12 -kor

#1191 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:39

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 12:53

Sajnos a legújabb munkáimat még nem rakhatom ki mert még nem publikusak. :) Azok elég jól sikerültek. :)
Elméletben biztos többet tud a CRT, viszont a videókártyák 24 bites képet adnak ki, tehát hiába tudna többet, korlátozva van erről az oldalról.
A TFT is ugyanolyan módszerrel keveri a színeket mint a CRT. Egy pixel 3 alapszínből áll, és az alapszínek erőssége határozza meg a végleges pixelszínt.
Tehát itt is csak azon múlik a maximális elvi színmélység, hogy a szubpixelek színét milyen finoman tudják állítani. Az elektronysugarat biztos finomabban tudják hangolni, mint a TFT szubpixeleinek a színáteresztő képességét.
Ameddig videókártya oldalra korlátozva van a színtartomány, addig hiába tud elvileg többet a CRT.

Igen, én is vmi ilyesmire gondoltam-emlékeztem. Akkoriban volt egy idő, amikor a VGA gyártók is figyelték Carmackot, és a hardvert igazították a leendő elvárásokhoz. Szóval a GPU felépítésére is hatással volt. Mert hát ő készítette mindig az újabb generációs engineket.. A TFT meg ugye digitális alapokon van, tehát nem lehet annyira variálni, mint egy analóg cuccnál. ..Szal végre mindenki tisztán lát. Sajna már azt sem tudom, hogy él-e még a pali.. ehe

Racecam, ha lesz időm és türelmem, majd válaszolok...
Bár felesleges, mert te alapvetően nem látod az én szemszögemből, nem vagy jó vitapartner.. Vagy csak nem értelmezed amit írok. Ha esetleg adsz egy messenger címet, ott talán egyeztetni tudjuk az álláspontjainkat, és nem a topicot rondítjuk itt.
Azért annyit megjegyeznék, hogy valóban soha semennyire nem voltam még benne a TFT relytelmeibe... Nem pedig kiestem belőle. Ez mond vmit? Vagy eddig nem vetted észre mikor írtam? Amit én írtam, az általános volt, az IT összes iparágára gondoltam.. (alaplap, CPU, VGA, stb..)
A szatyor nem táska.

#1192 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:17

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 13:11

Akkor nekem lehet másmilyen panel van a TFT-mben.  :think: :D

Minenesetre abban teljesen egyetértek, hogy játékra IS tökéletesen használható.

Azzal nem, hogy nincs SEMMI utánhúzása, mert van egy kicsi ami >= CRT.
Sztem ez is az "5 perc alatt megszokod" kategóriába esik.

Milyen monitorod van?
szerk: már látom, Fusi C19-4-ed.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 05. 04. 15:21 -kor

#1193 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 16:20

Megvettem a FuSi C19-4 et. :cool:
Eddig nagyon tetszik...

Kitisztult a szobám, és meg kell kicsit még szokni, hogy a régi "batár" CRT helyén most levegő van... ;)

Köszönöm a segítséget amit itt kaptam...

#1194 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 16:34

Grat _Balagee_, használd egészséggel. Én tegnaptól egy Samsung 913N tulajdonosa vagyok, mert nálunkfelé nem kapható a FuSi C19-4...
Meg vagyok elégedve én is :). Amúgy ez az első TFT monitorom. Én is köszönöm a segítségeteket ;).

szerk: helyesírás

Szerkesztette: beeci 2005. 05. 04. 16:36 -kor

#1195 Felhasználó inaktív   Saiyan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 16:39

Szervusztok!

17-es 8ms-os LCD vásárlását tervezem és a következőket néztem ki magamnak:

ACER AL1722HS
1280*1024 8ms
700:1
300 cd/m2
analog+DVI

ViewSonic VP171-2
1280*1024 8ms
600:1
300 cd/m2
analog+DVI

Benq FP71E+
1280*1024 8ms
500:1
300 cd/m2
analog+DVI

A kérdésem az volna, hogy van-e ezekkel vkinek tapasztalata?
Esetleg tud-e vki az egyes gyártók pixelhiba politikájáról vmit?
Emellett minden további észrevételt és kommentet szivesen fogadok!

Thx
MSI KT4 2.0b; Athlon XP 3000+; 768MB PC2700; MSI 6800LE (16x1, 6vp); 120+60GB Seagate Barracuda HDD-k; NEC ND-1300A DVDRW; WinXP Pro SP2; DX 9.0c

#1196 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:46

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:20

Megvettem a FuSi C19-4 et. :cool:
Eddig nagyon tetszik...

Kitisztult a szobám, és meg kell kicsit még szokni, hogy a régi "batár" CRT helyén most levegő van... ;)

Köszönöm a segítséget amit itt kaptam...

Idézet: beeci - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:34

Grat _Balagee_, használd egészséggel. Én tegnaptól egy Samsung 913N tulajdonosa vagyok, mert nálunkfelé nem kapható a FuSi C19-4...
Meg vagyok elégedve én is :). Amúgy ez az első TFT monitorom. Én is köszönöm a segítségeteket ;).

szerk: helyesírás

Ezért érdemes ide írni. :respect:  Használjátok egészségel és megelégedéssel! :up:  ;)

#1197 Felhasználó inaktív   dowel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 22:07

Gyászhír: ma megdöglött a Samsung 172X moncsim. Azaz valószínűleg a tápegysége.

A szép kis zöld LED először szépen felvillan, majd kb. akkor, mikor a háttérvilágítás bekapcsolna gyors, de gyenge villogásba kezd. Tegnap volt hogy használat közben elment a képe, bejött hogy DIGITAL/ANALOG majd helyreállt. Ma reggel azt modja nekem a Magictune, hogy a monitorom nem támogatott, valszeg a DDC infót nem tudta kiszedni... Délután mikor bekapcsoltam volna a gépet már semmi...

Az Ojrópa Kompjúterben azt mondták, hogy a gariztatást a Samsungnál kell elvégeztetni. Tudja valaki hogy megy ez? Állítólag több Samsung szervíz is van, melyiket érdemes hívni? Azzal is boldogítottak, hogy a procedúra leglább másfél hét átfutási időt igényel...

Addig bámulhatok egy 14''-os CRT-t, 60 Hz-en...

#1198 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 23:23

Idézet: dowel - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 23:07

Gyászhír: ma megdöglött a Samsung 172X moncsim. Azaz valószínűleg a tápegysége.

A szép kis zöld LED először szépen felvillan, majd kb. akkor, mikor a háttérvilágítás bekapcsolna gyors, de gyenge villogásba kezd. Tegnap volt hogy használat közben elment a képe, bejött hogy DIGITAL/ANALOG majd helyreállt. Ma reggel azt modja nekem a Magictune, hogy a monitorom nem támogatott, valszeg a DDC infót nem tudta kiszedni... Délután mikor bekapcsoltam volna a gépet már semmi...

Az Ojrópa Kompjúterben azt mondták, hogy a gariztatást a Samsungnál kell elvégeztetni. Tudja valaki hogy megy ez? Állítólag több Samsung szervíz is van, melyiket érdemes hívni? Azzal is boldogítottak, hogy a procedúra leglább másfél hét átfutási időt igényel...

Addig bámulhatok egy 14''-os CRT-t, 60 Hz-en...

1./ A TFT-család osztozik fájdalmadban, és Veled együtt gyászolja a megboldogult jószágot. :(
2./ Pont ma hallottam illetékes elvtárstól, hogy a vásárló nyugodtan visszaviheti a boltba ilyenkor a cuccot (ha garis), nem Neked kell a szervízt felhajtani, hanem a kereskedőnek. Persze ezt szeretik elsumákolni. :smoker:
Weblap: Terragen Images

#1199 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:10

Lenne egy nagyon láma kérdésem, nem tudom szerepelt-e már valamikor. Azt szeretném megtudni, hogyha van egy LCD monitotom, ami ugye analóg + digitális bemenetet is tud, akkor van-e lehetőségem arra, hogy egyszerre 2 külön gépet is rákössek? Azaz egy Asztali pc-t és egy laptopot.

Megpróbálni nem merem, butaságot nem akarok csinálni. Szval mi alapján dönt a monitor, hogy ha esetleg 2 gép is rá van kötve, akkor melyik képét jelenítse meg? Én ugy gondolnám, hogy a digitálisé élvez prioritást... Vagy alapból ez az ötlet halott?

A monitor egy LG 1730B.

para Tomi Filth

#1200 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:10

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 12:04

Félreértettelek.  Valamiért akkor többet gondoltam a hozzászólásba, mint egy köszönet, nem tudom miért. Ráadásul utólag úgy emlékeztem, hogy ilyen " :o " bélyeggel szóltál hozzá, de most visszanéztem és nem. :think:

Szal peace. :beer:

:respect: :reszeg:  :kocc:

Mea culpa, "muszáj", vettem, elírtam.

On topic: tehát van mostanában VS 191b-2 vagy FuSi P19-2 vagy mi ? :D  :rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.