Elküldve: 2005. 06. 02. 07:50
Tisztelt Fórumlakók!
Eddig kétszer kérdezetm, hogy ki mit tud a Philips 170C-ről. Még annyi sem jött, hogy "semmit". Mindegy. Ezek szerint vagy tényleg nem látott itt senki se olyat, vagy egyszerűen szóra se méltatjátok.
Én tegnap megvettem a METRO-ban bruttó 50e Ft-ért. Igaz csak TN, de ezért az árért nagyon jó (vki itt 15" LG vett nettó 80-ért, stb.)
Aki olcsón akar, de jót annak ajánlom. Nem hiszem, hogy mindenki 100e feletti monitort akar, tud venni, bár itt többen mosolyogva megszólják az olyat aki azt meri állítani, hogy jó a képe az olcsónak is. Én tudom, hogy az ilyen kategóriájó TFT, nem CRT, de azt is tudom, hogy a nettó 100 ezres TFT SEM CRT! A színhűségről csak annyit, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hogy ezen a fórumon hány ember volt aki a volt CRT-jét pontosan bekalibrálta. (akkor, amikor legtöbbször a gyártó nem is ad hozzá sem szoftvert, sem színprofilt) A jelenleg is legtöbb még használatban lévő CRT-k is teljesen rosszul vannak beállítva. Hogy grafikai munkára alkalmatlan? Akinek arra kell, az majd megveszi az arra valót (az ilyen, CRT-ből sem az olcsót vette, ugyanis azok is alkalmatlanok voltak rá)
Szóval, kérem a T. Fórumot, hogy ne csak a High-End termékekket tartsa elfogadhatónak, ha valóban segíteni akar a TFT vásárláson gondolkodóknak.
Egyébként az itt ajánlott cikkek sokat segítettek a technikai tisztánlátásomban. Köszönet értük!
Más. Pixelpolitika!
Mikor a SAMSUNG EgyHibásPixelEseténIsCsere poltikájáról beszéltek, azt honnan veszitek? Én ugyanis a SAMSUNG honlapján erről semmit sem találtam. Néhány internetes szaklap valóban írt ilyet, de CSAK a Koreában forgalomba hozottakról szól. És ha mégis van ilyen, akkor egy pixel, vagy subpixel?
A vásárlóknak, meg annyit hogy ne a boltok (AUCHAN, METRO, stb) által kiadott pixelszabályzatot vegyék alapul. Ugyanis a termékért nem ők, hanem a mo.-i fogalmazó, ill. a gyártó felel. Az én esetemben pl. a METRO kifüggesztette a "saját" politikáját, míg a PHILIPS minden monitor kézikönyvben 4 oldalon kerek-perec leírja a saját, "world-wide" szabályait. Ebben egyértelmű, hogy 1, azaz egy darab pixel hiba sem megengedett. Le lehet tölteni a hivatalos oldalról, a termékhez tartozó PDF-t, és meg lehet nézni.
Innentől engem nem érdekel, hogy a METRO mikor cserél, ha a leírás szerint úgy érzem, hogy a pixel és subpixel problémáim elérik a PHILIPS által megadott szintet, akkor máris garanciális eset forog fent, amikor is a szervízbe, vagy a vásárlás helyére (pl. METRO) kell visszavinnem a gépet. Vagy ti nem így látjátok?
Amit tanácsolok Nektek: ne (csak) a kereskedőt kérdezzétek, hanem magát a gyártót.
Megint más!
3 napos Csere-garancia.
A kereskedőnek a 3 napon belül elromlott, meghibásodott készüléket cserélnie kell, és nem javítattni. Ez a szabály. Csak azért, mert mégsem tetszett, nem kötelese cserélni, se visszavenni!!! (Gondoljatok bele: elmész egy hétvégére, veszel egy fényképezőt, jó fotókat készítesz, majd hétfőn visszaviszed, hogy nem tetszett. a legközelebbi hétvégén megint eljátszod. A bolt, meg jókedvűen visszaveszi tőled a gépet minden hétfőn?)
Viszont, sok üzlet (főképp a multik) nem kötözködnek, hanem mégiscsak cserélnek, mert rájöttek, nekik ez nem akkora bukta (Én is vittem már vissza cuccost az MM-be, csak mert rájöttem mégsem kell nekem). Persze, ha hetente csinálnám, akkor biztos elküldenének a sunyiba.
A legjobb, ha a vásárláskor kipróbáljuk a terméket: valóban olyan-e, amit mi akarunk, valóban hibátlan-e, stb.
Ezeket csak azért írtam, hogy "végre egyszer jól kipanaszkodjam magamat" (Bendegúz, a bakterházból)
Jó, sikeres és hibás pixelmentes TFT vásárlást minenkinek!